Koľkokrát môžem ísť na potrat?
Ahojte prosím vás neodsudzudzujte ma chcem sa opýtať v novembri som podstúpila potrat , vyzerá to tak že teraz musím ísť znova nebude mať s tým moja gynekologička problém,dakujem
@denulik232 problém mať nebude ale na odsudzujúce reči by som sa pripravila.
A skús poriešiť antikoncepciu alebo podviazanie vaječníkov aby si nemusela riešiť takéto veci každého štvrť roka. Čakaj aj tu peknú nakladačku
Veru tak, poraď sa aj skrz antikoncepciu.
Držím ti palce
O antikoncepcii si uz pocula? Celkom ucinne.
Asi ťa nepochváli, ale ani nepopraví. Ty si však sama musíš uvedomiť, že každý takýto zákrok je pre teba rizikom a snažiť sa, aby si sa do takýchto situácií nedostávala dvakrát v priebehu šiestich mesiacov.
@denulik232 na potrat mozes ist po uplynutí 6 mesiacov od posledného potraru. Inak ti ho ani neurobia
@denulik232 ach žena... ja som už deti nechcela, dala som si podviazat vajecniky. Správ aj ty tak, myslím, že cena je rovnaka ako ten potrat. Neodsudim Ta, ale rob daco aby si toto nemusela... A ja Ti poradím, nehovor svojej doktorke nič a chod na súkromnú. Myslim, ze je to v Leviciach ale nie som si istá.
Myslim ze sa da max raz za pol roka
@denulik232 toto nikdy nepochopím
Ak žena plánuje ešte dieťa po 2-3-4-5 interupcii.tak nech si zisti technicky postup...lebo roztahaný krcek maternice nie je sranda a opakovane už vôbec nie
@denulik232 pri tom novembrovom ti nepovedali, kedy môžeš potrat príp. absolvovať znova? Tam je myslím potrebná nejaká doba, neviem či pol rok.....
Raz za pol roka môžeš, takže zrejme stihneš. A keď už nevieš udržať nohy pokope, daj si hneď aj predpísať antikoncepciu. Je to oveľa lacnejšie, jednoduchšie a aj zdravšie ako chodiť každého pol roka na interrupciu.
Problém ona mať nebude, nie je ty. Ale daj si potom zaviesť teliesko. Držím palce.
radsej nech podviazu toho inseminatora lebo ocividne traged nevie kedy ma vytiahnut...
Ja som raz stretla mladu muslimku co bola na 3.. pre nu bol vacsi “ hriech” koli rodicom pouzit antiku ci byt single mama ako ist na potrat.
noo ono dievca zlaze ked mas uz 3 deti, 29 rokov a viac deti uz nechces musite sa zacat chranit...este dobrych cca 15 rokov tu bude moznost otehotniet tak sa nebude dat za kazdym ist na potrat ....ani teraz neviem ako budes stihat v kolkom si tt a ci ti vyjde do toho pol roka stihnut podstupit potrat...inak ani neviem si to predstavit z psychickej stranky kedze uz deti mas, ako to mozes brat na tak lahku vahu
@denulik232 Moja švagrinna bola 3x
Nikto ta neodsudzuje, no odsudis sa casom psychicky sama, vies, psychiatri riesia taketo zeny az postupujucim casu-pribudajucimi rokmi, zacnu si vycitat co urobili a zial mnohe sa k nim ani nedostanu - skoncia pod vlakom. Skus najst dobru empaticku dusu, ktora by ti mohla pomoct, pretoze ist na znovu a znovu a znovu na potrat - zavrazdit si svoje vlastne malicke nie je riesenie tvojho zivotneho problemu. Ako pisu mamicky predomnou, potrebujes si vyriesit pricinu a nie nevinny nasledok-on malicky uz zivy chudacik za to nemoze, on ti plne doveruje, ze ho ochranis. Urcite mas na blizku niekoho, komu sa mozes zdoverit a dostat aj iny pohlad na to co prezivas a na dovod, preco teraz si nestastna. Naozaj ako cickamon sa zamysla, je to zvlastne ako to mozes brat tak na lahku vahu, pretoze z psychickej stranky je to silny zasah do psychiky kazdej normalnej zeny. No mozno je to podobne ako vysvetluju psychologovia s vrahmi, ked uz prekonaju tu barieru a zavrazdia cloveka, potom dalsia vrazda uz pre nich nie je az taka prekazka, preto mame recidivistov.
@janinah asi neplánuje keď ma minimálne tri
inak ako pre korektnu odpoved si to musis vypocitat sama ci ti lekarka povoli potrat... ten sa da spravit do 12tt, a musi byt minimalne pol roka od poslednej interrupcie.... takze si zober presny datum kedy si mala zakrok a pripocitaj pol roka ...to bude tusim maj...potom si zober v kolkom si tt, pri zisteni, ked ti meska ms si uz minimalne 4-6 tt, kedze je zaciatok aprila za april pridaj 4 tt, a z maja kolko ti ostava...ak si podstupila interrupciu v druhejpolovici novembra moze byt ze nestihas ...
Prečo sama sebe ubližujes tým, že sa nechránis pred neželaným tehotenstvom, ja ti nevynadam, ale váz si svoje telo a s tvojim chlapom musíš dať razny rozhovor (možnosti antikoncepcie sú rôzne a je ich dosť) a pokiaľ on všetky odmieta vies sa chrániť aj sama (tablety, teliesko, podviazanie)
@denulik232 To fakt existuju zeny co chodia na potrat ako na klavir ? to ziiiram...sme teda ako spolocnost dopadli led sa interupcia berie ako preventiva u zubara :/
@majkabambulik "nikto ťa neodsudzuje.... vražda..." choď doprdele 🙄
@denulik232 Asi by to chcelo, držať nohy pri sebe.
Technicky a realne to zrejme nestihas. Plus zrejme tam budu vacsie rizika.

Odsúdiť ťa neodsudim, no takúto vec rieš priamo s gynekogičkou.
Ľudia nepoznajú tvoju situáciu,no po väčšine keď sa spomenie slovo potrat, tak sú proti.