icon

Mám iba gestačný vačok a plod nie. Prečo?

modraell
4. mar 2010

Ahojte, vie mi niekto vysvetliť prečo plod sa nevytvorí, iba sa vytvorí gestačný vačok? Mal niekto takýto problém? Ani doktor mi to nevedel vysvetliť, že to sa stáva, ale prečo? Sama sa trápim, čoho mohlo byť príčinou, že sa mi to stalo?....prosím, kto vie mi odpovedať? Ďakujem...

mon777
2. jan 2015

@trgypadl ježíš, fakt 😀 Bude sobota 😀 Tak v pondelok 😀 A čo sa týka vyšetrení, tak by mi to mal povedať gynekológ na kontrole, že čo bude ďalej. Prvýkrát to bol spontánny potrat, teraz to bolo zasa tehu bez plodov ☹ Takže uvidíme, čo mi povie a ako pôjdeme ďalej. Mám strach, ale zároveň veľmi chcem, aby sme si pozreli naše zlatíčko na sone ešte tento rok 😵

mon777
2. jan 2015

@egiginka v to dúfam aj ja. A po pravde, znášam to o čosi ľahšie ako predtým.

trgypadl
2. jan 2015

@mon777 no je mozne,ze niekde bude problem....takze,ked sa problem odhali a vcas sa bude tomu predchadzat,tak verim,ze to tento rok dotiahnete do uspesneho konca

majrab
30. máj 2015

@adamkohlusko ahoj prosim ta po akom case ti povedal gynekolog, ze mozes otehotniet? lebo mne bolo povedane pol roka co je premna straasne dlho :(

adamkohlusko
30. máj 2015

aj mne,cakali sme na prvu ms a hned sme aj zostali potom tehu.prva mi po cisteni prisla asi po 10 tyzdnoch.uz som myslela,ze pojdem na injekciu a pustila sa,potom hned sme skusili a bolo.snad teraz do stastneho konca... 😉 povedali sme si,ze ked to ma byt,tak to bude ok

majrab
30. máj 2015

@adamkohlusko jeej tak gratujujem, ze sa hed zadarilo a verim, ze vsetko uz bude v poriadku 🙂

adamkohlusko
30. máj 2015

v piatok sme akurat mali 3D ,tak riadny zazitok,ako sa predvadzalo...sa mu stukalo,tak skakalo ako na trampoline... 😵

majrab
30. máj 2015

@adamkohlusko noo nam ukazovala segra ked cakala babo krasne je to 🙂 a teraz caka svagrina tak sme sa tesili, ze vsetci surodenci cca naraz budeme mat babätka a bohuzial to nevyslo :(

adamkohlusko
30. máj 2015

@majrab no mne ani pri synovi ani pri dcere nebolo moc vidno,mala som malo vody,teraz vraj vsetko ok,aj vody vela,tak sa vytesujeme.bolo to krasne. lebo sa teda riadne predvadzalo,este sa mu aj stukalo,tak skakalo ako na trampoline 😵 neboj,za chvilku aj z vas budu tehulkovci a budete sa vytesovat,viem ze teraz to boli, presla som tym dvakrat,najskor pred synom a teraz zas po malej pred tymto tehu. nezabudnes,ale uz to bude len lepsie... hlavne ked pride tehulkove obdobie 😉 nech sa coskoro zadari 😉

majrab
30. máj 2015

@adamkohlusko dakujem 🙂 tak som si povedala, ze vyuzijeme ten cas tak ako sme ho chceli vyuzit predtym,,,pojdeme na wellness a ja budem pokracovat v cviceni lebo som s nim na mesiac prestala

mirka49
30. máj 2015

@zuzu1108 ja som mala molu hydatidosa,musela som chodit na chemosku,a mala som zakaz 5r mat dieta.teraz mam 2 chalosov 🙂

zuzu1108
30. máj 2015

@mirka49 ahoj. Kvoli mole si musela chodit na chemo 😕 ??

mirka49
30. máj 2015

@zuzu1108 ano to co mi vzali vzorku z tej moly bolo to zhubne

zuzu1108
30. máj 2015

@mirka49 Fuuha. Hlavne ze vsetko dobre dopadlo a mas dve detičky 🙂 ale to bolo u teba normálny gestacny prazdny vak a ten bol prazdny a este aj zhubný?
Mne to prvý krát dali na rozbor ale našli zvysky embrya a druhy krát to ani na histologiu nedali 😠 . Vykašlali sa na to ze netreba ked vsetko dopadlo dobre.

adamkohlusko
31. máj 2015

@mirka49 presne toto sa bali aj u mna.mam velmi dobreho gynekologa, nemenila by som za nic na svete...ale nastastie sa toto u mna z hystologie nepotvrdilo. je neskutocne co uz vsetko dnes vedia zistit a ake choroby a kadeco je okolo nas 😒

lihi
31. máj 2015

@majrab moja lekarka odporucala pockat jeden cyklus. Pol roka sa mi zda sialene dlho.

mirka49
31. máj 2015

@zuzu1108 ked si zadas do googla mola hydatidosa tak najdes o tomviac.mne sa tam vytvoril taky strapcovity utvar a ten bol zhubny.ja som prisla neskoro.....mne to casto meskava....

mirka49
31. máj 2015

@lihi ja som musela pockat 5r

lihi
31. máj 2015

Ano, citala som. Ale u teba to malo opodstatnenie. @majrab sa pytala na klasicky pripad prazdneho gestacneho vacku, nie?

majrab
31. máj 2015

@lihi noo mne nerobil gynekolog vaginalny ultrazvuk iba cez brucho a tam bol iba vak,ale v nemocnici mi spravili a jasne bolo vidiet,ze je tam prazdno a neviem ani ci tam nieco bolo lebo z krvi mi povedal,ze tehotna som len tam zjavne nic nebolo

lihi
31. máj 2015

To je úplne možné, že ti z krvi vyšlo, že si tehotná. Ono to je totiž "normálne" tehotenstvo, často so všetkými príznakmi, akurát, že sa v ňom nevytvoril alebo príliš skoro prestal vytvárať plod. V ktorom by si mala byť týždni? Je možné, že je výpočet nesprávny?

kadan
31. máj 2015

@modraell
ahoj aj ja som mala, mne doktor povedal iba toľko, že ak je tam niečo zle tak sa plod nezačne vyvíjať, telo si to zariadi takýmto spôsobom.
hovorila som si že je lepšie keď tam nič nebolo, nič sa nevyvíjalo, akoby sa malo narodiť choré bábo a malo by trpieť
teraz mám 2 chlapcov 😉

majrab
31. máj 2015

@lihi bola som presne v 8 tt od menstruacie a a plus minus 2 dni to bolo v 6 tt od oplodnenia a nic tam nebolo cize mi hned spravili kyretaz

lihi
31. máj 2015

@majrab moja lekárka povedala, že stačí počkať jednu menštruáciu, tak držím palce, aby sa čoskoro podarilo znova a tentokrát úspešne.

majrab
31. máj 2015

@lihi dakujem velmi pekne 🙂

majrab
3. jún 2015

@lihi ale tebe robili kyretaz?

lihi
4. jún 2015

Nie, mne robili potrat cytotecom na dvakrát. Ono to vo veľkom záleží od lekára. Niekto ti povie, jeden cyklus, niekto tri mesiace a niekto dokonca pol roka. Kamarátke robili kyretáž a tiež mala počkať jeden normálny cyklus. Pýtala si sa Dr prečo máš čakať až pol roka?

lihi
4. jún 2015

@majrab ak čítaš po anglicky, tak na nete je o tom strašne veľa informácií - prázdny gestačný váčok sa volá blighted ovum a skratka kyretáže d&c. Samozrejme, že väčšinu informácií, ktoré týmto spôsobom získaš, budú z Ameriky, teda iné lekárske štandardy, ale na tvojom mieste by som sa opýtala lekára, ako zdôvodňuje také dlhé čakanie. Je možné, že kyretáž v USA je robená šetrnejším spôsobom a preto je tam štandardná doba čakania po d&c jeden cyklus.

majrab
4. jún 2015

@lihi zdovodnil to tym,ze je to zasah z vonku a mam tomu nechat cas, ale ze samozrejme ked sa zadari skor nic sa nestane...ale aj znamej to po kyretazi povedali a to bola v sukromnej nemocnici...osobne som z toho mala pocit,ze je to iba poistka pre dokiho, keebyze sa opät nieco stalo..aale ja myslim pozitivne zadari sa a vsetko bude v poriadku 🙂

lihi
4. jún 2015

@majrab Určite! Držím palce, nech to na seba nenechá dlho čakať.