icon

Mám 16 rokov,som tučná a veľmi ma to trápi.

27. nov 2019

Zdravim,mám 16 rokov mám váhu 87,2 výšku 159
Veľmi ma to trápi je to nadváha a voči ostatným dievčatám,ktoré sú ako modelky sa cítim škaredá a menejcenná😔nemôžem to zmeniť spôsobom cvičenia, behania moje zdravie mi to nedovoľuje čiastočne som na vozíku takže cvičenie nie...skôr by som veľmi pekne poprosila rady ohľadom toho čo jesť čo nie z čoho sa najviac priberá,aby som to nejedla lebo veľmi má trápi moja váha..nechcem mať takú váhu veľkosť oblečenia mám l,xl chcela by som mať s,m nakoľko také vecičky sú krajšie ako to zmeniť, či zmieriť sa s tým? Každý večer preto plačem ďakujem veľmi pekne všetkým za každú radu a podporu

ydnew
27. nov 2019

@ydnew preskočil mi slovník mal tam vyť TIP

katpox
30. nov 2019

Neplac, si mlada baba a skus aspon jedalnicek upravit,aj to dost pomoha,skus sa zamerat na to,co je na tebe krasne,trebars vlasy ,venuj im pozornost,rozne zabaly ,ucesy podla navodov🙂 alebo pokozke ,vies kolko mojich chudych kamosiek mi j zavidelo tvar bez akne a huste vlasy 🙂 a tiez skusaj kombinacie siat,ktore kilecka zakryju..

lapersefona
1. dec 2019

@klarissa25 ahoj isto to zvladnes si mlada kocka. Urcite ti odpirucam Low Carb stravovanie. Pozri recepty na nete. Ak vylucis na cas lepok kila pojdu dole velmi rychlo.ak bydes mat chut na sladke tak si daj radsej ovocie. Tu na Mk je aj skupina low carb. A na tu imunitu nech ti mamka kupi vitamin D v kvapkach napr Devit Forte je super a budes mat aj viac energie.

lapersefona
1. dec 2019

Teraz v zime si mozte kupovat aj mrazenu zeleninku z lidla za dobre ceny. Kupit si velky biely jogurt rozdelit na 2 dni dat si s medom a orieskami troskou skorice.
Ovocie jest samostatne.
Nejest kazdu chvilku, zaludok potrebuje odpocinut.
Ja jem 3x denne a som syta. Jest nizkosacharidovo so zdravymi tukmi (avokado, kokosovy ci olivovy olej, vajicka
Na obmenu psenice su zdrave a lacne obilniny napr. Pohanka a jacmenne krupy alebo pseno
Napr na obed tie krupy s tvrdym syrom postruhanym a sampionmi s cesnakom. To je rychle zdrave ;)
Alebo na ranajky pohankova kasa so slnecnicovymi semienkami, postruhanym jablkom, skoricou ci kokosovym olejom. Super chut.
Alebo na ranajky fermentovana ovsenna kasa. Vecer sa zaleju vlocky vylisovanou grapefruitovou ci pomarancovou stavou, postruhane jablcko alebo hruska k tomu a rano to zjes.
Na veceru alebo obed mam rada placky z tekvice zemiakov a mrkvy. Su robene v rure, nezasmradi to cely byt ;) a super su tiez privarky spenatovy, tekvicovy, fazulkovy s vajickom.
Mozno ze sa mamka necha inspirovat. Aj ked viem ma toho vela a po praci je isto unavena ale aj take mäso da tiez casovo zabrat

lapersefona
1. dec 2019

Dalsou rychlou vecerou su muffiny so slaninkou vajickami a mrkvou cuketou syrom a cesnakom.
Minule skm robila opekane zemiaky nakraja e a tenkl ma tvar chipsov s guacamole omackoi. Rozpucene avokado( kupujem v akcii inac je drahe) paradajky, cervena cibulka, par kvapiek citronovej stavy
Strukovinnove polievky navarit na 2 dni. Tiez zdrave

tamichloe
1. dec 2019

@lapersefona pridas prosim podrobny recept na tie mufiny?Ďakujem

klarissa25
2. dec 2019

@lapersefona ja asi nie 🤣😂🤣😂

lapersefona
3. dec 2019

@tamichloe ahoj, no je to od oka, ja si stále prečítam 3 podobné recepty a urobim si svoju verziu :

Na muffinovských plech 6ks : 3ks vajcia, kúsok slaninky pokrájanej,2 postráhane mrkvy, polka cukety, 1 stručik pretlačeného cesnaku, trošku cibuľky, postrúhany syr, akýkoľvek tiež od oka, podľa toho aké to chceš mať chuťovo,

Postrúhanú zeleninu, treba dôkladne ručne odšťaviť, lebo keď je šťava tak budú také mokré muffiny. Toto všetko zmiešaš do misky, pomiešaš a vyleješ do formy. Pečieš na 170st asi 30-40 minút.

lapersefona
3. dec 2019

@klarissa25 čo myslíš? nepochopila som

klarissa25
3. dec 2019

@lapersefona no označila si mna...a ja nie som autorka tejto diskusie.....

tamichloe
3. dec 2019

@lapersefona dakujem 🙂

lapersefona
3. dec 2019

@tamichloe dufam ze ti vyjdu 🙂 lebo tie moje od od oka

@klarissa25 jaaj prepac to bol anonym som si nevsimla

lucinkab
3. dec 2019

Jest menej a najme vela zeleniny, ovocie iba do obeda idealjablko, blveeela bielkovin vecer ,prilohy iba na obed a mensie porcie... 75% chudnutia je v jedle a 25% cviceni...

lucinkab
3. dec 2019

Skus sa prihlasit do extremnych premien

autor
3. dec 2019

@lucinkab prosím?

lucinkab
4. dec 2019

No je dalsi nabor do extremnych premien co boli na markize, a bmi 35 ako mas je uz alarmujuce. Tam ti pomozu odbornici ,za skusku nic nedas

autor
4. dec 2019

@lucinkab čítala si to poriadne? Mám zdravotné problémy som vozičkár nemôžem cvičiť

lucinkab
4. dec 2019

Tak nejedz 🤷 malo sa hybes a vela jes. Isto sama vies kde robis chybu v strave,navstiv dieotologa,alevo aj na to mas vyhovorku?

viellik
4. dec 2019

Užívaš len mestinon alebo máš k tomu aj kortikoidy?

autor
4. dec 2019

@viellik len mestion

ketrinka2017
8. dec 2019

@lucinkab 🤬pekne sa k nej chováš teda

lucinkab
9. dec 2019

@ketrinka2017 je tucna vyzrata,nie z liekov,a tutulkanim a lutovanim bude vyzrata viac.....

lucinkab
9. dec 2019

@ketrinka2017 a na tom aby navstivila dietologa neni nic zle

lennaa
9. dec 2019

Neda sa u teba tento problem riesit operaciou?

autor
9. dec 2019

@lucinkab čože? To ako môžeš takto napísať? Že vyžrata?.???? Sa uvedom ...pýtam tu radu nie urážky!!!

autor
9. dec 2019

@lennaa ako to myslíš

lapersefona
9. dec 2019

@lucinkab pises 16 rocnej dievcine ktota hlada pomoc a navyse je Zťp vies sa do nej vcitit? Tak ny si povedala aj kamoske alebo raz svojej 16rocne dcere?

lucinkab
9. dec 2019

@lapersefona ja si 16 rocnu nedam vyzrat, my zijeme zdravo ,sesternicu mam taku ma uz 26 a vaetci ju odmala lutuju mojkaju a? Vyzrata je.... Svagrinej sa narovinu povedalo a z 130 ma 80 uz....

lucinkab
9. dec 2019

Za dietologom si bola?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená