icon

Musím ísť na potrat

30. máj 2023

Otehotnela som nechcene, s človekom ktorého nemilujem. Išlo len o sex, vzdy s kondómom a ostala som tehotna. Chcem ist na potrat, pretože nemilujem toho cloveka, nezijem s nim. Milujem svojho byvaleho priatela, chcem sa k nemu vrátiť (aj on mna miluje stále). Netusim čo mám urobiť 😒 či si dieta nechať (aj keď budem slobodna matka) a milovat muza s ktorým nebudem už moct byt, a navyse žijem v prenajme.. alebo ísť na potrat lebo viem že tomu dieťaťu nemozem dat rodinu, zázemie proste nic😔 ten chalan s ktorým som spala povedal, že sa o to dieta postará ale ja si to neviem predstaviť. Porodiť dieta a vzdať sa ho. Ani moj byvaly by to nerozdychal. Netusim čo urobiť 😢💔

jamacka
1. jún 2023

@derdia Presne tak plne s tebou súhlasím,že potrat je vražda. Každá si ma dopredu zvážiť s kým ide do postele a ,že môžu byť z toho aj následky.

jamacka
1. jún 2023

@romi0310 Tak keď je u teba mať normálne sexuálneho partnera mimo vzťahu, tak si mala ísť do bordelu .Tam majú tiež mimovztahove aktivity.Ako bez urážky, ale ja na takéto radodajky mam svoj názor. Nájdi si normálneho chlapa pre vzťah, hľadala si nezavezny vzťah, preto si tak nezavezne aj dopadla.

dusankomoj
1. jún 2023

@jamacka dúfam,že ty so snúbencom počkáte s ,,trtkaním" až do svatby! Pre istotu,lebo nikdy nevieš,čo sa môže stať☝️🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jamacka
1. jún 2023

@dusankomoj Ja mam narozdiel od autorky normálny vzťah a nikdy som nemala nezavezny vzťah. Mam vzťah bývame spolu,plánujeme rodinu aj svadbu. Ale na rozdiel od autorky,som nevyhladavala nezavezne vzťahy, lebo som chcela mať vždy len vážny vzťah. Ale keď niekto otrci škatuľu hneď hoci komu,len aby si nezavezne užila, tak nech sa nesťažuje,že tak nezavezne dopadla.

osky
1. jún 2023

@tiezjedna
Neda Sa to citat pretoze to mnohym otvara svedomie.
Niekedy je neprijemne,pozriet Sa na seba do zrkadla,ze?
A na zaplakanie ste tu jedine vy,ktore toto "pravo zeny" obhajujete...

dusankomoj
1. jún 2023

@jamacka Óoo! Plánuješ! Možno by si mohla počkať,kým bude hotovo,aby si nebola nemilo prekvapená,ako vie život zatočiť s plánmi! 😉

jamacka
1. jún 2023

@dusankomoj Mam taky dojem,že hovoríš zo svojich skúseností.Mimochodom už máme aj termín svadby,bude to onedlho.

dusankomoj
1. jún 2023

@osky nemáš recept na dobrý jahodový koláč? Parádne sa mi urodilo jahôd. Idem radšej niečo upiecť,ako toto čítať🤣🤣🤣

mima172
1. jún 2023

Autorka: Nečítala som celú diskusiu, čiže možno už si sa nejako definitívne rozhodla, no dovolím si aj ja napísať svoj názor. Ak zabiješ svoje dieťa kvôli možnému návratu k bývalému, tak som si istá, že skôr, či neskôr nastúpia výčitky svedomia. Chlap príde, často aj odíde, sklame atď, no dieťa je tvojou súčasťou celý život. Zato, že si dieťa splodila s mužom, ktorého neľúbiš, nemôže tvoje bábätko. Pevne verím, že sa rozhodneš pre život tvojho dieťatka ❤️

dusankomoj
1. jún 2023

@jamacka gratulujem! O krôčik ďalej v plánoch!

divokykonik
1. jún 2023

Veď si dieťa nechaj, budete žiť zo vzduchu, alebo z tých piatich eur čo ti pošle tá ženská, čo sa tu dušovala, že ti finančne pomôže. Ja som proti potratom, ale v takomto prípade by som išla asi na ten potrat aj ja, skrátka nemám prístup k životu, že veď nejako bude a bude dobre. Keď nemám nič zabezpečené pre dieťa, nikdy nebude dobre.

osky
1. jún 2023

@dusankomoj mam viacero.
Vies co,posli jahody.
Ja poslem recept...😁🤪

dusankomoj
1. jún 2023

@divokykonik úplne presne! A ešte dodám,že to dieťa by malo skvelý život,pri zatrpknutej mame,čo ráta mince na jogurt niekde na ubytovni alebo ešte lepšie: maminka sa vydá za prvého kreténa,čo ju chce aj s dieťaťom. A potom je tu milión príspevkov na tému,aký mám zbabraný život!

dusankomoj
1. jún 2023
jamacka
1. jún 2023

@dusankomoj No tak tie jahody by som si dala aj ja😜😋,sú krásne

jamacka
1. jún 2023

@dusankomoj Nech mame ako také odlišné názory,ale musím uznať jahody máš krásne 😋

stevvvka
1. jún 2023

@dusankomoj
@divokykonik
Moja mama tiež prepočítavala každý cent, veľakrát sme boli radi ze môžeme jest chlieb so zemiakmi, o jogurtoxh a zelenine po mlčím.. Ale vždy budem vďačná za to ze mi dala život.

Obhajuje té tu stále autorku, jej život, jej právo, jej pohodlie... A co to dieťa?

tiezjedna
1. jún 2023

@osky niektorým by sa malo otvoriť nie svedomie, ale mozog, aby ste nešírili bludy.

fineta
1. jún 2023

@tiezjedna 1) pritiotázka - prečo mnohí ľudia sex majú a dokonca aj za účelom splodenia a častokrát to nestačí. 😉 2) kto chce, hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody. Áno, láska môže zvíťaziť v tomto prípade aj tým, že ak ju ex úprimne ľúbi, tak ich prijme oboch se vším všudy.
A dovolím si aj 3) neoznačuj ma už vo svojich príspevkoch, je jasné, že prienik nenájdeme a zbytočne márnime každá čas.

tiezjedna
1. jún 2023

@fineta tvoja protiotázka je naprosto irelevantná, to iste vieš. Ale odpoviem ti - nie každý má biologické predpoklady na to, aby splodil dieťa.

cocolino234
1. jún 2023

No tak toľko hlúpych sa tu po kope už dlho nestretlo. 😉

@jamacka ja som tiež vždy chcela vážny vzťah, aj ho mám nejaké tie rôčky. Ale nikdy som nepochopila prečo ženy, ktoré sú vo vzťahoch majú potrebu poučovať tie ostatné o sexuálnom živote. Je vidieť, že aj ty by si si zaskákala na takom nezáväznom, stačí hľadať. Závidieť a urážať autorku nemusíš. Si očividne nespokojná, inak by z teba nešla taká zlosť. 🙂

A čo sa týka potratu. Padli tu otázky typu - a čo to dieťa? No nič. Na potrat idem kvôli sebe. Chránim sa pred tehotenstvom kvôli sebe, aby som nemusela podstupovať žiadny zákrok. Aby som si nezasahovala do zdravia. Ja neviem či vy si myslíte, že používame ochranu, aby sme podľa vašich slov nevraždili deti. Nie, používam ju aby som chránila seba a nie dieťa. Som v tomto sebecká a vôbec sa za to nehanbím, nemám sa za čo. Nikdy nebudem súdiť ani jednu a ani druhú stranu, pokiaľ nejde o potraty typu 2x do roka a 3x už nemôžeš, tak máš deti a znovu a znovu. Nie, neberiem ohľad na to dieťa a je to úplne v poriadku. Nebudem sa hrať na panenku máriu, keď ňou byť nechcem. Sex už dávno neslúži len na reprodukciu. A tie, ktoré bojujú proti potratom by si mohli vziať jedno k sebe domov, za každý vykonaný potrat. Či to už sa vám nepáči? Kým sa o to nemáte starať vy, tak máte plnú hubu rečí.

@autorka je to ťažké rozhodnutie ale hrá tu rolu to, či si dostatočne psychicky silná. Ak si si istá, že potrat zvládneš, tak podstúp toto riziko. Ak nie, tak ťa čakajú ťažké začiatky ale myslím, že to zvládneš. Ak máš v sebe i malý chtíč, že by si to ľutovala, tak si myslím, že na to nikdy nezabudneš a v tom prípade sa budeš musieť rozhodnúť inak. V oboch prípadoch hlavne mysli na seba, tvoje psychické zdravie je dôležité. A už nikdy neurob takúto chybu a nepríď sa sem pýtať na otázky života. Tieto sliepky sa ti o dieťa starať nebudú, takže ich facebookove úvahy ti nedajú nič, iba výčitky, ktoré nemusíš mať.

fineta
1. jún 2023

@tiezjedna a predstav si, že toto isté počúvala jedna z kamosiek a po 10 rokoch manželstva prirodzene v jeden moment otehotnela. Kto verí v zázraky, tomu sa dejú. 😉

komaria
1. jún 2023

@autorka Máš 24 rokov. Dosť na to, aby si prijala zodpovednosť za svoje činy. Keď máš raz pohlavný styk, vždy musíš rátať s možnosťou tehotenstva. Otec dieťaťa je rozhodnutý ťa podporiť. Tak o čom? Tiež som otehotnela v tvojom veku s človekom, s ktorým to nebola vysnívaná láska. Riadne som si poplakala, prešla štádiom "toto sa nedeje naozaj" a keď som vytriezvela, kúpili sme spoločne byt a začali spolu vychovávať dieťa. Div sa svete, dnes sme manželia a máme už druhú dcérku. Asi to nebude nikdy tá pravá láska, ktorú človek celý život hľadá. Občas si hovorím, čo by bolo, keby som zostala s ex, s ktorým som bola 6 rokov (od mojich 14-tich). Ale s manželom nás spája to všetko, čím sme si spolu prešli a vážime si za to jeden druhého. Zrejme si emocionálne rozhodená, ale je pred tebou veľké dobrodružstvo. Sústreďte sa s partnerom na to, aby ste tu boli spoločne pre dieťa, aspoň prvé roky. Ak dieťa vyrastie a vy uvidíte, že to nefunguje, vždy môžete ísť každý po svojom a budeš schopná už fungovať aj bez partnera. Hlavne ti želám, aby si sa rozhodla správne.

jamacka
1. jún 2023

@cocolino234
@cocolino234 Píšeš, že toľko hlúpych sa tu už dlho nezislo, neviem ktoré zrovna oznacujes za tie hlúpe, ale očividne ty si jedna z nich.

cocolino234
1. jún 2023

@jamacka veľmi dobre vieš, ktoré mám na mysli. Navzájom si lajkujete komentáre. 😆 Ale úprimne si myslím, že podľa tvojich vyjadrení, ty za to ani nemôžeš. Len ti prajem, aby si si našla vzťah, v ktorom budeš úprimne šťastná (a v ktorom budeš mať aj sexu dostatok). Aby si potom nemusela šíriť závisť a nenávisť. Ono tie tvoje komentáre o otŕčaní hovoria viac o tebe ako o autorke. 😆 Nuž, nie každý si vie vybrať dobrého partnera, všakže. Ale pokiaľ ťa aspoň nenávistné komentáre plné sedlačiny robia šťastnou.. nech sa páči.

jamacka
1. jún 2023

@cocolino234 Ja som našla partnera akého potrebujem,sexu mam dostatok s partnerom ktorého ľúbim. A predtým ešte keď som ho nepoznala a hľadala tu pravú lásku, nikdy by som sa nebola znížila na úroveň radodajky a otrcat škatuľu, len tak hoci komu nezavezne. Ale keď si tak autorku zastavas, asi to je aj tvoj prípad.Vela šťastia,medzi tvojimi hlupimi ženami

cocolino234
1. jún 2023

@jamacka ale no, veď ty máš hlavu takej radodajky, len tá príťažlivosť asi chýba, možno krása, sebavedomie... iba závisť tam je. 😆 Inak si neviem vysvetliť prečo by si takto nenávistne komentovala sexuálny život cudzej ženy na internete - to je vlastne celá pointa, prečo som ťa oslovila. Si so sebou veľmi nevyrovnaná. Je v poriadku nesúhlasiť s nezáväzným sexom, tvoje vyjadrenia ale nie sú v poriadku. Nečudovala by som sa ak by celý tvoj snúbenec bol imaginárny. 😆 Ale potľapkaj sa po pleci, že nie si sama. 🙂

jamacka
1. jún 2023

@cocolino234 🤣Ja mam sebavedomie až priveľké a komu jedine rada dám je môj priateľ.
Ale to radodajka ako ty nepochopí čo je to úprimná láska. A láskavo sa strc do riti,ja komentuje autorku,tak sa nestaraj.Ked si roztahovala nohy len tak hoci komu,nech si znáša aj následky

jamacka
1. jún 2023
cocolino234
1. jún 2023

@jamacka ja mám jedného partnera od tínedžerského veku, takže najlepšie viem o čom je nemať nezáväzný sex. Ty si smutná, nesebavedomá, nahnevaná a problém bude asi tam, že nikto nechce roztiahnuť nohy tebe. 😆 Inak si stále nedala odpoveď, prečo by si takto nenávistne komentovala sexuálny život cudzej ženy na internete. To, že môžem reagovať na čo chcem asi písať nemusím. Smutný a nahnevaný človek ako ty nezažil lásku ale potrebuješ ju. Prajem veľa šťastia v hľadaní vhodného partnera.