20 dní od potratu a test je pozitívny

macicka111
27. apr 2022

Ahojky. 7 tt som samovoľne potratila 😔 týždeň som silno krvácala, vyčistila som sa sama .po nejakých 14 dní sme mali sexik a dnes spravila test a je pozitívny.moze to byť ešte tým potratom?

anjelicek26
27. apr 2022

Ja som mala test pozitivny este aj po prvej menstruacii bohuzial :( HCG klesalo velmi pomaly, hrozilo mi druhe cistenie. Nech to lekar sleduje, mozno je este nieco v maternici. A sex teda...uprimne po potrate si ten prvy mesiac treba davat pozor uz kvoli infekcii... ci je to nove hcg? To by si mala fakt velke stastie no... uvidis rano, ci zosilnie. Ak nezosilnie - tak smer gynekolog, preco to tak pomaly klesa.

macicka111
autor
27. apr 2022

@anjelicek26 sex sme mali opatrný žiadne bolesti nemalá.doktor má pozrel po čistení povedal že je všetko poriadku. Skúsim o pár dní znovu .

petkaaj
27. apr 2022

@macicka111 Nechcem plašiť ale môže sa jednať aj mimomaternicové tehotenstvo, treba skontrolovať HCG a spraviť sono a vylúčiť že nejde o mimotehu. Známa tak skoro zomrela, po potrate bola na kyretáži, ale plod bol vo vajcovode a to nik netušil až vtedy keď o dva týždne na to kolabovala s krvácaním v brušnej dutine. Dúfam, že to nie je tvoj prípad.

macicka111
autor
27. apr 2022

@petkaaj mici jak som začala krvácať utekala na pohotovost tam už plod vychádzal zo mňa vytiahli ho s nejakým náradím 🤷poslali na histologiu. Pred týždňom bola u doktora povedal že som sa dobre vyčistila.tsk neviem

kvecinka321
27. apr 2022

Ja som mala mimomaternicove tehotenstvo, styk sme mali raz a podarilo sa.. čakala som na ms miesto toho som mala pozitívny test.. len ja som si kontrolovala testami či mi slabnú po laparke. 30dni od laparky som mala pozitívny test ktorý som si kontrolovala či dostatočne silnie každý deň ale ta ista značka, kontrolovala som to aj digitálnym ktorý som si urobila hneď a po pár dňoch opäť či sa hcg zvyšuje..

macicka111
autor
27. apr 2022

@kvecinka321 skúsim aj ja o pár dní znovu test

vevesh
27. apr 2022

@macicka111 smer lekar. Ja som sa tiez dobre vycistila- teda robili mi nudzovy kyret a ze je to dobre skonstatovala lekarka aj v nemocnici, aj moja obvodna po kontrole. Hcg nemerali, len maternicu kontrolovali. A potom nastalo neustale spinenie a zistili, ze ma nevycistili dobre a hcg bolo tiez zvysene, tak po 3 mesiacoch znova kyret.

janett_332
27. apr 2022

Radila by som si o par dni spravit este raz test a potom by som si pre istou zasla k lekarovi. Nech ta prezrie, ci si sa dobre nevycistila alebo sa vam fakt zadarilo

macicka111
autor
27. apr 2022

@janett_332 skúsim tak ďakujem

hildicapupu
27. apr 2022

to bude asi najlepsie, budes mat aspon istotu. lebo to tazko takto povedat len podla jedneho testu.

simonetka67
27. apr 2022

@macicka111
Ahoj, aj ja som samovoľne potratila v nejakom 5-6 týždni. Posledná menštruácia bola bolestivejšia , silnejšia a dlhšia ako obvykle . Tá bola ešte začiatkom marca a ďalšia ani neprišla . Po menzese som bola aj u gyn a povedal že maternica je v poriadku, vyčistila som sa sama a môžeme skúšať ďalej . Tak sme skúšali . Testy sú všetky pozitívne a čiarka silnela . Test bol robený dnes poobede . Tak som sama zvedavá či sa to naozaj podarilo ale myslim si že to nie sú “zostatky “ z min tehu lebo maternica bola cista a test už negativny. Zajtra ma čaká vyšetrenie tak som sama zvedavá či sa zadarilo ale mám trosku obavu. Verím ale že to bude ok

macicka111
autor
27. apr 2022

@simonetka67 držím palce 🙏 vyzerá že sa podarilo.ty si mala aspoň menzes po potrate ja eee zatiaľ

simonetka67
27. apr 2022

@macicka111 ďakujem ti , verím a dúfam že áno a že tak isto sa podarilo aj Vám. Menzes som mala len ten “potratový” kde som sa vlastne vyčistila a potom už nie . Tak som sama zvedavá ako to dopadne . S tým menzesom si to tak mala aj ty nie ?

macicka111
autor
27. apr 2022

@simonetka67 po potrate som krvácala asi týždeň

simonetka67
27. apr 2022

@macicka111 aj ja som to tak mala ale odvtedy další menzes nič

diamond007
27. apr 2022

@macicka111 áno môžeš byť tehotná aj... Kamoška normálne potratila, telo sa vyčistilo a ďalší menzes neprišiel iba pozitívny test.
Ťažko hodnotiť či to je ,,nové,, alebo z potratu.
Vyckaj pár dní a uvidíš čo bude ďalej, či bude silnieť/slabnut

macicka111
autor
29. apr 2022

Myslíte že slabne čiarka? Vrchný zo stredy,spodný dnes .od potratu tri týždne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre