Jsem stará ve 39 letech mít 2. dítě?
Druhý potrat za sebou.Prvni potrat v 10 týdnů přestalo bit srdíčko a nevyvíjelo se,potom následoval samovolný potrat doma to se opet opakovala teď s tím ze jsem potratila na začátku v 6 tydnu.Gynekolozka mi řekla,že jsem stará a moje vajíčka jsou spatne kvality bez vysetreni což mě ranilo.Miminko moc chceme a teď cítíme,že nám vzala veškerou naději.Nevime co delat? prosím o radu.Dekuji.
@siska53 no neviem , skôr si myslím že fungovali Marfiho zákony, Keby že chcem otehotnieť určite sa v ten mesiac nezadarí , aj keby toho sexu bolo dostatok a na ceste kvalitné vajíčko .
Takto som otehotnieť nechcela ...a výsledok má dnes 20 mesiacov. Je zlatý , krásny a som zaň neskutočne vďačná.
@katluckystar Ahoj ja by som enila lekárku búda teba. Ja mam kamarátku a ta rodila 3 dieťa 47r a to mala doma 22r chalana a 20 r babu. Podľa mňa nie si stará ja som rodila ako 36r 😂
@katluckystar a ste spolu dlho? Lebo mohol mat chlamydie uz pred tebou, ono sa to nemusi nijako prejavit.
Áno možno si stará , každopádne je to už vyšší vek na deti, ja sama mám 42.5 a v 12/2019 sa nám narodi 2 dieťatko...ale nech si hovorí kto chce,čo chce, je to len a len tvoj život , ktorý máš jediný, tak si ho užívaj a keď chces 2 dieťatko tak smelo do toho....držím palce a riad sa svojim srdcom, nie MK 😘🤗
Coze??, 39 a starà???, v ziadnom pripade!!Toto su tie Naj roky a hor sa na babatko drzim place 🙂
Tak vajíčka už určite nie sú kvalitné ako voľakedy, ale skôr ako ich Dr. odpíše, by ich mohol dať aspoň vyšetriť. Ja som prvé dieťa porodila mesiac pred 41., Druhé v 43, žiaden potrat, obe prirodzene splodené, aj normálny pôrod, ani v jednom prípade vysoká pravdepodobnosť na down, či iné syndrómy... takže niekedy je aj nemožné možným...
@evelyn0303 coze... no to tak podla teba, nesir medzi zenami somariny.
Ano 40 je stara baba na dieta. To je fakt. Neznamena ze ho nema/nemoze mat.
@katluckystar no žiaľ, asi tam nejaký problém bude, keď sa ,,nedarí,, a bez vyšetrení to asi ťažko zistíte. Odporúčam zmeniť lekárku a to čím skôr. Uvidíte, čo Vám povie druhý lekár. Držím palce.
@via88 ked som nemala rozum ako decko tiez som si myslela ze moja mama je starena v tomto veku
Ty si asi tiez podobne na tom vekovo 🙂
Jedna sa o druhe dietatko haloo, preco by mali mat jedinàcika, omg ......
@vilma7 uz som stretla zopar mladych parov co mali dietatko postihnute.. Niekedy to tak priroda zariadi ☹
Vymen doktorku, absolutne neprofesionalne spravanie z jej strany! Skus zacat uzivat prenatalne vitaminy - obsahuju vsetko ,co tvoje telo potrebuje pocas tehotenstva . Pila by som caj z jahodnika. Drzim palce, vsetko bude OK, budes mat kasne zdrave babatko.
Ja som sice mlada a tiez som si myslela ze jak jablon plodna.ved 3 deti na prvy sup tak preco nie aj 4te.no nebolo to tak.o 4 sme sa zacali snazit ked mal maly 1rok.vlastne prvy sok bol v 10mesiacoch ked som mala 2 ciarky no bolo to biochemicke a tak som zatuzila tak skoro po 4.mali sme v plane 4 deti.a tak od 1 roka sme sa zacali snazit.po par mesiacoch sa podarili 2cky sok riadny v 11 tyzdni bolo uz len 1 aj tomu uz srdiecko nebilo.kolotoc snazeni kolotoc testovania.nechapala som tomu ved 3 deti na prvy sup tak som si povedala asi to tak ma byt mame mat proste len 3 deti.a tak sme si davali pozor.po par mesiacoch si muz povedal ze hop alebo trop.a to nam stacilo raz jeden jediny krat si nedat pozor a ja som na to aj zabudla ved potom sme si opet davali pozor a aj tak som tomu moc neverila no a v den ms 2 krasne ciarocky.maly mal skoro 3roky.no ja viem cim to bolo proste psychyka brani pocatiu riadne.stres a moc sa snazit.my sme v tom case sa rozhodli kupit dom takze hladanie a vybavovanie hypo potom stahovanie aj prerabanie a hlavne predaj bytu co trval dalsi rok.ked sa toto vsetko ukludnilo ja som sa zmierila ze 4 nebude tak to vyslo a dokonca az tak ze konecne mame aj nasu vytuzenu princeznu po 3 chlapcov.takze naozaj aj mlade a dokonca s viacerymi detmi mozu mat problem zostat hned tehu.a kolko testov som nakupila za toto obdobie to som nemala pri vsetkych 3 tehu dokopy.
@katluckystar ako? Zmenilo sa niečo ? Určite zmeň lekárku v prvom rade, v druhom rade si daj urobiť vyšetrenia a v treťom začni brať kyselinu listovú! Tu si mala začať už aspoň pol roka pred plánovaným otetotnenim to ti nepovedala lekárka? Mne to odporučil hneď a 8 mes.som to beakstsj počas prvého trimestra. Viac poradiť neviem a to neber vobec na vedomie, čo ti povedala za vek! Jasne, ze to nie je už ideálne, ale ak si zdravá, respektíve sa liečiš nevidim dôvod prečo by si nemohla mať ešte druhé babo! Len pozitívne myslenie a netlačiť na pílu 😊 aj keď v tvojom prípade je to skôr asi o udržaní... Takže naordinuj si kyselinu listovú a pozitívnu myseľ, veľa šťastia!, 😉

@maminuska sikovny! ;)