icon

Najradšej by som vrátila čas a deti nemala

4. júl 2020

Dobrý večer, založila som anonymne diskusiu s tým, že sa potrebujem vyrozprávať. Neviem ako ďalej. Prosím o normálne názory, o kritiku nemám záujem. Potrebujem pomoc.Vždy som vedela a cítila, že nechcem v živote deti, Každý to vedel, lebo každému som to od malička hovorila, že proste nechcem deti mať v živote. Ale nastúpila som po strednej škole do práce, tam som sa zoznámila s mojím súčasným partnerom. Nie sme zobratí. Po dvoch rokoch som otehotnela . Minulý rok v septembri sa nám narodila druhý syn. Každí ma presviedčal, že ako zmením názor, že budem šťastná, že mám dieťa a tak.. Ale žiaľ, nestalo sa. Veľmi dom z detí nervózna. Najradšej by som miestami zomrela a mala kľud. Strašne vnútorne trpím a najradšej by som vrátila čas a žiadne deti nemala. Proste rodinný život nie je absolútne pre mňa. Som veľmi nešťastná. Existuje nejaký spôsob ako zmeniť moju situáciu? Veľmi trpím vo svojim vnútri. Najradšej by dom utiekla niekam veľmi ďaleko od tohto súčasného života.

luccija
5. júl 2020

@katkati chladná, bez kúsku empatie, egocentricka, ale možno to je výchovou v detstve.Ked viem, že niečo nie je v poriadku s mojím správaním, pocitmi idem k odborníkovi.Naco trpieť?s mužom chladný vzťah, s rodičmi tiež jediné čo má sú deti a tie odmieta.

1andrea111
5. júl 2020

Keď Ťa čítam, napadlo ma žeby bola nejaká forma autizmu aj u Teba od detstva

stulrajterova
5. júl 2020

@miriam11 ...je mi ta nesmierne luto, ..

yipsylonka9742
5. júl 2020

@jana2679 janulienka ?? A ty si sa preco nevyjadrila k teme ? A riesis konkretne "cisto provokativne mna"? Tipujem, ze si neprecitala viac ako zo tri komenty a jedine co ti mozgova kapacita dovolila - sotit sa do mojich prvych komentov...aj tak sa da ...

simcika
5. júl 2020

Emocie sú reč tela!! Daj si povedať a rieš emocie lebo to prejde do takej diagnózy že nebudeš musieť rozosiatych nervy alebo aj lieky.

ciernysokol
5. júl 2020

Deti trpia, tak ako si trpela ty, ked si bola mala. Nevyjadrujes city, lebo ani tebe neboli ukazane. Vsetko si riesis sama, lebo ti nikdy rodicia nepomohli, tak naco. Pravdepodobne chceli mat od teba pokoj. Ty teraz opakujes ten isty vzorec a tvoje deti su na tom rovnako ako ty kedysi. Ale kedze nie sme len hrackou osudu, mame kazdy slobodnu volu a rozhodujeme sa, co so svojim zivotom, traumami a nespravodlivostou urobime. Ci mna ako dieta bili, budem aj ja bit deti, ci som bol zneuzivany, budem aj ja, ci ma tyrali a odmietali a ja urobim to iste. Paradoxne, prave ludom s tvojim problemom zivot casto deti prinesie a tak maju sancu. Na zmenu, prerusit bludny kruh. Myslim, ze odchod od deti nic nevyriesi, zatvrdnes este viac. Moje odporucenie-dobry psycholog a terapia. Lebo vsetky problemy nas raz pockaju. Mas deti, lebo to tak ma byt, ak k nim nemas vztah, treba patrat v sebe.

yipsylonka9742
5. júl 2020

@lulu0902 a ty si aka " obratena Psychiatria" preboha! Mne pises, ze som chora zena a popritom mas podobny skoro taky isty nazor ako ja🙈😄

simoncik
5. júl 2020

@1andrea111 tak toto napadli teraz aj mne. Pekne to sedi. Samota, chlad, zaujem len o seba, svoje potreby. A hlavne samota. Ja len nechapem ako, k tym detom prisla ak ich nechcela. Ako jedno sa mozee nechtiac zadatit, ale ppotom druhe? Ak, nechcem ani to prve naco si urobim dalsie?

queen_mary
5. júl 2020

smer psycholog!!! Nie je to hanba, nie si sama, a treba to riesit

yipsylonka9742
5. júl 2020

@podkovickaa podkovicka a znovu zopakujem, ty si sa preco nevyjadrila k teme, ale mas potrebu "provokovat mna"? Mozgova kapacita ti bohuzial nedovoluje precitat si velmi trefne a pravdive rozsiahle komentare (s ktorymi aj ja suhlasim a spolu to ma hlavu a patu) !!! Do tych sa nesotis lebo nemas na to gule!!!

yipsylonka9742
5. júl 2020

@maciatkolulu ani sama netusis co si napisala😊🤗🙈

yipsylonka9742
5. júl 2020

@heidy222 taku blbost si napisala a este blbsie ti dali palec hore🤗👍👍👍👍

laurita285
5. júl 2020

Zabezpeč jednu/dve opatrovateľky a ty môžeš makať tiež v zahraničí... v podstate budu v "detskom domove" doma

jana2679
5. júl 2020

@yipsylonka9742 nie som "janulienka" to po prvé, vyjadriť svoj názor sa dá aj bez toho aby som človeka označila zvieraťom.

ndrag
Autor odpoveď zmazal
momusik
5. júl 2020

Tak otec detí nech pride domov a ty si zi svoj zivot,nebudes prva ani posledna co opustí deti,alebo si zaplat niekoho kto sa ti o ne bude starat a ty chod do prace,denne na sestnastky

didaa
Autor odpoveď zmazal
nini1010
5. júl 2020

@yipsylonka9742 Myslis si aka si ty super matka s jednym dietatom.Moja zistis co je to materstvo ked budes mat 2-3,lebo mat 1 dieta a koooopec casu na seba a oddych to nie je ziadne hrdinstvo sa tu rozdrapovat.Ver mi,nemas ani tusenia kolko mas volna pri 1 dietati kym nemas 2-3.Inak vies ako sa hovori,zariekaneho najviac...takze by som do nej nekopala.

yipsylonka9742
5. júl 2020

@nini1010 nemozem ti ani nic "stiplaveho" odpisat 🤗 lebo aj moja je nini ... ale predsa - lepsie jedno kvalitne obstarane ako 3 nekvalitne👍🤗

kvetinka75
5. júl 2020

A v zahranici s otc8m.nemozu byt?

luccija
5. júl 2020

Mňa by zaujímalo ako to máš vyriešené kde budú deti, keď ty plánuješ zahranicie a utek.Zaplatila by som si jednu študentku cez prázdniny nie je problém a nechala deti každý deň 3,4 hod s ňou a ty si vyvetraj hlavu a choď z domu.

kvetinka75
5. júl 2020

@yipsylonka9742 to pises o sebe? Ty sa uz nikde nezapajaj lebo.len urazas ludi. Nenavist a zakernost len tak srsi z tvojich prispevkov. Radsej si najdi nejaku uzitocnu cinnost ak si toho schopna vobec

yipsylonka9742
Odpoveď bola odstránená
yipsylonka9742
Autor odpoveď zmazal
mrkvicka060
5. júl 2020

@1andrea111 prave som presne toto isla napisat, citala som vsetko a tiez mi pride, ze autorka ma nejaku poruchu autistickeho spektra....

larisalarisa
5. júl 2020

Smrť nie je riešenie. Všetko sa môžete naučiť. Aj materinskej láske. Krok za krokom. Lebo inak to asi nepôjde. Celé sa mi to zdá vymyslené. Vaše reakcie sú úplne pod kontrolou. Ak ste si to vymyslela, čo si ja osobne myslím, že áno, tak je to smutné. Nezabudnite , že je tu veľa žien , čo deti mať nemôžu.

danielinaa
5. júl 2020

@yipsylonka9742 pises ze radsej jedno a kvalitne. Vies co, ak ma taku prepnutu matku ako si ty, tak je tazko "kvalitne". Hoci rozdelovat chudata deti na kvalitne s nekvalitne, ako to tobis ty, da mi prieci.

palomka
5. júl 2020

Pravdepodobne to máš teraz tak, ako si to mala v detstve. Rodičia tiež zrejme neprejavovali rodičovskú lásku a tak ak si to videla to chceš prirodzene aj ty. Kamarátka ma deti?

3009
5. júl 2020

Tak smer psychciater, asi máš depresiu.

yipsylonka9742
5. júl 2020

@danielinaa mna nevytocis danielko🤗 aj ked sa Stokrat o zem hodis ako tvoje dieta a deti tu diskutujucich..