Keby som otehotnela, tak by som podľa manžela išla na potrat
Sme zobratí rok, deti síce nechceme zatiaľ, ale manžel povedal, že keby som otehotnela tak smer potrat. Že iné riešenie tu neexistuje.
Od tohto bodu, mi neustále behá hlavou, že s týmto mužom prežiť život nechcem. Samozrejme, zhodli sme sa že dieťa zatiaľ nie, najskôr za pár rokov. Avšak stať sa môže kedykoľvek a ja by som svoje dieťa od prvej sekundy milovala. Ako toto mohol vôbec vysloviť?
@evamarek77
No veď práve … a ako takýto človek môže žene povedať, že keď otehotnie pôjde potrat … akože nejaká ďalšia rozdvojená osobnosť, či čo 🤷♀️
A aký bol teda jeho názor pred svadbou? A celkovo, má tád deti? Chce deti? Aké má zázemie? Veď toto nie je len tak, prapánajana. Pre mňa by toto bol dôvod nie že na rozvod, ja by som ako veriaci človek skúsila anulovať manželstvo … 🤷♀️
@yoxinka tak žiaľ, nie som prvá ani posledná ktorá bola oklamaná. Sú aj horšie prípady
No debil, akoze keby sa zadarilo, tak toto dieta lubit nebude, ale nejake ktore sa podari za par rokov ked to jemu bude vyhovovat uz lubit bude? A ci vobec o par rokov aj bude chciet dieta je otazne.
@yoxinka To sú takí veriaci ako poďme niekam. Aj on, aj autorka.
No veď dobre, sú, ale ty sa s tým uspokojíš, že sú horšie prípady? Tak ja ti rovno jeden napíšem, kamoška si vzala chlapa, tiež veriaceho, ktorý mal popri nej frajerku a po svadbe ju ošklbal o všetky peniaze a celé zle. Jej sa nakoniec podarilo anulovať, teraz už má dve deti s iným mužom a je šťastná …
@acrobaleno
No jedine … lebo akože … normálne to nijako neviem pochopiť 🤷♀️
@brembo
Akože áno … ale väčšinou sa aspoň snažia pred ľuďmi vyzerať ako svätci najväčší … a k správnemu veriacemu patrí kopa detí, ale toto je úplne mimo. To, že sú veriaci vytiahla autorka … tak ja poznám veľa veriacich, ale toto bude jedine taký veriaci, že na Vianoce idem do kostola, lebo sú Vianoce …
Mala by si sa ho spytat, ze kto je on a kto si pre neho ty, ked si mysli, ze takto moze o vas, aj ked len slovne, rozhodovat.... Hrozne.... A ani sa ti necudujem, ze rozmyslas co je zac. My mame dve, ale moj muz by toto nepovedal, ani keby sa nam podaria trojcata....
@acrobaleno o mne nič nevieš tak buď tak láskavá a neobúvaj sa.
@yoxinka žiaľ mi čím ďalej - tým viac príde.. že mile a pozitívne správanie veriaceho je len taký závoj a pokrývka hnilej reality..
Akože, chceš mi povedať, že tvoj manžel je aktívne a úprimne veriaci človek? Pravidelne sväté omše, trebárs aj cez týždeň, pravidelne sviatosti, v nedeľu a sviatok aktívne na omši, zapojený do života farnosti atď … o takomto človeku sa tu bavíme?
Prvá reakcia, hajzel, hnala by som ho žeravým kutačom... Potom mi hlava vychladla a napadlo mi, že to môžu byť len silácke reči a keby naozaj zostaneš tehotná, tak by zmenil názor.. A možno sa mýlim, ťažko posúdiť takúto situáciu, nepoznáme teba, ani tvojho muža 🤷 skús sa s ním o tom porozprávať, ako to vlastne myslel a čo by vlastne spravil, keby zostaneš tehotná, lebo ty nad potratom ani neuvažuješ a podľa jeho odpovede uvidíš...
Môj priateľ o bábätku nechce ani počuť, máme každý vlastné, ale spoločné nie. Sklamanie je normálna reakcia, však. Ale keď som ho konfrontovala s tým, že či by nás vyhodil z bytu alebo by odišiel od nás on, keby náhodou by mu "ušlo", povedal, že určite by nás neopustil. Takže skús sa s ním ešte porozprávať a podľa reakcie uvidíš, aj keď chápem, že si zrazu pocítila odpor k niekomu, kto ti pred tým spôsoboval motýliky v bruchu. Je to normálne, každá žena by sa na svojho chlapa pri takejto vete začala pozerať zrazu inak....
V prípade, že ste veriaci a brali ste sa v kostole, tak môžeš na základe tohto jeho výroku požiadať o anulovanie manželstva.
Teda ak sa po ďalšom rozhovore vyjadrí rovnako. A si premyslíš čo budeš robiť ďalej. A koľko máte rokov?
keby mi to chlap a dokonca uz manzel co len raz povedal...asi by som s nim uz ani ten sex nechcela...
@yoxinka áno.
@katie253 25 a 29
je mi ta ale luto, naozaj...lebo toto si nezasluzi pocut ziadna zena od partnera... Ja som rada ze ten môj suhlasil s babatkom este pred svadbou
toto urcite nie je veriacinclovek a je to dovod na anulaciu manzelstva lebo pred oltarom prisahal ze deti prijme ako Bozi dar
a s clovekomns takymto postojom by som nemala intimny vztah
@loginexistuje ani nemáme .. ale to je už iný príbeh. Skratka ako sa črtali veci a ukázalo sa, že je to len nezrelé “dieťa” a nie muž.. nejaký čas som so sebou dokázala bojovať aby bola u nás sexualita funkčná ale už to nedokážem pri tom ako sa voči mne správa. Pre mňa sex nie je len o naplnení potreby..
@loginexistuje presne ani ja by som s takymto uz nedokazala mat sex
ako dlho ste spolu chodili kym ste sa zobrali?
@lucia7933 rok a pól. Pred tým som mala 2 vzťahy, 4 ročný a jeden ročný. A nejak som uvážila po roku s týmto, že to vyzerá skvele. Je empaticky, trpezlivý, starostlivý a že to bude fajn. Ale po svadbe .. s okamzitostou to začalo krachovať..
rok a pol je velmi malicko...prepac za uprimnost..ale naozaj...ja som toho svojho poriadne spoznala az po 3 rokoch chodenia a hlavne az ked sme sli spolu do podnajmu...teraz sme spolu uz 5 a pol roka..a stale svadbu nemame a je nam fajn 🙂 pretoze viem ze to neni len o tej svadbe