Manžel nechce dieťa
Som vydatá dva roky, pred svadbou sme sa rozpravali aj na temu detí, ja som mala sen mať minimálne dve detičky, vtedajší snúbenec , bol toho názoru, že jedno, lebo jednému môže dať všetko. Takže do manželstva som šla s tým vedomím, že raz, budem nielen manželkou, ale aj matkou. Teraz keď spomeniem tému deti, aspon to jedno, manžel povedal, že on deti mať nechce a ani mať nebude. Som z toho smutná, nedokážem sa zmieriť s tým,že nikdy nezažijem pocit materstva a vecí s tým súvisiace. Detičky mám pritom rada, som dokonca učiteľka a pracujem s tými najmenšími drobcami. Myslíte, že sa manželov názor zmení? Ako s ním mám diskutovať na túto tému?
a nad tym ste neuvazovali, ze chyba je na oboch stranach? Preco musi byt len ten chlap furt najhorsi? jemu tiez nemusi byt prijemne furt pocuvat "chcem decko"...ako uprimne, takym pristupom sa to len zhorsi a moze sa tak zatat ze ani za boha nebude chciet...a nakoniec to doapdne tak, ze ked ho kopne do riti, na si on inu a do polroka /abo aj skorej) bude mat dieta s druhou partnerkou, ktora nanho netlacila. A potom bude plaaaaaaaaaaaaaac, ze ako moze ona ona mat dieta ked pri nej nechcel... 🙄
@mawka myslím, že v tomto prípade to asi nebude tým. Každopádne, nech už je to čímkoľvek, pre mňa by to bol tiež problém, úplne to chápem. Nehovorím, že treba tlačiť na pílu, ale okolo 30-tky už by bolo fajn vedieť čo a ako. Ešte asi ani nevie, ako je na tom s plodnosťou, dnes už treba brať do úvahy aj to, že sa to nemusí podariť hneď, ani po roku a ani po dvoch.
a k teme asi len tolko:
ked som sa zoznamila s mojim terajsim priatelom ( nie otcom mojho syna) tak jeho prva veta na prvom oficialnom rande Bola, ze by som mala vediet dve veci ze nechce deti a ze sa nechce Zenit a ak to nedokazem akceptovat tak bude tazke viest neaky vztah, resp nieco zacat. Samozrejme sa mi pacil a povedala som mu ze to akceptujem, ved dieta mam a co tam po papiery. No po par mesiacoch zistil ze deti nie su az take zle 😀 asi po tych nevyspatych nociach 😝 😝 😝 😝 a prisiel s tym ze by sme mali este jedno mat aby maly nebol sam a svadba? aj to je v stadiu riesenia, takze si myslim ze niekedy staci netlacit
@cawes super 🙂 presne ako u nas. zapajat do vsetkeho. je to ozvyku, oni to potom budu robit automaticky. samozrejme, tymto berieme detom detstvo 😀 otrocina a tak, chapes 🙂 ale zase na druhej strane, kym my si o par rokov budeme gratulovat za samostatne deti, ine mamky budu ustvane z neustaleho skakania okolo zadkov svojich uz davno dospelych deti 😉
@lubkavargova1 ved nech sa jasne vyjadri, preco teraz nie (mozno to je len momentalne)....ale moze to byt pripad, ze ano, dieta chcem, len aby si nejako uchlacholil a pritom ich nechce....ja nejake jednanie na rovinu od muzov moc neockavam, takych je ozaj velmi malo
@lubkavargova1 ja teda vôbec netuším, čo on počúva, alebo nepočúva každú chvíľu. Vyjadrujem sa len k tomu, čo sem bolo napísané. Vôbec netuším, aký má zakladateľka prístup, alebo akým spôsobom spolu komunikujú, tak k čomu sa mám v tomto smere vyjadrovať?
nic nevieme, ale bohovsky sa vyjadrujeme 😀 😀
@lubkavargova1 tak hlavne ty 😉 Lebo ja vychádzam len z toho, čo sem zakladateľka napísala a nie z toho, čo si si ty domyslela.
@mircalla myslim, ze je cestnejsie povedat ze nechce ako hrat sa na to, ze chce len aby si on suchol a ona bola spokojna ze "pracuju" na detickach. Sorry, ale ja si viac vazim takeho chlapa co povie take na rovinu ako sladkeho, usmievaveho frajera "supermanzela" ktory ma doma "supermanzelku" a pri tom ziju zivot len pre oko...potom to cele krachne tak ci tak...
@alaguema detto 😀 aj ked nezaskodilo, aby sa zakladatelka vyjadrila presnejsie aby supermaminy a supermanzelky nespriadali konspiracne teorie a nemavali jej hned pred nosom rozvodovym papierom 😀
@lubkavargova1 jaj, zena... idem sa odlicit 😀
@mawka neeeeee....vies jaka budes viac sexi rano? To nekukas filmy ze hrdinky sa hned zobudzaju s omietou na ksichte a su "dokonale" 😀
Ja som sa jasne vyjadrila - asi po tyzdni - deti mat nemozem, ale chcem ich.....takze IVF....ak deti nechces, tak nestracajme cas dovi, dopo...narovinu...po 7 zabitych rokoch som nemala chut zabijat dalsie a v 35 rokoch nebol cas, takze ziadna romantika...na romantiku v 35 uz nemam moc cas ani naladu
priznavam, ze dieta je pre mna na 1. mieste, kedysi to boli muzi ci teda partneri, ale uz z roznych dovodov nie su...
@lubkavargova1 no, tu mojmu 92 rocnemu seniorovi je to asi jedno 😀 ale silno nad tym porozmyslam, aby som sa budila v buducnosti ako dokonala zena 😎 😀
@mawka tak ako mne kamoska svajciarka povedala ze ci som normalna ze mi maly nesie krabicu , isli sme totiz na postu aj s nou, a ja ze preco? a ona preboha chudak dieta, toto by som svojmu teda nedovolila sak to je este babätko, vravim si ok ako si myslis. ma ruky a nohy ako ja nie?
ah najlepsi zazitok mam ale z dovolenky v talianksu kde som si ja dovolila prejst v ligurii cinque terre na Peso teda cast z toho je to kopcovita, kamenista tura 5 km do vysky tusim 500m/nad morom mozno viac nie som si ista, oproti mne islo x ludi a kazdy len hykal a zalamoval rukami chudak dieta takto chodit, ako je to narocne a neviem co vsetko. No dovolim si hrdo tvrdit ze nohy zo zadku mu narostli asi na chodenie, kocik sme dali prec v roku a pol a zacali male tury okolo domu, okolo bloku, pol dediny, dedina az kym sme neprisli NATO ze zvladneme v 2.5 roku 5km lahku turu, ale kedze sme tam stretli Vela americanov ktori maju pekne vypestovane bruska a funali tak sa necudujem ze sa im to zdalo Vela 😀
@mircalla moje slova, ze ked ma uz niekto 35, uz neni cas na vodenie za rucicku 😉 tam uz riesit veci treba trosku inac a dynamickejsie. lebo cas bezi. a ono je upplne jedno, ci sa jedna o dieta alebo o stabilizaciu nejaku - kazdy podla svojich potrieb. dobre viem, co to je 5 rokov premarnit cas. uplne inak ten cas bezi 20 rocnym a inak 30 rocnym.. to je proste fakt.
No, a zeny uvazovali ste aj nad tym niekedy aky paradox vytvarate??? Mate dieta, e u vas na 1.mieste, vseeeetko mozne robite len aby sa nepototo...potoom pride obdobe osamostatnenie - chlapcatko si najde manzelku a je tu kamen urazu. odrazu sa z vas stava svokra, ktora kradne syna matke....a roky predtym ste vy nadavali na svokry 😀 😀 😀 😀 ze jak sa to dokaze opakovat. (cest vynimkam)
No, a zeny uvazovali ste aj nad tym niekedy aky paradox vytvarate??? Mate dieta, e u vas na 1.mieste, vseeeetko mozne robite len aby sa nepototo...potoom pride obdobe osamostatnenie - chlapcatko si najde manzelku a je tu kamen urazu. odrazu sa z vas stava svokra, ktoej kradne syna matke....a roky predtym ste vy nadavali na svokry 😀 😀 😀 😀 ze jak sa to dokaze opakovat. (cest vynimkam)
@cawes mne to pride uz smiesne, ked dieta ti pomaly ani sveter nemoze podrzat, lebo preboha, ved to je dieta 😀 nasim mesiac dozadu doniesli drevo a decka 6 a 12 same sa dali do prace a pomahali o dusu a stastni ako blchy, furik a ides, uplne natvrdo. sak ked ich to bavi a naplna... sak tam nad nimi nestal nikto s bicom. a susedovie nevesta len rukami zalamovala, jej maly ma 8 rokov a nepusti ho na dedine sa ani bicyklovat, lebo co vsetko sa mu moze stat. a moje decka a dalsich susedovych maly lietaju, uzivaju si dedinsky luft, prazdniny, ved to je super.. ona ho od kostola k podolovej do stanku nepusti. a luna a pekaren su uz daleko, vies 😀 😀
@lubkavargova1 u mňa nie sú žiadne miesta. Všetci traja sú na prvom a akurát mi prišiel muž domov po týždni, tak sa, dámy, lúčim 🙂
@mawka btw, ja som napísala, že podľa môjho názoru má inú alebo na inú myslí, alebo niečo v tomto duchu..... alebo si nie je istý a zistil, že ho zajímajú aj iné..
netvrdím to na sto pero, ale napísala som jasne, že PODLA MOJHO názoru. A ten sa nestotožňuje s tým tvojim, tak ten tvoj názor je iný a môj je slepačí. Hm, OK.
@mawka no jo...ty moji 2 predtym sa tiez hned nevyjadrili, ze deti nie...ono to tak postupne...dovody rozne - jeden bol rozvratenej rodiny, druhy rozvedeny, deti uz mal (to som sa inak mohla v tomto pripade dovtipit, ale bola som sialene zamilovana,co uz) . oni boli o tom presvedceni a teraz po mnohych rokoch maju uz dost vek a deti stale nikde...dokonca ani partnerka...
Inak na mieste zakladatelky by som sa rovno opytala na pricinu, nieco zmysle, ze to je novinka....asi len raz...namiesto nejakeho tlacenie na pilu.....kratka diskusia
@mircalla ako ten moj posledny. deti lubi, aj tie moje, ale k vlastnemu sa nie a nie rozkyvat a keby len co sa deti tyka, ale ani osamostatnit sa nic, tiez kopec reci a malovanie buducnosti a boli to len reci. no esteze som tomu prestala verit. neviem si predstavit, ze by som sa namotavala dalsich 5 rokov a dalsich a dalsich a zrazu by som zistila, ze on pochoval uz rodicov, ja svojich, ja deti pustila z hniezda a som v dochodku a on v rodicovskom byte so svojou sestrou... cele zle. pritom inak fajn, mily, zlaty clovekk... ale.... proste ako som napisala. nemam uz cas na vodenie za rucicky.
@lubkavargova1 pises uplne odveci... to,ze je pre niekovo dieta na prvom mieste neznamena, ze robim vsetko preto ab, sa (citujem) nepototo...alebo,ze ho uprednostnujem pred manzelom.... ale dieta bude vzdy tvoje dieta ( nie vekom,ale krvou) a nech by sa stalo cokolvek,nech by bol akej povahy, viedol akykol ek zivot, vzdy bude tvoja naruc a dvere tvojho domu otvorene... partner je cudzi clovek, ktory pri hadza do tvojho zivota a niekedy sa vase cesty napriek snahe rozchadzaju,su veci,kt.neodpustas,nezabudas... u deti velakrat ano... o tom je to "dieta na prvom mieste"...
Dobrý večer prajem, mal to len nejaký skrat, zamyslela som sa nad tym, že to má teraz dost naročne v praci, inu ženu v tom nevidím, je zástancom nazoru, že ak si neveria a nedržia spolu manželia, tak potom kto?
Dnes sme pozerali film Marley a já, v časti keď si založili rodinu, manžel sa ma spýtal, či aj ja budem taká hysterka, ked príde dieťa a že dohovy ako sa bude náš pes správať, či to bude ako v tom filme. Mám pocit, že som to prehnala, a nemusela som to sem vešať na net. Ale zaujímal ma názor skúsených žien. Som sirota, nemám tu teraz žiadne kamarátky, žiadnu rodinu a niekedy mi chyba iný, striedmy pohľad na vec. Vdaka, cením si , že ste otvorone komunikovali a dávali mi rady. Určite sa ho to otvorene ešte spýtam, a nebudem tlačiť v žiadnom prípade na pílu. Lebo tiež má rád, ked sa ho pýtam veci priamo do očí , s čím mávam občas problém. Ale pracujem na zlepšení. Tak vďaka a ponaučenie ,dôležitá je vždy komunikácia, otvorený rozhovor., a potom budem robit zavery.
@katka1988 nemusis hladat za kazdu cenu chybu v sebe....nemam vobec pocit, ze si to prehnala, chcela si vediet nazor. ale myslim, ze nazyvat ta hysterkou nemusel
ja by som si to s nim strucne vydiskutovala pokojne a otvorene - preco tvrdi nieco ine ako pred manzelstvom.myslim, ze to je dost podstatna tema...samozrejme ak bude ochotny....ak bude vyhybavy ci dokonca mat sarkasticke poznamky, tak to nie je dobre znamenie (i ked to tiez este nic nemusi znamenat, mozno ma len nejake blbe obdobie)..kazdopadne ti odpoved musi dat on
@mircalla ja neviem, mne uz pride hystericke to, ze vznikla tato diskusia. pritom ocividne s dietatom rata, ked sa jej pri filme spytal, ci aj ona bude taka, ked budu mat deti. cize on to v sebe ma a asi to chce len cas.
a este mozne je aj to, ze vliezol za modreho konika a ked videl, co dokaze tehotenstvo a materstvo spravit so zenami, tak sa zlakol 😀 😀 😀 ja byt chlapom, ktory chce mat dieta a vliezt sem, tak ho tiez asi radsej nechcem 😀
/sranda musi byt 😉 /
@katka1988 porozprávaj sa s ním a určite sa neprispôsobuj. Súhlasím so simik22. Ked budeš na dôchodku nebude ťa mať kto potešiť. Podla mňa život bez detí je o ničom, tak bud nech si to tvoj manžel rozmyslí alebo sa rozved.
no tak co ti tu radi 90% mamiciek tak nechapem, stale ako mozu mat niektore zeny deti a vychovavat z nich rozumne osoby ked same maju niekde deficit. Nikde som sa nedocitala na tu najpodstatnejsiu vec, ktoru by si mala ako prvu riesit a to:
1. si vydata
2. ked ti muz povedal ze nechce dieta tak automaticky sa zacnem zaujimat preco ? a preco rozdiel pred manzelstvom a teraz?
pretoze toto je ta najpodstatnejsia vec ci dieta mat nechce lebo mu to tak vyhovuje alebo mat zlu skusenost s detmi alebo moze mat aj milenku predsa a dalsie moznosti ....
Ty musis riesit v prvom rade jeho kedze najprv si sa vydala a az teraz ides riesit dieta
Lenze tie mamicky tu , ktore si spravii najpr dieta alebo su bez chlapa tak od nich moc pozitivnych a skutocne vaznych rad necakaj 😠

otazku si deti vydiskutovali pred manzelstvom a on zmenil nazor...resp. ho mal mozno rovnaky, ze ich nechcel a tvrdil, ze ano...tazko povedat....keby od zaciatku vztahu tvrdil, ze deti nechce....chapem, ok....
ale na tuto temu diskutovali pred manzelstvom....takze nieco sa bud stalo alebo klamal....ale nejake mi to ferove nepripada