icon

Mám povedať rodičom o spontánnom potrate?

10. feb 2021

Ahojte baby,potrebujem poradiť alebo sa len vyrozprávať,sama neviem... Som po spontánnom potrate v 8.tt. Bolo by to naše prvé bábo a takisto prvé vnúča v našich rodinách.Od začiatku to nevyzeralo najlepšie a že som tehotná rodičia ešte nevedeli. Teraz neviem či ich mám s tým "zaťažovať" alebo to mám dusiť v sebe a nepovedať im o tom. Predstavovala som si to úplne inak,že im poviem radostnú správu ale žiaľ stalo sa čo sa stalo...

martina1201
10. feb 2021

Ahoj, v prvom rade má mrzí, že si si tým musela prejsť. Čo sa týka toho povedať či nie, najlepšie si ich poznáte a viete ako by to brali a či by ti pomohli zvládnuť túto situáciu, alebo by ju nevedeli stráviť a bolo by to pre nich ťažké zvládnuť a skôr by to zbytočne rozjatrovalo tu bolesť čo cítiš....

dazdovka
10. feb 2021

Je to uplne bezna situacia, niektorym zenam sa stane aj viackrat kym donosia dieta, tak ja by som sa na tvojom mieste nezverovala rodine, pretoze to strasne budu riesit a mudrovat. Nemala by som na to chut, aby svokra nestastne rozoberala nase rozmnozovanie s kadekym a premyslala nad spalnovou intenzitou (stalo sa), alebo aby hladala nejake vady vo mne atd. Ale ty vies, kolko znesies...

katka281
10. feb 2021

Ahoj, je mi to luto 😔 ja by som sa vyrozpravala aspon mamke, mozno ta povzbudi a budes sa citit lepsie. Teda aspon ta moja vie byt vzdy oporou ❤ urcite to neber tak, ze s tym budes niekoho zatazovat. Isto sa dockas momentu, ked im budes moct povedat radostnu spravu ze budu starkovci. Nevyslo to teraz, podari sa nabuduce ❤ treba verit...

alikal
10. feb 2021

ahoj, ja som zazila spont. potrat pred rokom ako druhe tehotenstvo, rodicia aj svokrovci to vedeli, ale mame velmi dobre vztahy a uz boli casto otazky ze kedy bude druhe a podobne. takto vedeli co sa stalo, otazky prestali a potom sme im oznamili az ked som bola zas v nejakom 10tt a vsetko vyzeralo ok. je to na tebe, ak ti pomoze ze o tom budu vediet s budu ti oporou, kludne im to povedz. ak by ta to skor bolelo to rozoberat, nemusis im hovorit nic. viem ako to boli, prajem skore uzdravenie na tele aj na dusi ❤️

bubuzu
10. feb 2021

Ahoj,ja som prisla o prve babo v 11 tt.tiez o tom nikto nevedel,chceli sme im po kontrole oznamit radostnu novinku,namiesto toho bol nas plac.chybalo mi sa o tom potom s niekym pobavit..boli sme smutni,vyhybali sme sa im a urcite im to muselo prist zvlastne.ak mate dobre vztahy,povedz im to,pomoze ti to.ked sme cakali druhe,uz sme im to povedali hned,ak by sa nieco stalo,urcite by nam pomohli sa cez to preniest.drzim palce,je to tazke.

mattkapd
10. feb 2021

V novembri v 9tt som potratila.. Vyrozprávala som sa tomu komu som potrebovala mamina a sestry.. Veľa mi to pomohlo prišla jedna ms a teraz opäť 2 čiarky.. Teším sa potichučky.. A rešpekt mam už veľký ale verím ze všetko bude v poriadku

roztlieskavacka
10. feb 2021

Ja som mala MA v 9tt... nikto nic nevedel okrem frajera, no ked som išla do nemocnice na kyret uz som to povedať mame musela.. nabudúce tiež nikomu nic nepoviem a uz dupľom nie po tejto katastrofálnej skúsenosti s prvým tehotenstvom..

abcmajacba
10. feb 2021

@alikal ako dlho si potom prosím čakala na 3 tehotenstvo? To bolo teda ok?

lubiss
10. feb 2021

ja som nepovedala..mama by sa velmi trapila..a myslim ze som dobre urobila nevedeli ani o kyrete ani nic kedze to bola dokopy 4 hodinova hospitalizacia

danusa64
10. feb 2021

Ja by som to nevravela. Ak nevedeli o tehotenstve tak zbytocne sa budu trapit. Ja som potratila tri krat. Moji rodicia to vedia, lebo vedeli aj o tehu, nedalo sa to pred nimi utajit, aj ked o prvom sa dozvedeli ked som skocila v nemocnici a volala som mamke aby vedela kde som. Svokrovci nevedia ani o jedno. Chceli sme im to povedat po 12tt ale tam sme sa ani raz nedostali. Teraz som znova tehu a vedia to len moji rodicia a svokrovcom to povieme az ked sa to nebude dat utajit, nestrevame sa skoro vobec teraz takze nemusim hladat ziadne vyhovorky.

trinneo
10. feb 2021

Záleží aký máš vzťah s rodičmi a svokrovcami (ak im to chceš povedať). Myslím si, že takéto veci v sebe dusiť je to najhoršie, čo človek môže urobiť, pretože sa o tom potrebuje porozprávať a dať to von... ale súhlasím aj s príspevkami nado mnou, že sama vieš, ako by to brali... Ja som bola v piatok u doktorky na potvrdenie 2.tehotenstva, v sobotu sme to oznámili s nadšením aj rodičom aj svokrovcom a v utorok som o dieťa prišla... ☹ Pomohlo mi, že svokra vedela, pretože som v tej chvíli potrebovala, aby postrážila dcérku a moja mama nemohla a ja som behala po doktoroch... a osobne pre mňa najviac bolo, že som mala sa s kým o tom potom porozprávať a mojej mamine sa vyplakať a posťažovať... pretože dusiť to v sebe by bolo pre mňa horšie....pri ďalšom tehotenstve by som to urobila asi rovnako...

alikal
11. feb 2021

@abcmajacba cistila som sa sice sama bez kyretu, ale trvalo to hrozne dlho, tak mi doktor odporucal pockat aspon 3 cykly. pockali sme len dva, lebo boli ukazkove ako predtym a hrozne som citila ze to potrebujem skusit znova. otehotnela som na prvy sup a teda vsetko v poriadku, o dva tyzdne rodim 😉

abcmajacba
11. feb 2021

@alikal jej no super, to som rada. Tak nech ti dopadne pôrod čo najlepšie a nech ste obaja v poriadku 😍

dejna_
13. feb 2021

@danusa64 ahoj aj tí našli príčinu prečo si potratila?

dejna_
13. feb 2021

Ja som dva krát potratila a nevedela o Tom rodina ale vyrozprávala som sa kamoške dobrej ...áno človek to nesmie v sebe dusiť ale maminy v rodine by sa trápili lebo minulý rok bol už aj tak strasny ..tak sme im nechceli pridávať na ramená starosti ...pro druhom potrate som musela ísť s pravdou von aspoň pred sestrou aby varovala malého keďže muž bol v nemocnici 😪 ..no strašne zle obdobie ..snáď svitá na lepšie časy ...

erickatt
13. feb 2021

Nie, mlcala by som..mama by sa isto trapila. A podla toho aka je drzka, obvolala by pol republiky aby sa vyplakala do telefónu.

danusa64
14. feb 2021

@dejna_ ahoj. Presnu pricinu nie. Po druhom mi zistili syndrom lepivych dosticiek a aj napriek liecbe som zas potratila. Tak teraz som skusame s fraxiparinom. Myslia si, ze to bol problem, lebo vsetky vysledky som mala dobre, alebo hranicne takze jasna pricina u mna neexistuje len dohady.

dejna_
14. feb 2021

@danusa64 super takže teraz máš fraxaparin a všetko je v poriadku 🙂 klop klop

danusa64
15. feb 2021

@dejna_ ano zatial vsetko v poriadku☺️ ale este je pred nami velmi dlha cesta

dejna_
15. feb 2021

@danusa64 držím palce nech to dotiahnete do šťastného konca ❤️

danusa64
16. feb 2021

@dejna_ dakujem❤️

ckatka
16. feb 2021

Je to úplne na tebe ako to cítiš.
V našej rodine sa takéto veci hovoria. Tehotenstvo a radosť sa zdieľa zároveň s pozitívnym testom. Výsledky kontrol a uktrazvuky sa whatsapuju celej rodine...všetci sa tešia a rovnako tak všetci prežívajú a podporujú pokiaľ je niečo zle.
Mňa by skôr trápili otázky "kedy bude babo" v prípade že by nikto o potrate nevedel...takto sa ta to aspoň nebudú pýtať.
Rovnako tak, zamysli sa, či by si to chcela vedieť, keby sa jednalo o tvoje vnuca...