icon

Najradšej by som vrátila čas a deti nemala

4. júl 2020

Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.

luccija
4. júl 2020

Keď myslíš, že nájdeš pokoj veľa šťastia.Zaujima Ta ako sa budú cítiť deti či vidíš len svoje EGO?Máš pravdu depresiu nemáš zo začiatku to tak vyzeralo teraz som si istá, ze nie.

pieksamaki
4. júl 2020

U teba je asi problem sloboda....nie? Ze si nemozes robit co chces....

autor
4. júl 2020

@luccija Deti si zvyknú na život bezomňa. Budú chodiť do školy, do jasiel. Menší má len 10 mesiacov za pár dní, takže on si to ani neuvedomuje, starší ten má autizmus, tomu je to jedno.

autor
4. júl 2020

@pieksamaki Ja kašlem na slobodu, aj tak som ani predtým nikam nechodila, väčšinou som len doma bola, rep. v práci, alebo s kamarátkou som sa išla prejsť občas.

nenne27
Autor odpoveď zmazal
saganka
4. júl 2020

nechcela som sa zapajat, ale uz sa mi neda... v uvode prispevku volas do sveta "Potrebujem pomoc".. na zaver sa pytas, ci existuje sposob, ako zmenit tvoju situaciu... ANO, existuje... tu radu si tu dostala uz 100x, aj tak sa jej branis a odmietas... Mozem sa teda spytat, o aky typ pomoci ti islo? Stacilo ti vyrozpravat sa s anonymnymi zenami? Vyriesi sa tym nieco pre teba? btw.. psycholog by sa z teba nesnazil urobit "milujucu matku", ani by ta neodsudzoval za odmietavy postoj k detom..

autor
4. júl 2020

@saganka Nechcem proste ísť k žiadnemu psychológovi. Nie nevyrieši, a ani vtedy keď sem napíšem, ani keď mi tu radia, lebo problém je reálny a keď sa vyrozprávam, iba čiastočne sa mi uľaví na duši, ale daný problém ostáva

lija22
4. júl 2020

ktovie ako to dopadne. zrejme sa rozvedies,decka ostanu muzovi. mozeme naivne dufat, ze on ichma rad, bohvie co s nimi bude.
kazdopadne ok nechces ich, zrejme sa ich skor ci neskor vzdas ale urob este jeden krok vpred a objednaj sa k psychologovi. hej len ako sa k nemu dostat ked mas stale minimalne jedno dieta na krku ze. ale psycholog by ti mozno ukazal dovod preco nechces a tebe samej by sa myslienky usporiadali.
ja z teba citim uz rezignaciu, uz mas toho vsetkeho plne zuby, uz ani nasilu tie chudata nepohladis ze. je mi vas luto vsetkych.
muz by si mal okamzite zobrat volno a byt doma aspon mesiac nech sa normalne rozumne rozpravate, ze co dalej. takto dlho nevydrzis

luccija
4. júl 2020

Od problémov a deti sa neuteka

saganka
4. júl 2020

A v obdobi pred narodenim deti si bola stastna? Uzivala si si zivot, bola si vo svojej kozi? a ocakavas, ze ak odides niekam daleko a zabuchnes za sebou dvere, vratis sa do tohto "preddetneho" stavu, a opat najdes samu seba a vsetko bude allright? (a toto vobec nema vyzniet moralizujuco, uprimne ma zaujima, ci to tak vnimas.. lebo ak hej, tak tymi dvermi buchni... ano, s detmi uz nejak bude.. o to, aby boli najedene, ciste a materialne zabezpecene sa dokazu postarat aj ini, a od teba asi nic navyse nemaju)

lija22
4. júl 2020

jaj a este ti odporucam sterilizaciu, ja napr ju uz mam za sebou. nevahaj.
neda mi este nenapisat jednu myslienku. par tyzdnov dozadu v cr zmizol chlapcek babatko. isto pamatate. nasli ho mrtveho. citala som v duskusiach o tej matke ako velmi ho nechcela, prikryvaka ho dekou ked plakal, nedavala mu jest, neobliekala ho dostatocne. cloveka az srdce boli. nebud aj ty taka matka. este vydrz, premoz sa a bud k detom mila. premoz sa a poziadaj o pomoc tetu, brata, svokru hocikoho

autor
4. júl 2020

@lija22 Ja sa starám o deti poctivo čo sa týka toho, chodia čisto oblečené, najedené. Majú všetko čo mať majú.

autor
4. júl 2020

@saganka Áno, bola som spokojná, mala som svoj kľud, išla som do práce, z práce. Potom s kamarátkou sa občas prejsť. Inak som len doma bola. Absolútne mi nič nechýbalo.

autor
4. júl 2020

@luccija Nevadí. Ja zas utekám.

lija22
5. júl 2020

a co na toto veavi tvoja kamaratka?

autor
5. júl 2020

@lija22 Ona ma chápe a povedala, že ma nesúdi. Že je to všetko tažké

viikkki
5. júl 2020

Prepac ale ja musim cely svet je plny zien ktore nemozu mat deti ale chcu ,a ty si matka 2 deti ktore ta lubia neviem kolko maju rokov ale ak su este mladsie mama znamena pre dieta vsetko 😔 a ty takto pises ako nejaka pubertacka ze chces zomriet a nevladzes s nervami ,to je zivot ak si nsozaj nechcela deti mala si sa nejako chranit je vela moznosti a ked sa uz stalo mohla si dat teda deti na adopciu alebo sa k tomu postavit ako zena postarat sa o ne aspon kym ta potrebuju a ked ti na nich nezalezi a nemas k nim vytvoreny vztah ani ziadne puto tak ked trochu odrastu odit od nich 😑kolko mas rokov ?lebo myslim si ze kazda zena pride do stadia kedy chce.mat rodinu a ked nie tak aspon ked otehotnie tak si proste vytvori k tomu dietatu puto a urobila pre nho vsetko lubi ho atd. Ked to uz nezvladas😒tak zajdi obcas s kamratkou na kavu ,

viikkki
5. júl 2020

Najdi si nejakeho konicka ,alebo nieco.proste.najdi si k tym detom cestu

tripetta
Autor odpoveď zmazal
tripetta
5. júl 2020

Ja ťa svojím spôsobom chápem. Ale tu drvivou väčšinou nie sú osoby, ktoré by ti s tým nejak pomohli, skôr ťa psychicky vydepcú a uštvú, uhejtujú, nemám ich rada. Neskúsiš navštíviť psychiatra? Nie je to žiadna hanba. Alebo aspoň psychológa. Lebo myslím, že odbornú pomoc potrebuješ.

pseudomonas87
5. júl 2020

Ja sa musím niečo opýtať. Keď si zistila, že si druhýkrát tehotná a predpokladám ze to nebolo v 13 týždni, prečo si nešla na potrat? Keď si sama presvedčená, že by ti bolo lepšie bez deti....
A keďže odbornú pomoc odmietas/nepotrebuješ,aky je teraz tvoj plán? Ideš pracovať a muž bude doma? Ako si sa rozhodla? A muž suhlasi?
Ďakujem za odpovede

ebbi
5. júl 2020

To, ze si nechcela deti je uplne NEPODSTATNE. Realita je taka, ze si ich splodila (nebola si na sterilizacii, potrate, nechranila si sa dostatocne). Zbytocne tu dokola omielas, co si kedysi chcela, nechcela. Je to detinske. Treba vyriesit situaciu. V prvom rade by som trvala na tom, aby ste zili spolu - bud bude muz pracovat na SK alebo ty sa prestahujes za nim a bude sa starat aj on o deti. Je dost mozne, ze od vas uteka a chce mat svaty pokoj, preto si nasiel pracu inde. A tiez sa mozete vystriedat. Mozes chodit ty do prace a on byt doma s detmi. Kym to vyriesite mladsie bude mat aj rok a bude to v pohode. Dalej potrebujes nutne oddych - volno, sport, zaluby. Ten den v tyzdni, co je doma si naplanuj vsetko, co potrebujes pre seba urobit a urob to. Chod s kamoskou plavat, bicyklovat atd...lepsie ako psycholog. Skus hocijaku intenzivnu fyzicku namahu (bez deti), A tiez zdvihni telefon a popros rodicov o pomoc. Buchnut dverami a odist chcela asi kazda z nas, ktora nieco podobne zazila ale v skutocnosti to neurobime, lebo to nie je spravanie dospelej zeny. Ak som sa raz stala matkou, tak to beriem ako fakt a bodka.

tatisna
5. júl 2020

Mas uplne normalne pocity, ale uz su trochu chorobne. Podiel ma aj partner ze Ti s detmi nepomaha ked je prec. Keby si mala pomoc, obcas vypla od deti, upravilo by sa to. Skus to vnimat tak, ze docasne mas zatemnene myslenie kvoli pretazenosti. Ja si myslim ze maloktory chlap sam zvladne dieta nieto viac deti na dlhsi cas. Skus si predstavit ze by si bola sama a stara dievka bez deti, kazdy by Ta lutoval. Takto je to lepsie, aj ked sa to nezda... Drzim palce.

lucyluv
5. júl 2020

Je to psychicky narocne, treba urcite vypomoc, opatrovatelku, maminu, treba sa stretavat s ludmi, nebyt s nimi sama, treba si najst cas obcas na daky konicek, mne pomohlo do vsetkeho sa nutit, proste teraz si zacvicim a hotovo. Ja som si podobnym presla, takze ta chapem. Teraz ako to zacina byt jednoduchsie a mam aj vypomoc s detmi na 3 dni v tyzdni a vikendy sa nam plne venuje muz, tak uz tie pocity prechadzaju skoro uplne, ak by som to dala na percenta, tak 95% som vyrovnanaa stastna, hoci unavena. Keby som sama na ne, veru neviem, ako by to dopadlo. Kludne mi napis spravu ked chces.

evkakozickova
5. júl 2020

Chudence deti oni sa na svet nepýtali a každé dieťa si zaslúži milujúcu matku

miadi
5. júl 2020

Ak toto nie je vymyslena story .. je mi čudne že opakujes nikdy si nechcela deti.. vies to a vsetci to vedeli. Pochopila by som to jedno dieta ze Ta k nemu “ ukecali dotlačili stalo sa neplanovane.” Ale co to druhe? Mat uz vacsie autisticke dieta a cely cas vediet ze nechces deti a rodinu .. preco si si vyrobila to druhe ? ( nesudim Ta iba nechapem tvoju logiku. ) mohla si dat hnet to prve do ustavu a ušetrit vsetkym trapenie. Ale to je uz jedno deti su .. splodila si ich porodila a trpia aj ked si myslis ze trpiš iba ty ze ty tieto pocity dusiš. Deti veci citia. Radsej odid co najskor nech si hnet zvyknu na niekoho kto ich bude milovat.. pribuzni alebo ich otec . Jednoducho odid ked bude on doma a chod si žit sama do cudziny .. posielaj na ne $ a ozaj ich radsej ani nenavstevuj. Pre ich dobro. Pripomenula si mi jeden pripad v USA kde zena ktora nechcela deti mala 3 jej muz tiez robil dost mimo dom .. vedel velmi dobre co sa doma deje Lebo ked mu raz zavolala do prace kde najhravaju hovori povedala -pod domov je zle ..deti.. a on sa iba opytal “ kolko?” A ona odvetila - vsetky. Jedno po druhom vsetky 3deti utopila vo vani . Nevylućujem moznost ze by si im mohla ubližit clovek nikdy nevie. .ale urcite nedostavaju od teba cit lasku. Uz len to ako pises o tom 10m ze nic nevie. Si na omyle. Moje deti ked sa narodili hnet vedeli kto som vedeli ze som ich mama poznali mà pudovo a chceli byt pri mne.. chvilku budu trpiet ked zmizneš no nebudu si Ta pamatat. Ked im nevies dat to co najviac potrebuju ozaj chod prec.Podla mna je lepsie vyrastat bez mami ktora ma nelubi ako žit s takymto emocionalnym robotom co mi chladno da jest da pozor aby som mala oblecenie isla spat atd. A pri tom “trpi “ ze toto musi robit a žela si aby som neexistovala.žit s niekym kto ma vini za svoju neschopnost byt stastnà len preto že dycham niekoho kto ma priviedol na svet a lutuje že som. Lutujem tvoje deti ale aj teba Lebo nevieš milovat .

macekovam
5. júl 2020

No tak nech sa muž vráti ku deťom a zarába ty...

vilma7
5. júl 2020

Dookola píšeš že deti majú všetko, ale to najdôležitejšie im žiaľ nedavaš, materinskú lásku. Manžel nech si.laskavo nájde prácu doma alebo sa vráti k deťom a ty si choď za "svojim" šťastím, to bude pre všetkých zúčastnených najlepšie.

Len.nedokazem pochopiť, na čo si si ich robila potom 2!!! Keď si nechcela ani 1. To je fakt sila.

rmm
Autor odpoveď zmazal
evkakozickova
5. júl 2020

@autor to ty nebude trhať srdce keď budeš od nich odchádzať a čo myšlienka na nich čo robia ako sa majú či sú zdravé a ked to mladšie vyrastie no čo si o tebe pomysli akú matku to majú ako hovorím deti sa na svet nepýtali tak aspoň trpieť by nemuseli ľutujem ich strašne