icon

Musím ísť na potrat

30. máj 2023

Otehotnela som nechcene, s človekom ktorého nemilujem. Išlo len o sex, vzdy s kondómom a ostala som tehotna. Chcem ist na potrat, pretože nemilujem toho cloveka, nezijem s nim. Milujem svojho byvaleho priatela, chcem sa k nemu vrátiť (aj on mna miluje stále). Netusim čo mám urobiť 😒 či si dieta nechať (aj keď budem slobodna matka) a milovat muza s ktorým nebudem už moct byt, a navyse žijem v prenajme.. alebo ísť na potrat lebo viem že tomu dieťaťu nemozem dat rodinu, zázemie proste nic😔 ten chalan s ktorým som spala povedal, že sa o to dieta postará ale ja si to neviem predstaviť. Porodiť dieta a vzdať sa ho. Ani moj byvaly by to nerozdychal. Netusim čo urobiť 😢💔

silvike
5. jún 2023

@banderaska29 ..."sama si si zagágala"...len urazas na vsetky strany

banderaska29
5. jún 2023

@silvike už si sa vyrozprávala ? 😀 ešte 8 správ mi pošli po troch slovách 😀

listy456
5. jún 2023

@banderaska29 a ani na jednu nevies odpovedat adekvatne iba trepat doplnky urazky a to je cele no vypovedna hodnota nulova 😂 ale to su vsetky take co trepu .... a ked ich dakto konfrontuje tak su tisko k veci ani ho.. nepoviete iba prislovia a porekadla sa ti z ust valia 😂😂😂 zavri ten mk radsej uz

banderaska29
5. jún 2023

@listy456 ja sa nebudem opakovat kvôli doležitým "dorotkám" ako si ty a tebe podobne, moje adekvatne vyjadrenia su v prispevkoch vyššie ak ti pan boh nedal do vienka čitanie s porozumením a logické myslenie (najskor prečítam, čo tu kto píše potom reagujem) tak nediskutuj vo fóre 😀 ale chápem, chcela si si zabékat ako ovečky pred tebou 😀

silvike
5. jún 2023

@banderaska29 Faaakt, co prispevok to invektivy, ponizovanie, urazanie. Asi fakt nevies napisat prispevok bez ponizovania toho druheho. Ty "dorotko" 🙂 Pekny den, Uz nebudem na Teba reagovat.

banderaska29
5. jún 2023

@silvike ja Ťa neponižujem ani neurážam.. vy si ale niektoré uvedomte, že sa vam dostane to, čo si zaslužite, lebo spoza anonymnych nickov ste naučené, že možete všetko a každému. no = nie každá si ale nechá kydať na hlavu a ja teda nie som tá z tých.

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 prosím Ťa, Ty nepíšeš absolútne objektívne, ale subjektívne. To je rozdiel. Nepaušalizuj, nezosmiešňuj... Nie každý má rovnaký pohľad na život ako Ty. Nepoznám ani jednu osobu, ktorá považuje za zabitie života to čo popisuješ o vajíčkach a spermiách, pokiaľ nedošlo k ich splynutiu a oplodneniu. Takže ešte aj preháňaš.

banderaska29
5. jún 2023

@fineta povedz mi, ako sa dá na tieto nezmyselne správy reagovat bez urazky. aky moj pohlad na zivot ? kde si videla aky ja mam pohlad na zivot ? nikde nic take nepíšem, píšem autorke možnosti ako sa rozhodnut, prečo nemat detí plny vagon ale radšej jedno ktoremu dokazem dat všetko. ty si proste dalsia z ovečiek ktora absolutne nečítala diskusiu od začiatku len zabekala s ostatnymi, nech "neostane ticho". to s vajickami a spermiami = akože naozaj ? nechceš si predsa len prečítat všetky príspevky a moje odpovede, aby ti možno doplo, že to bolo myslené dvojzmyselne ? 😀

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 Nečítala som celú diskusiu, to je fakt, pretože sa mi robí z neúcty k životu ťažko. Dala som si ale tú námahu a na tento tvoj posledný koment prečítala aspoň niektoré príspevky.
Jasne v nich selektuješ ľudí na rozprávkarov, bánpožkárov, poetikov, spasiteľky, nosiace krížik na krku, békajúce ovečky atď. To by Ti mohlo byť na nich ale šuma fuk jedno, či? Tebe tiež dáva zaiste každý pokoj, keď sa radíš možno k inému táboru, nie? A toto je tá vzájomná úcta a životná pokora, ktorú, bohužiaľ, z Tvojho vyjadrovania nie je cítiť. Píšeš, že poznáš baby, ktoré UPT podstúpili. A vidíš aj do ich vnútra? Si si istá, že sa Ti zdôveria so svojimi reálnymi pocitmi? Často spomínaš, aké je nákladné vychovávať dieťa... ale aj tu musím oponovať, nie je to vždy rovnako náročné... Dojčenie, oblečenie second hand, veľký výber krúžkov v školách, ktoré nestoja nič... výlety sa dajú takisto robiť low-cost... dieťa absolútvne nepotrebuje všetku matériu sveta a luxus. Dôležitejší je čas, pocit bezpečia a lásky. Ale to zaiste ako milujúca mama vieš. Ak by si poznala symbol krížu, veľa by si pochopila. Neútoč, prosím Ťa a nenavádzaj nikoho na podlé skratky. Dobro sa dobrom opláca.

banderaska29
5. jún 2023

@fineta tak áno, ty pri troch deťoch poznáš možnoti costsavingu, ja napríklad keby musím, poznám tiež. ale nemusím, a to nie je otázka luxusu, ale priorít, že moje deti budú vyrastať v istom štandarde, možno v takom, aky som ja ako dieta nemala. viem, ako sa nam tažko žilo, ked sme nemali na jedlo a ano, občas take dni, ked som bola mala, boli. a to nebolo dobré detstvo, ani dobré chvíle, hoci teraz by som urazila mojich rodičov, ktorí robili všetko, aby nám nič nechybalo.

všetky moje príspevky su o tom, aby ste prestali sudit ženu, ktorá si nemože dovolit mat dieta, ak jej zlyhala antikoncepcia. rozprávat babe bez príjmu a istoty, aby si to dieta nechala, že je to dar, že to bude lutovat, ak podstupi UPT? to je strašne pokrytecké, ak jej s tym nechcete všetky paušálne pomáhat. slová znesu, ja viem, ale byt na dieta sama v tejto dobe ked mlieko stoji pomaly 2 eura a maslo ani nehovoriac, to je nepremyslené a nesprávne. a to teda v žiadnom prípade neobhajujem potraty, ako tu nejaka premudrela zena napísala. ja obhajujem slobodne rozhodnutie podľa svojej životnej situácií, podľa možností, podľa životneho statusu.

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 pousmiala som sa nad finančnou analýzou našej rodiny. 🙂 Rodičom aj vzdelaniu vďačím za ovládanie gramotnosti, nastavenie hodnôt a priorít. Neviem koľko detí a v akom veku máš, čomu sa venujú, v čom ich podporujete. Možno tenis, hokej.. To sú dosť drahé záležitosti, uznávam z vlastnej skúsenosti. Alebo zároveň hradíte aj ich pobyty v zahraničí, to je tiež riadna paľba. Takéto extrémne výdavky nie sú ale od narodenia, prichádzajú vekom s potrebami detí, to vieme všetci. A fakt je, že láska k nim nás dokáže motivovať k poriadnym výkonom. Všetko robíme pre deti, aby z nich vyrástli kvalitní ľudia. Takí, ktorí zároveň neprepočítavajú všetko na peniaze. Teda aj to, čo sa na ne prepočítať nedá. Teda aj ten ľudský život, o ktorom je tu reč. Predpokladám, že autorka príspevku je zdravá žena s rukami a nohami a zarobiť peniaze dokáže. Plus podpora otca dieťaťa...

banderaska29
5. jún 2023

@fineta sama si povedala, že riešiš rozne cesty costsavingu, tak prečo si sa pousmiala ? nenapísala si to vyššie ? pravdepodobne máš potrebu rýpat za každu cenu, nech poviem čokolvek.

mojim detom nehradím studijne pobyty v zahraničí, to teda fakt neviem, kde si prečítala. hradíme im kurzy, krúžky, to všetko na svk, chodíme na dovolenky, ale to je v rámci rodinného výletu.

no a na zaver 🙂 láska je krásna, to máš pravdu, dokáže byt hnací motor. ale laska ti nekupi chleba, kočik, vecicky, postielku, ak dojčenie nevýjde, kupovat umele mlieko, plienky... potraviny a tak neskutočne drahé potraviny. to sa teda pekne myliš, že náklady rastu vekom. áno - ja mam dve deti a sestra ma tiez dve, takže sme si zdielali veci a vlastne doteraz to robíme (nositeľné, nezničené), ale ak nemáš nikoho, si sama, nemas rodinu, priatelov - tie uvodne palky ti štat nezaplati. verím, že aj ty a ostatné jej tie veci nedáte, nekupite, nepožičiate, len tu budete hovorit. teoretizovat, čo by mala a vstepovat vase pocity z vasich situacií, čo nemá nič s tou jej. ak sa ale vase útoky na moju osobu otocia radsej smerom na pomoc k autorke -ano , to je cesta riešenia situacie jednej žene, ktorá ostala na dieta sama. autorka už aj tak dlho nereaguje. ktovie, ako sa rozhodla.

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 napísala som vo všeobecnosti a nie o sebe ako riešim výdavky voči deťom... takisto som nenapísala konkrétne na teba, aké výdavky hradíš deťom ty, pretože neviem a ani ma to v podstate nezaujíma aký životný štandard máte doma nastavený. 😉 Ty sa tu prsíš ako deťom všetučko všetko dávaš, pretože na to máš. Veď to je super, nech sa Vám takto darí aj naďalej. Vnímaj to ako prostriedok na dosiahnutie cieľov a nie nechať sa tou hmotou ovládať pri rozhodovaní. Takisto nemáš páru o tom, kto, v akej forme a komu poskytuje pomoc. Možno by si bola prekvapená. Takže prosím Ťa, ani ty neprenášaj svoje pocity núdze z detstva do návodov riešení tehotnej žene.

tiezjedna
5. jún 2023

@fineta vieš čo, takto ti napíšem. Obe máte v niečom pravdu, ale neviem, prečo sa stále snažíš @banderaska29 prekrucovať, keď jediné, čo urobila je to, že nastolila racionálny pohľad na situáciu. Tak to proste je, ja s ňou plne súhlasím, v podstate som napísala pár strán dozadu to isté. Byť mám tri deti, tak kedysi dávno pri prvom sme s mužom tuho premýšľali, či si ho nechať alebo nie. Boli sme mladí a hlúpi študenti, podcenili sme ochranu a výsledkom bolo totálne neplánované, nečakané tehotenstvo, o ktorom keby som vyhlásila, že bolo chcené, tak je to klamstvo ako Brno 🙊 Mne vtedy prišla interrupcia ako jediný zmysluplný a rozumný krok, pretože sme mali holú riť, veľké ambície a žiadne peniaze. A úprimne priznám, že keby sa do toho nevložila rodina, tak tu dnes tá najstaršia nie je. A nie, ani dnes si tú úvahu nevyčítam, pretože vtedy tá situácia bola naozaj dosť bledá a prakticky nám prevrátila hore nohami celý život a všetky plány. Som pragmatický človek, ktorý nikdy nespolieha na "čo by bolo keby", ale berie do úvahy len to, čo je v danej situácii. Autorka rodinu nemá, má len akéhosi amanta, ktorý dnes niečo sľúbuje. To je pre mňa presne to "čo by bolo keby"... Ja v jej situácii by som mala úplne jasno. Tým nehovorím, že má mať aj ona. Ako som už napísala, ideálne riešienie pre ňu v tejto chvíli neexistuje... Bohužiaľ.

banderaska29
5. jún 2023

@fineta prosím ťa už netlachaj. Fakt. Povedala som ti, ak chces urobiť niečo zmysluplné ty aj ostatné tvoje suputnicky tak jej napíšte hromadne a nejak pomôžte. Mňa absolútne nezaujímajú ďalšie tvoje výlevy a pocity, na to je čas v živote drahocenný aby som sa točila okolo jednej témy týždeň 😬😂 ja som racionálny človek žijúci v prítomnosti a budúcnosti a za všetkým, čo som uviedla, si stojím. Dieťa je krásne, ked naňho človek má.

banderaska29
5. jún 2023

@tiezjedna ďakujem za tvoj názor aj že si sa podelila o tvoju skúsenosť. 👏 Konečne racionálny pohľad na situáciu. Ja niesom proste rozpravkarka, žijem v realite viem aké je náročné vychovávať deti po finančnej stránke.

tiezjedna
5. jún 2023

@banderaska29 mne je zakladateľky úprimne ľúto, pretože toto nechce zažívať žiadna žena - nech sa už do tej situácie dostane v usporiadanom vzťahu, alebo po náhodnom úlete. Dodnes si spomínam ako sa to vo mne všetko tĺklo, kým som sa odhodlala k definitívnemu rozhodnutiu. Nikdy v živote by som si nedovolila niekomu dávať v tomto smere jednoznačné rozumy alebo ho odsudzovať. Nikdy...

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 máš pravdu. Čas je drahocenný, v tomto jedinom prienik nájdeme. S ostatnými kydmi, ktoré dokážeš vypustiť ako matka a vôbec ako žena sa ťažko stotožniť. Ale to je tým, že žiješ v prítomnosti a nevidíš za roh. 😉 Good luck 🍀

fineta
5. jún 2023

@tiezjedna ste šťastní, že najstaršiu dcéru tu máte a rozhodla si sa dať jej život? Úprimne, neťažil by ťa celý život pocit, keby si si ju nechala vziať?

tiezjedna
5. jún 2023

@fineta nejakú dobu by som to určite vyčítala, nie som robot, iba človek, hoci pragmatický a racionálny. Presne preto ma niekoľko rokov ťažil pocit, že sme zlyhali a priviedli ju do prostredia, ktoré sme rozhodne nechceli. Niežeby nebolo láskyplné alebo zlé, to ani omylom, naopak. Ale čím viac som vnímala ako nám veľmi rodičia z oboch strán pomáhali, tým viac mi to pripomínalo, akí sme boli s mužom hlúpi a nezodpovední a že bez nich by sme to nikdy nezvládli. To je niečo, čo ti proste z prirodzenej a úprimnej radosti trpko ukrojí. S mojou povahou dvojnásobne. Takže na tvoju otázku asi nedokážem odpovedať tak, ako si možno myslela, že odpoviem, pretože ja som sa kvôli tomu rozhodnutiu nikdy na nejakom euforickom obláčiku nevznášala... Bez ohľadu na to, koľko lásky k dcérke cítim❤

fineta
5. jún 2023

@tiezjedna kiežby ide život presne podľa "itinerára." Však? Nikto nemáme naň ani patent. A je to v úplnom poriadku. Podstatné je naučiť sa prijímať čo nám dá do cesty a najmä vtedy, keď si máme niesť morálnu zodpovednosť za svoje slobodné konanie. Ty si to v danom čase a mieste spolu s blízkymi dokázala. A vidíš, máš dcéru, ktorú ľúbiš. Čo je viac... Fakt je ten, že každý má naložené iba toľko, koľko unesie.

banderaska29
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
5. jún 2023

@fineta mas pravdu v tom, ze každému je naložené len tolko koľko unesie. Presne. Mne bolo naložené tolko, aby som to zvládla s mužom a rodinami bezprecedentne odhodlanými nás podporiť všetkými desiatimi. Ale úprimne hovorím, že nebyť toho, tak rozhodnutie by bola celkom určite interrupcia.

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 tu už netreba míňať energiu, obraz si spraví o tebe týmto pádom každý sám. 🙆‍♀️ Ty si sa už vlastne úplne opísala spôsobom, akým sa prezentuješ. Vypovedá to o tvojej dôstojnosti. 😉😉

fineta
5. jún 2023

@tiezjedna vďaka, že si mala duchaprítomných okolo seba. Prajem Ti zo srdca všetko dobré a radosť z rodiny. 🍀

tiezjedna
5. jún 2023

@fineta ďakujem krásne. Škoda, že to nemôžme popriať aj autorke tejto diskusie. Snáď sa ozve ako sa rozhodla.

fineta
5. jún 2023

@tiezjedna nič nie je v živote tak strašné ako to na prvý pohľad vyzerá. To sa musí uznať. Zo všetkého problému existuje normálne, slušné a čestné východisko. Pevne verím, že to všetci ustoja. 🙏🤍

bebaa
5. jún 2023

Co tak milovat to dieta? 🤔
Chlapi boli, budu... dieta uz nemusi.

banderaska29
5. jún 2023

@fineta niesi o nič iná ako ja, ak si si svojim vyjadrovaním zaslúžila slová, aké som ti adresovala 😉 môžeš sa hanbiť, nezvládla si názor iného človeka a pustila si sa do mňa bez toho, aby som ti prvá čokoľvek adresovala. Presne tak, ako som povedala. Chudera, ktorá nevie jednať na úrovni, rype, je pasívne agresívna a hra to na slušnú.

fineta
5. jún 2023

@banderaska29 múdry človek si o mne nič zlé nemyslí a názor hlupáka ma nezaujíma. 🤷‍♀️

Áno, reagovala som ako prvá, pretože tu znevažuješ svojimi hlúpymi slovami prispievateľov fóra a povysuješ sa nad nich. Keby máš v hlave, tak si priznáš, že si to miestami prestrelila. Ale nádej, že sa tak stane vo mne úplne zhasla. 😅