Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
Bola to zaujímavá diskusia, ale to čo som chcela vedieť som sa dozvedala. A to bolo, čo urobí autorka. Lúčim sa s Vami, lebo ako vidím už to tu vyvíja iným smerom. 👎
Píšeš, že si v 6. týždni, čiže sa to stalo pred 6 týždňami a to je veľmi krátky čas na také zranenie. Pozeráš teraz na všetko očami bolesti. To, čo si prežila a prežívaš nepochopí nikto z nás. Ale nezostaň na to sama, využi všetky možnosti ako sú komunitné skupiny žien, psychol. pomoc, opora blízkych. Ale to základné rozhodnutie, ktoré sa netýka už len teba je len na tebe. Píšeš, že sa bojíš, že skazíš život sebe aj dieťatku. Ak sa rozhodneš prevziať zodpovednoť za život svojho dieťaťa budeš matka. Ak sa ho rozhodneš zabiť budeš vrah. Rozhodni sa správne, máš len jednu možnosť, lebo najviac nebolia tie zlé rozhodnutia do ktorých sme boli nanútení, ale tie, pre ktoré sa rozhodneme dobrovoľne.
@6mia6 pomohlo by jej to tak, ze hoc o 1 dieta prisla, to druhe by zilo. Spustacov je vela, ako si pisala, ludia su rozni.
@moneequa - nie, s prvým dieťaťom bola na potrat lebo ho čakala s mužom ktorého už neľubila a nechcela ho už. Potom sa jej v manželstve s iným mužom narodil syn. Žila si pokojný život a myslela si že to že šla na potrat ju nikdy mrzieť nebude, patrila k ženám ktoré nepovažovali potrat za vraždu darmo ju kamarátky a známi presviedčali nech to nerobí. A keď prišla tragicky o syna ktorý zomrel vo veku 22 rokov až vtedy pochopila že na potrat ísť nemala lebo takto by mala aspoň to dieťa ktoré zabila pri interupciu a z toho sa zrútila.
@katharines Pane Boze,si normalna,chod sa dat liecit,ze to dieta krici k nebesiam?To nemyslis vazne.Mozno na teba kricia z nebies,ze zena spamataj sa,.Je to legalne,alebo nebesa kricia na vasich knazov.,ktory su prasce nechutne,ako pise vyssie,,chod sa modlit za nieco uzitocnejsie,vrahov,uchylakov vo vasom fachu,ako moze byt niekto taky.....
@katharines Ano ano vsetky co rozmyslaju liberalne a davaju volbu zene by mali byt podrobene exorcizmu. Mas pravdu kedze boh nam nedal slobodnu volu si vybrat. Chcela by som opytat a pravdepodobne nedostanem normalnu odpoved, ale ake skusenosti? Koho?
@6mia6 tusim ovela viac ako si myslis, nepoznas ludi z fora, nevies cim sa zaoberaju, aku maju profesiu, ake ludske nestastia a tragedie maju denno denne na ociach, ako sa tymto ludom pomaha v ich nelahkej zivotnej situacii a tiez ako maju denno denne na ociach ludske tragedie - aj zien po potrate
to nieje prazdne teoretizovanie, ani zastrasovanie, ani domienky co by bolo keby - to je realita, ktoru ma clovek pred ocami, ver mi, ziadna, ktora podstupila dobrovolne interrupciu nedopadla v zivote dobre
@katharines - ano a hlavne potrebuju mat pocit, ze niesu same co toto vykonali, potrebuju samu seba presvedcit o "normalnosti" tejto nenormalnosti
@meredith83 slobodnu volbu samozrejme ma kazdy clovek, ale aj nasledky. Nasledky na danu osobu, nasledky na rodinu, na okolie, na spolocnost.
@katharines Neodpovedala si mi na otazku ale nevadi. Inak som sa dobre pobavila dakujem..
..povodne som sem ani nechcela pisat, ale.. napisem.. Mam po 30tke, bola som dieta, ktore sice bolo pocate nie z nasilia, ale povedzme ze chcena som nebola a moja mama nechcela do buducna nic mat s muzom s ktorym ma pocala (obaja boli mlady, prilis kusok po 18 r.), moja mama bola rozhodnuta pre potrat, bola vsak prehovorena rodinou, doktorom aby si ma nechala..Ano som tu, ale to ze nebola moja mama stotoznena so mnou ma nasledky na mna a dost silne a zle dodnes (depresie, stavy uzkosti atd).. Netvrdim ze ma rodicia nelubia ani nemaju radi, teraz ale ked som bola mala nebolo to vobec ruzove, krasne ani dokonale..uz ako dieta som musela byt ako dospela (padla som hned do krutej reality, ze nie su peniaze nazvys, rodicia ako boli mladi tak mamina sa starala ako mohla ale otcovi som bola jedno), proste v skratke nikto na mna nebol pripraveny, ale nejak ma bolo treba zakomponovat do zivota..Proste taka pritaz.. Takze ano som tu, ale verte mi ze bola by som radsej keby nie, teda ze by sa mama rozhodla radsej pre potrat. To ja len na margo toho, ze dieta uz v bruchu citi, svoju (ne)chcenost.
@myj - nájdi si 15 minút na tento krátky film možno sa ti otvoria oči
https://www.youtube.com/watch?v=R_C-jBMOJaI@meredith83 je to i moja vlastna skusenost. Vnimam to v kazdej podobnej diskusii a dokonca nie je potrebne si nic domyslat, zeny to napisu same.
@tiimka ..na svoj terajsi uz moj dospelacky zivot sa nemozem stazovat, to nie..mam manzela, byvanie..proste vsetko to co som si vzdy priala a snivala.. ale nie nechcem tu byt, nechcem ani dieta a mrzi ma kvoli manzelovi (ten to trpi so mnou) ze som sa psychicky dostala az do takychto problemov, ale viem kde je ten najpodstatnejsi dovod..
https://ogremk5.files.wordpress.com/2011/06/sim...
Toto je velmi zaujimave. Vedeli ste ze po pocati sa dost dlho neda rozoznat ludske embryo od zvieracieho. Takze potom logika cirkvy ze zvierata nemaju dusu je hlupost.
@katharines je vidno ze si nabozenska fanaticka a dost vas je tu. To je v poriadku hvala bohu nemate v nasej spolocnosti moc nemate a mozeme sa slobodne rozhodovat. Inak by to bolo ako zo serialu "Pribeh sluzobnicky"
@sharpka si obrovskym prinosom pre ludi, co ta lubia. Je vela cist, ako ti je mozne pomoct, ak budes chciet. Objimam ta.
@meredith83 zaujimava uvaha a predsa zvieratam sa potrat nerobi, tak kam az dospelo myslenie ludi, ktori si myslia, ze maju "pravo".
@tiimka ..ano som, to je pravda, ale trpim a dost.
@katharines Dakujem, nepopieram, ze v terajsom obdobi si mama povie, ze je stastna, ze ma zdrave a sikovne deti (ked mala 18 r. tak to tak nebolo, to uznava). Kdesi som raz citala, ze kedze som si "takto vybojovala" zivot, tak som silna osoba. Nemyslim si, nakolko toto nie je zivot, ale trapenie obcas dost silneho charakteru.
@katharines - dobrý postreh, dnes ľudia viac lutuju zabité zviera než zabité embryo. Ani vlastnému psovi by toto neurobili čo sú schopní spraviť vlastnému dieťaťu. Svedomie ľudí je v dnešnej dobe úplne otupené.
Je mi smutno... vrazdime si vlastne deti... preco právo na život beru ti.. ktori ho vzate nemali ... nebudem sa s nikým hádať... len pozerám co sme to za ludia...
Resp. všetci sme ludia...ale aki?
Napriek vsetkemu zelam vsetkym krasny den.
@sharpka lenze clovek rastie prave v trapeni. Nic, co dosiahne lahko si clovek nevazi a nedakuje za to. Tvoj zivot ma obrovsky vyznam. A tiez si myslim, ze si silna, kedze si sem napisala. Ak chces a mas zaujem, napis mi ip, ako som pisala je viacero ciest, ako ti pomoct.

@katharines silno pochybujem ze je to len z toho. A okolnosti hrajú veľku rolu. Ak boli donútené okolím možno to nespracovali. Ak sa rozhodli samy dobre vedeli čo bude ďalej.
Neviem aké spúšťače to majú byť.