icon

Mám 37 rokov a som sama po potrate. Kde zoberiem nádej na vlastnú rodinu?

borkavan
11. nov 2012

Viem, že je tu vela článkov o potrate. Som den po potrate (missed abortion v 12 tt, navyše v správe mám napísaný aj hematóm), srdiečko nebilo a bolo menšie akoby malo byť. Navyše deti nemám, toto tehu sa stalo nahodou, tešila som sa ako blázon aj keď sme sa týždeň pred zistením tehu rozišli po ročnom chodení. On sa tiež tešil, aj ked iba ako slobodný otec, aj si so mnou poplakal, ale za ženu ma nechce, ani bývať so mnou nechce. Jednoducho povedal, že na jednej strane sa mu ulavilo ale na druhej strane mohol byť tatino a veľmi ho to bolí.
Kde mám zobrať nádej, že ešte budem mať vlastnú rodinu, ked nemám priateľa, mám za dva týždne 37 r. a ranu na duši po stratenom dieťatku. Ani sa mi nedá spať, však je už pol tretej ráno. Do práce nejdem, zoberiem si voľno, nevládzem. A dúfam, že mi to spravili dobre, lebo gyno mi povedal, že kontrolu nepotrebujem. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

Strana
z2
mima4
11. nov 2012

@borkavan
respektujem tvoj postoj, aj ked s nim nesuhlasim. Ale prajem ti, aby si bola stastna a spokojna 🙂

ria_zuzolova
1. jan 2013

@borkavan Zlatíčko, je mi ľúto, čo si prežila a dúfam, že tento rok budeš mať lepší.
Ale k hlavnej otázke, hoci aj bez prečítania predošlých odpovedí: Je veľa detí, čo sú už na svete a aj im chýba rodina. Možno aj oni si kladú otázku, či majú ešte nádej na "svoju" rodinu. Dnes už nie je problém pre slobodné byť náhradnou mamou - lepší single rodič ako žiaden. 😉

skumavka
10. jan 2013

@borkavan
je mi lúto,čo prežívaš. Ale nedá mi nezareagovat. Tu píšeš-citujem ta: " ...a predtým si každý moj partner dával pozor, ešte sa na to necítil, vlastne aj preto som sa s nimi rozchádzala, alebo oni so mnou, lebo ja som chcela rodinu a oni sa báli."
Zeby nesprávny výber partnera? V inej téme velmi jasne píšeš,že vztah s rovesníkom a nedajbože so starším,si nevieš vobec predstavit, uprednostnuješ len a len mladších mužov. Neviem o kolko mladších, ale je celkom prirodzené, že mladší muži tieto veci často ešte nechcú riešit, potrebujú sa vybúrit, dozriet, dospiet. Je to žial fakticky tak,že žena starne biologicky skor ako muž (teraz nehovorím o vizáži),hovorím o prírode, o možnosti počat potomka. Aj po psychickej stránke žena býva vačšinou skor zrelšia, vyspelejšia A preto si myslím,že pokial prioritne túžiš po rodine, bolo by dobre prehodnotit aj svoj postoj k otázke výberu partnera-teda jeho zrelosti a pripravenosti.
Držím palce 🙂

buba44
15. jan 2013

Ahoj, chcela som ti len povedať, aby si ani neuvažovala o takých príspevkoch typu "Kým nemáš manžela, alebo trvalého priateľa, nemala by si mať deti. Potom nie sú šťastné!". To je hrozná hlúposť! Poznám nespočetne veľa single mamičiek s deťmi. Sú veľmi šťastné a nikdy v živote neľutovali, že ostali tehotné, aj napriek tomu, že sa rozišli s partnerom. Partnera si nájdeš aj s bábom, uvidíš. To nie je problém. Na záver ti prajem pevné nervy a želám hodne šťastia pri pokuse o bábo. 🙂
P.S.- Mám pre Teba 2 mottá, ktoré by ti moli spríjemniť deň: "Láska kvitne v každom veku" a "Vždy je nádej a preto sa nikdy nevzdávaj!"

borkavan
autor
Autor odpoveď zmazal
borkavan
autor
Autor odpoveď zmazal
buba44
27. feb 2013

@borkavan ona ešte príde uvidíš ;)

alexi333
27. feb 2013

veľmi by som ťa chcela podporiť a povzbudť mám 37 rokov a až teraz mám bábätko jednoričné dievčatko. Takže sa mi narodila ako 36 ročnej. Lekári mi povedali, že prirodzene dieťatko nemôžem mať a aj som mala operáciu a aj umelé oplodnenia a nič a zrazu sa stal zázrak. Ja som mala dosť komplikovaný život a aj veľmi ťažký. Začala som si najprv dávať do poriadku seba samú - svoje vnútro a mala som aj veľmi zlé skúsenosti s mužmi počnúc mojim ocinom ktorý v podstate celé moje detstvo prepil... Takže som mala veľmi zlý štart v živote. Uvedomila som si, že najprv si ja potrebujem o sebe zmeniť mienku a naučiť sa ľúbiť samú seba a potom si začať hľadať úplne iného partnera ako dovtedy - dovtedy som bola vďačná aj za to keď som mohla nejakému chlapovi očistiť topánku a poďakovala som mu za to že mi to dovolil... Keď som získala viac sebadôvery a hlavne sebaúcty, tak som zistila, že môžem si hľadať muža, ktorý si bude vážiť aj mňa. Chodila som na terapiu a aj psychológovi a veľmi mi to pomohlo. Keď sme sa s mojim manželom dali dokopy bolo to úplne o niečom inom - o vzájomnej láske. Veľmi sme túžili po dieťatku, ale keď mi lekári povedali, že nemôžem mať prirodzenou cestou deti a nedarilo sa nám, tak sme už začali trošku hovoriť aj o adopcii... trošku sa mi vnútorne uľavilo, že ak by to nešlo, tak by aj manžel súhlasil. Máme v rodine tiež adoptovanú sesterničku je to mulatka už dospelá a je fantastická!!! Žije v zahraničí začala spievať a začína byť veľmi úspečná. Napriek tomu sme sa s manželom nevzdávali a ozaj sa stal zázrak a dieťatko sa nám podarilo!!! Ja som videla jeden dokument o umelom oplodnení a tam bolo, že dokonca 70 ročnú indku umelo oplodnili a narodilo sa jej zdravé dietatko!!!!!!! Tak som si povedala, že mám stále času dosť a musím ho čo najlepšie využiť a myslieť pozitívne veď som oproti tej 70 ročnej mamičke úplná mladucha!!! Píšem Ti o mojom živote preto, že možno Ťa niečo z toho osloví a hlavne, aby si videla, že nie si v tom sama. Veľmi mi je ľúto Tvojej obrovskej straty! Ale je tu jedna neskutočne obrovská pozitívna vec a to, že Tvoje telíčko dokáže otehotnieť!!! Ja som 36 rokov nebrala žiadnu antikoncepciu a nikdy som nebola tehotná a to som si veľakrát nedávala pozor, lebo som mala partnera s ktorým by som už aj chcela dieťa, ale potom sme sa rozišlibz a po čase som mala ďalšieho a tiež som to neriešila. Takže som mala strach, že asi nie som zdravá a moje telo nedokáže byť tehotné! Takže stále máš veľa nádeje a času na to, aby sa Ti splnil Tvoj sen o vlastnej rodinke. Začni od seba daj si toľko lásky a pochopenia, koľko teraz potrebuješ aby si sa mohla postaviť opäť na nohy a začala si plniť svoje túžby. Ak potrebuješ napíš svojmu nenarodenému dieťatku list a napíš všetko čo cítiš a potom sa s ním rozlúč. Navždy bude v Tvojom srdiečku, ale asi nebolo dosť silné, alebo by bolo veľmi choré a trápilo by sa tu na svete a tak príroda, alebo boh možno ono samé sa rozhodlo, že nie je ešte ten správny čas aby prišlo na tento svet. Možno Ťa ale malo takto povzbudiť a ukázať Ti, nádej že môže byť Tvoje telíčko tehotné, len asi potrebuješ ešte Ty aj ono čas a treba ešte urobiť zopár vecí... Držím ti palčeky si statočná a ver, že nie si sama. Oceňujem Ťa a ďakujem, za dôveru, ktorú si nám všetkým dala, že si sa s nami podelila o Tvojom živote. Držím palce

borkavan
autor
Autor odpoveď zmazal
zelovocka
24. feb 2014

@borkavan super že si sa ozvala a silno držím palce 🙂

borkavan
autor
24. feb 2014

@zelovocka dakujem 🙂

katka1981
24. feb 2014

@borkavan, si ma dojala k slazam, drzim silno palce, aby si nam napisala, ze mas uz babatko pri sebe, zdrave a ze ste stastna rodinka, nezabudni sa ozvat prosim.

tinushka13
25. feb 2014

@borkavan Smutný príbeh so šťastným koncom 😉 teším sa s tebou, držím palčeky nech naďalej žiješ svoj sen v krásnej šťastnej zdravej rodinke 😉

borkavan
autor
25. feb 2014

@katka1981
@tinushka13 dík baby, určite dám vedieť. 🙂

viktoria12
25. feb 2014

@borkavan A hoj moja som rada ze si nasla konečne lasku ktora stoji za to , a gratulujem , k tehu , neboj bude všetko dobre , strasne ti drzim palce , a drzkaj sa , a ak budeš chciet popisat kludne sa ozvi budem rada tak sa drzte a prajem všetko dobre

borkavan
autor
25. feb 2014

@viktoria12 dakujem 🙂

lucinocka
25. feb 2014

@kveta fuj, hnus len si predstavim , napisat niekomu do sexzoznamky na pokeci, dohodnut si stretko, prist do bytu a zsexovat si a nedajboze otehotniet... neviem, ci by som dokazala byt az taka zufala..

maria1989
25. feb 2014

@lucinocka účel svetí prostriedky 🙂 a nikdy nehovor nikdy 😀

lucinocka
25. feb 2014

@maria1989 no neviem, jedno dieta mam, keby sa nedajboze cosi stalo, tak aj ked som velmi tuzila mat aspon 2, tak na taketo podmienky by som sa nespustila...aky je potom rozdiel medzi takou zenou a slapkou? len to, ze ta zena si v lepsom pripade odnesie dieta a nie prachy

maria1989
25. feb 2014

@lucinocka no a to je ten rozdiel. šľapka chce prachy, žena dieťa 😉

lucinocka
25. feb 2014

@maria1989 tak na to si podla mna treba urcit priority... nehovoriac o zenach s velkymi zdravotnymi problemami, ak ma niekto sen mat rodinu, tak si ju nezacne robit v 35tke potom place , ze nestiha a schyluje sa k takymto metodam... radsej byt do konca zivota bez sexu ako si dohodnut jednorazovku cze pokec..blew

kiki68
25. feb 2014

by som si to dieta spravila s niekym ,nejakym iba kamosom,s tym ze ho ani neuvediem ako otca. Dohodnut sa da, ja osobne som take ponuky mala a som za ne vdacna. Teta to takto spravila a je stastna mama uz dost vela rokov. Bola jednou z prvych slobodnych mamiciek, v tej dobe sa to moc nenosilo. Ona sa nechcela vydavat,len mat dieta,lebo vedela,ze biologicke hodiny tikaju.

junek
7. mar 2014

Prosim o vyplnenie dotaznika je anonymny pomoze mito k bc praci dakujem .

http://Postabortivnysyndrom.dotaznicek.sk

alexi333
30. mar 2014

@borkavan Fantázia!!!!! Zo srdca sa teším, gratulijem a držím všetky prsty! VERÍM, že všetko bude dobre a bábätko aj Ty budete v poriadku a Tvoj paetner Ti/Vám bude tou najlepšou oporou! Treba myslieť pozitívne, vtedy posielaš silu bábätku aj sebe a to potrebujete 🙂 ďakujem, že si sa ozvala, život je úžasný 🙂 DRŽÍM PALCE A UŽÍVAJTE SI HO A SEBA

borkavan
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2