Kyretáž. Áno alebo nie?
Čaute baby, potrebujem poradiť. V pondelok som bohužiaľ potratila . Ráno som mala silné krvácanie, lekár už na sone nič nevidel a povedal mi, že by som mala ísť na kyretáž, ale že v niektorých prípadoch sa vie maternica vyčistiť aj sama, no ak by som to tak nechala, dostávam sa do rizika, že by tam niečo mohlo ostať a zapáliť sa. Moje rozhodnutie bolo najprv že idem, lenže potom zo mňa vyšiel taký väčší kúsok a celé moje telo sa akoby ukľudnilo. Krvácam stále (ako pri menzese) a nemám bolesti, tak rozmýšľam, že by som na tú kyretáž nešla. Telo sa vie uzdraviť skôr bez takého zásahu a je tu aj väčšia šanca otehotnieť skôr.
Problém však je, že som nemala potvrdené normálne tehotenstvo, možno bolo mimomaternicové a tak by kyretážou mohli zistiť, či to bolo vlastne v maternici alebo nie (to vravel lekár), lenže ja teraz neviem, keďže zo mňa už ten kúsok vyšiel, či v tej matenici ešte niečo nájdu. Prosím poraďte, ktoré ste boli na kyretáži a ktoré nie. Idem sa z toho zblázniť. Bojím sa, že ak nepôjdem, spôsobím si väčší problém alebo ak pôjdem spôsobím si väčší problém. 😒 Ďakujem
@kvikina087 @ifana23 tak sa drzte a dajte vediet, ked budete schopne 😉
@ifana23 Tak, tak! držím palce aj ja. Nech je všetko v poriadku. 😉
@kvikina087 @poohie ahojte, tak ja som dnes natrafila na fajn doktora...neposiela ma silou mocou na kyret, vidí, že hcg klesá (dnes iba 243), aj v maternici je toho stále menej, tak sa vyjadril, že by to mohlo všetko odísť samo 🙂 kontrola v pondelok, znova krv a ultrazvuk a žeby bolo fajn, keby hcg kleslo aspoň na 80, tak uvidím
@poohie
Ahojte, tak ja som doma už po kyretáži, je to celkom ok. Ráno mi už bolo na nevydržanie a strašne ma bolelo brucho, tak som sa tam už celkom hnala. No hlavne, že už som doma a hádam bude všetko v poriadku. Vám sa ako darí?
@ifana23 Tak to je dobre, taký by mal byť každý jeden. Keď je toho v maternici stále menej tak hádam to bude všetko tak ako má a za čas sa vyčistíš sama. Ja som dnes bola na kyretaži, už som aj doma. Celkom sa to dalo a nakoniec som bola aj rada že som išla, ráno ma už veľmi bolelo brucho a už som sa tam aj hnala. :D Ale verím, že keď tebe to ubúda tak to zmizne všetko samé, hlavne aby ťa doktor sledoval.
@kvikina087 tak super, dufam, ze nebudu ziadne komplikacie a uz bude len lepsie. oddychuj a nenamahaj sa! 😉 a my... snad je vsetko ok, neviem 🙂 v sobotu spravim treti test, nech uz je to naisto 🙂 nikdy som nerobila viac ako jeden test kvoli jednemu tehotenstvu. ale teraz som si nebola ista, ci to este nie je hcg z toho predosleho. tak pre istotu este raz. teda ak sa mi dovtedy nezacne hnusit kava, potom uz testovat nemusim 😀
drzte sa, babule 😉
@ifana23
@poohie ahoj, test urobený? pozitívny? 😉
@kvikina087 si zlata, ze na mna myslis 😉 ano, test vysiel opat silnejsi, takze tuto otazku uzatvaram a uz len dufam, ze vsetko to, co teraz zazivam (skore otehotnenie, choroba, atb, alergia na ne, na nu dalsie lieky, ktore sa v teh. neodporucaju), babatku neublizi, ale nech sa deje, ako je najlepsie, Pan Boh uz vie. takze sa aj tesim, aj trosku obavam, predsa len po predchadzajucej skusenosti, kedy som nemala tychto x dovodov na potrat, si to viac pripustam, ze sa to moze stat.
moja dr ma chce vidiet az v 10.tt, takze sa tak skoro ani nedozviem, ci babatko vobec zije, pokial teda nezacnem krvacat a nepoletim do nemocnice. takze chce to vela trpezlivosti, kedze som este len v piatom...
a ty ako sa citis?
a @ifana23 ? nic nove?
@poohie držím palce, nech všetko dobre dopadne. Ja naďalej krvácam, tak dúfam, že v pondelok bude hcg 80 a menej. A tebe @kvikina087 je ako?
@poohie tak to je ešte dlhé čakanie do 10. tt, ale verím, že to bude ok. Daj potom vedieť, budem držať palce. :D
Ja sa cítim dobre, už ani nekrvácam. Doktor povedal, že by som mala dostať menštruáciu do 4 týždňov, tak dúfam, že tak aj príde a nech je všetko v poriadku.
@ifana23 ja som už v poriadku, už ani nekrvácam, tak je hádam všetko tak ako má. Dúfam, že v pondelok tvoja kontrola dopadne dobre nech už si čim skôr ok.
@kvikina087 no v tom tiez sa nezhoduju, kazdy vravi nieco ine. mne hovorili v nemocnici aj moja dr 4-6 tyzdnov, ale na nete co som citala nejaku poradnu, tak tam pani dr stale vsetkym tvrdila 6-8... vacsinou to asi ale byva tak tych 4-6, aspon co som citala skusenosti mamiciek. mnohym prisla presne ako hodiny. aj mne takmer. na 30. den. ale niektorym to trvalo fakt aj tych 8 tyzdnov. nech tebe pride pekne nacas a nech sa rychlo zotavis! 😉
presne ako hovoríš aj ja som tak čítala na nete. Tak neviem, môj lekár hovoril, že do 4 príde a potom keď skončí mám prísť na kontrolu, keď nepríde do 4 tak mam prísť na kontrolu aj tak.Uvidím, hádam príde 🙂
@kvikina087 @poohie ahojte, dnešná kontrola - hcg 68,07 čo je super (nikdy by som neverila, že sa raz budem tešiť, keď bude hcg klesať...ale taký je žiaľ život...prináša nám všeličo), ale v maternici stále niečo ostalo, ale vraj je to dolu, tak by to mohlo byť na ceste von. Dostala som nejakú injekciu na stiahnutie maternice a vo štvrtok ďalšia kontrola
@ifana23 Tak to je super! 🙂 Presne tak, ako píšeš, to je život.Hádam bude už len lepšie. Mám skúsenosť, že po zlých veciach v živote prídu tie dobré, tak dámy... :D musíme len počkať.
@kvikina087 @poohie ahojte, tak dnešné hcg 24,48, ale dolu v maternici stále nejaké zbytky, dostala som ešte jednu injekciu a ďalšia kontrola v pondelok. A teraz pred chvíľou zo mňa niečo vyšlo, väčšie, pevné (žiadna krv či kúsky sliznice ako predtým), tak to bol snáď posledný kúsok, ktorý tam už nemá byť...lebo dnes sme sa už s doktorkou smiali, že k nim chodím ako na klavír a ja som na konci povedala, že snáď už v pondelok posledný krát, tak pevne v to verím 🙂
@ifana23 tak to je dobre, sa mi velmi páči prístup tej tvojej p. doktorky. Držím palec nech v pondelok naposledy! 😉
@poohie @kvikina087 ahojte, tak dnes konečne dobrá správa...maternica je čistá, nič tam neostalo 🙂
@ifana23 Tak to je dobrá správa! teším sa s tebou! :D
@kvikina087 @ifana23
baby tak ja som dnes predsa len bola u gyn. - kozna ma poslala, kvoli alergii, co som mala (neviem, ci na lieky ci nieco ine), ze to sa moze aj zhorsit a tak nech vedia, ako to maju riesit, lebo stale kazdemu dr len hovorim, ze pravdepodobne som tehotna, ale u dr som este nebola (kedze ta mi kazala prist az v 10.tt ako som uz pisala). tak som sa tam dostala v 7.tt a babatko vyzera byt vdaka Bohu v poriadku, tak mi padol kamen zo srdca. i ked este mame dlhu cestu pred sebou, ale dufam, ze to bude zvladat aj nadalej, ked zvladlo mesiac chorob, liekov, alergiu...
aj vam prajem, nech sa coskoro mozete tesit z bijuceho srdiecka na monitore a hlavne pod vasim srdcom 😉
Pls chcem sa opýtať
16.1 som bola na kyretazi ☹ zamlknuty potrat bola som v 9tt ale plod vyzeral na 5tt, nekrvacala, nespinila, nic, len potenie a triazka. Potenie a triašku mám do dnes, teploty nemám, našťastie
Dnes som sa 2x zobudila na to že mi je strašná zima, musela som si prezliecť pyzamo.
Ráno som mala taký hnedý výtok, nekrvacam nic také, len tak malinko spinim
Moja otázka je či je normálne že po tom kyrete mám takéto stavy?? Volala sem na gynu a tam mi bolo povedané že ak nemám teplotu tak to neni nic vážne a ze to nemá nic spoločne s tým.
Pls má niektorá z vás skúsenost?? Je to v poriadku?
@poohie Jééééjo! tak držím palec. Možno to bábo bude taký bojovník/bojovníčka, keď je všetko v poriadku aj počas chorôb. Tak prajem nech tá cesta je prijemná až do šťastného konca! 🙂
@kvikina087 dakujem pekne!
@fazulenka68 je mi luto, ze aj ty si to zazila. fu, s tym potenim a triaskou skusenost nemam, ale snad ked povedali, ze je to v poriadku, tak to nic vazne nie je. kazde telo sa moze s tym vysporiadavat inak... ja jedine vzdy po porode prvych par noci som sa dost potila. jedine to mi k tomu napada. i ked chapem tvoje obavy, ked si mala take stavy aj pred tou kyretazou. a je to teda celkom dlho, az 4 tyzdne sa nic nedialo? snad to cim skor prejde, rychlo sa zotavuj! 😉

@poohie už som sa o tom rozprávala s mojou doktorkou a pôjdem na nejaké vyšetrenia, ešte presne neviem aké, najprv musím byť ok. A ďakujem za povzbudivé slová 🙂
@kvikina087 ahoj, čítam, že si na tom nejak podobne ako ja...držím nám obom zajtra palce, nech to dopadne dobre 🙂