Nechcené tehotenstvo
Ahojte, prosím Vás nezaujímajú ma komentáre typu reci mali ste sa chrániť. Mala som zavedené teliesko a neochranilo ma to aj tak.. s manželom sme spolu 5 rokov, zo začiatku som bola rozhodnuta pre potrat na ktorý som samozrejme nešla lebo ma prehovoril a on si to dieta chce nechať. Teraz som v 26 týždni, som úplne na pokraji svojich sil, dieta ma kope vzťah k nej nemám žiadny, nechcem si ho nechať, predstavujem si aké sú tie deti keď vyrastú a idu do puberty, som uplne znechutenaz materstva, utierat sople a prebalovat. Týmto sa nechcem nikoho dotknúť ani nikoho uraziť len zdieľam svoje pocity lebo toto tiež nie je príjemná vec.
emocie dokážu s človekom spraviť riadnu šarapatu...a počas tehotenstva nás prevalcuju totálne.....tomu rozumiem...len jedno mi vysvetli...ty si nikdy deti nechcela, deti znamenajú pre teba koniec tvojho života....čiže tvoje stanovisko muselo byť mužovi jasné...tvoj muž ti hovori už dva roky, že chce dieťa....čiže aj tebe bolo jeho stanovisko jasne....tak na akú....ste spolu spali????? A keď si tak vehementne proti deťom prečo si nešla na sterilizáciu??? Chúďa dieťa a muž....spamätaj sa niesi decko! Chrapala si s mužom vedela si, že je šanca, že ostaneš tehotná tak prevezmi zodpovednosť a rieš to!
@lalala94 v poriadku je to tvoj názor či sme kompatibilný ci nie. Myslím ze ja viem najlepšie či áno či nie. Vy sa s manželom zhodujete vo všetkom? Jediná vec v ktorej sme sa v živote nezhodli a nebolo to doteraz podstatne pre nás. Nikdy na mňa netlačíl ze deti musia byť len povedal ze on by deti chcel. 😉 ale nikdy ma do toho netlacil
@dievcacitajucelist ako hovorím on hovoril ze deti by chcel ale nie ze musia byť povedal ze život mame viac ako dobrý a krajší by bol s deťmi ale nikdy mi nepovedal ze musim byt tehotna a ze deti mat musíme! Iba sa vyjadril ze deti by chcel ale ze není to jeho podmienka keď budu budú a keď nebudú nebudú vždy mi povedal nikdy ma do ničoho netlačíl veľa krát sme sa o tom rozprávali ale tlacit ma do toho netlacil😊
@autorka, nezhodujeme sa vo všetkom, ale v základných veciach sme sa zhodovali už keď sme sa nesmelo začali držať za ručičky ako študenti a ešte sme sa len oťúkavali. Základné veci rozumej - názor na to, či chceme/ nechceme deti, na manželstvo (resp. tu mi bolo ukradnuté, či svadba bude alebo nie), na to, či chceme bývať spolu pred svadbou, či chceme spolu žiť na Slovensku alebo skúsiť zahraničie a pod. Toto sú tie veci na ktorých vzťahy často po rokoch padajú a vy ste pekný dôkaz. To, že nechceš deti je úplne ok, nie každý ich chce, ale už len to, že ako píšeš, snažila si sa manžela presvedčiť, že dvom vám je lepšie ako s deťmi dosť napovedá o tom, že zjavne ste mali iné predstavy a rokmi by sa to len stupňovalo. Každopádne ako tu už jedna baba napísala, teraz už nenariešiš nič. Buď si k tomu dieťaťu vzťah nájdeš po pôrode (snáď) alebo ho nechaj manželovi a daj im zbohom, lebo žiadne dieťa si nezaslúži matku, ktorá k nemu nemá vzťah a berie ho ako príťaž.
@lalala94 tvoj názor. Nepýtam sa na názor na vzťah ja viem ako to medzi nami je😉
Ďakujem všetkým za normalne reakcie vážim si to pekný deň 😊
@autorka Mas teraz len dve moznosti. Po porode bud ostanes s muzom a dietatom alebo od nich odides. Ale ak odides, zrejme stratis komfort, ktory teraz pri manzelovi mas. Vztah je ale o kompromisoch. Tie si doteraz adi nerobila, tvoj muz ano, ked vedel, ze nechces deti a on ano, vzdal sa tej myslienky kvoli tebe. Kolko ma tvoj muz rokov?
Jediné, čo vám bráni milovať vaše dieťa je to, že sa zubami, nechtami držíte svojho životného plánu nemať deti, užívať si život. V živote veci nie vždy vychádzajú podľa plánu a zmena plánu nemusí vôbec znamenať, že ste si zničila život, len pôjde inou cestou. Uvidíte, keď sa vám dieťa narodí, vy budete pre neho znamenať celý svet a nikto na svete vás nebude tak ľúbiť, ako vaše dieťa (nech budete akákoľvek mama). Želám vám veľa síl a skúste myslieť pozitívne ohľadom dieťaťa.
Veci v živote nejdú vždy podľa našich plánov. Riešenie však existuje vždy. Tak ma to naučili moji rodičia. Dieťatko v Tebe už rastie. Žije. Ty k nemu vzťah nemáš. Zatiaľ. Možno sa to zmení. Verím tomu. Dieťa je kúsok z Teba a Tvojho manžela, ktorého miluješ. Nesie vašu DNA. Toto by mňa rozhodne presvedčilo to ,,aspoň" skúsiť. Neplánované tehotenstvo je šok. Verím Ti. Viem to...Pre telo, pre psychiku. Pre Teba odporúčam rozhovor s psychológom, alebo človekom, ktorému úplne dôveruješ. Pomôže Ti to urovnať myšlienky. Prajem Ti veľa pozitívnej energie. Materstvo a rodičovstvo nie je to, čo sa prezentuje na Instagrame a iných sociálnych sieťach. Prajem Ti všetko dobré.
Ved normalne das dieta ihned po porode partnerovi, on pojde na full matersku a Ty do prace. Tazko das dieta na adopciu bez suhlasu manzela, ci otca dietata. Odporucam okamzite psychologa a takisto odporucanie na sterilizaciu hned pri porode. Alebo tesne po porode. Tiez sa o dieta moze starat napr babka, niekto iny z rodiny. Je tu viac moznosti. Tam zalezi na celkovom nastaveni. Ale pises, ze Partner dieta chce a ma on zaujem
@martinkatinka bude mať 25 😊
Ja som znechutena z teba.Mat dieta s manzelom a mat k nemu od zaciatku takyto odpor je proti prirodzdnosti,proti prirode,nenormalne.Strasne.
@maminkadeticiek presne toto potrebuje pocut tehotna zena s psychickymi problemami momentalne 🤐 Ver mi, ze nie je jedina a drviva vacsina tieto problemy prave kvoli ludom ako ty neriesi - lebo sa za to hanbi, lebo je to "cudne", lebo je to "neprirodzene"... potom to prerastie do depresii, ktore sa tahaju roky miesto par sedeni u psychologa v tejto dobe, ktore by jej pomohli myslienky utriedit... velmi rozumne, ved o nu nejde, ide len o to dieta ze 🙄
@anjelicek26 ďakujem si veľmi milá si vzor pre mnohé 😊 určite si tvoje rady zoberiem k srdcu uz som psychológa kontaktovala na pondelok mi dal sedenie tak som zvedavá bodaj by zabralo 😊
@anjelicek26 Nikto nikoho predsa neodsudzuje...24 rokov nieje už celkom mladý vek...zodpovednosť za svoje konanie už musí prevziať...tehotenstvo prekvapí, ovplyvni život ženy (pozitívne, negatívne ) je to zásadná a hlavne nenávratna udalosť...pokiaľ autorka nechcela dieťa mala tomu predísť...prostriedkov je "milion päť" rozumiem, že každá žena je iná...a viem, že nemá sa nikto s nikým porovnávať...ale dva priklady z môjho blízkeho okolia otcova sestra 5 potratov, jedno dieťa zomrelo týždeň po narodení, moja dobrá kamarátka 3potraty, dieťatko zomrelo v troch mesiacoch.....
@dievcacitajucelist
Nikto nikoho neodsudzuje ani ta žena má neodsudila je to jej názor ale tak podľa mňa sú ohomno viac neprirodzenejsie veci ako je toto. Možno si raz cestu k dieťaťu nájdem a ja som mala zavedenu antikoncepciu cize to úplne zlyhalo verila som tomu ale pán Boh to zariadil inak a po porode podstúpim určite sterilizáciu 😊 cize dúfam ze toto reálne bude fungovať..
Tak budeš sedieť s dieťaťom pol roka pri mori,😏
A, keď nie, tak mu ho necháš, alebo babke a budeš žiť svoj vysnívaný život.Tvoj chlap cestuje a nechceš byť sama?
Nie vždy to vyjde ako človek chce.Vobec nie si mladá.Snad sú to hormóny a psychologicka Ti pomôže nájsť riešenie a nadhľad.Nie všetky ženy hneď kupujú výbavičku, fotia si brucho.Materinsky cit je prirodzený u niekoho naskočí hneď, u druhej po pol roku, roku.Tou starostlivosťou a pocitom, že je na tebe závislé to príde.Mozno sa bojíš zodpovednosti...a zmeny
Vám všetkým trom držím prsty 🍀
@luccija ja som pracovala na výletných lodiach v Miami, dubaji a proste mali sme iný život ako je tu na Slovensku. A babkam ho nenecham a ani našim mama samé povedali ze co sme si spravili mame si vychovať cize ma nejako prešiel záujem. Mozno sa bojím zodpovednosti neviem možno depresia neviem ale trvá to ako som sa vrátila a nie som vo svete
Chápem...tak pre teba predstava prebalovat a kocikovat je nuda🙂čo už teraz radiť, ak si ho nechcela mala si ísť na potrat.Nikdy nevieš ako sa zmenis ja som robila do poslednej chvíle v práci hovorila, že o 2 r sa vrátim čo by som doma robila.Nakoniec som bola doma oveľa dlhšie ako 3 r RD a na prácu nemyslela.Len ma prekvapilo prečo si myslís, že rozhodujes iba ty.Ved dieťa je aj chlapove...cestovať a pracovať vo svete môžeš aj s dieťaťom, keď muž postavil dom, tak asi plánujete sa usadiť...skús myslieť pozitívne jasné, že o veľa prídeš, ale asi teraz neveríš, ale aj získaš.
A babky povedali dobre si dospelá musíš prevziať zodpovednosť.
Veru toto, ked ste zacali stavat dom, tak asi ste sa zhodli, ze sa aj tak usadite na jednom mieste 🙂
@luccija áno povedali to tak ako to je 😊 oni sú staršie pre nich bolo nepochopitelne ze sme za 12 mesiacov boli doma 2 týždne.. a dom sme začali stavať ako som zistila ze som tehotna 😊 cize pôvodný plán bol ostat tu s dietatom len nejako sa to mne sprotivilo ale možno je čas začať to brat ako to je a nie len plakat
@anjelicek26 áno pôvodný plán bol ostat uz tu ked sa dieťa narodi.. ja keď som pracovala ešte som to nebrala tak hrôzostrašne ako to beriem teraz od toho 20tt.. len ako som sa vratila na slovensko tak je to cudne pre mňa asi len neviem... sama neviem ani vyjadriť tie pocity je to pre mňa všetko zvláštne byť tu tak dlho uz
Je tam neskutocna diskrepancia v tych principoch toho , kde vobec chcete ako manzelia byt. Stavat dom v krajine, kde mi to nevyhovuje a nudim sa. Kazdy mal pred dietatom iny styl zivota. Dieta nieco zmeni a casto k dobremu. Absolutne sa mi nepaci pristup tej rodiny , ze spravili ste si a tak sa samo starajte. Hlavne ked potrebujes ako zena podporu. Podla mna to bude naozaj dobre dat do ruk psychologovi, lebo z takej situacie by som mala asi tazke stavy aj ja. Potom sa naozaj mozes citit tak, ze vsetci si pojdu to svoje a Tebe sa vsetko zmeni len z titulu matky. Na druhu stranu mat dieta je jedinecna moznost najst si cestu v tom vsetkom. Mozes svoje dieta ovplyvnit a vychovat ako chces. Aj tak, ze s Tebou bude uz v 3 mes cestovat cez pol sveta. Vela ludi ma strach z toho stereotypu a obmedzenia. Ale nie je to nejak nevyhnutne.
Ono ty mas v zivote tri obrovske zmeny naraz - zmena prace, nove byvanie, nove dieta... momentalne len vidis veci, ktore uz nepojdu... ved mas aj pravdu samozrejme. Netreba si to idealiizovat... ala ja to vidim na nas, zijeme v zahranici (prva sa nam narodila na Slovensku), boli sme medzi tym v dalsom zahranici na tri roky (takze sme sa 3x stahovali napriek detom), proste nema clovek uviazany kamen na nohe... preorganizujes, preplanujes, staci si v hlave natiahnut ten plan o 3-5 krokov dopredu a uvidis svetlo na konci tunela...
Každý žije ako vie a chce.Je logické, že babky žili iný život vy ste zažili, zarobili, používali jazyk.Nikomu sa nejdete nasackovat do bytu.Bude to dobre len máš veľa času premýšľať,😝možno o pár mesiacov dom prenajmete a pôjdete do sveta.
....tak si mala ist na kyret alebo zohnat pilulu v Česku. Je to tvoja chyba, spracuj si ju v sebe, ze si sa dala zmanipulovat mužom. Lebo je to tvoje telo a tvoja volba. Ty riskujes zdravie a život a psychickú ujmu, ktorú mas uz teraz. On neriskuje nič. Uz teraz s tym aj tak nič neurobis, musis donosit a potom nech sa stará on, vratane soplov a prebalovania... Ale rozhodnutie nechat plod bolo aj tak len a len na tebe. A myslím si že táto debata bola vytvorená na rozduchanie vášní o tom, kto si čo myslí o dobrovoľných potratoch 👍
@barborachors ja nedokážem zabiť človeka 😊. Teda dokáže to každý ale ja by som to nedokázala spracovať radsej by som dieta dala niekomu kto nemôže mať deti

Ty kokos, tak by som v tom prípade kaslala na názor muža keď viem, že mi to decko zničí život a radšej dám 300€ na potrat a rozidem sa ako teraz takto plakať a trápiť sa. No už nič. Máš len dve možnosti, keď sa narodí, buď tam bude tá láska a všetko zle pominie, alebo porodis, necháš dieťa otcovi a napíšeš mu list že keď chce, nech sa stará a ty sa viac neukaz.
😥