Moje trápenie s umelým prerušením tehotenstva
Ahojte..vytvorila som si novy nick,hlavne koli priatelom a rodine aby som ostala v anonymite aby sa netrapili a v konecnom dosledku ma nelutovali,z nazvu temy plinie ze idem na umele prerusenie,,velmi tazko to znasam ale aj napriek tomu nieje cesty naspet,, beriem totiz velmi ale velmi silnu liecbu,,ktora je nezlucitelna s novym zivotom ktory by vo mne rastol ,,preto aj pri zahajeni tejto liecby zhruba pred rokom som podpisovala suhlas ze vedome neotehotniem,,,takze som nasadila antikoncepciu,,ale kedze som sa velmi bala pouzivali sme aj inu ochranu takze chranenie na 2x plus ziadne take "ze spravis sa do mna " cez vikend som si robila 3testy a vsetky pozitivne plus doktorka potvrdila zatial 5tt plus este kontrola lebo dobre tam este nic nevidela,,ale vraj aj z krvy zistila tehotnost,,,neviem sa s tym vysporiadat ,,boli ma z toho dusa ze sme sa tak snazili chranit a predsa ,,nemozem spat,,len rozmyslam,,preto pisem sem potrebovala by som trosku pochopenia,,hlavne citim nenavist k svojmu telu,,preco nam ked ine zeny sa roky a roky snazia,,dakujem za precitanie
@sardinka335 ved dobre,uz nech otehotnela tak ako pise alebo mozno mieco naozaj zanedbala.ale potrebuje trochu podpory a nie to,co ste tu predviedli podaktore...to vam naozaj nie je blbe takto rypat do niekoho,kto je v takejto nelahkej situacii?
@eaa kto do nej rype? Je na ťažkých liekoch a sama piše ze ide na umele prerušenie...ok, moze sa vykecať, to jej nikto neberie, ale cele je to divne .....čo jej tu poradime? Musi sa rozhodnut sama, ak j erozhodnuta pre potrat tak čo jej mame potlapkat po pleci? Je to blbé...ale nikto z nás jej pomahat a dieťa chovať nebude. Musi si to aj tak vyriešiť sama s partnerom...je to blbá situácia, a tejto story velmi neverím...ale svet sa zbláznil.
Dobre,tak ked nevieme poradit,tak sa radsej zdrzme komentarov ako toto...
Drzim Ti palce zvladnes to neriskuj svoje zdravie budeme na Teba mysliet vela zdravia prajem
toto je typický kurník plný sliepok. vam ta materska podaktorým dobre udiera na mozog 😀
ja som to napisala hned ze to sposobi geneticku mutaciu plodu. BODKA. ide o to aby sa dievka z toho dostala psychicky a prekonala ten smutok co ju teraz taží . tu sa nediskutuje o tom ci ma ist na interupciu alebo nema. jednoducho musí tak tu nečarujte podaktoré ze sa nič nemusí stat. hlavne ze vase dieta chytí vsetky choroby sveta ak mu da svokra pusinku, alebo nedajboh oblize nieco zo zeme , drzite tie deti v najvacsej cistote cim im prave sposobujete oslabenie imunity lebo nema prist ako do styku s bakteriami take ste fajnovky mamicky. ale silne lieky vooobec nenarušia rast a vyvin plodu nieeeee vooobeeec.
@martinkaxp a co maju z toho zivota take deti ?? co maju zo zivota takych deti ich rodicia ? iba utrpenie
@mb269 mam postihnuteho bratranca. Ale poviem Ti, jeho mama (moja teta), to je MAMA. Ja viem, v zivote sa deju rôzne veci, ktorym nechapeme, nerozumieme, ale ja si myslim, ze nemame pravo brat zivot nenarodenemu dietatu.
@martinkaxp otázne je, čo s takým vážne postihnutým dieťaťom bude, keď tu mama nebude.
@eaa mne je zakladatelky tiez luto, situacia je blba, ale hned mi udrelo do oci to s tou trojitou ochranou a to uz sa neda reagovat seriozne. Ale dobre, mozno ten metotrexat naozaj znizuje ucinok HAK, ale potom je to cisto hlupost gynekologicky ze napise HAK niekomu o kom vie ze jej nebude HAK ucinkovat a teda by som sa poradila este s nejakym mudrejsim lekarom (klinicky farmakolog, iny gynekolog) ohladne davky metotrexatu a moznosti poskodenia plodu , nakolko tej jej gynekologicke by som neverila.My sa tu v tom nevyzname, ci je metotrexat pre plod rovnako toxicky v davke napr. "1gram ako aj v davke 1kg", lebo nevieme v akej davke ho zakladatelka uziva plus ci ma aj ine lieky.
@maria1989 mozno to bude zniet ironicky, divne a pre nekrestana sialene, ale Pan Boh sa postara. Vies...on podla lekarov nemal ani zit, mal zomriet, v tej dobe este nebolo tolko rôznych vysetreni, aby zistili, ci bude dieta chore. Lebo ono bolo uz v brusku chore. Narodilo sa, doktori povedali, ze zomrie, ani den sa nedozije a teraz ma 28 rokov.
@martinkaxp myslela som finančnú stránku. či u nás ešte existujú zdarma nejaké ústavy?
@martinkaxp ale dobre, ja tiez za potraty nie som, ani tu teraz neriesime eticku stranku veci a lahko sa ti to tu vypisuje ked mas dve zdrave deti. A take reci ze setrernica bratranca ma tiez postihnute dieta a aka je stastna je uplne nerelevantna, nakolko iba clovek co sa ho taka vec tyka by mal take nieco povedat.
@maria1989 ona ma aj rodinu, napr. aj ja som jej rodina 🙂 a rodina si pomaha, napriklad aj financne
@gagik lenze, zakladatelky tejto temy sa to tiez netyka. Ona ma iba väcsi predpoklad, ze dieta bude postihnute, ale vies... ja som sa uz aj v lekaroch velakrat sklamala a preto si myslim, ze si vsetko treba dobre premysliet a az tak konat.
@martinkaxp ved ano, treba sa poradit s odbornikom, klinickym farmakologom, do akej miery ja ta konkretna davka lieku ktoru ona uziva rizikom pre plod.
@martinkaxp ty máš zdravé deti či ťažko postihnuté. A vieš si z takých liekov postihnutie predstaviť? Tam končí život, práca, treba peniaze, čas, vieš aké sú tieto liečby nákladné, len aby sa dieťa držalo pri živote? Alebo jej povedia diagnózu V 20tt A povedia, že bude lepšie ísť na utp, bude to vtedy lepšie? Alebo na prvom skreeningu? Vieš si to predstaviť? Tie lieky sú tak silne, že muži po nich ostávajú neplodný a u liečby majú až zásah A menia genetickú výbavu, jasne. Nejde o teba, tak radiš ako žena, matka, jasné že u teba utp neprichádza do úvahy, lenže sa treba a vžiť do situácie.
@martinkaxp tejto sprostosti co si napisala ani sama neveris 😀
to akože kto tu vypisuje už také báchorky,
z teba nakonie druhá Panna Mária :D:D:D tá tiež počula z ducha svätého
ježiš dalšia fake téma,tých tu je v poslednej dobe ako húb po daždi
by som sa hanbila zakladať takéto diskusie..
jasné, berieš HAK, kondomy používate a nespravil sa nikdy do teba ale si v tom :D:D:D vtip dňa fakt 🙂
tvoja gynekologicka nebola informovana, ze beries lieky, s ktorymi sa HAK uzivat nema? No nechapem. Sup na toxikologicku konzultaciu, ak si z toho taka sklamana a smutna. A ak hladas len podporu k upt, tak vela zdaru, ale ja to nepodporujem. Nezahmlievaj informacie
@sono2
@tajka1986 ide len o jednu jedinu vec. Myslim, ze nikto z nas nema pravo vziat nenarodenemu dietatu zivot. Nech su uz okolnosti akekolvek a velakrat to urcite nie je lahke. Ja sama som prisla o dieta, ostala som prvykrat tehotna s manzelom a v 3. mesiaci som potratila. Ver mi, ze som mala riadne zmiesane pocity z toho vsetkeho. Ale vsetko zle, je na nieco dobre a uvedomila som si velmi vela veci. Ze dieta nie je samozrejmost a ze je to pozehnanie. A musim Ti povedat, ze Pan Boh sa postaral a moje zlomene srdce zacelil a dal mi 2 zdrave deti, ktore v skutocnosti nemali byt zdrave. Dcerka mala pri narodeni nie velmi dobru diagnozu mozgu. Syn sa narodil priduseny a dlho ho nemohli rozdychat, v podstate mu zachranovali zivot. A moje obidve deti su zdrave, Martinke sa po mesiaci zazracne dalo v mozocku vsetko do poriadku a syn nemal ziadne nasledky z toho vsetkeho.
@martinkaxp pozri. Toto Neni náš problém. Už to tu niekto písal, že ženy keď zjedia len ibač sú na prášky alebo keď dostanú chrípku. Ona dostáva ťažké lieky a má sa spoľahnúť, že bude všetko OK. Neriešme to. Nechcem sa tým zapodievať. Mám svoje problémy ako asi každý iný.
Baby ja som nikde nepisala ze beriem hak..hak je pri tychto liekoch nevhodna preto si davam nehormonalne cipky..odporucil mi ich gynekolog ako setre k mojmu telo a vzhladom na lieky..nechcem tu vyvolavat polopravdy ti ktore neverite neverte..ano kedysi som mala nehormonalne teliesko ale to mi nsedelo..takze v mojom pripade velmi obmedzene antikoncepcne prostriedky..doktorka ma ubezpecila ze ked budem cipky brat ako mam ...budem dosledna..dodrziavat casovy interval a ine opatrenia v pribalovom letaku plus ked sa bojim sa muz do mna nespravi..bude vsetko vporiadku zial stalomsa comsa stalo...a ja som z toho nanervy..predsa len som kontaktovala svoju doktorku a este raznsa jej pitam na sance a na moznost donosit babetko..ale kedze som brala lieky v tabletkovej forme aj injekcie nieje to mozne...doktorka v kochu mi moznost miniinteupcie neponukla len dalsie sono ktoe mam tento pondelok..a na to ake je to ospevovane zariadenie tak velka bieda k rpistupu ku mne..ak sa niaka z vas ocutamv podobnej situacii ocenim ip..trosku o om popisat dakujem

@eaa my sme hrozne? ved čitaj čo piše....