icon

Kedy ste dostali 1. menzes po potrate?

len_nig
5. aug 2020

Ahojte, 30.6. som mala spontánny potrat bez čistenia, stále som ešte nedostala menzes. Kedy ste dostali vy po potrate?
Neviem či mám ešte počkať alebo ísť radšej doktorovi. Ja som mala veľmi nepravidelný aj predtým.

leus22
22. aug 2020

@dejna_ aj ja normálne fungujem.. A už ani nespinim..., a pichá sem tam aj mna

dejna_
Autor odpoveď zmazal
dejna_
22. aug 2020

@leus22 takže to je asi normalne že nás sem tam pichne....kedy máš ísť na kontrolu K svojmu gynekologovi? Mne povedali o 7 dní a dnes čítam v správe že o 3 dní 🤦..robí až od utorka tak tam zavolám.a uvidím čo mi povedia ...

leus22
22. aug 2020

@dejna_ 2 týždne... A do ba idem tiež 2.9. Takk neviem. Mozni zbehnem aj skôr, nech pozrie ci jeto ok a náhodou ci nebude zapal... Predtým som mala

dejna_
22. aug 2020

@leus22 čo som čítala tak väčšinou tak.mali.kontrolu že o 10 dní alebo dva týždne takže asi to bude v pohode aj u mňa pokiaľ teda nemám žiadne ťažkosti ..a ako sa ti prejavoval zapal. 🙈

mantilka
23. aug 2020

@dejna_ krvácala s, mala som teplotu...mňa operovali bez antibiotík lebo boli "šikovní" a nevedeli napuchnut infúziu....a keďže mám slabšiu imunitu bol u mňa problém.

mantilka
23. aug 2020

@dejna_ pozor na preťažovanie...práve btedy moze prísť zápal. Aspoň. 2 týždne by som to neprehnala s upratovaním. Viem, že je to na nervy, ale radšej bez komplikácií.
Kosenie dúfam, že selektrickou kosackou.

dejna_
23. aug 2020

@mantilka do riti 🙈 tak od zajtra vyložím nohy 🤦 ako setrim sa ale asi nie dostatočne..košíka som benzínovou s pojazdom 🙈 ...zajtra hodín len do práčky a sušičky a konec 😬 radšej ...ono cítim sa dobre ale zbytočne sa oslabujem asi ...ďakujem za rady 🙏

mantilka
25. aug 2020

@dejna_ držím palce, nech si šup šup OK.

tini27
25. aug 2020

Ahojte kočky, ja som sa odmlčala, muž mal dovolenku, tak sme trochu vypli a načerpali nové sily... držím palce, nech sa máte dobre a všetko prebieha v poriadku ❤️. Ja čakám na ms, dúfam, že do tých 2 týždňov príde, snáď už nebudú žiadne komplikácie. A potom by sme chceli skúšať, zatiaľ dávame pozor. @len_nig tebe sa už teda spustila?
@dejna_
@leus22
@mantilka
@len_nig držte sa všetky 😘

len_nig
autor
25. aug 2020

@tini27 Ahooj, som rada že ste načerpali nové sily 🙂 ♥
noo mne sa spustila, ale tak že len som špinila pár dní a už aj koniec. Tak idem vo štvrtok na kontrolu 🙂 a verím, že všetko bude ok. Dám vedieť. 🙂

tini27
25. aug 2020

@len_nig ďakujem ❤️ Tak snáď bude všetko fajn, tiež by mi stačilo len trochu špinenia, pokiaľ by bolo všetko v poriadku, už mám tej krvi dosť 🙄... daj teda vediet, držím moc palce ❤️

dejna_
25. aug 2020

@mantilka ďakujem v pondelok idem na kontrolu po kyretazi tak snáď už to je ok ...keďže nekrvacam a vlastne už ani nespinim tak by som povedala že je ...ale trochu mám obavy či mi tam.nieco zo sliznice nechali.🙈...ale tak budem veriť a s napätím očakávať ďalší menzes ..strašne som zvedavá kedy sa objaví 🙏

mantilka
26. aug 2020

@dejna_ držím palce. Ja už začínam byť nervózna, lebo 7 týždňový za mnou od potratu a manžela nikde. 😔Najneskorsi termín je 2.9....a to je práve deň D pre moju dcérku. Ide prvý krát do školy...mám obavy, že sa spustí v tom v najnevhodnejšom čase. 😔 Pobolieva na už týždeň podbrusko...striedavo bolesť, potom nič. Niekedy som mávala menzes taký silný, že som skoro od bolesti odpadla, museli mi pichnúť injekciu na uvoľnenie kŕčov. ..už aby to bolo za mnou.

mantilka
26. aug 2020

@dejna_ oprava 7 týždňov od kyretu

mantilka
26. aug 2020

@dejna_ menzes nikde...tá predikcia si prepisuje slová 🥳😆

leus22
26. aug 2020

@mantilka a hcg ti odpichli?

mantilka
26. aug 2020

@leus22 Áno, vraj je v poriadku.

dejna_
27. aug 2020

@mantilka ja som mávala silný našťastie nie bolestivý..mne lekárka predpísala dicynone sa to tuším volalo a vďaka tomu som mala slabší menzes aspoň o niečo

tini27
28. aug 2020

@len_nig ahoj, tak ako si dopadla? Verím, že samé dobré správy ❤️. Ja začínam nedočkavo očakávať ms, v nedeľu to bude 6 týždňov, ale vlastne len 3 odkedy som bola úplne vyčistená, aj keď to už bola asi len zrazenina ku koncu... tak neviem akého časového údaju sa držať. Snáď do týždňa príde

len_nig
autor
28. aug 2020

@tini27 Ahoj, no celkom fajn. Už som ok po potrate, vrali mi krv aj cytologiu vraj kvôli rôznym vyšetreniam aj celiakciu a štítnu idú kontrolovať a v oktobri som sa objednala na hematologiu. Takže celkom v pohode asi 🙂 Dúfam, že tebe čoskoro príde, ideš tiež potom k dr?

tini27
28. aug 2020

@len_nig Tak to mám radosť 🙂 Dr. sa tváril, že vyšetrenia netreba, že sa to proste bohužiaľ stáva :/. A tým, že už jedno dieťatko máme, tak verí, že to bola len nešťastná náhoda. Takže neviem, či mi bude brať aspoň krv, no asi ho poprosím ak tam budem... K hematologičke sa neviem dostať už rok, čo nebol čas, ja tam chodím od detstva, mám veľa železa... Ale chcela by som do konca roka, pre istotu. Poviem ti pravdu, najradšej by som tam už ani nešla a prišla až s opäť pozitívnym tehot. testom 😀 stále sa snažím byť veľký optimista 😍 Ale no, ktovie ako to dopadne s ms, tak asi podľa toho sa zariadim...

len_nig
autor
28. aug 2020

@tini27 popravde aj ja som dúfala že hneď budem zasa tehotná, ale prešli dva mesiace a zatiaľ nič, takže sa pomaly zmierujem s tým že to bude zasa dlhý boj ...snaď zas nebudem čakať dva roky ako prvý krát...

tini27
28. aug 2020

@len_nig Pevne verím, že nebudeš musieť toľko čakať ❤ My si zatiaľ dávame pozor, ja by som skúšala aj hneď, ale môj muž (ako ten zodpovednejší z nás dvoch :D ) vyhlásil, že radšej počkať do ms, nech sa dá všetko naisto do poriadku. Tak čakám ako na spasenie... Trpezlivosť naozaj nie je moja silná stránka...

len_nig
autor
28. aug 2020

@tini27 My sme skúsili aj pred ale nič z toho :D ale to čakanie je hrozné to máš uplnu pravdu 🙂

mantilka
28. aug 2020

@tini27 Ahoj, ak ti nechce urobiť vyšetrenia gynekológ spytaj sa svojej všeobecnej lekarky...alebo zmeň gynekológa. Ja sa momentálne vytesujem ... od včera mám memzes...dnes silnejší ..bolesti sa dajú vydržať. Som rada lebo už zacal ôsmy týždeň od kyretu a desiaty od potratu...čo sa mi zdá už dosť dlho. Držím vám palce. Nech môžete zacat. Mne sa už nejako prestali chciet...aj keď mám také svetle chvíľky, že by som ešte snáď skúsila. Ešte som nikdy netúžila po menzese ako teraz -).... Je to šialené najprv čakáš mesiace, roky, aby menzes neprišiel a potom zasa aby už konečne prišiel. Ešte ma čaká kontrola...
@len_nig Ahoj držím palce, nech nečakáte na dve ciarky.

dejna_
29. aug 2020

@tini27 🙊🙈 ty si na Tom presne ako ja ..tak akoby som čítala svoje statusy ..s tým rozdielom že ja mám od potratu 7 týždňov a od kuretu niečo cez týždeň ..aj ti hovorili lekári kedy sa môžete snažiť opäť? Stačí čakať do prvej menstrucie? Ja idem na kontrolu po kyretazi v pondelok ...moja lekárka hovorila úplne na začiatku že 2 menstruacie..ale ja som už jednu mala a neviem že či potrebujem 2 menstruacie po kyrete alebo po potrate ..lebo telo už je asi od hormonov pomaly očistené akurát uvidíme čo maternica ...tiež dom mala už len zrazeninu preto má čistili ...

tini27
29. aug 2020

@dejna_ si zlatá ❤️ Veď v podstate sme teraz všetky na “jednej lodi”... Mne Dr. v CZ, čo to s ňou všetko riešim, povedala, že ideál by bol počkať dve ms- po 1. že je to telesne ok, ale z hormonálneho hľadiska radšej 2. Ale teda, ja som nemala kyret, len tabletami vyvolané krvácanie, v prípade kyretu hovorila, že radšej tie 3 mesiace kvôli obnove sliznice a krčku s tak... ale to je také ozaj najbezpečnejšie riešenie, my sme sa zhodli, že po prvej ms ideme na to a že to predsa musí výjsť ❤️😉😁... Už sa jej len dočkať. Včera ma bolelo podbruško trochu, aj som si začala namýšľať, ale zatiaľ nič. Najhoršie je, že neviem, akého sa držať “dátumu”, či je podstatné, kedy bol potrat, alebo ešte zohľadňovať aj to, kedy mi odišla tá zrazenina... ale podľa mňa tá by na to už nemusela mať vplyv, keď to bolo takmer bez krvácania... a nechcem tam volať a pýtať sa, lebo mám pocit, že som najotravnejší pacient na svete 🤔😀

tini27
29. aug 2020

@mantilka tak sa teším s tebou, že to prišlo 😉. Nikdy nehovor nikdy, ešte budeš cítiť, keď bude správny čas ❤️. S Dr. som spokojná, je ochotný, asi najlepší v meste a navyše mi toleruje moje “výlety” do čiech 😀 Iný by ma asi poslal kade ľahšie. Ale sama som mu povedala, že sa pokúsim chodiť už len s príjemnými tehotenskými vecami ☺️. Tak uvidím kedy sa tam ukážem, snáď bude všetko v poriadku a také, ako túžime

dejna_
29. aug 2020

@tini27
Ja som myslela že tu zrazeninu ti odstránili kyretazou ale tebe odisla sama že ? Správne som to pochopila ...ja uz som pomotana nejaká ..ale ako hovoríš sme na jednej lodi ..v pondelok idem na kontrolu k mojej lekárke tak som zvedavá čo mi povie že ..ako to tam vyzerá ...a podľa toho budem múdrejšia 🙈...
Popravde tiež neviem čoho sa držať či datumu potratu ..lebo hcg mi kleslo ( robila som si test) takže tá zrazenina má už neovplyvnovala hormonálne si myslím ..aj keď teda ten kyret je veľký zásah ..ale veľa som čítala že lekári odporučili hneď po prvej menstruacii ..ja to nechám tak že uvidím čo povie lekárka a hlavne aká bude menstruacia a keď sa budem dobre cítiť tak to je necháme na prírodu čo sa má stať sa stane ❤️