Mama ma ako dvojročnú opustila. Som tehotná a a začala sa o mňa zaujímať
Ahojte chcem sa spytat na nazor... moja mama ma opustila ked som mala dva roky lebo nechcela deti sem tam som ju videla a teraz som tehotna ona videla fotku ze som tehotna a zacala sa zaujimat ako sa mam zachovat ? Je to predsa moja biologicka mama aj ked ju moc nepoznam hnevam sa ze nas s bratom opustila.. ved to co mi rastie pod srdcom bude jej prve vnuča ..
Je to len na tebe a nikto ti v tomto neporadí. A prečo? Lebo každý by sa zachoval inak.. Nájde sa tu xy rôznych pováh. Niekto odpúšťa, niekto nie. Ja som v tomto napr povaha veľmi ťažká, ja by som nedokazala odpustiť, ono naozaj odpustiť niekomu, kto nas vážne sklamal, oklamal, podrazil atď, dokáže málo ľudí. Teraz ti možno viacerí napíšu, žeby odpustili, ale keby boli v tej situácii, už by vedeli že to nieje vždy také ľahké.. Pokiaľ ty nenájdeš odpustenie sama v sebe, nikdy to nebude ok.. Budeš sa premáhat, ale toto je niečo, čo ak necítiš vnútorne, bude iba naoko a možno pre teba nie zrovna príjemné.. Musíš robiť tak ako to cítiš to je asi jediná rozumná rada ktorú ti niekto iný môže dať.. Prípadne jej povedz, že ty to ešte po tom sklamaní necítiš tak, aby ste spolu nadviazali taký kontakt a že zatiaľ nechceš aby sa zaujimala o teba a tvoje dieťa... Že možno časom..
@janne318 nasa rodina bola na tu dobu velmi dobre zaobstarana byvali sme vo velkom dome a nemali ziadne dlhy boli akurat po skole ja viem o tom vela rozpravala som sa zo svojou biologickou matkou aj s jej matkou cize mojom starkou .. moj brat je starsi o rok bol planovany no ked som sa narodila ja uz to bolo na nu vela a uvedomila si ze nechce deti dokonca si doniesla noveho frajera k nam domov ked sme boli mali a ukazovala sa aka je bohata na majetky ... odisla s chlapom o par rokov mladsim nez bola ona a to mala 22 a neozvala sa .. este donedavna mala u mojho ocina teda tam kde sme vyrastali trvali pobyt a musel za nu platit odvody na smeti a vsetko ani vyživne nam neposielala a to jej sud nariadil len smiesnych 25 € na dieta .. takze asi tak je to snou
@timeabucova Nechaj to tak....ja som sa vzdy hnevala na jedno....a to.... rozhodla o celom tvojom zivote. Preco by si ju teraz mala prijat s otvorenou narucou ? Co ti v zivote dala....? Ak mala skrat, mala dostatok casu to napravit....preco vas neziadala spat do starostlivosti ?
Pre mna proste na toto neexistuje dostatocne ospravedlnenie. Jedna matka sa ma za detmi trhat, skakat z mosta, ziadat sudy....nevie, kolko bolesti nosis v dusi....tak teraz nech tie rany neotvara. A nech je tam, kde bola doteraz. Ty si si vzala ponaucenie- nikdy by si to vlastnym detom nevykonala. Pre mna "no go" Dieta za nic nemoze. Nech si zije spokojne ako doteraz. Bez vas.
@timeabucova no moja mama za môjho otca platila dlhy, kvôli jeho dlhom sme skoro prišli o dom a tiež neplatil žiadne výživné. On si cestoval po svete a prezentoval sa aký on je šikovný a koľko má peňazí a jeho vlastne deti niekedy nemali ani na jedlo. Jeho to netrápilo a v tej dobe sme pre neho boli len priživnici (to všetko bolo od doby, keď si našiel novú ženu). Vždy keď sa pozerám na našu minulosť s ním, tak som nahnevaná a takého otca by som nechcela, ale keď sa pozerám na neho teraz, tak tam vidím pokoru a ľútosť za všetky chyby čo spravil. Môj otec nam spôsobil veľa trápenia a preplakanych noci, ale to bolo. Skús sa na svoju matku pozrieť teraz aká je. Či ľutuje čo urobila a až potom sa rozhodni.
aj keď sa hovorí, že treba dávať druhé šance neviem, je to hrozne veľa rokov a aj ten dôvod prečo vás ako súrodencov opustila. ja neviem, či by som jej dačo také vedela odpustiť
Urcite jej dat sancu ludia sa menia a ked teba mozno nemohla alebo nechcela vychovat tak to chce vynahradiť pri tvojom dietati. Nevies preco ta nechala daj si to vysvetlit kazdy robime chyvby
@timeabucova daj tomu šancu 🙂 Ak dáš šancu a po čase bude všetko ok - uvidíš, aký budeš mať vnútorný pokoj. Budeš šťastná a možno po čase s tvojou mamou si k sebe nájdete cestu. Ak by si videla zlé správanie z jej strany, môžeš všetko stopnúť. Hlavne sa neboj a ver si, že si silná riešiť všetko, čo ti príde do cesty 😊
Tu ti nikto neporadi,ty musis vediet co citis v srdci.Niekto odpusti,lebo to tak proste citi a niekto je taky zatvrdnuty ze neodpusti ani za nic.Asi by som nesla cestou toho co je spravne ale toho ako to ty citis.Ak jej nechces odpustit vobec sa nesil.Ak citis ze tuzis mat mamu tak tomu daj sancu.Ak si ju vypocujes aspon myslim ze nic nestratis.Myslim ze radsej tak ako z davnej zlosti pred nou zabuchnut dvere z principu a potom raz mozno lutovat ked sa poberie na druhy svet.Predsa len je to MAMA.Co je viac.Radsej by som lutovala ze som jej dala sancu a ona ju prepasla ako lutovat ze som mala tvrde srdce a ani som ju nespoznala a trapit sa o 20 rokov co by bolo keby...

Je to na tebe ci jej das druhu sancu. Ako neviem ako by som sa zachovala ja. JE to take smutne, mozno ak by nevidela, ze si tehotna, tak by sa ti ani neozvala. Tvoj strach chapem, no je len na tebe, ci das sancu alebo nie. No na kazde rozhodnutie mas narok