icon

Nechápavosť partnera v 1. trimestri

mima173
27. sep 2020

Ahojte, stalo sa vam niektorej, že vás partner absolútne nechápal pocity tehotenstva v 1. trimestri?
Pri prvom tehotenstve som mávala ranné nevoľnosti už asi od 4tt okrem toho žiadne iné príznaky, ráno kým som niečo dokázala zjesť bolo aj 12 hodín. Žiaľ potratila som som v 7tt+3. Po 3 mesačnej pauze sa nám opäť podarilo. Som v 6tt a okrem hroznej únavy, obcasneho bolenie v podbrušku nemám žiadne príznaky. Žiaľ môj partner nedokáže pochopiť, že už toľko nedokážem prejsť do kopcov ako kedysi, že si cez víkend občas aj keď na 10 minút musím pospať na gauči. Najviac mu vadí že nepijem čistú vodu ale colu. Je to jediný napoj ktorý momentálne môžem, ktorý mi chutí. Nedokáže pochopiť, že chute tehotnej ženy sa menia. Kedysi som dokázala zjesť balik čipsov sama, teraz ich neviem ani cítiť 🙈 Stále sa preto hádame, uráža ma že som rozmaznana, že sa mám prekonať. Keď si. dám čo i len malú čokoládu, tak už pchám do seba hlúposti. Doteraz taký nebol, už mám zmätok z toho čo sa deje. Ja som tehotná a s ním asi hýbu tehotenské hormóny 🤦🏻‍♀️🙈😔

Strana
z3
mima173
autor
28. sep 2020

@simca06022011 ja som nevládala na druhý deň prejsť do mesta keďže deň predtým sme mali dlhu prechádzku. Inak chodim každý
Deň pešo z roboty čo je cca polhodina kľudným krokom .... Jedem deň som nevládala už chodiť čo myslím že nie je tak strašne aby ma hneď niekto nazýval lenivou.

lacibo
28. sep 2020

@mima173 ty hlavne počúvaj svoje telo a nie manžela, a už vôbec nie "múdre" rady tu na MK:. ak sa cítiš na spanie, pospi si, ak si unavená, oddychuj, jedz, na čo máš chuť... ja som celé tri tehu jedla na čo som mala chuť , pribrala po 25 kg stále, a ešte stále nosím v. 34-36..😉 treba počúvať telo, dáva jasné signály..ale nezdravé veci ako kolu, kávu - by som tiež zvažovala..aspoň nie stále...

mima173
autor
28. sep 2020

@lacibo počúvam 😊 Len som chcela vedieť niekoho neobjektívneho, ale väčšina číta čo chce 😂

simca06022011
28. sep 2020

@mima173 tak to je iné 😂 samozrejme ze som to pochopila z toho príspevku inak.

mima173
autor
28. sep 2020

@simca06022011 nevadí 😂😂

nevenka
28. sep 2020

@mima173 a mas v poriadku stitnu zlazu, zelezo? Aspon k obvodakovi by som zasla, pre istotu, vezme parametre zeleza a TSH. Ale unava je v prvom trimestri normalna, to len pre istotu...

mima173
autor
28. sep 2020

@nevenka všetko mám v poriadku 🙂

lacibo
28. sep 2020

@mima173 objektívneho si chcela napísať , nie?😉

nevenka
28. sep 2020

@mima173 neviem, nazyvat zenu lenivou, ked je tehotna, je hrozne, dudam, ze si to tak neberies...naozaj, moze to byt aj nejakym zdravotnym problemom, ved Ta nepoznaju. Chod za tym obvodakom, budes mat istotu. Hypotyreoza v tehotenstve je velmi zla a moze sa prejavovat aj unavou, vyslovene takou, ze nevladzes ani chodit.

Sesterka robila v Anglicku, do 5 mesiaca zvracala minimalne 5x denne, mala manualnu robotu, no tak ostala doma bez akehokolvek prijmu, staral sa o nu partner. Co by povedal na toto ten Tvoj? Ona bola tak slaba, ze nevladala ani vstat z postele.

mima173
autor
28. sep 2020

@lacibo áno, pardon 😂 ale pochopila si 😂

nevenka
28. sep 2020

@mima173 tak potom fajn, uz len sa riadit tym, co telo zvladne, ono tie hormonalne vykyvy vedia potrapit. A nepozerat na druhych, co ktora zvladne a pretekat sa, nejak to musis partnerovi vysvetlit. Kazdy je iny.

ledgerka
28. sep 2020

Ta unava prejde casom. U mna trvala 2-3 tyzdne. Po praci som si pospala, niekedy aj pocas dna ked som robila z domu. Prechadzky boli velmi kratke, ledva davala nohu pred nohu. Muz sa smial ci ma ma nosit ale absolutne to respektoval. Ked to preslo znovu sme sli aj na turu. Chlap nech nemudruje.

klsmat
28. sep 2020

Aj ja som mala vselijake chute, ale snazila som sa ist na stravu aj s rozumom. Kazde dieta ma ovplyvnilo inak. Vzdy som sa snazila jest vela ovocia a zeleniny - ovocie ma iny druh cukru a lahsie sa spracuje. Kofein je urcite dobre obmedzit. V prvom trimestri mi pomahalo mat na nocnom stoliku cerealne kexy a prvy napoj bola riedena 100% stava alebo voda s citronom. To mi dodalo energiu a vyrazne znizilo nevolnosti. Osobne som potrebovala rano ten cukor ako zdroj energie. Cokoladu som si tiez obcas dala , ale horku kvalitnu. Super je aj banan. Mam tri deti a to ako som sa stravovala v tehotenstve ich dost ovplyvnilo. 1.dcera miluje lekvar a ovocie, mala alergiu na citrusy, s ktorymi som to pri tehotenstve prehanala. Syn ma alergiu na ananas, ktory som jedla pri nom a miluje ryby, med a zeleninu. 2.dcera je este mala. Pri nej som cudzokrajne ovocie pre istotu nejedla a tiez ma rada ovocie, cokoladu a maso. Co sa tyka pochopenia od manzela - to sa nemozem stazovat. Mala som knihu 9 mesiacov otazok a odpovedi a tiez sme chodili na pripravu pred porodom. Vdaka tomu chapal zmeny chuti a nalad a dokazal ma vyborne podporit pri porode. Tretie sa mu narodilo do ruk a zvladol to vdaka dobrej priprave a duchapritomnosti. Takze, ty si studuj, co je vhodne jest - k nezdravym pokrmom a napojom existuje vzdy aj nejaka zdrava nahrada. Inak si davaj pozor na bylinky a caje - niektore sposobuju problemy v tehotenstve aj potrat. Manzelovi tiez najdi knihu / web o tom, co sa s tebou deje a ako to zvladnut. Pohyb je dobry, ale treba trasy prisposobit. Rovina alebo mierne stupanie, nie prilis dlha trasa a wc niekde pobliz. Pri tretej dcere som malo pila solila viac ako pri prvych dvoch detoch a posledne 2 mesiace som bola sialene opuchnuta a unavena. Takze ta nedoslednost v stravovani sa mi vypomstila.

qetka
28. sep 2020

@lenadka aj ja som v druhom a tretom mesiaci nevladala nic...Normalne ssom zvyknuta robit na zahrade, ale pri oboch detoch som zaciatku ledva presla na koniec zahrady a chodila som spat vecer o 18:00... Podla mna je to individualne, niekomu je zle mesiac, niekomu cely cas, niekomu vobec, niekto moze byt unaveny - dokonca sa vravi, ze v prvom trimestri byva unava najvacsia a niekto nie. Cize to, ze ty si to nemala je fajn, ale je to bezny priznak v prvom trimestri, Vacsinou ta unava prejde tak po mesiaci...

beatinka
28. sep 2020

@mima173 Ja som počas tehotenstva niekoľkokrát ležala na udržiavaní v nemocnici. A sami doktori mi kázali, že mám zavolať domov, nech mi donesú kolové nápoje. Samozrejme nie piť len to, ale asi keby to bol až taký problem, ako sa tu niektoré vyjadrujú, nepovedali by to. Niekedy si telo skrátka pýta “svoje”. A dieťa má dnes takmer 15 rokov a žiadnu “vadu” ani vtedy, ani teraz. A hlavne sa do ničoho nenúť. Telo ti samé naznačí, čo je ok a čo nie. Ak si unavená, oddychuj, ak nevládzeš, nenúť sa len kvôli chlapovi. Veď sa hýbať dá aj bez toho, aby ťa to vyšťavilo a lapala si po dychu. O pár týždňov bude všetko aj tak úplne inak. A drahému vysvetli, že ak ťa nemá podporiť a chápať, nech je radšej ticho. Lebo ti skôr uškodí stres z neho, ako všetko čo ti vyčíta. Drž sa 🍀🍀🍀❤️❤️❤️

lacibo
28. sep 2020

@mima173 ak ti to ešte pomôže, ja som pri prvom tehu zaspávala prvé tri mesiace aj postojačky, napínalo ma, potom už nie.. nič mi nebolo, ani káva mi chutiť neprestala, takže je to fakt individuálne..

lenadka
28. sep 2020

@mima173 ono to prejde tá únava, keď sa hormóny trochu ukludnia. Aj ja som bola viac spavá v prvom trimestri, okrem tretieho dieťaťa, to bol taký šok, že ma adrenalín prebral 😁, že doprčíc akurát som začala športovať, schudla, vybehla do práce medzi ľudí a hups zas veľryba budem. Fakt som potom aktívne plávala do úplného konca tehotenstva. Pravda je, že v tej vode sa mi vždy tak uľavilo, a plávala som riadne kondične len s pauzou na 10 minút v pare.

11iva11
13. okt 2020

Tú colu neschvalujem ani ja, a nie je to preto, že si chudá, tak môžeš liať do seba litre. Aj chudí ľudia môžu dostať z toho dostať zdravotnéproblémy, o zubných kazoch ani nevravím. Ďalšia vec je, že takéto chudé baby veľakrát priberú do konca tehotenstva aj 30 kg, lebo si myslia, že môžu jesť fakt všetko.
V každom prípade by si mal tvoj muž zvyknúť, že akonáhle žena otehotnie, už nič nebude ako predtým, a to nevravím ako sa vám prevráti život naruby, keď sa dieťa narodí...

lucia147852
13. okt 2020

Chápem aj teba aj jeho. Piť lrn colu je ozaj dosť dosť zle. Mne chutila guma. Mala som ju obhrýzať? Musela som sa krotiť. Daj si pohár denne a skončí. Tehotenstvo nie ke choroba pokial ti neni totálne zle. Samozrejme únava a zmeny sú normálne. Ale treba aj vôľu zapojiť

coochy
28. okt 2020

@tinqua keby diabetes vznikal nadmernou konzumaciou cukru, tak vsetky deti po prazdninach u babky by mali cukrovku

tinqua
28. okt 2020

@coochyuz som vysvetlovala ako som to myslela

Strana
z3