Musím ísť na potrat
Otehotnela som nechcene, s človekom ktorého nemilujem. Išlo len o sex, vzdy s kondómom a ostala som tehotna. Chcem ist na potrat, pretože nemilujem toho cloveka, nezijem s nim. Milujem svojho byvaleho priatela, chcem sa k nemu vrátiť (aj on mna miluje stále). Netusim čo mám urobiť 😒 či si dieta nechať (aj keď budem slobodna matka) a milovat muza s ktorým nebudem už moct byt, a navyse žijem v prenajme.. alebo ísť na potrat lebo viem že tomu dieťaťu nemozem dat rodinu, zázemie proste nic😔 ten chalan s ktorým som spala povedal, že sa o to dieta postará ale ja si to neviem predstaviť. Porodiť dieta a vzdať sa ho. Ani moj byvaly by to nerozdychal. Netusim čo urobiť 😢💔
@silvike ale má! Interupciu predsa urobia iba do nejakého týždňa. Do vtedy je to na rozhodnutí rodičov( a som predvedčená,že oboch!) či si dieťa nechať. Túto hranicu lekári určili na základe niečoho a asi vedeli,čo robia.
@dusankomoj Tak v tomto pripade je to zjavne na rozhodnuti zeny, kedze muz je ochotny sa o dieta postarat.
@dusankomoj ZIADNE dieta by bez tych prvych 12 tyzdnov neexistovalo.
@silvike to už je druhá vec. V tomto súhlasím,že aj muž by mal mať možnosť voľby. Je to na nich.
Nečítala som celú diskusiu, ale ak ten chlap sa chce o dieťa postarať, dokonca si ho vziať, tak by som do toho išla, dieťa vynosila a dala mu ho do starostlivosti. To predsa neznamená, že bude vyrastať bez matky. Ty s ním budeš mať normálne styk, podieľať sa na výchove a raz, keď budeš mať zázemie, môžeš požiadať o zverenie do tvojej starostlivosti/striedavku.
Ale to hovorím z môjho uhla - ja by som dieťa nedokázala zabiť nech by bola akákoľvek situácia. Hlavne si to dobre premysli, aby si potom neľutovala.
@silvike nemozes po zenach ziadat aby sa vzdali moznosti rozhodovat o svojom tele. Co bude dalsie?
A takych hrdinov uz bolo co sa chceli postarat o dieta, kolko je takych co sa zenam vyhrazaju ze im zoberu deti a skutek utek....co by s novorodencom robili 24/7, prist o pracu, soc.izolacia atd, cest vynimkam.
Opakujem, zena v tomto pripade rozhoduje aj o tele a tym padom o zivote svojho dietata. Ci sa ti to paci ci nie. Je to vyvijajuce sa dieta v nej. Ci podla teba sa v nej vyvija co ?
To su naozaj zbytocne polemiky. Tabor A je presvedceny ze je to zhluk buniek s ktorymi si zena moze robit co chce a tabor B je presvedceny ze je to dieta. Tabor A nepopusti zo svojho nazoru, ani tabor B nepopusti. Tak, ako co teraz ? Kazdy sa musi nakoniec sam za seba rozhodnut ako s tymto vsetkym nalozi a niest samozrejme dosledky svojho rozhodnutia. Tymto koncim v tejto debatke. Pekny vecer.
damy, zbytocne sa tu hadate. Kazdy si musi niest nasledky svojich cinov. Napisali sme jej svoj nazor a ako sa uz rozhodne, je len na nej.
@silvike to teda všetky spermie končiac v servitke sú tvojou úvahou potenciálne bytosti a všetky vajíčka, ktoré sa vylúčia menštruáciou detto. To, že nastane oplodnené vajíčko by sa mohlo stať aj vtedy, keby nezabijeme vysemeneny ejakulat plný milionov spermií umierajúcich na servitke. Sú to iba úvahy a polemiky. Su to tvoje tvrdenia proti iným, taký je svet. Všetci máme svoj pohľad a je to tak ok.
Aj tak nič nezmozes, každá žena v tejto krajine
rozhodovala a rozhoduje slobodne. 🙂
@banderaska29
Nemam k tomu co dodat. Kto chcel pochopil, kto nechcel nepochopil. A porovnavat ejakulat v servitke s embryom v maternici...no...fakt bez komentara.🙉

@silvike tak vy, čo nosíte krížik na krku, považujete za zabitie aj to, že z tych spermíí nevzíde život. to som tym chcela povedat, ale chápem, že to tu moc mentálnou zrelosťou nekvitne🙂 vidím ako vieš čítať, presne tak isto, ako vieš rešpektovať a porozumiet aj inemu nazoru než tvoj 🙂
@banderaska29 ako mozes prodim ta porovnavat spermie alebo menzes s uz vzniknutym embryom???
Si normalna?
Akoze ked mas muku,uz je cesto?
Asi tazko...ale ked pridas vodu,uz je...
@osky ja som normálna a ty si slepá. čítaj s porozumením a pochop dvojzmysel. alebo pán božko ti do vienka tuto schopnost nepridal ?
@banderaska29 Fakt netusim odkial mas info ze ti ktori nosia krizik na krku povazuju za zabitie vyhodenie servitky s ejakulatom a pod. Ja takuto vedomost nemam a ani vsetci ti ludia ktorych poznam a nosia krizik na krku toto za zabitie nepovazuju. Ja respektujem tvoj nazor, ty respektuj moj.
@banderaska29
"....alebo pán božko ti do vienka tuto schopnost nepridal ?"
"...ale chápem, že to tu moc mentálnou zrelosťou nekvitne🙂 "
Fakt je nutne toto vysmievanie, urazanie ?
@banderaska29 ja krížik nenosím a v Boha neverím a predsa nepodporujem potraty, ak to nie je nevyhnutné zo zdravotného hľadiska. Má to aj istý morálny aspekt.
dobre ja to tu zhrniem lebo ste niektoré mimo zorného poľa takže objektívne to poviem ešte raz.
každá žena pozná svoj aktuálny životný status a podľa toho sa rozhoduje, ako sa bude dalej ten život uberať.
ja napríklad nemám žaludok pozerat sa na príspevky žien, ktoré maju doma dieta/deti/, nemaju peniaze a robia sa jej zbierky na šaty jedlo a pod. rozdiel je príst o všetko skrz rozvodu, chlapa čo neplatí, ak nastane požiar domu alebo ina tragedia (Tam to plne chapem) no a potom je rozdiel priviest dieta do ničoho. do nuloveho finančneho zazemia, do rodiny bez uspor, bez životneho štandardu. a prepáčte, ale hovorit tu 24 ročnej babe, ako jej bude štat platit ? vy asi žijete v krajine tretieho sveta, kde by vam mozno tie peniaze stačili. ja zarábam nad pomery a aj tak vidím, že po inflácií je to naprd.... potraviny, benzín, živobytie ako také. to je šialené. takže ano, budem to tvrdit, že som za to, aby sa autorka rozhodla podla svojich možností. lebo je to krásne, mať dieťa, ked mam kde, ked mam za čo, ked mam s kym sa o tu radost delit. a nie čakat ho s milencom, s ktorym som rodinu absolutne neplanovala, kde zlyhala antikoncepcia, s ktorým si neviem predstavit život a hlavne ked nemam zázemie.
už sa prestante hrat na spasiteľky. nie ste v jej koži. aj ja mam deti, som matka, som najstastnejšia že ich mam a ešte stastnejšia som, že im davam detstvo, davam im podu pod nohami, setrim im peniaze na ich dospelost, platim im skoly, kruzky, vylety, dovolenky, kurzy, že nemusim ratat kazdy mesiac, či vyjdeme. lebo takto som si to ja zariadila a takto je život lahší.
@banderaska29 Boozinku a neodpusti si ani za toho tie premudrele urazky typu..."lebo ste niektoré mimo zorného poľa takže objektívne to poviem ešte raz."...co ked si ty tá mimo zorneho pola ? To furt musis takym stylom povyseneckym a urazajucim komunikovat s niekym kto tvoj nazor nezdiela ? Sak v poriadku mas svoj nazor ale nemusis furt k tomu tie urazajuce dovetky pisat snad.
@silvike čo sa staráš čo ja píšem ? na čo mi diktuješ kto je mimo a kto nie ? sama si si zagágala som rada že si sa v tom našla, ak mas nejake deti diktuj si im ako sa chovat.
@banderaska29 "lebo ste niektoré mimo zorného poľa takže objektívne to poviem ešte raz.".
@banderaska29 ty zjavne nediktujes a neurcujes nic

@zooeynka Pozor, v tomto pripade, zena rozhoduje aj o tele a zivote dietata.