icon

Najradšej by som vrátila čas a deti nemala

4. júl 2020

Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.

lula313
6. júl 2020

Autorka a prečo nechceš zájsť za psychiatrom? Je to pre teba ponižujúce, alebo sa domnievas, že ti nič nie je?

kinderzwillinge
6. júl 2020

Už som tu čítala veľa vymyslených blbostí, ale táto jednoznačne vedie. Nejaký puberťák sa na druhej strane dobre baví.

autor
6. júl 2020

@katkati Ja nepotrebujem kontakt s ľuďmi. Ja nikam nechodím iba doma som. Ani som nechodila medzi ľudí, ani keď som bola mladšia. Resp. mám kontakt iba s tou kamarátkou a to mi bohato postačí.

lavender273
6. júl 2020

Ked vies citat, vies aj varit. Problem pochopit jednoduchy recept? Nikto snad po tebe nechce aby si vyvarala 7 chodove obedy.

katkati
6. júl 2020

Aj s nami máš, už od 4. júla.

mircalla
6. júl 2020

Tak neotravuj s vymyslenymi temami a chod za kamaratkou

hanastaruchova
6. júl 2020

@lamar11 - prepáč, čítam to - duša si vyberie komu sa chce narodiť - to v ktorom storočí žijeme?Tak potom načo sú ochranné prostriedky ak si duša vyberie ?Potom si jej mala napísať,že všetko je tak ako má byť,lebo vyššia sila tak chcela a neskôr sa všetko vyvrbi.Tak hurá,poďme plodiť deti hlava nehlava a hádam sa niekto o nich postará -a ak nie,nie je to môj problém - duša si vybrala !Holt proti tomu sa nedá nič robiť ak teda duša si vybrala a ja neviem zvážiť situáciu,možnosti a chuť mať a vychovávať deti.Autorka nie je neinteligentná hlúpa jednoduchá žena - u lekára sa chová sofistikovane,nikto doteraz nič nepobadal - čo vzhľadom k opísanej situácii je priam nemožné,lebo deti sú čisté a najedené,okolie nič nepostrehne a ani ľudia,s ktorými sa kontaktuje....A pravdepodobne ani partner - buď je tak nevnímavý,alebo to ona dobre hrá a on nepostrehol nič - ani po prečítaní korešpodencie s kamarátkou...alebo - ďalšia možnosť - je mu to jedno,je robot na zarábanie peňazí a ostatné necháva na žene.Deti prakticky nepoznajú ani žijúcich starých rodičov - čo mi príde tiež do istej miery patologické / ani z jednej strany kontakt /.Mám vnútorný pocit - že v hre je ešte niečo iné - nevypovedané,že je to iný druh patológie,lebo prakticky depresívní ľudia sú letargickí,je im všetko jedno a nedbajú ani o hygienu seba a detí....a ani nevedia definovať čo vlastne chcú , resp. nechcú....

katkati
6. júl 2020

@hanastaruchova Keď tá téma nie je vymyslená, tak je to patologické správanie, určite. Práve preto, by to mal riešiť niekto iný, lebo porucha (choroba) takýmto ľuďom nedovolí vidieť veci reálne.

mata1988
6. júl 2020

Ahoj, a preco ich nedas do detskeho domova? Tam im tiez daju jest aj cisto ich oblecu...a ty budes mat svoj klud po ktorom tak tuzis

katkati
6. júl 2020

Aj pre tie ženy, ktoré obhajujú jej výlučné stravovanie v reštaurácii. Keď zostane autorka s rodinou spolu, jej deti v tomto smere budú na tom podobne ako deti z detských domov alebo podobných zariadení, kde nikdy nevideli ako sa nakupuje, t.zn. hospodárenie s financiami - vedomosť nulová, príprava jedlá, čo to obnaša, tak isto nulová. Tie deti budú poznať varené jedlo iba na tanieri, ktoré im v minulosti pripravil nejaký imaginárny človek v reštaurácii. Je to správne? Roky im potrvá, kým si uvedomia, že rodinný život je úplne o niečom inom.

luthine
6. júl 2020

Co tak to skusit z opacneho konca? Autorka, ked teraz zavries oci a predstavis si, ako by tvoj zivot vyzeral, keby sa odvijal dokonale podla tvojich predstav, napriklad, ze by si teda nemala tie deti, ako by to vyzeralo? Kde by si bola? Kym a s kym by si bola dnes, v tento den, keby si roky dozadu urobila ine rozhodnutie? Dokazes to? Mas nejaku predstavu?

borabalazova
6. júl 2020

"Ukamenovat!" "Ukrizovat!" Diskuterky, spamatajte sa! Pani ma dve deti, zjavne je od narodenia prveho syna-autistu doma. Kto termin autista len pocul, nevie si predstavit, ako sedem rokov vyzeralo a aka je prognoza do buducnosti. 10-mesacne babatko je este malicke a rozdiel vo vyvoji oproti starsiemu dietatku bude vidiet az o nejaky cas. Je uzasne, ze to pani este "dava" v situacii, ze je na dennodennu starostlivost o deti a domacnost sama. Pokial navsteva psychologa nie je cesta (aj taki ludia su), pani by potrebovala cas pre seba, idealne 3-4 tyzdne, oddychnut si a analyticky premysliet (napr. kupele). Ja vidim dve cesty: okrem totalneho uteku (co je legitimne extremne riesenie v extremnej situacii) mozno uvazovat o istom odlahceni: premysliet starostlivost o starsieho syna (denny stacionar, ustavna starostlivost, opatrovacia sluzba) a vyskusat len starostlivost o jedno dieta, ak to nebude fungovat, v dalsom kroku zabezpecit opatrovanie mladsieho dietata a nastup do prace na Slovensku. Mozno by pani vedela akceptovat aj takuto "light" alternativu... V takychto situaciach papier a pero a pre a proti. S chladnou hlavou.

banderaska29
6. júl 2020

Nebudem si dávať servítku pred ústa...najradšej by som na Teba zavolala sociálku, pretože slová ako "navrieskala som naňho, lebo stále rozprával" a nemám ich rada, sú len dôkazom, že si na nich veľmi rada aj zgustneš a fyzicky im dávaš najavo tvoju nenávisť voči ním. Také ako ty by som dala robiť nútené práce, podviazať a zakázať sa páriť. sama som matka, moje deti milujem celou dušou a žiadne dieťa na svete by nemalo poznať bolesť či nenávisť vlastnej matky. nechcem si ani len predstaviť, čo musia s takou osobou akou si ty zažívať. Väčšinou vyberám slová, ktoré používam, ale Tebe by som najradšej jednu prasla cez papuľu, pretože keď si vedela, že nechceš deti, tak si sa nemala rozmnožovať. A nie, Tebe nepomôže žiaden psychológ, psychiater... ty si jedna z tých nenapraviteľných mŕch, ktoré to majú v krvi. Priala by som tvojim deťom skutočnú lásku, pretože ju určite ešte nikdy nezažili.

PS: aj môj syn je autista. Mám dve malé po sebe narodené deti. A veru, milujem ho celou dušou, lebo je zo mňa, moj syn, moje všetko a budem pri ňom stáť kym budem dýchať. neznášala by si ho aj keby bol zdravý tak sa tu nevyhováraj.

anavila
6. júl 2020

Je mi to ľúto, čo píšeš...modlím sa za teba... je to ťažké ale uvidíš, ako v živote ešte budeš Bohu dakovat za deti, ktoré máš. Všetko čo sa deje v živote má svoj význam, ktorý pochopíme neskôr.

irusa
6. júl 2020

To ako fakt je táto diskusia pravdivá ???? Či začali prázdniny ?????

lamar11
6. júl 2020

@hanastaruchova áno,všetko je tak ako ma byť,a duša si vyberá svojich rodičov. A že sa ti nepáči co píšem? Necitaj. Nebudeš stále počuť to čo sa ti páči. A okrem ineho som tiež napísala za to prečo mala deti je už nepodstatné,lebo sú tu,dôležité je im pomôcť aj tejto nestastnice.

simcika
6. júl 2020

@banderaska29 No toto je ďalšia vec a zásadna...co tie deti. Deti ktoré nemá rada mama a nechce ani nápravu....to sú fatálne následky na živote deti

hanastaruchova
6. júl 2020

@lamar11 ale ved ja som ti napísala svoj názor - a že je iný - nevadí...myslím si,že každý si vyberá či chce/nechce mať detí a aj s kým ich chce splodiť - a že podľa teba je to duša - tak sa poďme nekontrolovane množiť a deti chúdence nechajme na pospas osudu - veď duša si našla - duša chcela.....

zuzkaz91
6. júl 2020

No už x krát napísala že zmaže diskusiu a nič....takže ona sa baví

banderaska29
6. júl 2020

@lamar11 tiež som o tom počula, len neviem, či by si tie deti vybrali takú porušenú a chorú osobu za svoju matku ako je autorka. Tu treba trošku osudu dopomôcť a keď som nekompletná, tak sa nestanem matkou. Ona netrpí tak ako jej deti. Svetová nespravodlivosť.

simcika
6. júl 2020

@zuzkaz91 asi hej....možno je celá diskusia fejk

banderaska29
6. júl 2020

@zuzkaz91 verím tomu, že IP adresa sa preverí a zistí sa kto to je a čo to je zač. Je nahlásená. Ak je to výmysel, ide o chorého človeka tak či onak a ak je to pravda, tak sa verím urobia kroky, ktoré majú.

ladynina
6. júl 2020

To, že si deti nidky nechcela, chapem, nie kazdi chce mat deti. V dnesnej dobe vela zien nechce mat deti. Ja napr som nechcela zit v byte, lebo viem zeby ma to tam nebavilo lebo som velmi aktivna zena a milujem zahradu. Tak preto zijem v dome. Nemam rada zvierata vnutri v dome, ten smrad a hluk..preto nemam v dome ziadne zvierata. Proste ludia robia co chcu a nerobia co nechcu.. takze nechapem preco si robila co si vedela ze nechces..Vela deti sa narodi ako "nahoda" alebo "zlyhanie antikoncepcie" .. ty mas ale deti 2 🤔 takze to moc "nahoda" neni. Ver ze deti si nebudu pamatat ci mali kazdy den ciste tricko alebo ci kazdy den mali chutny obed. Budu si pamatat zazitky, lasku, radost co ste spolu zazili..v tvojom pripade nezazili. Vychovavas citovo mrtve deti. Tvoje male kopie. Vies, ono to neni tak ze kupim si šaty a neviem ci mi budu pasovat na postavu ale vyskusam..nesedia, tak ich predam 🤷 s detmi to tak nefunguje..bohuzial. keby hej hned ich od teba kupujem. Tie deti ti neklopali na dvere jedneho dna s otazkou ci mozu u teba byvat. Ony sa sem na tento svet nepytali, neprosili ta o ich zivot. TY si im ho dala, Ty si ich porodila!! Tym padom mas zodpovednost, lenze ty si zena velmi citovo mrtva, velmi velmi sebecka, vyhoreta, proste vsetko nezlucitelne s detmi! Mat deti je obeta, ja svoje milujem az tak ze teraz spia a ja cakam kedy sa zobudia aby som ich vybozkavala a isla s nimi von objavovat svet. Nie kazdy den je dokonaly ale pri predstave zeby sa im nieco stalo ma chytaju infaktorve stavy 🤦 ony su zmysel mojho zivota. Zmysel tvojho zivota si ty sama. Tak preco ich mas dve? Ja nechapem, clovek by ti aj pomohol ale ty si strateny pripad. Na vsetko pises nie. Normalne chod na socialku sa poradit co mas urobit ked sa dobrovolne chces vzdtat deti. To male pokial je male ma sancu ze mu najdu milujucu rodinu. Ten starsi neviem ako bude co s nim bude ale urcite ti poradia. Pises ze im davas vsetko ale ver ty im nedavas NIČ!! Zacni to riesit, lebo raz ti prepne a potom nechcem vidiet to rošambo u vas. Potom su krimi noviny plne vrazd..lebo ludia utekaju pred problemami ale clovek neni stroj, clovek ma nervy len jedny. Takze ries to prosim ta nie koli sebe ale koli detom! Drzim IM palce!

alexk12
6. júl 2020

Smer psychiater

simcika
6. júl 2020

@banderaska29 dobre si urobila. Vďaka

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
tinapa
6. júl 2020

@stulrajterova Nerozumiem..

ivky
6. júl 2020

Ako budu deti rast, budes musiet byt s nimi coraz menej casu. Zatial si najdi aspon niekoho na pomoc- opatrovanie. Ulavi sa ti. Daj si inzerat : dochodkyne alebo studentky si takto privyrabaju na par hodin denne. Ulavi sa ti. A potom ked budes moct ist do prace bude zas lepsie. Drzim palce

ktochytavzite
6. júl 2020

a nie si nahodou tepla a ta kamaratka tvoja,takna laska?

tamichloe
6. júl 2020

To si psychicky vyčerpaná,stále v kolotoči.....sama s deťmi.... nemôžeš sa od nich ani pohnúť.....poznám to...mm roky v zahraničí a ja sama na deti....postupne na tri....aj keď väčší vekový rozdiel....bolo to ťažké....skús psychológa porozprávať sa s ním....aj moja dcéra od malička nechce deti.....a stále to tvrdí....má 23rokov......učí v MS,povie že ona má deti dosť.....
A nedá sa aby si išla za drahým aj s detmi?