Mám Rh mínus. Súvisí to s kyretážou?

simcika
19. okt 2017

Ahojte,

Mam už doma 8 ročného syna a druhé dieťa sme čakali. Dnes mam po kyretaz. Bola som v 10+5,podla poslednej menštruácie. Podľa ultrazvuku 9+5. Šla som na Kramáre, lebo som mala hnedý výtok s prímesou krvi. Šla som na svoj druhý ozajstný ultrazvuk... Prv som videla, keď sa zisťovala tehotnosť, bola som asi len v 4.tyzdni...bolo tam len oplodnenie vajíčko. To boli slová lekárky. Na Kramároch nevideli srdiečko, akciu. Na druhý deň som mala ísť ma kyretaz. Vravela som si, že zle videli alebo iný ultrazvuk ukáže nieco iné. Mam dverami aj známe, ktoré majú takú skúsenosť. Šla som k svojej lekárke a ta mi povedala ze to nevadi, srdce je malé (doktorka ma už po 80 tke. Tie, co chodia do Ružinova asi viete)a nemusí ho byť vidno. Vraj o týždeň mam prísť 7 dní, lenze som začala krvácať na druhý deň a ja som sa dostala znova na Kramáre, predtým som bola ešte u svojej gyndy, pracovala dcéra 80 ročnej lekárky. Ta mi povedala, že v takom týždňi už musí byť vidieť srdce. Na otázku, prečo jej matka tvrdia pred dvoma dnami niečo iné, len na jeden dych dodala l, že asi si LEN neuvedomila v ktorom presne týždni som. Po kyretazi mi pichli injekciu na zástavenie tvorby protilátok. Prosím vás, myslite si, že lekárka mohla za to, že možno... Možno by sa to moje malé narodilo? A vy, ktoré máte Rh mínus, súvisí to s potratom?ja som čítala, že áno. Dnes som volala ten mladšej lekárke.. Ona je aspoň viac k veci-a povedala ze to nemá vplyv na potrat. Viete mi k tomu niečo bližšie napísať, prosím. Veľká vďaka za to, že ste to dočítali až sem.

sadika
19. okt 2017

V 9/10 tt uz srdiecko vidiet musi byt. Takze na Kramaroch sa nezmylili. A ta stara doktorka s tym uz by aj tak nic neurobila.

meluela
19. okt 2017

@simcika ahoj, to je mi luto co sa stalo ale pokial viem rh faktor na to nema vplyv. A je vyborne ze po tom ti pichli tu injekciu, lebo obcas sa na to zabuda a potom moze byt problem v dalsom tehotenstve. 9-10 je uz fakt dost vysoky tyzden, tam by uz malo byt, dr sa asi fakt pomylila alebo nechcela oznamovat zle spravy

simcika
autor
19. okt 2017

Lenže po prvom pôrode mi tu injekciu nepichli. Mihlo to mat vplyv na toto tehotenstvo?

a_lexie
19. okt 2017

Problem s Rh faktormi nastava ak ma matka Rh- a otec Rh+. Vtedy zistuju krv babatka a ak ma dieta Rh-, protilatky nepichaju. Tie sa pichaju ked ma babo Rh+, resp. ked nevedia urcit Rh dietata a moze prist k premiesaniu krvi matky a dietata, napr. potrat alebo odber plodovej vody. Ak ma manzel Rh+, mali by Ti sledovat protilatky pocas tehotenstva. Ak by vyskakovali, tak myslim ze este pocas tehotenstva pichaju injekciu na vychytanie, aby nebolo ohrozene babo. Je mi luto co sa stalo a drzim Ti palce, nech nabuduce vsetko dobre dopadne.

lucinocka
20. okt 2017

@simcika do 12 tt sa moze stat hocico... teraz to uz aj tak nezistis... dobre ze ti pichli...

bocianka123
20. okt 2017

rh faktor nemá na toto vplyv .. aj mne sa to stalo...
po prvom synovi.. pichli mi injekciu (syn má rh + ) .. potom bol MA ... pichli ma po MA a potom som porodila ešte jedného syna (rh+) ... tiež ma pichli..

tebe po prvom pôrode nemuseli nič pichnúť, ak dieťa malo rh negatív... držím palce, nech nabudúce všetko dobre dopadne...

simcika
autor
20. okt 2017

Dakuuuujem vám žienky, čo už musím si prejsť tou bolesťou a dúfať, že nabudúce to bude v poriadku.

mateson
21. okt 2017

@simcika mám Rh- a stalo sa mi presne to isté. Neviem, ale či je to príčina.Mala som aj fakt silnú chrípku. Po prvom porode mi injekciu pichli, ale druhé dieta som čakala až za 15 rokov, takže fakt dlhá doba.Presne ako píšeš, prvé vyšetrenie potvrdilo tehotnost, na druhom nebola srdečná ozva. Kyret, pichli injekciu, moja dr, povedala počkajte pol roka, nech sa to má potom pekne kde usadit /doslova/. Presne za pol roka som ostala tehotná. Syn má 13.

lenadka
21. okt 2017

@simcika je mi to ľúto, že si o drobca prišla a ak dieťa má rh faktor po tebe, mínus injekciu netreba 😉 mám tri deti a len jedno má fh mínus, tak vtedy mi injekciu nepichali

aniatko
21. okt 2017

Ja som prisla o dieťatko 16+4 a je to veľmi tazke

simcika
autor
23. okt 2017

Baby, bola som dnes na kontrole a odniesť prepúšťaciu správu. Prv mi lekárka zacharova tvrdila, že mi nemá robíš ultrazvuk, no bolo to čierne na bielom. Zistila, že mi tam niečo nechali. Sťažovala som sa na bolesti, vraj lieky na to nie si. Zajtra mam ísť na krv, potom čakať dva dni na výsledky a až tak ma asi pošle na opakovanu kyretaz. Ženy, chápete. Necha ma takto v bolestiach. Podľa vás, mam ísť na Kramáre a riešiť to tam???

simcika
autor
23. okt 2017

@aniatko musíme byť silné...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre