Najradšej by som vrátila čas a deti nemala
Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.
Skus sa vratit k svojmu detstvu....vela sa odraza z detstva co si so sebou nesieme....
Si uplne v poriadku, ale cisto psychologicky sa musis nadstavit tak..ze je to tu..je to takto...co s tym viem urobit....ako prezit....s detmi to nemusis silit.....su osobnostami od malicka....a ty si len tvoris vztah k nim.....no mozno bude menej materinsky ale bude....treba to brat pozitivne...
Nic nie je podla nasich predstav...vsetko v zivote sa rysuje inak ako ked aj na niecom tvrdo pracujeme...skus sa s tym zmierit a vytazit v tom vyzname...ze sice obetujes pre deti svoj cas a zivot ako hovoris....ale neskor mozno budu oni tahat teba..ukazu ti novy uhol pohladu na svet.....
Tvoj syn autista ma sebaposkodzovacie sklony?
je to narocne.... so sestrou(ma autistu) dokazem po telefone vypocut co vsetko take dieta obnasa a jak je matka z toho na prasky....preto mas nazov temy aky si dala....
Aj tu sa da pokecat 24h denne: LINKA DÔVERY NEZÁBUDKA 0800 800 566
A hlavne neverit svojej hlave, ak ti vravi zle veci. Emocionalne stavy mozu byt velmi klamlive a viest zbytocne k tragediam. Pockat, poradit sa, nerobit nic impulzivne.
@pieksamaki prepáč, ale ja nemám už niečo chuť obetovať kvôli deťom.. Už som obetovala celú seba... To že teraz len takto trpím.. A už môj život skončil..
@hanastaruchova Zaujal asi taký postoj, že už sú deti tu, treba ich vychovať. Ale, že sme malí byť radšej bez detí, keď to takto beriem..
skús mu navrhbúť,aby on ostal na materskej a ty chod do práce...čo ty na to ?
Aké má vyhliadky staršie dieťa? Btw myslím že muž zaujal dobrý postoj. Ono sa to už nezmení. Možno Vaši mali taký postoj keď si bola malá že ich otravuješ.
@hanastaruchova nie, nemusi (vlastna skusenost)
@hanastaruchova Ja som mu povedala priamo, že ak ja pôjdem pracovať do zahraničia, že peniaze budem im posielať, ale už sa sem nevrátim, ani ich len pozrieť...
Choď na terapiu máš nejaký problém už od detstva aj preto dusis city v sebe.Mozno si zažila chlad či neprijatie v detstve preto tvoja averzia voči materstvu.A s vlastnými deťmi to vyplávalo zase na povrch.To, že máš autistu je znamenie, že máš v sebe vydolovať kúsok empatie, porozumenia každá žena, ktorá dostane také dieťa hyperaktívne a podobne to má v sebe nájsť.To dieťa má v nej roztopiť tu nelasku.Mozno si aj nahnevaná na muža, že Ťa tu nechal na všetko samu.Pravdepodobne Ti vynadal za nájdené správy?nemusíš byť materský typ, ale lásku a starostlivosť má snáď každá žena veď si ich vynosila, porodila.Ale ako píšem korene hľadaj v svojom detstve u psychoterapeutky nie psychologicky, ale psychoterapeutky.Ktory si kraj možno poradím robím v podobnej brandži
Nie všetci žijeme život aký sme si vysnívali.Ale deti sú deti nesprav im to, že raz budú nešťastne u odborníkov rozoberať svoje detstvo.Autista potrebuje trpezlivosť určite ju v sebe mas
Zajtra začni nanovo, ak to nejde máš depresiu.Mas z niečoho radosť upiecť koláč, ihrisko...určite si veľmi unavena.
@meluela čo nemusí ?
@luccija Ja nechcem navštíviť žiadneho odborníka
Prečo vehementne odmietaš skúsiť odborníka? Sprav to iba na nejaký čas, nik o tom nemusí vedieť. Urob to len preto aby si sa mohla objektívnejsie na to pozrieť a rozplánovať si život, je mi ľúto detí, lebo ťa potrebujú, ale podľa mňa toto máš od rodiny taky postoj..
Za odborníka nič nedáš, naozaj nie, ale aspoň budeš bez takýchto myšlienok o smrti...
a aké boli tvoje stavy počas tehotenstva? druhého tehotenstva? Vieš,lebo to ,že niekto nechce ma deti,je dosť divné ale stáva sa,ale že niekto napíše,že pôjde pracovať ,bude posielať peniaze a ani ich nepríde pozrieť - toto je emocionálna patológia a s tým treba niečo robiť podľa mňa.A ku deťom sa ako správaš? Túlite sa ,láskate sa,pusinkuješ ich,si prívetivá alebo ako ? 7 ročný to už vníma viac než 10 mesačný....
Skoro vzdy je riesitelne.....aj pri handicapovanych...alebo autistovi....hranicne riesenia netreba....sila unosnosti sa ukazuje skor......rozumni ludia najdu riesenie.....
Na slovensku synovi autistovi najst aspon 4 hodiny specialneho zariadenia....da sa? Aby si si oddychla a mala cas na mensie dietatko.
Zivot skoncil pri detoch skoro vzdy...vela si kazda matka musi odopriet....nie v rovnakej miere....a kazda to mame inak samozrejme...niekto lahsie...niekto tazsie.
Lahko sa o tom pise ze ci ti niekto pomoze...ale ja si obcas pustim hudbu a z takych drobnosti mam radost.....necitala som knihu 10 rokov lebo sa mi neda pri detoch...ale aspon si listujem knihu co som si chcela precitat 🙂 a si hovorim na dochodku......davam do toho trosku humoru zamerne.....aby som ta trochu rozveselila.....
prečo si tak tvrdá a tvrdohlavá?Tie deti vinis za to, že Ti skončil život.Seba vinis, že si nechcela deti a mala...nevidíš z toho východisko, život skončil....máš depresiu neviem prečo si nechceš nechať poradiť od pdbornikov.To, čo teraz cítiš a ide Ti hlavou je skreslené, zväčšené a vôbec to tak nie je.Len tvoj mozog saŤa snazi presvedčiť, že všetko je zle, lepšie nikdy nebude takto to funguje
@hanastaruchova Prečo by s tým trebalo niečo robiť? Ja som bola férová voči nemu, aby vedel, s čím má počítať. Keď ja pôjdem do práce, tak ja nebudem chodiť absolútne na návštevy, iba posielať peniaze..
a k detom sa ako správaš ?
@hanastaruchova Normálne sa k nim správam.
@hanastaruchova Chodia najedený, čistý, majú kde bývať, čo jesť, majú po materiálnej stránke všetko čo k životu potrebujú. Nič im nechýba.
A kedy sa teda chystáš?Ci to len vzdušné zámky stavias?pred sebou neutecies to si zapamätaj.Nehovorime o materiálnej stránke, ale láske a emóciách vieš to prejaviť?Ja som depresívnych ľudí počula a videla veľa, ale tvoje reči mi tak neprídu.
@hanastaruchova nemusi si to okolie vsimnut. aj tazke depresivne stavy vedia niektori ludia uspesne maskovat. teda pokial este vedia vstat z postele.
V uvode si ziadala radu, aj si ju dostala - navstivit odbornika. Dokonca aj kontakty ti daju. Preco to tak tvrdohlavo odmietas? Bojis sa ze by ta nahodou prinutili zmenit nazor a ostala by si dalej s detmi? Tu ide skor pomoc pre teba aby si bola schopna vydrzat bez ujmy na zdravi /aj tvoje deti/ dokym by ste s partnerom nenasli riesenie pre vas vsetkych.
myslela som nie na materiálne veci a základné istoty
@luccija Už sa to vybavuje.. Pravdepodobne od septembra by som už mohla nastúpiť.
a deti kde dáš? máš to vyriešené ak nastúpiš ?
@luccija Však vravím, že nemám depresiu. Iba proste nemám žiadny vzťah k deťom. Ľutujem, že ich mám, kebyže môžem vrátiť čas, tak by som zmenila moje rozhodnutie a nemala ich.
@hanastaruchova Zatiaľ nie, ale aj to sa porieši. Lebo takýto život ja nechcem žiť...
Napíšem Ti to inakšie.Kazda mama, otec sa s príchodom svojich detí vrátia do svojho detstva preto sú ochotní valat sa po zemi, robiť saskoviny, byť zase roztopasnymi deťmi a to im robí radosť, naplnenie, môžu byť zase sami sebou svojim JA.Uz to, že si odmietala voľakedy deti je znamenie, že niečo nebolo v poriadku.Tieto traumy sa dajú pekne spracovať na terapii, ale musela by si chcieť.Neverim za roky praxe, že by si odišla a nebolo by Ti ľúto deti, nemyslela na ne.Kazda matka má len jeden strach, že príde o deti, alebo nemôže s nimi byt koľko potrebuje.Hned v pondelok sprav dobrý skutok pre muža, deti, teba pre tvoj šťastnejší život a zavolaj psychiatrovi neviem prečo chces trpieť?

@hanastaruchova vselico sa da dlhodobo nepostrehnut. zial. keby muz nebol v zahranici, tak by si mozno vsimol ze trpi, ale ktovie ake ma aj on problemy a starosti. a sirsie okolie, to vobec. to su casto take komplikovane vztahove dynamiky, ktore dokazu prekryt problemy ludi.