icon

Kde nahlásiť týranie a zabezpečiť reálnu pomoc?

25. jún 2025

Ahojte, hľadám už dlhšie ale vôbec netuším.. Viem o osobe ktorá je fyzicky týrana, vykorisťovaná, nútená do krádeži a tak ďalej.. Môžete mi prosím pomôcť, kde by som mohla prípad nahlásiť, a reálne by tejto osobe aj pomohli? Akýkoľvek zlý pokus by mohol skončiť zle a to riskovať nechcem. Ďakujem

stellariaaquatica
25. jún 2025

Polícia?

autor
25. jún 2025
@stellariaaquatica

Polícia?

januska12323
25. jún 2025

A kde inde to chceš riešiť?

krasneleto
25. jún 2025

trestne oznamenie na policii...

anjelicek26
25. jún 2025

Policia, kde inam to chces nahlasovat?

hopatko
25. jún 2025

Radia ti spravne, a tvoj ustipacny ton by si si mohla odpustit, vazne? Dve sekundy googlenia:

Ak ste obeťou domáceho násilia alebo poznáte niekoho, kto je, existuje niekoľko organizácií a liniek, ktoré vám môžu pomôcť. Non-stop linka 0800 212 212 je k dispozícii pre obete domáceho násilia a ponúka podporu a poradenstvo. Centrum Slniečko sa špecializuje na pomoc týraným a sexuálne zneužívaným deťom a obetiam domáceho násilia. MyMamy.sk poskytuje podporu ženám zažívajúcim násilie v párových vzťahoch a ich deťom. Ďalšie organizácie, ako napríklad Fenestra a Aliancia žien Slovenska, sa tiež venujú boju proti násiliu na ženách a deťoch a ponúkajú rôzne formy pomoci. Ak ste v bezprostrednom ohrození života, kontaktujte políciu na čísle 158 alebo 112.
Kde hľadať pomoc:
Non-stop linka: 0800 212 212 (pre obete domáceho násilia) Gender.gov.sk
Centrum Slniečko: pomáha týraným a sexuálne zneužívaným deťom a obetiam domáceho násilia.
MyMamy.sk: poskytuje podporu ženám a deťom zažívajúcim násilie v párových vzťahoch.
Fenestra: Bojuje proti násiliu na ženách a deťoch a poskytuje podporu.
Aliancia žien Slovenska: Pomáha ženám zažívajúcim násilie a ich deťom.
Polícia: 158 alebo 112 (v prípade ohrozenia života).

jarka1980
25. jún 2025

Ja by som ešte pridala https://ipcko.sk/co-robime/krizova-linka-pomoci...
Ale preto, že si myslím, že by vedeli poradiť ako postupovať.
Možno by vedeli v niečom i sami pomôcť, lebo majú aj pojazdných psychológov a spolupracujú aj s inými zložkami - napr. záchrannými..
Zároveň sú tam psychológovia a vedeli by prípadne i autorke poskytnúť psychologickú pomoc...

doriiis
25. jún 2025

Otázka je,či bude týraná osoba spolupracovať a chce,aby jej bolo pomáhane.Lebo polícia neurobí nič,kým týraná osoba odmietne niečo nahlásiť,vypovedať a riešiť.A tak isto aj inštitúcie.Nemozu nikoho prinútiť to riešiť,kým sám nechce

jamimo
25. jún 2025
@doriiis

Otázka je,či bude týraná osoba spolupracovať a chce,aby jej bolo pomáhane.Lebo polícia neurobí nič,kým týraná osoba odmietne niečo nahlásiť,vypovedať a riešiť.A tak isto aj inštitúcie.Nemozu nikoho prinútiť to riešiť,kým sám nechce

@doriiis 👍 veľmi dobrá poznámka!

autor
25. jún 2025
@anjelicek26

Policia, kde inam to chces nahlasovat?

@jarka1980 ďakujem toto som potrebovala 🩵

@hopatko ako nehnevaj sa, ale polícia je asi prvá, čo človeka napadne.. AVŠAK.. polícia to už vyriešila 2x tak, že nakoniec osoba skončila v zahraničí a teraz je omnoho ťažšie situáciu riešiť.. Čiže naša polícia 0 bodov.. Keby som pochodila, tak sa nepýtam na iné..
@anjelicek26 neviem.. Niekde kde sa veci pohnú a neskončia len zápisom a vetou, je to zaznamenané keby niečo...

autor
25. jún 2025
@doriiis

@doriiis určite ano.. Inak by som to vôbec neriešila 😏

doriiis
25. jún 2025
@jamimo

@doriiis 👍 veľmi dobrá poznámka!

@jamimo ..,.samozrejme.Si tu niektorí predstavujú prácu polície ako ju vidia v CSI.Ze nabehnú,vyriešia a na konci si s obeťou dajú big hug a všetci budú žiť šťastne až do smrti.

Autorka......tak keď chce ta obeť tak nech ide na políciu ona a rieši.Aj do tých inštitúcií.Ty môžeš vystupovať ako svedok

hopatko
25. jún 2025

...ja sa nehnevam, ja na rozdiel od teba nie som zbytocne neprijemna pri tak vaznej teme a poslala som ti vsetky dostupne info. Napriek tvojmu prejavu prajem uspesne vyriesenie a potrebnu pomoc dotycnej.

autor
25. jún 2025
@hopatko

...ja sa nehnevam, ja na rozdiel od teba nie som zbytocne neprijemna pri tak vaznej teme a poslala som ti vsetky dostupne info. Napriek tvojmu prejavu prajem uspesne vyriesenie a potrebnu pomoc dotycnej.

@hopatko ako píšem, polícia zlyhala už 2x..pisala som, že hľadám pomoc kde sa reálne niečo aj bude riešiť, tak ma veru prekvapila odpoveď, polícia.. Mne by bolo jasné, že polícia sa v tomto prípade riešila ako prvá a nepísala by som zbytočnosti.. Ostatné organizácie čo si poslala skúsim skontaktovať ďakujem

autor
25. jún 2025
@doriiis

@jamimo ..,.samozrejme.Si tu niektorí predstavujú prácu polície ako ju vidia v CSI.Ze nabehnú,vyriešia a na konci si s obeťou dajú big hug a všetci budú žiť šťastne až do smrti.

Autorka......tak keď chce ta obeť tak nech ide na políciu ona a rieši.Aj do tých inštitúcií.Ty môžeš vystupovať ako svedok

@doriiis keby mohla ísť tak ide.. Nevieme sa s ňou ani spojiť bez toho aby ju ten človek sledoval..

hopatko
25. jún 2025

Ak je ona ochotna odist a je to len o tom, ze nema kam, tak si myslim, ze na uvedenych kontaktoch, jej vedia pomoct, napr azylovy dom atd.

autor
25. jún 2025
@hopatko

Ak je ona ochotna odist a je to len o tom, ze nema kam, tak si myslim, ze na uvedenych kontaktoch, jej vedia pomoct, napr azylovy dom atd.

@hopatko nie že nemá kam, nemá ako.. 😔

abbey1
25. jún 2025

Nemá peniaze, doklady, či?
Aj v zahraničí je polícia neschopná?

stellariaaquatica
26. jún 2025
@anonym_autor

@autor no a čo iné si chcela pocut? Keď je podľa teba zbytočne volať políciu, tak potom neviem zavolaj kuriéra asi

autor
26. jún 2025
@stellariaaquatica

@autor no a čo iné si chcela pocut? Keď je podľa teba zbytočne volať políciu, tak potom neviem zavolaj kuriéra asi

@stellariaaquatica čítala si prosím aj moje komentáre?? Keď áno, nechapem tvoj zbytočný komentár 👌

labky613
4. júl 2025

Skúste sa obrátiť na Ipcko.sk ...poradia ako ďalej a obeti poskytnú psychologickú pomoc.