icon

Nechcené dieťa po znásilnení

livus5510
27. apr 2019

Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...

beate1
30. apr 2019

@livus5510 ťažko je ti radiť,nie sme v tvojej koži. Ja by som šla na potrat, nedokázala by som to dieťa vynosiť a nie to ho vychovávať. Aj keď je to iba na tebe, držím ti palce ,urob spravn rozhodnutie, máš život vo svojich rukách..

katharines
30. apr 2019

@eva8 to mi je luto, ze si natrafila akurat na takeho psychopata. Zial, v dnesnych casoch je ich stale viac.

usmiatamima1987
30. apr 2019

@livus5510 byť na tvojom mieste by som tiež volila potrat, neviem si predstavit ani len to dieťa vynosit, môže to byť pre teba po psychickej stránke ulava a poznám x prípadov kedy zeny po upt v pohode otehotneli a majú deti, prajem veľa sil

6mia6
30. apr 2019

@tajy
@bafka
Aké antidepresiva. Vy ste boli znásilnene. Boli ste na potrate.
Co ak sa jej uľaví keď pôjde na upt.
Je toho strašne veľa co sa môže stať.
Donosit a nechať ho ísť, to je tiež veľká záťaž.
Nechať si ho a celý život mat pred očami ako sa to stalo, nebodaj sa na ňom (dietati) vyvrsovat.
Všetko má nejaké následky.
Ja držím zakladateľka palce, nech už sa rozhodne akokoľvek aby bola zmierena, že v tej chvíli ona sama, nie my tu a nikto iný, len ona sama bola presvedčená že robí správne. A ostatní jej môžu vyskočiť, svojimi priblblymi názormi niekam.

tecko28
30. apr 2019

@meredith83 ona to dieta nechce, chce sa ho zbavit, je taka moznost, vola sa utajeny porod a hned potom adopcia, su organizacie, ktore sa o nu postaraju kym sa zotavi. Ja nemam problem jej pomoct a ak by bola mozna priama adopcia, ujala by som sa kludne toho dietata. Vazim si kazdy novy zivot. A k tomu inkubatoru, zena nie je inkubator, inkubator je plastova bedna. Prajem ti aby tvoje dieta nemuselo v nej zit ako napriklad to moje - nie je to pekny pohlad.

eva8
30. apr 2019

@katharines dakujem, uz je relativne dobre

janula2511
30. apr 2019

@livus5510 ja by som išla na potrat

meredith83
30. apr 2019

@tecko28 Hmm zvastny komentar a nie moc k veci. Treba si precitat moj prispevok Ja jasne hovorim ze pokial je autorka v dobrom psychickom stave tak nech si dieta necha. Nema zmysel sa hadat kedze ani jedna z nas necaka dieta po znasilneny a dufam ze sa mi to osobne nikdy nestane..Ide od donosit uspesne dieta do porodu. Ale to sa pravdepodobne nechape. To je super tak ju kontaktuj a povedz jej to bude lepsie ako vsetky tie dojimave komentare.

livus5510
autor
30. apr 2019

Nesledujem už priveľmi kam sa debata obracia, vlastne mi na tom ani nezáleží, stretla som sa so ženou psychologičkou (môj prvý psyvhológ bol muž, tak som chcela odlišný pohľad), rozprávali sme sa o všeličom možnom a po zvážení všetkého som urobila konečne rozhodnutie. Ak nedajbože bude nejaká žena v rovnakej situácií chcem aby vedela, že na to nie je sama, nech sa necíti odsúdená v prípade, že sa eozhodne akokoľvek, preto napíšem ako som sa rozhodla ja, nechcem sa obhakovať, nemám sa komu spovedať, ale keby som ja pred pár dňami na niečo podobné narazila pomohlo by mi to. Písalo mi veľa žien a mnohé z nivh prosili o život dieťaťa, dosť mi pomohlo aj to, že som sa mohla vyrozprávať takto anonymne, tak či tak ja mam už dohodnutý termín potratu, ktorý som presunula na skorší dátum. Nie som psychicky zdravá, nezvládnem tehotenstvo, nechcem dieťa od muža čo mi ublížil, nemám ho z čoho vychovať a kam ísť. Predstavte si donosiť dieťa násilníka a potom opustiť svoj komfort (na ktorý ste dreli) a ísť škemrať o milodary a dúfať, že nebudeme obaja mesiac hladovať, verím, že sa vám dobre radí o organizáciach z pekného domu a pri peknom plate vášho muža. A keby niekoho zaujímalo áno, môj ex by si otcovské práva žiadal keby sa to nedajbožd dozvedel, peňazí má dosť a myslím, že by sa vyžíval v trápení. Adopciu som tiež odmietla už z vyššie zmienených dôvodov, moje šťastie a zdravie je mi stokrát prednejšie ako šťastie nejakej cudzej ženy alebo plodu, ktorý je len zhlukom buniek v tomto štádiu, možno som krutá a sebecká, ale teraz potrebujem bojovať za seba. Pretože nemám dosť síl bojovať za niekoho iného. N

tecko28
30. apr 2019

@livus5510 Vela stastia a pokoj v dusi!

katharines
30. apr 2019

@livus5510 zhluk buniek? Dietatku bije srdiecko uz od 16 dna

meredith83
30. apr 2019

@livus5510 Prajem do buducnosti vsetko len to najlepsie! Aby sa len darilo a rychlo si sa zotavila. Ja sa tiez odhlasim z tvojho prispevku kedze to nema zmysel sa hadat. Vacsina z nas nie je v tvojej situacii.❤🙏

kiwi3
30. apr 2019

@katharines aj srdiecko je len zhluk buniek. ved to nema este ziadnu nervovu sustavu vyvinutu, nevie ani o vlastnej existencii. ale zrejme to je zbytocne pisat

reni1512
30. apr 2019

@livus5510 To dieťatko za to nemoze, aj ked ten tvoj k nemu prispel, mama je len jedna 🙂 je tvojou sucastou, zije a rastie v tebe...a potrebuje ta, pokus sa zriesit si psychologicku poradnu, ak nechces potrat, urcite ti pomozu nasmerovat ta na spravnu cestu... Moze z toho byt nakoniec laska na cely zivot 🙂 Drzim prsty

tecko28
30. apr 2019

@kiwi3 vsetci sme zhluk buniek

janula2511
30. apr 2019

@tajy nemáš pravdu. Lebo ti si myslíš že keď si nechá to dieťa a dá na adopciu tak stým si myslíš že sa jej úľavy, a všetko bude ako po starom? Len vtedy jej začne peklo ako mohla dať vlastné dieťa na adopciu,át sa stalo čo sa stalo, ale dieťa nemôže za to akého má otca a čo spravil.

katharines
30. apr 2019

@kiwi3 Zázrak života: 
3. týždeň: srdce začína biť
6. týždeň: formujú sa mozog, svaly a kosti 
8. týždeň: formujú sa prsty na rukách aj nohách 
9. týždeň: začínajú sa tvoriť zuby 
11. týždeň: bábätko kope a naťahuje sa

matta308
30. apr 2019

@livus5510 drž sa, veľa síl.❤️

kiwi3
30. apr 2019

@katharines ale to si napisala len to iste ako predtym vlastne

katharines
30. apr 2019

@kiwi3 ja tam vidim dieta a nie zhluk buniek 😉.
A to dieta uz vnima vsetko od pocatia a potrebuje citit najma lasku a prijatie matky.
Potrat rozhodne nikoho nikdy nepriviedol k "pokoju v dusi". To peklo este len zacne.

misinka0611
30. apr 2019

@livus5510 Uff, tak si sa rozhodla, kazdopadne ta veta o zhluke buniek tam nemusela byt ale aj to svedčí o tom, že niesi pripravena mat dieťa.

nistika
30. apr 2019

máš čas, si len v šiestom týždni, možno kým sa narodí ho začneš mať rada možno až po narodení keď ho uvidíš. na adopciu ho môžeš dať aj potom, verím že je veľa párov ktoré by ho dokázali milovať, žiaľ vlastné deti mať nemôžu. veru to dieťa za to nemôže malo by sa narodiť.

livus5510
autor
30. apr 2019

Ďakujem ešte raz za všetku podporu, samozrejme všetci sme len zhluk buniek, našťastie ja mam slobodnú vôlu, ktorú plod vo mne nemá a nemal by ju ešte veľmo dlho. Už len potom čo som toto rozhodnutie urobila mi veľmi odľahlo, takže po samotnom zákroku nečakám žiadne peklo. Toto nie je moje dieťa, prettoze mu nie som schopná dať ani lásku ani prijatie. Ale som nesmierne rada aj za protichodné názory, pomohli mi urobiť pragmatické riešenie, takže si uvedokujem čo idem podstúpiť a nijako sa neklamem. A áno nie som pripravená mať dieťa, ani s clovekom, ktorého by som milovala a už vôbec nie z násilníkom.

andula77
30. apr 2019

@livus5510 nikto nemá právo Ťa odsudzovať. A hlavne tie ten, kto to nikdy nezažil...Len ti želám aby si sa dokázala zmieriť so svojím rozhodnutím. Ja som tiež dosť psych. Labilnejsia osoba a akokoľvek by som sa rozhodla, mala by som asi výčitky celý život. Želám ti veľa šťastia! Najmä na správnych ľudi!

katharines
30. apr 2019

@livus5510 a vies, ako dieta budu zabijat? Keby si to vedela, tak by si pragmatizmus poslala na mars.

mmacakova
30. apr 2019

@livus5510
Mrzí ma čo sa ti stalo, ale neznášať ho určite nebudeš. Myslím si, že ono je pre teba jedinečnou príležitosťou vyrovnať sa s minulosťou a byť šťastná. Držím ti palce.

misinka0611
30. apr 2019

@andula77 To je pravda. Výčitky budú vždy akokoľvek sa rozhodne.

andula77
30. apr 2019

@livus5510 a tomu sviniarovi nech sa už nikdy nepostaví....... Aj on by mal byť potrestaný!

moneequa
30. apr 2019

@livus5510 vela stastia Ti prajem ,nech vsetko rychlo preboli a si uz len stastna.

livus5510
autor
30. apr 2019

Predstavte si, že viem ako prebieha potrat, pozerala som aj videá, nič to na mojom názore nemeni, viem totižto aj ako prebieha pôrod a pre mňa to je asi jasná voľba, rozprávala som sa aj s gynekológom a ten mi povedal, že oevľa väčšia šanca, že ostanem neplodná je pri pórode, kyretáž je vraj celkom bežný zákrok a ženy ho zvládnu aj viackrát za život. Tak či tak niektoré z vás ku mne boli fakt skvelé, takže ešte raz ďakujem, aspoň na chvíľu som nebola sama