icon

MUDr. Wallenfels - zanedbanie starostlivosti a následný potrat

fantaghiro21
20. sep 2015

Nechcem tomu cloveku zle.Nakolko bolest je velmi cerstva,nechce sa mi rozpisovat podrobnosti...Potratila som pred tydnom.Sme vsak presvedceni s manzelom o tom ze pan Dr . nespravil pre nas vsetko.Spraval sa nezodpovedne,zmetene,lahostajne.Mame na to svoje dovody a skusenosti(domiesal mi kartu s inou pacientkou,pri komplikaciach a krvacani ma ani nevysetroval cez vaginu....Posledne vysetrenia som bola nutena chodit 2dni po sebe.Co sa mi stav zhorsoval.Neposlal ma.ani do nemocnice.Liecbu riesil liekmi ktore ani na SR nedostat alebo vitaminmi...Nevysetril ma ani poslednykrat pred potratom z vnutra..A vela inych nespokojnosti ktore mi je momentalne tazko rozoberat.)..doslova hazardovanie so zivotom....Nechcem mu zle.Ale nechcem aby na tom doplatili ine mamicky.Potratili ste niektore pri p.Dr alebo mate niektore zle skusenosti s p.dr?

Strana
z4
safranka
20. sep 2015

Je mi ľúto, čo sa Ti stalo.Nie som lekár, ale pokiaľ mám skúsenosti, bežne sa pri krvácaní robí sono, čo by zistil pri vyšetrení cez vagínu? Akurát to, že krvácaš. Mnohé ženy potom obviňujú lekárov, že ich vnútorne vyšetrili a zbytočne dráždili krček maternice. Mohol Ti dať akurát pokojový režim, lieky na podporu tehotenstva. Viem, ktoré píše, a tu v ZA ich majú v lekárni pri jeho ambulancii.Poznám lekárov, ktorí hovorievali, že v 1. trimestri ani za každú cenu "neudržiavať" . Ale to už bolo našťastie dávno, dnes sa o to snažia, našťastie. S pánom doktorom mám veľmi dobré skúsenosti. moja kamarátka teraz porodila po veľmi komplikovanom tehotenstve chlapčeka, tiež jeho pacientka. Trápili ju opakované krvácania, nízko položená placenta. Bojoval s ňou statočne celé mesiace. predchádzajúce teh. skončilo potratom, aj keď od začiatku užívala lieky. niekedy to, žiaľ nevyjde! A to, že Ti zamenil kartu? Môže sa stať, ale pokiaľ viem, kartu Ti dá do ruky sestrička, a tak vchádzaš k nemu, je tam veľa pacientok, namalo by sa stávať, no stane sa. Sme len ľudia! Lekára obviniť je ľahko, pokaziť niekomu dobré meno tiež. Ale pozri si štatistiky, koľko tehotenstiev sa končí potratom. Lekár nie je Pán Boh. Predsa len je to zložitý, stále neprebádaný mechanizmus. Každá strata bolí, možno Ťa urazilo, že som Ťa dala ako číslo do štatistiky. Ale sú veci v živote, ktoré nemožno vrátiť späť. Verím, že sa dočkáš zdravého bábätka a hore v nebi už Ťa čaká jeden anjelik, nie je to fráza. Ja tomu pevne verím.

lilijessica
20. sep 2015

Hrozne smutne☹drzim palec aby si mala vela sil...ja som tohto lekara mala pri synovi ale zas mam ooacnu skusenost vekmi mily kumne zodpovedny niekedy sa mi to zdalo az moc ale bol dosledny to bol este vtrencine viem ze teraz robi v ziline al.tak neviem posudit co sa pa5rokov stalo co mam po porode ja ale kumne bol velmi dosledny a tu bol uznavany ako jeden z najlepsich dr velmi pobozny zasadne proti potratom .drzkaj sa☹

mariamay
20. sep 2015

Ahoj ..neda mi nereagovat ...ja som po tazkostiach skoncila nakoniec pri nom, doporucili mi ho ale hlavne, ze mi pomohol ..a trepala som sa za nim az z Presova ....a to som 3x prisla o babo ☹

slniecko77
20. sep 2015

..je mi luto cim si si presla a prechadzas, ale bohuzial taketo veci sa stavaju ☹ statisticky byva jeden potrat na 9-10 tehotenstiev v prvom trimestri. To, ze ta nevysetril vaginalne..mal na to dovod, hrozi zvysene riziko infekcie a podrazdenie krcka maternice..zrejme z tohto dovodu to neurobil. Krvacanie v prvom trimestri moze byt sposobene viacerymi dovodmi, preto ti predpisal lieky a vitaminy (ked si ich nevedela zohnat, treba lekara opatovne kontaktovat), ale ked je tam skutocne zavazny problem nepomozu nijake lieky ani vitaminy. Musis sa s tym jednoducho zmierit aj ked to teraz velmi boli. Radsej nech potratis samovolne ako by si bola nutena ist na kyret, pre telo je to lespie a budete sa moct okamzite snazit o babatko - je vacsia pravdepodobnost skoro otehotniet.
Co sa tyka zameny karty, k tomu sa neviem vyjadrit - ale urcite si to niekto vsimol ked o tom pises a pravdepodobne si nebola liecena na inu diagnozu..
Nemyslim, ze niekto zlyhal..proste sa to stalo..je velka pravdepodobnost, ze by dietatko nebolo v poriadku, priroda si takto robi selekciu. Velmi nerada by som, aby to vyznelo zle..myslim to v dobrom. Prajem vela stastia a dalsie tehotenstvo uz bude urcite uspesne 😵

bobulko
20. sep 2015

ja sice doktora nepoznam. ale poznam zdravotny system v uk. a poviem ti,tam doktori cakaju,ze aspon 40% tehuliek potrati v prvom trimestri. prva prehliadka je az v 12tt. ak krvacas skor,nacakas sa na pohotovosti,maloco predpisu. ziadne lieky na udrzanie,nic. viem,ze je to tazke a je mi to uprimne luto. no tieto veci sa deju pre urcity dovod. poznam rozne kocky,co potratili pri inych doktoroch,ale malo to tak byt a doktori sa potom snazili aj zistit pricinu. vzdy je menej bolestna strata v skorom stadiu tehotenstva ako v 22tt.
vas anjelik vam zosle nove babatko 😵

slniecko77
20. sep 2015

@bobulko 40% tehuliek v UK potrati, vychadzas z nejakej oficialnej statistiky?

paskolinka
20. sep 2015

ja mam naopak velmi dobru skusenost. nie som jeho pacientka, ale navstivila som ho na odporucanie inych, lebo sa nam nedarilo 2,5 roka otehotniet. odporucil vitaminy, predpisal lieky a par tyzdnov na to som si nasla dve ciarky na teste. co sa tyka komunikacie, bol velmi mily a ochotny, promptne odpovedal aj na maily (co je pri doktoroch zazrak). na prve sono som bola u neho a potom som chodila uz k svojej lekarke, lebo do ZA to mam daleko. ale aj tak mi dal ziadanky do labaku a chodila som na krv v mieste bydliska, aby odsledoval hormony v zaciatkoch tehotenstva, co tiez nie je bezna prax u nas. dr. ma moj obdiv za to, ze sa neboji vzdelavat a aj "robit veci inak" ako je na SR zvykom (mna moja doktorka vedela akurat poslat na IVF). to co sa ti stalo, je velmi smutne. niekedy sa tomu ale neda zabranit. ci by ti iny lekar viac pomohol, kto vie...

bobulko
20. sep 2015

@slniecko77 nevychadzam. len mi to tak pride,ked clovek vidi tie tvare lekarov. ja osobne si myslim,ze tam sa take statistiky ani nerobia,nakolko ich to nezaujima. ale je to moj vlastny nazor.

gabikula
20. sep 2015

prečo píšete o prvom trimestri ? fanteghiro21 bola, myslím, v 23 týždni tehotenstva.

suge
20. sep 2015

@fantaghiro21, veľmi ma mrzí, čo sa ti stalo. Ak máš pocit, že ti zdravotná starostlivosť nebola poskytnutá správne, podaj podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Tu ťa môžu ostatné spoludiskutujúce žiaľ iba poľutovať, nič viac ☹ . Držím ti palce, drž sa! 🙂

bonaqa2013
20. sep 2015

@fantaghiro21 ach ty lekári. Tiež máme na nich ťažké srdce. 12 sept. zomrela mama. 2 dni predtým išla do nemocnice po svojich - lebo ju bolel žalúdok a zvracala.
Ak si nespokojná s lekárom resp. máš pocit, že mohol toho pre teba spraviť viac - daj to prešetriť Úradu pre dohľad nad zdravotnou starost. Nemáš čo stratiť....Aj my tak rozmýšľame....

fantaghiro21
autor
20. sep 2015

Ano,bola som v 23tt....

martinkuli
20. sep 2015

@safranka ako bojoval s tvojou kamaratkou? Co akoze spravil navyse? Bud prosim ta konkretna. Pretoze pre nas navyse urcite nespravil nic...

amima
20. sep 2015

@slniecko77 ale ona bola23 tt...

fantaghiro21
autor
21. sep 2015

@slniecko77 ja som potratila v23 tt ...Ja som mohla byt uz otvorena co on nezistil kedze ma vobec nevysetril zvnutra.....Na poslednej navsteve p.dr. mi prezradil vysledky zo steru krcka maternice ktore mi absolutne pocas tehotenstva vobec nepovedal.... Vysledky dokazali ze mam nabeh na rakovinu krcka maternice.Teda podla jeho verdiktu ani pozitivne ani negativne.To je zas co?Neriesit to?Vobec ma neoboznamit s mojim zdravotnym stavom?Ak vedel ze je tam riziko.Na kazdej kontrole sa tvaril ze je vsetko OK .Pritom som mala vsetky prejavy rizikoveho tehotenstva.(2x som v tehotenstve krvacala +potrat)Raz som bola hospitalizovana, na vlastne zavolanie si.Pre neho krvacanie ,caste tvrdnutie brucha,boli normality.Po kazdej kontrole mi daval ine instrukcie....(Napriklad uzivanie magnezia a utrogestanu) Vzdy zacinal s vetou-Rozpravali sme sa o tom?Ale uzivat ten a ten liek ste mali 3x do dna a nie 1×(uzivala som vsetko tal ako mi nakazal,no on sam mal v liecbe bordel...)

lauricka
21. sep 2015

@fantaghiro21 ja si myslim, ze treba pri nezrovnalostiach konzultovat este dalsieho lekara, aspon jedneho. Uz ked ste mali podozrenie, ze je zmateny a nezodpovedny, mali ste sa radsej dat vysetrit este inde. Trebars aj u sukromnika. To uz je teraz jedno, ale pre buducnost. Drzim palce, aby to nabuduce vyslo.

fantaghiro21
autor
21. sep 2015

@lauricka s tym by som asi moc nepochodila.Aspon podla vlastnych skusenosti....Kto by ma vysetril?

bobulko
21. sep 2015

@fantaghiro21 tak to mi je naozaj luto. Nepozerala som v ktorom tyzdni si. Ak nie si spokojna ako radia ostatne,daj to presetrit a zmen lekara. Ja som chodila sukromne aj k inemu.

evening_star
21. sep 2015

Ja k nemu chodím a nedám na neho dopustiť! Som šťastná, že takéhoto lekára mám tak blízko! Je mi ľúto, čo sa ti stalo, ale ak si nesúhlasila s jeho postupmi, prečo si po A, neprešla k inému lekárovi alebo po B, nepovedala, že to vaginálne vyšetrenie vyžaduješ? On ho nerobí rutinne, ale zakaždým vysvetľuje, že prečo, a vždy aj povie, že ak chcete, spravím. Takže ak si navštevovala jeho ambulanciu naďalej s tým, že vieš, aké má postupy, a odmietla si vaginálne vyšetrenie, ako môžeš vinu zvaľovať na neho?

evening_star
21. sep 2015

A ešte som si pozrela tvoj fotoblog, a nedávno si písala, že máš asi angínu - asi ani to nepomohlo veľmi. A neskôr si písala, že SPOLU s doktorom ste zhodnotili, že ležať v nemocnici nemá význam. Takže mi z toho vyplýva, že ste spolu konzultovali, a prebrali ste plus a mínus. On nie je typ lekára, čo veci robí nezodpovedne alebo bez toho, aby pacientku informoval. Vždy hovorí, prečo niečo robí, a prečo nerobí. Ešte raz mi je ľúto, čo sa ti stalo, ale mysli na to, že aj život tvojho dieťatka malo zmysel. Asi si veriaca, tak mysli na to, Boh ho stvoril, a bol úplne jedinečný. A v živote nejde o to, aby sme niečo dokázali, ale aby sme sa narodili/ počali, a dali sa milovať. A tvoj synček bol isto veľmi milovaný. Mysli na to, že teraz je pri Ockovi, a raz sa s ním stretneš! Odporúčam knihu Chiara Corbella Petrillo: Narodili sme sa a už nikdy nezomrieme. Každé utrpenie má zmysel!!!

slniecko77
21. sep 2015

@fantaghiro21 naozaj ma velmi mrzi co prezivas ty a tvoja rodina ☹
Nenapisala si uplne informacie, preto sme viacere predpokladali, ze si potratila v prvom trimestri - nebola som jedina co takto uvazovala...nemam vo zvyku si pozerat kazdeho profily.
Vaginalne vysetrenie sa bezne nerobi - take su nove postupy..avsak mohol to zistit zrejme inak, popripade aj tym vaginalnym vysetrenim. Ja osobne toho lekara nepoznam a nemam s nim ziadnu skusenost.
Samozrejme, ze ta mal informovat o tvojich vysledkoch - je to jeho povinnost. Ak sa ti nepozdavaju jeho postupy a mas podozrenie na jeho pochybenie, odporucam napisat staznost na Urad na dohlad nad zdravotnou starostlivostou.
Prajem vela stastia..

martinkuli
21. sep 2015

@evening_star neviem odkial si vzala ze manzelka odmietla vaginalne vysetrit. Bol som pri vsetkych kontrolach a z doktorovej strany ani raz neprislo vysvetlenie alebo otazka na vaginalne vysetrenie. To prebehlo jediny raz a to az na manzelkinu vyslovenu ziadost. A preco sne nezmenili gynekologa? Lebo sme mu doverovali a nechceli sme menit gynekologa v polovici tehotenstva. Jeden priklad ked sme od neho brali teraz kartu a odhlasili sa od neho a on zrazu vybehol s tym ze pred pol rokom! po stere z krcka maternice je nieco nejasne/zle vo vysledkoch. O tom ako den pred potratom nechala sestricka cakat manzelku takmer hodinu v cakarni s krvacanim lebo ona si chysta pacientky/ ved to bol akutny pripad.

kristinagabi
21. sep 2015

Je mi velmi luto,co sa ti stalo... ☹ Len neda mi nereagovat: ja som potratila preto,lebo ma vysetroval Dr.vaginalne a tak,ze potom som zacala krvacat a potratila. Samozrejme som presla k inemu Dr.,on pocas celeho tehotenstva ma ani raz nevysetril vaginalne,robil sono a hovoril,ze on na tom vidi vsetko,co ma vediet - vidiet ... Takze vidi aj to,ci sa neotvaras,ci je vsetko v poriadku... Vaginalne nevysetroval prave kvoli infekciam... Ja som ale nemala ziadne problemy....Urcite aj tvoj Dr. ma uz dobre sono,na tychto novych uz vidno vsetko...
Viem,ze je to velmi tazke obdobie,hlavne,ze si uz bola v 23.tt a asi prve babo .. ☹
Drzim palce,nech vsetko dobre dopadne 😵

evening_star
21. sep 2015

@martinkuli Tak to je opis z vášho pohľadu, ešte keby sme počuli lekárov, bolo by to objektívne. Keď ste videli, že vaginálne vyšetrenie nerobí, tak ste ho mali požiadať, ak pacientka chce, tak on nemá problém ho urobiť na každej poradni. Zjavne manželka nevie otvoriť ústa... A keď ste boli aj napriek tomu nespokojní, tak to čo je za argument, že "nechceli sme v polovici tehotenstva meniť lekára". Však keď som nespokojná, tak práve preto, že som tehotná, nebudem trpieť nasilu to, čo sa mi nepáči, ale idem si hľadať tam, kde budem spokojná. Ale to je také slovenské: držať hubu, pri lekárovi, áno, ťuťu muťu, ale zavriem dvere na ambulanciu a už naňho kydám....

paskolinka
21. sep 2015

@fantaghiro21 ja chapem, ze teraz mate takze obdobie. podnet na urad samozrejme mozete dat. ale z toho, co si napisala neviem... vaginalne vysetrenie pri krvacani doktori castokrat nechcu robit prave pre rizika, ktore su s tym spojene. ak by si potratila po vaginalnom vysetreni, tak budes vidiet chybu zase v tom, ze ho urobil. samozrejme len ty vies, ako to bolo s tymi jeho instrukciami a mozno aj to, preco davkovanie menil po kazdej kontrole, nebol bordel ale malo to dovod. na vysledky cytologie si sa mohla informovat, ale moja doktorka by mi tiez dala vediet, len ak by boli zle a bolo by treba nieco s tym robit - tak to bezne funguje. ak to on zhodnotil ako "ani tak-ani tak", zrejme chcel pockat do dalsieho vysetrenia, ci sa to zmeni a zatial nebol dovod hnat ta na operaciu, to tiez nie je sranda, hlavne ak si este nerodila. kazdopadne zhodnotit si to musite vy, co sa stalo a ci to je dostatocne na nejake dalsie konanie. my tu na mk do toho vidime len to, co napises a co vydedukujume (castokrat nespravne). niekedy treba ale aj sklonit hlavu a zobrat veci tak ako su, lebo priroda je mocnejsia castokrat ako vsetky lieky a lekari a zle veci sa deju a neda sa to ovplyvnit... ak si ty mala problemy uz viackrat pocas tohto tehotenstva, mozno to naozaj neslo...

fantaghiro21
autor
21. sep 2015

@evening_star ze si neviem otvorit hubu?Vidim ze v tej jeho ambulanci si.asi ordinovala ty ked namiesto neho.Tvoje argumenty su plne bludov a spiny.Pozicam si tvoje tvrdenie-to je opis z tvojhi pohladu pravda je vsak uplne niekde inde....Vidim.ze.moje.ja,moje prehliadky,a. Cely priebeh mojho tehotenstva poznas lespie ako ja.Udivuje ma s akou odvaznostou a presvedcenim hovoris o veciach ktore vobec nepoznas.Chcem vidiet ako by si ty v tehorenstve sa prepisovala a menila lekars.Ako zena sama vues ze.najst kvalitneho lekara a v dnesnej dobe.problem....A o tom nevavrim ako by situaciu skomplikovala poistovna a Boh vie kto a kedy by ma vzal?To ze som bola nastupena pri kazdom jednom jednom krvacani.pri jeho dverach je.z.mojej strany.nezodpovedne?To ako som pri krvacani sedela na riti 2hodiny v cakarni a ako mi.len.sestricka povedala-Je nam luto,musite pockat...Keby som vtedy uz rodila mam asi rodit v cakarni co?To ako som mala komplikacie kvasinkoveho charakteru-a dr by o tom ani.nevedel keby som ho na kolena neprosila bech ma vysetri?A posledna prehliadka po tom ako.ma.prepustili.z nemocnice ...Na.moju.opatovnu ziadost som ho prosila nech.mi.spravi sono a pozrie z vnutra-na sone nakoniec nasiel nieco co sam nevedel identifikovat(nevedel by ani.keby som ho o kontrolu.neziadala) a mohlo sa jednat o zapal po cisteni maternice......"Drzat hubu pri lekarovi,tutu mutu...- vidim ze vas pan doktor opantal pristupom tutu mutu.Ale to dietatu.nezachrani zivot....Nopovazim sa nazvat sa veriacou.Milujem Boha ,diabol v tomto tazkom case na mna totalne utoci.Ale vidim ze vase konanie ,sposob prejavu,citlivosti,sucitu je plne hyenizmu a pokrytectva....

dejna20
21. sep 2015

Ja by som podnet dala. Ja som krvacala v 6,10 aj 16tt a dr mi robil vaginvysetrenir vzdy. Potom som isla na rizikove a pri kazdej kontrole robil vagvysetrenie. Tiez som mala daco z krckom, my ho cistil, "oskrabkaval". Nakoniec som porodila 4 dni po termine.
Kvasinky som mala cele tehu, ale kontrolovane aj liecene.

@fantaghiro21 velmi ma to mrzi, neviem si vasu bolest ani len predstavit ☹
@martinkuli

loginexistuje
21. sep 2015

@fantaghiro21 je mi llúto, že ti zomrelo dieťa.

Skus sa však vrátiť v čase prečítaj si svoj fotoblog ako si sla do wellnes o par dni nemocnica silne krvacanie, potom tura atd atd....a ako sa ti nechce lezať.. a skus sa zamysliet ci náhodou nebolo mozne urobit viac aj z tvojej strany .. nielen zo strany lekara... ak ti to ulavi daj na neho podnet... ono vaginalne vysetrenia sa uz dnes nerobia tak casto ako kedysi ...

Niektoré zeny musia tehotenstvo /dlhe mesiace/ prelezat inak to nejde... v kazdom pripade drzim peste nech to nabudúce dopadne inak a ak nedoverujes lekarovi tak ho zmen.... co si asi urobila.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
misinka26
21. sep 2015

Je mi veľmi ľúto, čo sa ti stalo, ale bohužiaľ ,,stáva sa to,, len by ma zaujímalo či ti teraz pomôže ukazovať na niekoho, kto je fakt dobrý a zodpovedný doktor ... mne napr. na antolskej počas krvácania ,,milá pani doktorka,, povedala, čo tu rumázgate veď je to príroda, ako prišlo tak odišlo ☹ a mám jej meno omielať po všetkých stránkach ???? toto ti nepomôže, ja viem, že hľadáťe s manželom vinníkov ale to, že budete kopať na všetky strany nepomôže ani vám, ani bábu a ani doktorovi... Inak nenapísala si, ktorý Wallenfels, gynekológovia sú dvaja, bratia ... veľa síl prajem, nie hnev ...

Strana
z4