Najradšej by som vrátila čas a deti nemala
Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.
pevne dufam a verim, ze toto je cele len vymyslene. Ale ak nie, pokusim sa nesudit, prosim ta autorka, neurob zo svojich deti emocionalnych chudakov, nemozu sa to, aka si. Nedaj im do zivota tento priklad, nechci, aby boli taki ako ty. Strasne mam stiahnuty zaludok a je mi do placu, toto si ziadne dietatko nezasluzi.
Skus si pozriet Schindlerov zoznam, precitat nejaku knihu s temou holokaustu. A potom chod pohladkat, objat a pobozkat svoje deti a dakuj Bohu, ze su tu, zive a zdrave. :(
@lanvinka ja neviem. Dnešní ľudia nie sú až takí slepí ako kedysi. A už úplne si všímajú rodiny s deťmi . Neverím, že sa dokáže pretvarovat vonku keď ide s deťmi. Veď to dieťa chce ruku, úsmev, pekné slovo. Taká matka im čo môže dať? Neverím, že jej muž ktorý to všetko čítal len kývol plecom a povedal, že čo už...
Neverím, že kamoška ju chápe a nepomôže.
Aj zlé vzťahy s mamou a svokrovcami ... Každý je proti nej, chudinke. Len ona trpí.
Koľko žien išlo na potrat ani o tom nevieme, koľko žien dalo deti na adopciu? Prečo práve ona by bola taká obetavá a rozťahovala nohy keď sa nechranila ? Keď viem, že nie som rodinny typ , aj len partner je rodina,tiež sa musím postarať, navariť, upratať, žiť a prispôsobovať sa. Keď viem, že nedokážem ľúbiť deti, ani nepomyslim na to ich mať. Žiaden partner ani laska sveta má nedonúti porodiť dieťa. Bohužiaľ. Neverím tomu príbehu.
@judar len ci by ju s takym pristupom k zivotu do nejakej prace vzali
Ktorá z vás na dieťa nikdy nenakričala? A ktorá sa stará o auti dieťatko?
@zun pozeráš sa na to zle. Jedna vec je vyhrešiť milované dieťa, druhá vrieskať po dieťati, ktoré je nechcené len preto, lebo je nechcené.
Ja sa o auti dieťatko starám, hoci je to ľahká forma a chlapček je celkom samostatný, prešli sme si peklom v období terapií, v bábätkovskom veku sa mu pridružili aj iné zdravotné problémy. Ale je milovaný, je môj a všetko zvládnem, lebo som jeho matka a dala by som za obe moje deti aj život, keby bolo treba. Nie ako autorka, ktorá zomiera zúfalstvom, lebo tie deti má...
Čítam túto diskusiu asi druhý deň,....
A prvýkrát neviem čo napísať....
Prečítala som väčšinu reakcií a zvlášť znovu len reakcie autorky.. viackrát....
Súdiť nebudem.....
Snáď len toľko.....
Odísť,....žiť si svoj život..nech je to kdekoľvek..deti nechať mužovi.....mám pocit , že pre deti to bude lepšie a muž si možno nájde ešte nejakú ženu/partnerku ktorá bude aj lepšou ženou/partnerkou a mamou tvojim detom
Si leniva. Nemas ani ziadne konicky, nic ta nebavi, iba sediet doma. Ani deti ta nebavia, lebo su to pre teba len povinnosti. Pre teba je ten vysnivany zivot, ci si si pokazila, sediet doma a nic nerobit?? Kazdy ma nieco co ho bavi, aj ked hluposti, a v tom najde aspon chvilkove stastie. Nabije sa radostou, ktoru potom z neho citia okoliti ludia. Teba bavi asi len sa stazovat a lutovat. Nevies si zariadit ani chvilu aby si robila nieco, co ta tesi. Tak sa potom necuduj. Nik to neurobi za teba. Budes nestastna, ale nie preto, ze mas deti. Ale preto, lebo nevies byt stastna.
@tosomja ja sa tiež nejak v kútiku duše modlím aby si mala pravdu... Aby to radšej bol sprostý for ako taká chorá osoba, čo nemiluje svoje deti.
Podľa mňa sa z tejto diskusie stalo akési šialenstvo. Nerozumiem tomu, pretože autorka je evidentne psychicky chorá a potrebuje pomoc, možno má nejakú traumu z detstva a v jej okolí toto nikto nevidí a nevie riešiť, no je pravda že psychické problémy sa dajú roky dobre skrývať kým sa na to príde a preto nechápem útoky na autorku, pretože je tu toľko žien čo majú oveľa ťažie diagnózy a majú a chcú deti a to je v poriadku? Však pri určitých chorobách a stavoch nid sú schopné sa starať a kým im určili diagnózu tiež to nebolo raz dva. A prečo tu ešte na ňu nadávate?? Ďalšia skupina žien a dosť veľká je ktoré nemôžu mať deti a čakajú a modlia sa za to len aby boli takéto ženy ako ona a zriekli sa detí ,aby ich mali ony. Tak ja nechápem o čo tu ide?? Podľa mňa je toto autorkyne volanie o pomoc, možno prvý veľký krok čo spravila, len škoda že to nevie jej okolie a nezasiahne aby pomohlo. Každá sa pozrime na seba, veľa z nás má svoje tajomstvá tak neodsudzujme a majme pochopenie a nenadávajme. Ženy MIER!
@dianaana jednoznačne odbornú pomoc psychiatra, odmietanie pomoci a zároveň " volanie o pomoc " je priznák , je len smola že toto nevidí jej rodina a okolie a jej kamoška aby jej pomohli, hoci dobrovoľne to asi nepôjde ešte, môj názor je že sa to bude stupňovať a snáď si to potom okolie všimne a začne riešiť.
@jana2679 veď toto presne jej tu radia a kamoške to písala a aj mu ž si to prečítal - takže o tom minimálne 2 ľudia vedia - nikde nechodí - tak si to ani nemá kto všimnúť...akú radu by si dala?To,že to potrebuje dať von a píše tu na MK môže byť prvý príznakom volania o pomoc - len čo z toho,keď 14 strán popísaných a všetko je málo platné !A ona sa vie starať o deti - lekár by si všimol že deti sú zanedbané,podobne aj v škôlke,kde syna nosila predtým - takže to nie je o tom, či sa dokáže postarať - veď o tom píše,že deti majú všetko čo treba...ale o inom je tu reč....a to - že odmieta kompletne všetko - a tu sa pomôcť nedá.Všimni si že píše,že zmaže diskusiu,lebo to nemá význam....ja úprimne neviem,načo je dobré ďalej písať k meritu veci - keď už bolo všetko napísané
@hanastaruchova výborne si to napísala, už ostáva len dúfať že s tým sama niečo urobí. Inú radu a pomoc nevieme dať kedze6he to anonymné. Mne sa nepáči ako ju tu osočujú a nadávajú, pre mňa bol to hlavný zámer vyjadrenia názoru.
@jana2679 nie každý sa vie citlivo a kultivovane vyjadriť, je to anonymné fórum a tak žiaľ,môže písať kto chce čo chce...ale majorita píše k veci v snahe pomôcť.Ak má niekto čo i len chabé dedukčné myslenie a štipku logickej úvahy,isto nepochybuje, že celý príbeh vrhá istý tieň pochybností - napr. aby si muž nič nevšimol,keď chodí každý týždeň domov?Aby sa žiaden starý rodič nezaujímal o svoje vnúčatá,prípadne súrodenci otca alebo matky,aj keď sú trebárs ďalej vzdialenosťou?Aby dobrá kamarátka - v podstate jediná,ktorej sa zverila nenabrala trocha guráže a neporozprávala sa s jej mužom,alebo neoslovila niekoho z jej /jeho rodiny?Lebo tým,že povie,že ju chápe,jej nepomáha - je to medvedia služba.Nech už je za tým čokoľvek - .veľa vecí je pre mňa nepochopiteľných.Neverím,že otec detí nepobadal,že deťom niečo chýba - myslím nie materiálne......aby žiaden starý rodič nemal toľko citu v sebe a neinformoval sa, nekomunikoval s vnúčaťom,alebo sa o ne totálne nezaujímal ?Aby jej kamarátka,kt. je do problému zasvätená nemala na vec kritický názor?Toto všetko vzbudzuje vo mne ilúziu bizardnosti celého príbehu
@hanastaruchova To bude asi tym, ze je to vymyslene
@hanastaruchova ktorá žena niekedy nepovie materstvo je ťažké nezvládam to...ktovie čo vie partner, chlap povie si unavena, kto vie aky majú vôbec vzťah?Čo má spraviť dotiahnuť ju k lekarovi, zavolať na úrad chceme umiestniť deti?chlapi robia často mŕtvych chrobákov
Minule ma prekvapil príspevok kde žena anonymne písala, že je introvert ani sa jej nechce s deťmi rozprávať a ani vlastne s nimi nechodí von, lebo sú malé obliekať, druhé spi, že celý deň sedí na mobile asi je už závislá ženy a matky sú rôzne...
@luccija byť introvertom,lenivou a pod. je niečo úplne iné a nezrovnateľné s touto patológiou,čo je tu napísaná komplet - už len vyjadrenie,že odíde preč,bude posielať peniaze a ani navštíviť/ pozrieť ich nikdy nepríde - je choré a človek nemusí byť odborníkom,aby to vyhodnotil, či je toto v rámci lenivosti,introvertnej povahy alebo chorej mysle....A áno, ale za 7 rokov života si partner nevšimol nič? Dotiahnuť ju nemôže,ani k lekárovi a ani na sociálku - ale vezmem situáciu do svojich rúk a riešim problém - kým sa ešte riešiť dá !!! To nie je o všímavosti ako takej, toto je výstražný signál,ktorý by nemal ostať bez povšimnutia....
Nechces ich dat na adopciu?
@ktochytavzite tak vela sil prajem
@hanastaruchova máš pravdu skôr to bolo na margo toho, že či ľudia, partner, kamarátka nevidia?
Najpatologickejsie na jej správaní je to, že napísala, že chce kvôli tomu zomrieť. Tu nejde len o introvernost, lenivosť alebo únavu z detí.

@lanvinka presne tak. Mne neodpísala ani na jednu správu, píše len o sebe ako o obeti. Chudák deti.
No ja si aj tak myslím, že je to vymyslené. Neexistuje, že jej muž je taký istý debil ako ona a kamoška detto.