Jsem stará ve 39 letech mít 2. dítě?
Druhý potrat za sebou.Prvni potrat v 10 týdnů přestalo bit srdíčko a nevyvíjelo se,potom následoval samovolný potrat doma to se opet opakovala teď s tím ze jsem potratila na začátku v 6 tydnu.Gynekolozka mi řekla,že jsem stará a moje vajíčka jsou spatne kvality bez vysetreni což mě ranilo.Miminko moc chceme a teď cítíme,že nám vzala veškerou naději.Nevime co delat? prosím o radu.Dekuji.
Přítel už spinká tak nemůže pomoci.Omlouvam se.
@elementissa ja som si to dobre precitala, len neviem, ci aj Ty citas s porozumenim. Mozno keby si mala mladu matku, tak by si s nou mala lepsi vztah a mozno este horsi. Vek je len jeden z faktorov. Ale hadat sa s Tebou nebudem, nema to vyznam.
@elementissa ja som snivala o tom, ze budem mat dve ci tri deti po sebe s max dvojrocnym odstupom.. lenze zivot nebezi podla nasich predstav..
ani ty nevies, ako dopadne tvoje tehotenstvo, ci porod.. ci otehotnies zase o rok, ci o pat, ci uz vobec.. tak aby si si po rokoch nespomenula na tuto diskusiu, ked budes tuzit po druhom babatku ako si nas odsudila pre nase tuzby len preto, ze mas teraz na vec iny nazor.. a nie, nehram na city, len sa mi nepaci, ako nas tu odsudzujes bez toho, aby si sa aspon trosku zamyslela nad tym, ako sa asi citime my, co nam nebolo dopriate rodit skor..
a dakujem ti za tie sliepky..
@katluckystar tak ano uz nemas take kvalitne vajka ako v 20tke,mozno kazde 5 je schopne sa uchytit.Treba dalej skusat.
@elementissa tak potom tá "biológia" okolo mňa ani nešla nechvem byť za mudru ale nie vždy možno dr majú oravdu 10rokov mi v centrách výsledky doktori vraveli že mám predčasnu menipauzu skoro žiadne vajíčka a že som v podstate neplodna 10rokov v kazdom centre prešla som si aj Ivf dvakrát nič vyprodukovala som krásne vajíčka ktoré nemali žiaden problém no nič. Tak som si spravila zuby resp. vymenila pretože som mala časté zápaly ďasien a čuduj sa svete podotýkam už sme sa ani nesnažili fakt ale samozrejme nebránili. No a do mesiaca som bola tehotná v januári 40tka v marci naša vytuzena úplne spontánne teraz máme 4mesiace je to určite náročnejšie na vek to vstavanie no ja mladnem a vôbec mi to nevadí som orestastna a bsbetko je úžasné. Takže toľko k tomu
@elementissa a ešte po tych mojich skúsenostiach centrá sú obrovský biznis viac k tomu nebudem
@elementissa a ešte k tej mojej manopauze vzdy mi to nešlo do hlavy keďže krámy som mala ako ukážkové a ako hodinky a ovulacnyhlien nádhera nešlo mi to do hlavy že teda idem do predčasnej menopauzzi a ano po tych rokoch sa nic nemení tak fakt neviem
@bobricek1979 určite Ti robili AMH tam bol aký výsledok?musíte byť veľmi šťastní krásny pocit po toľkých rokoch, keď si už asi nedufala🙂
@nikaeli po tom, čo som si prečítala jej príspevok o nevoľnosti v tehotenstve asi sa na druhé neodváži.Niekde tam píše, že jej mama už išla na dôchodok, keď išla do školy a včera pise, že super, že mama k nej chodila na celé dni, keď mala nevoľnosti, tak asi tak....raz je zle, že mama bola stará, raz sa to hodí, že už je na dôchodku😉
Tehotenstvo treba aj psychicky prijať a to, že jej gynekologická povedala, že za svoju prax takú pacientku ktorej je stále zle nemala o niečom svedci.Ale verím, že aj za týmto prispevkom sú len jej poblaznene hormóny.
@katluckystar ja som v 39 porodila syna tiez druhe dieta. Hlavu hore!
môj príbeh.. v 37 r. spontánny abbort v 9 tt .. o rok neskôr v 38 r... som porodila syna .. nič nie je stratené.. ale je pravda, že môj lekár spolupracoval... a podporoval ma... hoci mi povedal tiež niečo v zmysle, že v tomto veku je to aj vec kvality vajíčok.. no podporoval ma.. držím palce.. zmenila by som lekára...
@elementissa mám 37 rokov a čakám druhé dieťa, prvé bude mať 9 rokov ... otehotnela som rýchlo, prirodzene na 5-ty cyklus bez akýchkoľvek medikamentov. Lekárka nemala žiadny problém,keď som to s ňou riešila, fyzicky vyzerám a cítim sa mladšie, takže nevidím v tehotenstve žiadny problém...rodiť budem tesne pred 38. narodeninami 🙂
@katluckystar ja mám 40, pár biochemickych tehu za sebou a som tehotná...aj mladšie potratia párkrát v prvom trimestri, asi nedobre vajko alebo spermia, stáva sa to a neznamená to že si stará, to je smiešne...
@katluckystar no píšem sama sebe 😀 ... takže čítaj môj príspevok nad týmto... pre teba 🙂 ...
Nie, stará určite nie
@eliska13 neskutočný AMH som mala 0,niečo vibec si nepamätám prešla som aj reprodukčnou tam mi nič nezistili dokonca AMH bolo vyššie a aj tak nič vravím tie zápaly sa odstránili a bum do mesiaca som bola tehu a to sne v tom čase mali sex s mužom raz čiže neverím na náhody v 40skoro a neplodna? Ee
@bobricek1979 podobne som na tom bola 2,5 r som nevedela otehotnieť vek pred 30 tkou už ma chceli poslať po vyšetreniach a otehotnela som pár dní pred menzesom pri ukážkovom 28 dňovom cykle.Bola som si istá, že ovu mám uprostred vtedy sme sa každý mesiac snažili viac potom som to popustila .V ten mesiac sme mali sex 2x muž bol dlhodobo preč.oba razy tesne pred menzesom🙂
@bobricek1979 tak sa Ti znova uvoľnilo nejaké pobludene vajíčko pri takom AMH úžasné bol to dar za tie roky😉
@katluckystar prečo ťa ranilo, keď ti to o vajíčkach povedala bez vyšetrenia? Očividne je sprostá 😁 Vôbec ju nerieš. To že si "stará"... neber osobne, ale podľa štatistík a prirodzeného vývinu človeka je to bohužiaľ tak. Je to fakt. Na otehotnenie je ideálny vek do 30 rokov. Takže na to si už stará. V odborných kruhoch sa to dokonca označuje ako geriatrické tehotenstvo. Ale to je celé. To neznamená, že nemôžeš otehotnieť. Aj staršie ženy rodia. Ja som druhé rodila v 38. roku, tiež po predošlých potratoch. Úplne prirodzene som otehotnela, ale bola som na vyšetreniach. Všetko sme mali s manželom v norme a na náš vek až veľmi pozitívne. Mne ale bola zistená trombofília, takže hneď ako som otehotnela som prešla na podávanie Fraxiparínu počas celého tehotenstva.
Času už veľa nie je tak ak do toho chceš ísť choďte do nejakého centra a dajte sa obaja vyšetriť aké šance sú z fyziologického hľadiska. Na otehotnenie vplýva omnoho viac aspektov, ale niečím treba začať. Existuje projekt celostného prístupu k počatiu NaPro Technology. Zahŕňa v sebe psychické aspekty, vzťahové, nielen samotnú fyziológiu... Zaoberá sa ňou zopár gynekológov, za ktorými sa oplatí aj vycestovať. Tam môžeš nájsť aj tú stratenú nádej 😉
@elementissa preto som ja napisala, ze odporucam CAR. Pri dobrom nastaveni jej mozu odobrat aj 30 vajicok ako mne. Ale ja mam iny problem. Az taka kruta by som zase nebola co sa tyka kariery. Co ak nemala partnera?
No neviem, pozdravujem tvoju gynekologicku, ale ja mam 39 a za chvilu idem rodit druhe 😁 Inak otehotnela som po cca 2 mesiacoch skusania uplne prirodzenr, dost ma prekvapilo, ze tak rychlo.
@eliska13 vajicka sa mi tvoria mám ich dosť aj pekne ovulujem o chvíľu ideme na druhé
@katluckystar chod na reorodukcnu imunologiu,hematologiu,niekedy su za tym tieto veci ked sa potraca
Zjistila že mám chladymii od meho partnera.Tak proto ty potraty.Vzali mi na to krev.Ja jsem věrná a tohle mě ranilo tak miminko určitě nebude je konec.
@katluckystar Ale chlamidie nemusia byt iba zo styku,podla mna to mozes chutit na kupalisku,wc a podobne.Priznal sa ti,mas nejaky iny dokaz?
@majinka81 ide o sexuálne prenosnú chorobu . Prenos je v drvivej väčšine kontaktom sliznice na sliznicu , vo vonkajšom okolí hynu už pri 50 stupňoch , rýchlo vysychajú na vzduchu a sú veľmi citlivé na dezinfekčné prostriedky. Neverme zas na rozprávky že to zo záchodovej dosky 🙂
@katluckystar stara nie si, mnohe maju aj po 40, zavisi od toho, v akom stave mas vajicka a tie moxe mat v zlom stave aj 20r.

Můj tablet mě neposlouchá napíši to spravne a on to přepíše špatně