icon

Kyretáž: áno alebo nie?

jah0da
16. apr 2019

Ahojte, viem, že to tu bolo už asi miliónkrát, no naozaj si neviem rady. Miesto tehotenskej knižky som na začiatku 12. týždňa dostala papierik s nálezom "missed abort" a lekár mi povedal, že sa mám čo najskôr objednať na kyretáž. To nebolo možné, pretože som mala silný kašeľ, s ktorým narkóza nehrozí. To mi povedal aj lekár v nemocnici, v ktorej som zákrok plánovala absolvovať. Ten bol zároveň veľmi prekvapený z rozhodnutia môjho lekára, vraj bábätko ostalo na úrovni 9. týždňa a má len dva centimetre, vraj nevidí dôvod na kyretáž, mám sa vraj rozhodnúť sama, ale on by počkal na samovoľné spustenie. Ak rátam správne, 2-3 týždne mám v sebe mŕtve embryo/plod. Občas cítim pobolievanie ľavej strany podbruška, občas cítim bolesti, akoby sa mal spustiť menzes, ale inak sa fyzicky nič nedeje. Najradšej by som pretrpela akúkoľvek prirodzenú bolesť, ale bojím sa zákroku. Bolo to moje prvé tehotenstvo a logicky chcem predísť problémom s otehotnením do budúcnosti... Máte pre mňa tip, ako vyvolať krvácanie, prípadne ako situáciu vyriešiť čo najbezpečnejšie?

Strana
z3
alison11
24. apr 2019

@jah0da Vau tak ty si silná žena teda ja by som to nezvládla...ja som bola rada že ma vyčistili potom čo som mala horúčky a bolo mi hrozne zle aj tlaky na konečník som mala ☹. Ale ja mám už svojich dvoch synov a po tej skúsenosti mám rešpekt pred prírodou čo sa týka mať deti,to jest nezasahovať do nej umelo len aby dieťako prišlo a ostalo,i kvôli tomu,že sa nám samé nechceli udržať máme žiaľ pár vád u ktoré riešime odborníkmi u synov :-/. takže snažiť sa my už o ďalšie nemienime.A tebe aj ostatným prajem aby vám vytúžené detičky prišli bez všetkých môžných liečív a vedľajšieho zasahovania.

Strana
z3