Nechcené tehotenstvo
Ahojte, prosím Vás nezaujímajú ma komentáre typu reci mali ste sa chrániť. Mala som zavedené teliesko a neochranilo ma to aj tak.. s manželom sme spolu 5 rokov, zo začiatku som bola rozhodnuta pre potrat na ktorý som samozrejme nešla lebo ma prehovoril a on si to dieta chce nechať. Teraz som v 26 týždni, som úplne na pokraji svojich sil, dieta ma kope vzťah k nej nemám žiadny, nechcem si ho nechať, predstavujem si aké sú tie deti keď vyrastú a idu do puberty, som uplne znechutenaz materstva, utierat sople a prebalovat. Týmto sa nechcem nikoho dotknúť ani nikoho uraziť len zdieľam svoje pocity lebo toto tiež nie je príjemná vec.
asi tak chyba bola uz ta, ze si sa proste nechala presvedcit na nieco o com si v hlbke duse vedela, ze aj tak nebudes chchiet. mozno to chcelo uz vtedy trocha viac sebazaprenia a mala si si presadit svoje
Pozri,ja som bola neplanovane tehotna,kludne si precitaj moj prispevok,aky vylev som tu mala…a dobre ti radia,ak sa neplanujes rozvadzat a dieta nechat muzovi,tak hladaj psychologa a napis aj do poradne Alexis,mne pomohli dost…a moc to neanalyzuj co bude v puberte a co ta caka,lebo si tym zhorsujes stav a nikto nevie,co nas caka. Mala som pocity podobne a dnes by som za svoju malu vrazdila,predala organy svoje atd,tak ju milujem…
@ibajaanikiny kde nájdem tvoj príspevok?
No chlap je ten posledný clovek ktorého by som chcela stratiť je pre mňa všetko ❤️
Držím palce, práca na lodi musela byť zaujímavá, predsa to je len niečo iné. Budeš to mať ťažšie, ale neboj dobrý psychológ a zvládneš.
Neviem ako sa dohladavaju prispevky,ale viem,ze sa to da. Asi skus kliknut na moj profil a tam asi ukaze aj prispevky…mne tiez dobre praskalo na bednu,ale potom v 3 trimestri sa to zlepsilo,uz som pripravovala vybavicku,zacala som sa aj pomaly tesit,no a ked sa narodila,tak ver mi,musela by si byt z ocele,aby to s tebou nic neurobilo,lebo vtedy ked som ju uvidela,aka je drobna,krehka,malinka,hned som vedela,ze ju milujem a chcem ju na vzdy chranit. Ty pises,ze muz je pre teba vsetko,tak si predstav,ze to male stvorenie je Vase spolocne,Vasa krv,geny a co moze byt viac,ked sa ozaj milujete a mate svoju malu vlastnu kopiu? Ver mi,teraz zbytocne vsetko analyzujes,daj sa do kludu,nepremyslaj velmi,uzivaj si pekne pocasie,chodte niekde s muzom,spolu vyberajte vybavicku,meno a nechaj to plynut po porode…nemusis ju ani po porode hned milovat,staci,ze pocitis potrebu sa o nu postarat a laska pride casom,tou starostlivostou,prvymi uspechmi babatka,milnikmi…vsetko,co teraz citis,je normalne a mas na to pravo,ale neubijaj sa. Mam kamosky,ktore chceli otehotniet a ked sa to stalo,sibalo im ako mne,ktora otehotnela po kratkej znamosti a neplanovane….hormony neoklames,robia si co chcu. A naozaj,napis do poradne Alexis,su tam mile a ochotne psychologicky,mne pomohli a do dnes sa ozyvaju,ci sme ok a ako nam to ide…nie si prva a ani posledna s takymi pocitmi…velmi na teba myslim a posielam ti vela pozitivnej energie. Ver ci nie,ale s muzom sa milujete,budes milovat aj toho maleho nezbednika v tvojom bruchu…daj tomu len cas a otvor sa tomu…
Nemaluj certa na stenu. Kludne sa pobav aj s psychologom. Po porode sa tvoje pocity mozu zmenit a nikde nie je napisane, ze musis byt tri roky s dietatom doma. Kludne mozes cestovat, mat opatrovatelku, cokolvek co budes chciet.
citila som sa podobne cele tehotenstvo.. hladala som zamienku preco to ukoncit, naozaj kazde zle vysledky a taaak.. bolo mi velmi zle cele tehotenstvo, postupne som si po porode zvykala, ze mam dcerku a mozem Ti povedat ze na porodnej sale ako mi ju dali som sa zalubila.. je to mala bojovnicka a pokladik ale uvidis, ja som bola na tom strasne, nechxela som ani porod a nic som si nestudovala k tomu a casto pocity, ze kedy sa zobudim z toho zleho sna, ze som tehotna.. bohuzial som to tak citila a kamosky niektore to plne chapali, zmes hormonov.. drz sa 🍀
a velmi sa mi pacil nazor, ze dieta sa prisposobi tvojmu zivotu.. neobmedzuje a neni to guľa.. sice moja ma teraz 7 tyzdnov a prisosobujem sa ja jej, ale velmi rada.. ber to vsetko dočasne, potom bude partacka 🥰
@zazvorka87 ale joj takéto drísty 😂😂😂 čítala si aj diskusiu či to mal byť výkrik do tmy na princípe trepnem prvé čo mi napadne? 🙏🏻 ak tvoje deti budú mať raz psychické problémy som zvedavá či aj s nimi sa takto budeš baviť 🤦🏼♀️ vieš koľko samovrážd bolo v mojom okolí? A to len preto lebo ľudia nechápu aké vážne to môže byť. A ako rýchlo sa zlé stane. A potom má výčitky okolie a nie ten človek čo to už nezvládol.
@zazvorka87 ja mám zase alergiu na ľudí čo p*ču o tom vedia a aj tak sú najmúdrejší na svete 😄 a toto čo tu robíme sa volá súcit nie ľútosť. Depresia je choroba nie životná voľba. Choroba sa má liečiť. Môj spolužiak sa zabil ako 22 ročný. Odišiel z domu do lesa a prestrelil si hlavu. Myslíš si, že jeho mama na pohrebe rozmýšľala o tom, že "jooj škoda, že si nevstúpil do svedomia je to od neho strašne sebecké.." akože fakt máš zmýšľanie zo 75teho toto 🙈😂 keby je na svete menej ľudí ako ty tak oveľa menej ľudí skončí tak ako môj spolužiak. Ale našťastie doba ide dopredu a ľudia tvojho zmýšľania postupne ostávajú v minulosti. Budem ti len držať palce aby si to raz nezažila vo svojom blízkom okolí nedajboh v rodine lebo keď potom vypustíš takéto slová a niečo sa stane tie výčitky budeš mať ty. Takže toť vsio.
@zazvorka87 áno autorka sa chystá vyhľadať pomoc ale povedať svoje emócie a to čo prežíva vnútri (nech už je to akékoľvek) nahlas bol prvý krok k uvedomeniu si, že je tu problém, ktorý treba riešiť a inak ako odbornou pomocou to nepôjde. Veľa ľudí to nahlas nepovie, tento krok neurobí a končí to škaredo takže si treba uvedomiť, že to, že sa to autorka rozhodla zverejniť bol jej prvý vnútorný krok k uzdraveniu. Netreba na človeka nakričať skôr než sme schopný uvedomiť si podstatu veci lebo práve pre ten strach z odsúdenia za niečo čo ani sami nechápeme prečo prežívame ľudia častokrát končia pod zemou lebo to nepovedia nahlas. Nesúďme, ponúknime empatiu, navrhnime pomoc. A môžeme zachrániť život a niekedy aj dva.
@zazvorka87 Koľko ľudí bolo na potrate, nemá z toho žiadne výčitky. Dieťa pre nich bolo len príťaž alebo ešte to ani dieťa nebolo, len zhluk buniek, ktorý nemá ani nervovú sústavu vyvinutú. Autorka sa ocitla len v depresii. Ty ako prolife by si ju mala pochváliť, že rozmýšľala skôr nad adopciou a že nešla na potrat.
@zazvorka87 ja som ale proti potratom, ja osobne by som na potrat nešla. Prečo , pretože nemám dieťa, podľa tvojej logiky o deťoch nič neviem? Ale som za slobodnú voľbu, nech sa každý rozhodne ako vie. Nemá každý nato podmienky dobrého manžela a zázemie, aby mohol prijať dieťa na svet vieš.
Skús zavolat na poradňu Alexis. Myslim že by ti mohli pomôcť.
@emenia uz skúšam všetko no nejako mi nič nepomáha veľmi ma to mrzí..
Ja som neplanovane otehotnela ozaj mlada, nie v 24, bolo to tazke vsetko to prijat, ale zvladli sme to...nechcem to tu velmi rozoberat, ale ak chces, napis mi ip.

Ďakujem za rady názory určite si niečo z toho vezmem a určite je to zaujímavé ako to vidia druhý ľudia budem veľmi premýšľať vďaka pekne 😊