Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@livus5510 ani jednej z diskutujucich nie si nic dlzna, nemusis nic vysvetlovat, nemusis sa ospravedlnovat za nic. Niektore z nich su absolutne posadnute a nedaju sa citat ani cloveku, co neprezil to co ty, nieto este tebe, co mas za sebou take tazke obdobie. Akekolvek rozhodnutie urobis, je to o tebe, len ty sama kracas v svojich topankach, ani jedna z tych zien, co ta nutia, prosia, vyhrazaju, odcudzuju, ti nepomoze, v nicom, to je len bla bla bla. A v pripade rozhovorov daj radsej na rady odbornikov ako fanaticiek. Prosim nebud z nich nestastna. Drzim ti palce, nech sa ti uz len a len dari, nech sa mas super, nech z toho vsetkeho vylezies a casom to prejdes a budes silna baba a to das, vela vela vsetkeho dobreho zelam.
@ptmt1011 karma je zdarma??? myslis, ze daka karma, spravodlivost existuje?? Cim si autorka zasluzila znasilnenie? Kde bola karma? Kde je karma ked sa rodia chore deti, zomieraju deti, zomieraju matky, dobri ludia atd..Je to ,,fajn,,, ked ,,spravidlivost ,, dobehne zlych ludi, ale je to skor nahoda ako karma..
@livus5510 Písala som ti už viackrát. Máš jasné a múdre názory, nenechaj sa manipulovať rečičkami typu "chúďa bábätko". Nemusíš mať z toho žiadne depresie, nemusíš si niesť žiadne následky a môžeš otehotnieť pokojne aj 3 mesiace po zákroku. Zobudíš sa a začneš nový život. Drž sa! ❤️ Si silná žena
Dúfam, že všetky fanatičky diskutujú aj v skupine pri umelom oplodnení, tam sa zlikviduje toooooooľko oplodnených embryí, že by ste len pozerali 😉
@nika3136 ivf je dalsia obludna oblast. A dufam, ze i ty "nefanaticka" robis nieco, aby bol svet krajsi a spravodlivejsi 🤔, kedze si to tak vystizne pomenovala.
@acrobaleno ku kyretazi, trosku malo to mas nastudovane. Kyretaz sa to vola lebo sa pri tom pouziva chirurgicka lyzica -kyreta. Je to vycistenie maternice, zoskrabnie sliznice, ktora moze mat z roznych pricin vysoku hrubku. Najcastejsou pricinou je samozrejme tehotenstvo. Moze ist aj o neodlucenie tejto sliznice v obdobi menopauzy, kedy zena dlho krvaca (aj niekolko tyzdnov) a vtedy treba urobit kyretaz- pri ktorej nikto nezomrie, len odide sliznica, ktora sa v dosledku hormonalnych zmien nedokazala odplavit sama, prirodzene menstruaciou. Potom je tu kyretaz po samovolnom potrate kedy zena nechcela smrt svojho dietata a preto za to nie je vinna. Nie vzdy je potrebna, ak neostanu prichytene zvysky plodu a vyplavia sa krvacanim a sliznica tiez, nie je potrebne docistovanie kyretazou. Ale robi sa. A dalsia je ta ked dieta kvalitne prichytene roztrhaju na kusy a pri tom zakroku to hned cele zoskrabu, aby sa pripadne k tomu nemuseli vrcat-jednym vrzom-tu ide vsak o usmrtenie plodu a vobec to nie je nieco neskodne, lebo je to nasilny zasah do maternice a v ovela vyssom rozsahu ako v spominanych predchadzajucich pripadoch
@nika3136 sorry, ale tvoje slová: "Nemusíš mať z toho žiadne depresie, nemusíš si niesť žiadne následky a môžeš otehotnieť pokojne aj 3 mesiace po zákroku. Zobudíš sa a začneš nový život." sú rovnako fanatické, ako to vyčítaš iným ženám ... Fakt? Zobudí sa a začne nový život? Ale aký to bude život? Nezažila si nič podobné, ťažko môžeš písať niečo tak obludné, to by musela byť
@livus5510 fakt bez štipky svedomia
@eva8 tak aj potrat je slovodna vola,tak isto ako adopcia....podotykam jej slobodnasmutno vola,ako sa rozhodne je jej vec,nie nasa.uplne sa to tu zvrhlo,niekto nech si ho necha,nech da na adopciu,alebo potrat,ma tieto moznosti a ako sa rozhodne je jej vec a slobodna vola,tak to pochop.
@laurika26 chystáš sa každého slovíčka.
Áno začne nový život.
Už nikdy nebude ako predtym, pred znásilnením ale môže začať od 0. Neviem ako by to zvládla bez podpory rodiny. Sama s dieťaťom, ktoré jej bude denne pripomínať to zverstvo. To chce obrovské zázemie a to autorka bohužiaľ nemá.
@6mia6 áno, chytám sa každého slovíčka, lebo tu ide o veľa, ide tu o život, o životy a topiaci sa aj slamky chytá - ako sa hovorí ... a ozaj nestačí povedať iba to ľahké A, ale aj to náročné B, čo ak potom zákroku tu bude znova písať a bude nešťastná, lebo jej to nikto nepovedal?
https://www.hlavnespravy.sk/zena-lutujuca-potra...
@6mia6 ty o com tocis??? Ona to diet nechce, takze ake "s dietatom" sama??? Sa ho chce zbavit a ma 2 moznosti -zabit a nechat zit... Radsej zabije, akoby sa mala rozhodnit pre zivot. Zlo plodi zlo, nenavist plodi nenavist. Mala moznost retaz zla pretrhnut a obratit na dobro, neurobi to. Mohla zacat geometrickym radom nasobit dobro-lebo to dieta mohlo pre svet nieco urobit, ona sa rozhodla geometrickym radom nasobit radsiej zlo. Je to jej vola a ona za to bude niest nasledky, potlacila svedomie a to sa niekde v jej zivote odrazi ci hned alebo o 5, 10, alebo o 50 rokov.. Za kazdy skutok nesieme nasledky, dobro sa nam vrati rovnako ako zlo
Fanaticky, už sa ukludnite, lebo toto sa tu už nedá čítať, neprežili ste to, co autorka, tak tu prestaňte s teóriami, ako by ste to vy zvládli, a s láskou by ste prijali tie deti, a brali by ste ich ako požehnanie, a podobne dristy,
@laurika26 joj vyťahujú sa tu články ako to ktorú položilo. Ale o tých miliónoch, ktoré to nevytahuju a predsa sú spokojné, o tých asi nikde nepíšu lebo to nie je zaujímavé. Aj nejaká Sklovska a Vondrackova nemôže predsa do bulváru povedať ze sa tak rozhodla lebo to vtedy bolo správne a neľutuj to( Ja napr. Som o tom čítala až tu). Do bulváru je zaujímavejšie že to lutuju a budú ľutovať celý život.
@ave17 ktoré fanatičky už sa majú ukľudniť? tie čo sú za potrat alebo tie čo sú proti potratu?
Koľko žien, ktoré tu píšu, či už za, či proti má skúsenosť so znásilnením a následným potratom?
Autorka Amy Sobieová o týchto skúsenostiach napísala podrobnejšie vo svojej štúdii The Post-Abortion Review (Po-potratový prieskum).
„Aj napriek tomu, že mnoho ľudí verí, že potrat pomôže žene vyrovnať sa s traumou znásilnenia rýchlejšie, alebo jej aspoň pomôže odstrániť dôsledok hrozného aktu, ktorý jej znásilnenie môže pripomínať, mnoho žien z prieskumu, ktoré potrat podstúpili, uviedlo, že potrat iba pridal a zintenzívnil traumatické pocity spojené so sexuálnym útokom."
Čítam to tu od založenia.. Kresťansky, moralistky.. Hovorí vaam niečo nesudte, budete súdení? Len Boh rozhodne co bolo správne a čo nie.. Cítiť z vás hnev, to je hriech, choďte naa spoveď a tu dajte pokoj.. To žieňa s utrpením sa vás nepýtalo na názor, aale na skúsenosti.. Tiež sama neviem ako by som sa rozhodla a tak aako ja, tak aj vyy mate najmenšie právo na zatratenie jej názoru.. Leen ona vie co je pre ňu v tejto situácii najlepší výber a ci sa bude neskôr trápiť je len a len jej vec a vás do toho absolútne nič 😉 choďte sa radšej venovať svojim rodinám 😉
@6mia6 ak by ho dala na adopciu (co uz zavrhla), tak ake bez lasky? Na biele decko s caka aj viac ako 5 rokov a myslis, ze tie pary, ktore tak dlho cakaju na vytuzene dieta, ktore presli celym tym namahavym procesom ho chcu preto, aby mu ublizovali? Kazda zena ktora caka na adopciu sa nevie dockat kedy jej zavolaju a konecne aj ona zakusi ake to je privinut si vytuzene dieta hoci ho nebude nosit v maternici. Staci sa pozriet do diskusii o adopcii. Kolko je tam zien ktore uz teraz miluju svoje "potencialne"deti a hromada aj takych co sa dockali a s akou nekonecnou laskou tie deti miluju. To, ze ona to dieta nenavidi neznamena, ze to dieta nemoze pocitit lasku.
@livus5510
To dieta ti zmeni zivot a nikto z nas ti nevie ako.
Kludne ta moze aj zachranit, doopatrovat na starobu, moze byt dolezitou sucastou zivota tvojich dalsich deti, tvojej rodiny.
este nie je koniec vsetkych dni

@rubinka mam dojem ze
@livus5510 v sebe zamerne len posilnuje nenavist voci tomu dietatku aby ospravedlnila ze ho ide dat zabit. suhlasim vsak ze antidepresiva ta len tak z toho nedostanu. zelam ti livus, aby si v sebe nasla vnutornu silu, ktora ti da volu zit a zmysel zivota. clovek musi pochopit, ze z urcitych dovodov si iste veci musi pretrpiet, ale musi sa z nich aj nieco naucit. modlim sa za teba a dufam, ze to dopadne dobre pre teba aj pre dietatko (Stale si myslim ze najlepsia volba je ta adopcia - bez nenavratnych strat a s lepsimi vyhliadkami pre vsetkych). Drzim ti palce !