Mám 16 rokov,som tučná a veľmi ma to trápi.
Zdravim,mám 16 rokov mám váhu 87,2 výšku 159
Veľmi ma to trápi je to nadváha a voči ostatným dievčatám,ktoré sú ako modelky sa cítim škaredá a menejcenná😔nemôžem to zmeniť spôsobom cvičenia, behania moje zdravie mi to nedovoľuje čiastočne som na vozíku takže cvičenie nie...skôr by som veľmi pekne poprosila rady ohľadom toho čo jesť čo nie z čoho sa najviac priberá,aby som to nejedla lebo veľmi má trápi moja váha..nechcem mať takú váhu veľkosť oblečenia mám l,xl chcela by som mať s,m nakoľko také vecičky sú krajšie ako to zmeniť, či zmieriť sa s tým? Každý večer preto plačem ďakujem veľmi pekne všetkým za každú radu a podporu
Poradim ti trosku, ja mam sice energeticky vydaj vyssi ako ty, mam male dieta, ale tiez teraz nesportujem a predsa som dost schudla. Jedz casto a menej, ranajkuj. jedz hlavne bielkoviny (chude maso - kura, morcacie, divina, tuniak, losos tofu, tempeh) ale len so zeleninou, na ranajky si daj celozrnny chleba s platkom syra al. sunky, jedz obilniny (ovsene vlocky napr.) nizkotucny tvaroh, jogurty aj ovocie, ale s nim opatrne kvoli cukrom. Stiahni si kaloricke tabulky, nauc sa co potraviny obsahuju. Prajem vela stastia 🙂
Pecivo vecer a duplom rohlik je kopa sacharidov,vecer zeleninu a bielkoviny ( maso,jogurt biely,cottage,sunka alebo syr)

Povedali ti, že je to genetické? Lebo tento problém nemusí byť genetický, je to autoimunitné ochorenie, ktoré môže vzniknúť aj pri strese. Nevedia lekári celkom zistiť, určiť prečo sa niečo takéto v tele deje. Robili ti CT vyšetrenie? Detskú žľazu máš normálnej veľkosti?