Mám ísť na potrat?
Ahojte mam 34 rokov a 14 mesacneho synčeka. Bol velmi vytúžený po 3 potratoch ale po jeho narodený som dostala otravu krvi a po 2 krásnych týždňov sa mi zivot premenil na boj o život,mesiac v nemocnici 3 operacie a dlhá rekonvalescencia doma. Dodnes mam problémy este s bokom kde mam zrasty. Nebývame ani na slovensku ale v zahraničí. A som v 10 tyzdni tehotenstva a ja rozmýšľam nad potratom. Nechce sa mi ist znova do babatka. Vždy som ale plánovala mat 2 deti. Ale budu mat rozdiel len rok a 10 mesiacov. Neviem ci to dám. Do teraz mi priateľ pomáhal doma ale teraz začal pracovať. Mal úraz zato bol tak dlho doma. Ako s malym je to super troska nuda ale super sa mame. Bývam na 3 poschodí bez výťahu kde neni ani chodba takze kociar som riešila vzdy tak ze ostal v kufri v aute. Ako budem chodiť s 2 malými detmi. Ja si to neviem predstaviť. Odsťahovať sa nemôžeme. Je to velmi komplikovane a keby dam výpoveď na byt tak mi nemusia dat iny byt a mi skončíme este aj na ulici. Ale plán by bol taky ze ked bude mat druhy rok sa vrátime na slovensko. Nemôžeme ist skorej lebo mame tu uver ktorý treba splatiť. V srdci túžim ist na potrat ale hlava mi káže nie. Ved budu dvaja na svete a budú sa spolu hrať. Ale neskončim na psychiatrii? Uz sa ani na 2 deti necítim. Och poradte
Tak sa chráň ak nechceš už deti preboha.....
@anonym_67292f tazko bycha honiti.
Ja ze napises ze sa bojis o zivot a ty trepnes ze sa ti nechce ist znova do babatka. Fakt mas za sebou 3 potraty prirodzene? A este ta napadne umely? Ja uz neviem zeny.. mas zazemie, muza, a mozes ty toto?
@anonym_autor je to na tebe. Skus si dat par sedeni s psychologickou, poradi ti sa z toho vymotat.
Ked ti ja poviem, ze si mas dieta nechat, pocuvnes ma?
Alebo potrebukes povolenie na to, ist na potrat? Aj to ti dam, ak to tak citis, chod nan.
Ty budes zit s tym, ako sa rozhodnes. Nie my tu.
Ja ze napises ze sa bojis o zivot a ty trepnes ze sa ti nechce ist znova do babatka. Fakt mas za sebou 3 potraty prirodzene? A este ta napadne umely? Ja uz neviem zeny.. mas zazemie, muza, a mozes ty toto?
@anonym_d75fe4 samozrejme aj pôrodu sa bojim ze co ked sa mi to znova stane a ja to uz vobec nemusím prežiť. Ale snažím sa natoto skor nemyslieť lebo by som uz ani nespavala.
@anonym_autor takto. V prvom rade sa určite nerozhoduj podľa nás ale podľa seba, partnera a prípadne názoru lekára. Ak máš obavy o svoj zdravotný stav, tak ho konzultuj s lekárom. Píšeš trochu chaoticky, nechápem úplne tvoju situáciu do podrobna. Aký má význam z hladiska potratu že bývate na 3 poschodí bez výťahu? To má byť argument pre? Ak absolutne neexistuje šanca že zdravotne/ psychicky/ finančne dieťa utiahnete tak ste sa mali riadne poistiť ochranou. Do budúcna to prosím rieš takto. Nepoviem ti choď alebo nechoď ale prosím budte trochu zodpovednejší. Nie si dieťa urobiť, byť v 10tt a potom rozmýšľať nad potratom lebo nechce sa ti do bábätka, nemáte výťah… to mali byť argumenty prečo ne/ísť do druhého. Ale ty to druhé už v sebe máš. Potrat nie je forma ochrany.
@anonym_autor je to na tebe. Skus si dat par sedeni s psychologickou, poradi ti sa z toho vymotat.
Ked ti ja poviem, ze si mas dieta nechat, pocuvnes ma?
Alebo potrebukes povolenie na to, ist na potrat? Aj to ti dam, ak to tak citis, chod nan.
Ty budes zit s tym, ako sa rozhodnes. Nie my tu.
@veselo_neveselo riešila som to aj snou na koľko potom co sa mi stalo mato psychicky zrujnovalo a vždy mi vraví s lekárskeho hľadiska nevidí dovod na ukončenie tehotenstva. Skôr sa aj bojim cu to neni namna vela 2 male deti.
Zvladli iné, zvladnes aj ty.. pouzijes nosic, pripadne pockas na muza kym pride domov a tak pojdete na prechadzku von… vela zien to tak ma neboj nic
Tak ked sama hovoris ze dve deti chces... Tak by som urcite nesla na potrat s tym, ze o rok uz to bude "ok" a zacnes planovat. Mam tri deti narodene do 2rokov, ma to aj vela vyhod, ked su tak pri sebe. Nemame babky, tetky, ziadnu pomoc, mame hypo... A zas 2rocny rozdiel tiez nie je nejaky extrem, ba by som povedala ze dost bezny rozdiel, ak niekto chce surodencov pri sebe, ze budu partaci (samozrejme nie je to zaruka atd). Kazdopadne, darmo Ti pisat ze si sa mala chranit. No toto pre mna nie je situacia ist na potrat a tvarit sa, ze to nie je dieta, ktore som pripravila o zivot.
Kazdopadne, drz sa.
Tak ked sama hovoris ze dve deti chces... Tak by som urcite nesla na potrat s tym, ze o rok uz to bude "ok" a zacnes planovat. Mam tri deti narodene do 2rokov, ma to aj vela vyhod, ked su tak pri sebe. Nemame babky, tetky, ziadnu pomoc, mame hypo... A zas 2rocny rozdiel tiez nie je nejaky extrem, ba by som povedala ze dost bezny rozdiel, ak niekto chce surodencov pri sebe, ze budu partaci (samozrejme nie je to zaruka atd). Kazdopadne, darmo Ti pisat ze si sa mala chranit. No toto pre mna nie je situacia ist na potrat a tvarit sa, ze to nie je dieta, ktore som pripravila o zivot.
Kazdopadne, drz sa.
@anonym_4a0265 skor som si čítala toe debilne príspevoky kde matky plakali a ze nikdy by uz viac nechceli tak maly rozdiel ze je to masaker atd. Som sa aj toho prelakla. Ale pocit na potrat mi skor prináša úľavu. Och
Tak choď na potrat. Neviem čo chceš počuť
Tak choď na potrat. Neviem čo chceš počuť
@anonym_67292f asi take som čakala ze je to super mat taky malý rozdiel medzi detmi a nejaké pozitiva s rodinou som to riesit nechcela. Priatel nechava na mojom rozhodnuty. 😒😒😒
@anonym_autor ved keď sa dieta narodí tak prve dieťa bude mať skoro 2 a pol roka. Také už aj rozpráva a nenosí plienky...to už nie je bábätko ale parta. Ideálny vekový rozdiel...
Ja nechcem byť zlá, ale keď viem, že deti nechcem, resp. sa bojím, čo s nimi bude po narodení (alebo so mnou), tak si ich asi nerobím. Antikoncepcia ešte stále existuje... Alebo som niečo zmeškala?
@anonym_autor co by som ja dala zato keby som na potrat ist nemusela, ja si vybrat nemozem. Fakt ta nechapem po 3 prirodzenych potratoch ist na dalsi umely.
@anonym_67292f asi take som čakala ze je to super mat taky malý rozdiel medzi detmi a nejaké pozitiva s rodinou som to riesit nechcela. Priatel nechava na mojom rozhodnuty. 😒😒😒
@anonym_autor Ak uvažuješ o potrate najmä preto, že sa bojíš, ako zvládneš dve malé deti, skúste si s mužom sadnúť a naozaj dôkladne zvážiť všetky za a proti. Mysli aj na to, že rozhodnutie ísť na potrat môžeš neskôr ľutovať (už ho žiaľ nebude možné vziať späť). Ak si po zdravotnej stránke už v poriadku a hlavným dôvodom sú obavy z toho, že to bude náročné, osobne by som tvoje rozhodnutie ešte veľmi dobre zvážila. Áno, nebude to jednoduché, každopádne muž byt sa mal aktívne zapájať do starostlivosti o deti.
A hlavne, deti nezostanú malé navždy, podrastú, budú samostatnejšie, časom to bude s nimi jednoduchšie.
@anonym_autor Pozri ak Ti lekár povedal,že dieťa ťa neohrozí ani pôrod.A v podstate si chcela dve deti aby predca boli dvaja.A už si predca v 10tt tak nechápem,prečo ho chceš dať zabiť.Ja som žiaľ prešla cez 5potratov prirodzených a to som chcela mať 3deti na prvé som si počkala 4roky vynosila z liekmi na udržanie bola hospitalizovaná na rizikovom oba krát a nebyť mojej krvácavej choroby bola by som sa dala nato znovu aj po 5potrate.Žiaľ takto to malo byť. a Ty rpedca nečkáš xté bábo ale druhé.Každá matka ktorá zažila potrat Ti povie že si nechaj buď rada,že je živé a zdravé čo by dali zaň tie ktorím sa nedarí vynosiť a porodiť živé zdravé dieťatko.Je to dar,každé má dané prpečo sa má narodiť.A skús sa naladiť pozitívne a tešiť sa naň nehľadaj dôvody kde nie sú zvládnete to.Dopraj svojmu prvorodenému súrodenca nie je nič krajšie než ako sa spolu hrajú a tešia sa jeden druhému.Uvidíš psychicky to tiež zvládneš.ja som druhého čakala po 3potratoch plakala som od strachu že aj o to prídem bála som sa,že znovu potratím a zakaždým sonom som bola šťastná a tešila sa naň a tá láska ktorá prišla sa znásobila nedelila.Medzi mojimi je 2roky a 9mesiacov. mdzi mnou a bratom 18mesiacov spolužiačka sa narodila so svojou sestrov v jeden rok.Zvládneš veď prvý už chodí sám naučíš ho sa držať zábradlia prípadne za ruku po schodoch a druhé ponesieš na rukách alebo v nosiči.všetko sa dá len treba chcieť.Po roku budeš rada,že si si nechala len 1rok je náročnejší.
nie si zvyknutá fungovať celodenne s dieťaťom, keď ti pomáhal frajer. Stávajú sa aj dvojičky a ženy na deti sú na deti samé. My nevieme posúdiť závažnosť komplikácií, ktoré nám tu opisuješ, to si preber s gynekológom. Starostlivosť o jedneho kojenca a o jedno dvojročné dieťa sa dá zvládnuť. Frajer príde z práce a bude pomáhať, nič extra závažné ťa nečaká
Urcite to zvladnes neboj sa, poznam viacere co odchadzali z kontroly po 600nedeli s novou teh knizkou, jedna kamoska dokonca s dvojkami a zvladli to, neboj sa.
@anonym_autor Zvážiť pre a proti je tvoja úloha.Niekto nezvláda jedno dieťa, iný aj tri.Poznam pani, ktorá keď jej najstaršia dcéra mala 3 roky a mladšia 1 rok, narodila sa jej tretia dcéra.Netvrdim, že to nebola zaberacka, keďže zili v domčeku so záhradou,v ktorej pestovala všetko možné,ale dala to
ja by som to nezvladla, ale vela matiek dava prednost rodeniu deti pred svojim psychickym zdravim , a potom to tu aj tak vyzerá...
ja by som to nezvladla, ale vela matiek dava prednost rodeniu deti pred svojim psychickym zdravim , a potom to tu aj tak vyzerá...
Fakt raz budeš synovi vysvetľovať,že nemá súrodenca,lebo vỳťah? Nerob somariny. Tiež som mala deti s rozdielom 20 mesiacov a vôbec to nebolo ľahké,ale ani na sekundu som to nikdy neoľutovala.
@anonym_0246ce akože interupcia pomôže psych.zdraviu ženy? Nemysliš vážne...
Za a proti preber s otcom detí a lekárom. Ja by som sa na tvojom mieste bála o život nie o prkotiny ako ísť na tretie poschodie pešo.
@anonym_d75fe4 samozrejme aj pôrodu sa bojim ze co ked sa mi to znova stane a ja to uz vobec nemusím prežiť. Ale snažím sa natoto skor nemyslieť lebo by som uz ani nespavala.
@anonym_autor bezplatne sa mozes poradit v Poradni Alexis www.alexisporadna.sk
@anonym_0246ce ako psychologicka ta mozem ubezpecit ze psychicke zdravie v ovela vyssej miere ohrozuju ine faktory,nie materstvo
@anonym_autor Zvážiť pre a proti je tvoja úloha.Niekto nezvláda jedno dieťa, iný aj tri.Poznam pani, ktorá keď jej najstaršia dcéra mala 3 roky a mladšia 1 rok, narodila sa jej tretia dcéra.Netvrdim, že to nebola zaberacka, keďže zili v domčeku so záhradou,v ktorej pestovala všetko možné,ale dala to
@anonym_0d954a rovnako ja,🙂mala som doma 3,5r, potom 1,5r.a novorodenca.vsetko v pohode bez pomoci inych a navyse v panelaku🙂
@anonym_0d954a rovnako ja,🙂mala som doma 3,5r, potom 1,5r.a novorodenca.vsetko v pohode bez pomoci inych a navyse v panelaku🙂
@anonym_8ceb14 👍
@anonym_4a0265 skor som si čítala toe debilne príspevoky kde matky plakali a ze nikdy by uz viac nechceli tak maly rozdiel ze je to masaker atd. Som sa aj toho prelakla. Ale pocit na potrat mi skor prináša úľavu. Och
@anonym_autor napisem ti ako psychologicka.ocakavanie ulavy po interupcii je prirodzene kedze si v krize a hladas rychlu unikovu cestu..nasa psychika hlada obrannu strategiu,to je cely princip.ALE.ulava po interupcii moze byt zalostne kratka.mala som klientky zrutene 1 den po UPT ,tyzden po ,mesiac atd.cize kvoli ulave na UPT nechod,
A prečo si nad týmito všetkými vecami nepremýšľala pred tým než si sa nechala oplodniť?

Tak sa chráň ak nechceš už deti preboha.....