Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@ivankomonika a o tom akymi depresiami som od detstva trpela ti snad ani pisat nemusim. Tiez som chodila po psychologoch a bola na antidepresivach. Takze asi tak.
Prosim ta aj ked si neveriaca tak aj tak ta prosim pomodli sa za to male babatko za jeho dusicku a popros ho o odpustenie.Babatko za nic nemoze ani za tvoje rozhodnutie.Prosim ta urob aspon to pre to male stvoreniatko.
@kattrin5 pozri hovor si co chceš, je to vražda nevinneho človiečika, kvôli sebectvu že radšej zabiť ako donosiť a nechať na adopciu, toto je sebecké. Ja by som s takým ťažkým hriechom nedokázala žiť a ide mi hlavne o to neviniatko co za nič nemôže a môže mať šancu na šťastný život po boku adoptivnych rodičov.
@taskataska perfis vysvetlenie 🙂 nerozčuľuj sa. Niektoré komentáre sú premudrele.. ale nikto by jej ruku nepodal. Presne ako píšeš.. sama je už predsa rozhodnutá že ho nechce.nikto ju nemôže tlačiť do ničoho.. a to že není jedina na svete je známe ... Takže každá ktorá to v živote nemá ľahké a podstúpila niečo také tak rýchlo na omšu a spoveď,.. strašné rozum sa mi pozastava..
@livus5510 mrzí ma,čo sa ti stalo, žiadna žena by toto nikdy nemala zažiť.
Tiež by som asi na tvojom mieste volila upt.
Chápem aj to, že si nešla na políciu, hanba, šok, strach...
Len asi by nebolo dobré, aby sa takýto človek beztrestne pohyboval na slobode, čo ak to spraví znovu nejakému dievčaťu?
Najlepší sú tí kresťania tu, ktorí súdia, vydieraju a obviňujú vraždy chuderu ženu. Už sa pre vás chystá miestečko niekde v pekle.
@dovozadokoca narazas na mna?
Rob tak, ako to cítiš. Nikto ťa nepozná lepšie ako ty sama. Nikto ti nevidí do hlavy ani do srdca... Tvoje myšlienky aj emócie môžeš pochopiť len ty. Dobrý psychológ ti môže trošku pomôcť sa v tom zorientovať, ale ako si aj sama napísala, rozhodnúť sa musíš sama. Držím ti palce aby si našla to správne rozhodnutie. A názory iných si nevšímaj.
Z niektorých odpovedí plačem 😄
Po takom ohavnom čine je človeku úplne ľahostajné, že niektoré páry čakajú na deti a potešili by sa, čo to má čo autorku zaujímať?
Nebudem ti písať somariny na tému raz si ho ľúbila keď je debil a urobil čo urobil ...vajcia mu vytrhnúť ...dieťa za to nemôže buď si ho daj zobrať alebo počkaj do pôrodu a sama sa rozhodnes čo ďalej je to o tvojich pocitoch
@livus5510 neboj sa,ked sa dieta narodi,nebudes mysliet na jeho otca ake na to ake je to dieta krasne a nevinne.
@ivankomonika nastastie ty niesi ta, co na pravo sudit, vobec mi to nepride sebecke, nase stastie ma byt na prvom mieste,
Uz som myslela, ze nenapisem, ale... Ako mozete tvrdit, ze po porode na vsetko zabudne a bude to laska na cely zivot??? Ja mam pocit akoby ste neboli tehotne a nerodili. To dieta nie je z lasky. Autorka moze pribrat 30 kg a znicit si postavu, moze mat strie, mozu sa jej znicit vlasy, zuby, plet. Porod kapitola sama o sebe, pre vsetky to moze byt mimoriadne traumaticky zazitok, co este pre nu?! a to nespominam komplikacie pri porode, pripadne zeby babatko nebolo celkom zdrave...
@martinka1441 tak......porod a tehotenstvo trauma na cely zivot je,ale potrat nie?ked moze nieco zlyhat a dryhykrat uz nebude moct otehotniet a mat deti?uz pisme realne. Najpr jej bolo ublizene priatelom a kkudne si potratom moze ublizit sama. Mnohe,co jej alibisticky radite,tvoje telo,tvoje rozhodnutie by ste na potrat len tak isli?tym,ze ju chlachlite,ze potrat je nic ine,iba vyriesenie problemov,to tomu aj ozaj verite,co pisete?
Ved uz napiste celu pravdu....aj o potrate,co vsetko sa moze stat.
Nie je rozhodnuta ist na neho,keby bola,nepise tu. Nikto ju nesudi a neodsudzuje. Cim?jedna skuoina radi-nechod,ublizis si tiez.....druha,chod,vyriesi sa iplne vsetko. Kde je odsudenie???baby,kt.na potrat posiela,kt.niekoho nerozhodneho v potrate podporuje,na ten potrat ide s nim.
Z potratu sa neda len tak ist na spoved,na omsu....
Zase uz ked,pisme fakta zo.vsetkych.stran.
@ivankomonika da sa na to pozriet aj tak, ze sa obetuje a nebude mat dieta prave preto, ze NIE je sebecka, nechce dat dietatu neistu buducnost. Precovsa uziva abtikoncepvia? Aby sa zabranilo pocatiu, lebo nie sme pripravene mat dieta, lebo ho nechceme
@dovozadokoca .....Nesud, aby si nebola sudena.
@livus5510 ja by som kaslala na druhych.. Bolo by mi jedno co si o mne myslia. Normalne by som sa nehanbila za brucho, nic neskryvala a pekne im povedala, ze dieta davam na adopciu a nepytajte sa ma preco...a bodka..
@moni73 Toto viditelne nema zmysel kedze to pravdepodobne niektore zeny nepochopia. Vsetko co si napisala je absolutna pravda. Teraz tu budu tvrdit ze potrat je tak isto nebezpecny( co moze byt ale myslim ze sa to neda porovnat) ako tehotenstvo a porod. Moja znama mala z porodu traumu viac ako rok. Potom budu pisat o nabozenstve a Bohu. Lebo samozrejme ony s Bohom pravidelne telefonuju a vedia co si mysli a ako bude sudit. Inak hovorila autorka ze je velmi veriaca alebo vobec veriaca. Necitala som vsetky prispevky....
@livus5510 myslim ze otazku by si uz mala vymazat ak si rozhodnuta lebo sa tu budu zeny ajtak hadat a tazko ti niektora pomoze ked sa nevie vzit do tvojej situacie.Rady -zabudnes na vsetko ked porodis ..Su sice pekne a kiezby fungovali..Som krestanka a Uprimne veriaca ale povi3m ti pravdu neviem co by som robila na tvojom mieste.Nezabudla by som.Zial mam skusenost s LEN obtazovanim v detstve..Mam milujuceho muza a dve deti tretie na ceste ale na toto nikdy nezabudnem.Neviem ako by som zabudla keby mi to tvar mojho dietata pripomina kazdu minutu..nie zeny na take nieco sa zabudnut neda ako si myslite.
Ja osobne by som nikdy potrat nepostúpila, ale toto je situácia, kedy by som nad ním vážne uvažovala. Všetko by záležalo od môjho psychického stavu. A ten tvoj je momentálne veľmi zlý, podľa toho čo píšeš (tým sa ťa vôbec nechcem dotknúť, píšem na rovinu). Ak si mala panický záchvat už len pri pomyslení na dieťa, ktoré by nieslo črty toho muža, neviem si predstaviť, ako by tvoja psychika trpela pri pohyboch dieťaťa, pri pôrode... Ak by si ho porodila a nechala si ho, neviem si predstaviť ako by si zvládala sama nočné vstávanie, problémy s bábätkom.. Mám čo robiť momentálne ja so sebou a to je naše bábätko chcene, plánované a milované. Ale sú momenty, kedy každá žena je ako sracka, rozbitá po prebdenej noci.. A toto by ťa podľa mňa psychicky zruinovalo. Rozhodla si sa podľa mňa správne a ja by som to asi ukončila čím skôr, predsa asi aj telo sa skôr zotavi, keď pôjdeš v takomto ranom štádiu.
Veľmi ma mrzí čím si si prešla, držím ti palce a želám ti už len to dobré.❤️
S mojim muzom by som nad potratom nerozmyslala, ani ked by slony padali. V takomto pripade a pod vplyvom situacie by som velmi velmi a prevelmi silno rozmyslala, ci si dieta nechat. Byt bez penazi, relativne mlada a pod takym psychickym tlakom, urcite nie.
Autorke zelam vela vela sil, aby si znova dokazala uzivat zivot, i ked rany potrebuju hlavne cas, aby sa zahojili ♥️
Dnes som sem zasa mrkla, nechcem túto diskusiu vymazať, možno niekto bude raz v podobnej situácií ako ja a pomôže mu to, z protichodných názorov si ťažkú hlavu nerobím. A čo sa týka rozhodnutia zatiaľ žiadne konecné nepadlo, nechcem to uspechať. Ono to nie je len o tom či by som to zvladla psychicky, ale aj finančne samozrejme, dnes som sa stretla so ženou v rovnakej situácií v akej som ja. Ona si dieťa nechala a nakoniec ho nezvládla, priznala sa mi, že ho vychováva jej mama, pretože ona sa nedojáže odosobniť od toho čo sa jej stalo. Po pôrode dokonca skoncila na psychiatrii a tak ja dopadnúť nechcem... samozrejme je možnodť, že tak dopadnem aj po potrate, adopciu som už úplne zamietla. Ja by som nezvládla ten tlak okolia, nechcem riskovat, že by sa o tom čo sa ki stalo dozvedeli, nechcem aby ma ľutovali a podobne
Ustava SR, Základné ľudské práva a slobody
(1) Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.
(2) Nikto nesmie byť pozbavený života.
Ja som uvažovala už aj logicky keby som si dieťa nechala z čoho ho vychovám? Materská by mi nezaplatila nájom, stravu, oblečenie, kozmetiku a všetko ostatné. Prídavky by som si netrúfla vypýtať, súrodencov nemám a moja mama mi povedala, že má svojich starostí dosť... neviem ani koĺko je priemerná materska, ale z čoho by sme tri roky žili? Alebo kam by som dala dieťa aby som mohla ísť pracovať? Nemam nič našetrené, vlastním ledva staršue auto...

@ivankomonika keby bolo keby.. Ja som napisala svoju skusenost s adopciu, a tiez som za to, ze zena sa ma rozhodnut sama za seba, nas rodicia mat chceli, ja som zila s nimi vraj cca do 10 mesiacov, potom sme im boli odobrani s bratom, dodnes neviem preco ale tiez to nieje ziadna vyhra. Podla mna, ked zena dieta nechce, ma ho tyrat psychicky ci fyzicky, a este pri autorkinej situacii, nakolko slo o znasilnenie, nieje o com. Rozhodla sa pre svoje zdravie, psychicke aj fyzicke a nic zle na tom nieje a nepovazujem to za zabitie.