Mám iba gestačný vačok a plod nie. Prečo?
Ahojte, vie mi niekto vysvetliť prečo plod sa nevytvorí, iba sa vytvorí gestačný vačok? Mal niekto takýto problém? Ani doktor mi to nevedel vysvetliť, že to sa stáva, ale prečo? Sama sa trápim, čoho mohlo byť príčinou, že sa mi to stalo?....prosím, kto vie mi odpovedať? Ďakujem...
Keď ani gynekológ nevie, my asi ťažko budeme vedieť. Je možné, že bolo ešte príliš skoro. Alebo sa plod jednoducho prestal vyvíjať a to nikto nevie/nezistí prečo presne, niektoré veci sú medzi nebom a zemou, nemôžeme im rozumieť, nie všetko sa dá vysvetliť.
Kočky aj kamoška mala presne toto isté.. anembryomola ☹ v 7 tt jej dr. nevidel okrem vaku nič.. HCG vysoké.. o dva týžne vak stále ale plod nikde. HCG kleslo o 8 jednotiek.. tehu nebolo ☹
Prázdny ☹
Veľkosťou zodpovedal 8. týždňu, ale bol celkom prázdny.
Zatiaľ neviem. V stredu večer mi zaviedla 4 vaginálne tablety, ktoré mi nad ránom spôsobili krvácanie a vačok odišiel. Budúci týždeň idem na ďalší ultrazvuk, aby sme zistili, či odišlo všetko alebo je potrebná kyretáž.
Dala mi k tomu taký sprievodný papier, na ktorom bolo napísané, že takéto ukončenie tehotenstva, je v porovnaní s kyretážou sprevádzané silnejšími bolesťami a silnejším a dlhším krvácaním, ale žiadne silné bolesti som nemala a krvácanie prestalo byť silné už včera na obed, tak dúfam, že to neznamená, že to nebolo celkom úspešne a budem musieť na kyretáž. Má to totiž je 75 percentnú úspešnosť.
@lihi Ahoj, to je dobre ze tvoja doktorka ti dala takuto formu. Mne toto nikto nenavrhol. ani pri jednom tehotenstve.
Ja som bola 2x na kyretazi 😒 .
A si videla aj ze odisiel ten vacok? Mna vzdy strasili ze mozu nastat komplikacie, ked sa neurobi kyret 😒 .
Ale urcite je dobre ze ti to same odislo.
@lihi ja som mala to iste teraz na jar resp. uz treti krat. 1.krat bol kyret, potom mikropotrat, cize iba taka silnejsie MS, a posledne som kyret odmietla, doma som odkrvacala v bolestiach a druhy den bezna MS. Treba ist na utz a pozriet, ci odislo vsetko plus by ti mali pichnut oxitocin na stiahnutie a tiez to este pomaha vypudit pripadne zvysky. Odporucam uzivat alchemilku... drzim orsty nabuduce 😉
Ďakujem. Tento týždeň idem na ultrazvuk. Dr mi zaviedla misoprostol (cytotec) ešte s niečím, ktorý do šiestich hodín vyvolal potrat, ale nemala som vôbec žiadne bolesti.
tak babule,pridavam sa k vam .dnes by sme boli 8+2tt,ale zial len vak a nic viac,v pondelok idem na prijem,ak sa nic nezacne same a kvoli poistovni zial musim zostat aj aj cez noc. ☹ jedine co ma mrzi,ze neviem ako to zvladne mala,vobec nevie vecer bezomna zaspinkat,cez den v pohode,ale noc je strasna...velmi sa toho bojim.tiez mi nezistili pricinu,jedine co ma utesuje,ze radsej teraz,ked este vlastne nic nezostalo,teda babo tam nie je,ako neskor,keby tam uz babo bolo a malo by sa nieco stat.no zivot ide dalej,v utorok vam napisem,ako sme na tom.dufam,ze len same dobre spravy budu.tak sa tesim,ze mam dvoch zdravych drobcov doma... 🙂
Dievčatá, stretli ste sa niektorá s tým, že ste po kyrete došli domov a na boku v mieste, kde sa končia rebrá, sa vám objavili strašne svrbiace, štípajúce a boľavé vyrážky? Muž ma nemôže poriadne ani objať a nemôžem na tej strane ani spať, čo ma to strašne štípe. Nemám tých vyrážok veľa. Je ich len 5 a vytielkla s nich priesvitná vodička a odvtedy to nehorázne štíííííípe ☹ V správe mám písané, že mi podali Kefzol, Fraxiparín, MEN (neviem, čo to je) a Analgetiká. Nemám to v mieste vpichu. Pichali ma do ľavého ramena medzi plecom a lakťom presne v strede a mám tam obrovskú modrinu, z ktorej ma bolí celé rameno (revíziu som mala 29.12.), dvakrát do zadku a do žíl na pravej ruke. Nestretli ste sa s tým niektorá? Gynekológ má do 5.1. dovolenku a kontrolu mám až 12.1.
Stále mi posúvali TP, takže ani už neviem, koľký som bola tt 😖 Do správy mi písali 12+0, no podľa mojich výpočtov som mala byť len 10+5tt.
@trgypadl nerozširuje sa to. Stále je to také isté. Ani tie pupáčiky nerastú ani nič. Len to neskutočne bolí a svrbí a štípe 😖 Keď som došla domov po kyrete pred pol rokom, tak ma zasa strašne svrbeli ramená a rovnako to bolo aj keď som prišla z nemocky teraz v novembri, keď som tam bola so špinením.
Urcite skuste aj ineho doktora, popripade pockat, ja som napriklad mala posunute o 2tyzdne... takze ked podlaMS by som mala byt v 6tt, tak som zacala len 4tt... a bolo to tak aj.s porodom podla ms som mala 9.1 a rodila som az 21.1..... takze keby som mala doktora co rada kyretuje, babo mi zabiju:(... takze urcite skuste naposudenie ineho doktora, kvalitnejsi utz, par dni casuaz potom kyret !!!!
@egiginka mne to žiaľ potvrdili štyria nezávislí lekári 😢 Boli sa na mňa pozrieť ako na opičku v ZOO 😢
@trgypadl našťastie to také nemá. Ako tie pľuzgieriky boli síce také, ale omnoho menšie, ako som našla na nete na obrázkoch. Uvidím. Zajtra skúsim ísť k mojej obvodnej. Len neviem, či tam bude. Ak nie, tak 5.1. zavolám gynekológovi. Ja som skôr myslela, či to nemôže byť nejaká reakcia na niečo z toho, čo mi dali v nemocke do tela a podľa toho, čo som vyčítala, to môže byť maximálne z toho Fraxiparínu, ale to by som mala v mieste vpichu, nie?
@trgypadl Ďakujem za info 😉 Skúsim zajtra zbehnúť k obvodnej, že čo mi povie, ak tam bude 🙂
@egiginka Ďakujem. Veľmi by som sa chcela dočkať kolajničiek do nášho prvého výročia svadby (máj), aj keď je fakt, že mám strach, no veľmi by som to chcela a pevne verím, že by sa aj mm tešil. Hlavne ale aby sa toto už nikdy neopakovalo ☹
@mon777 , ten zarodok bol naruseny na 95 percent , ( 5 perc,moze byt chyba zeny) tak sa sam prestal vyvijat, co.zial je ten lepsi pripad, ako plod s genetickou vadou, alebo potrat uzbso srdieckom:(((.. takto to priroda zastavila skor, avsak je to aj tak velmi smutne:(.. verim, ze sa to uz nestane .

Mam posunutý cyklus. Posledný bol po 7 týždňoch, takže je veľký predpoklad, že výpočet nie je správny. Hoci doktorka vravela, že vačok je už dosť veľký. Viem, že pri veľkosti 25 mm sa to definitívne uzaviera ako prázdny gestačný vačok. Nepýtala som sa jej, aký je veľký, pretože to všetko pre mňa bolo nové a všetky informácie som si naštudovala až doma.