Nemám peniaze na kočík
Ahojte mamicky nemam sa komu zdoverit tak pisem sem.dostala som sa do situacie kedy neviem ako dalej.ano svojou vinou svojou hlupostou.mam dve deti cakam tretie.prve ma vo vychove ex manzel.aj ked to bolelo suhlasila som po porade zo socialnou pracovnickou lebo maly chcel v tom case byvat snim.druhe som musela dat napisat na mamku lebo som dosla o vsetko o pracu,byt,....teraz cakam tretie a vdaka mojim chybam nedostanem na babo nic len rodinne pridavky prosim vas o radu co mam rpbit nemam ani na kociar ale prec ho nedam je to moje dieta a chcem vsetko casom napravit socialna pracovnicka mi povedala ze omne nepochybuje.ze som dobra mama ale je tazke sa postavit na nohy do toho mam pozicky ktore niesom momemtalne schopna platit som zufala.nikto ma nezamestna som uz v 6mesiaci😖
@karcika88 A kde teraz bývaš? Nemožeš ísť bývať k mame? Alebo prípadne skús zavolať do nejakého krízového centra pre matky s deťmi, tam ti určite budú vedieť poradiť. Pohľadaj v bazare inzeráty, kde mamičky darujú veci, je tam aj kočík, prípadne popros nejaké kamarátky, čo majú deti, žeby ti niečo podarovali. Ja som všetko maličké už rozdala, maximálne pár látkových plienok by som ti mohla poslať a zopár podbradníkov plus mám nejaké veci od 9mes. vyššie. Ak chceš, ozvi sa mi do IP.
@karcika88 ja ťa chápem, mne sa takto podarilo štvrté, v období ked som bola finančne zle, v rozvodovom konaní, nebudem sa rozpisovat o sebe, ale zvažovala som všetky možnosti, potrat som tiež vylúčila, no jediný kto mi pomohol boli rodičia , dobrá kamrátka a super kamarát, ktorý je teraz s nami a sme šťastná rodinka....držím ti palce, popros o pomoc tu na inzerátoch, je toho veľa čo mamičky darujú, zvládneš to....
@karcika88 uuufff!!! Najprv treba stat na nohach a potom ich roztahovat...ach jaj.
Pan Otec je kde? Vyzivne je/su kde?
Prve mesiace si vystacis aj so satkou s babom. Zohnat kocik darom urcite nebude problem tu na MK - plno mamiciek sa aj rado zbavi vseliakych starych. To iste s oblecenim.
...ale ty si co za chyby musela robit, ze takto si rozj*bes komplet rodinu, deti?
Uz ti len doprajem pevne a pekne vztahy so socialkou aj do buducna.
Budete vsetci potrebovat. ☹
mas kde s babom bývat? ak nie pozri tu, je tu vela zariadeni
http://www.kmotricky.sk/potrebujem-pomoc/
lebo to bude zaklad. Kocik a oblecenie ti ludia daruju. V mestach byva akcia ZOna bez penazi, tam si mozes zdarma vziat co chces, co potrebujes. Je tam kopec detskych veci.
dalsia vec, zvaz nejaku formu antikoncepcie, da so to riesit rozne. lebo toto je jednoducho od teba nezodpovednost.
Ani rodičovský nedostaneš? Som myslela ze to ma každá preto sa pýtam.
No je to blbá situácia ale hlavu hore a bojuj.
Nechcem ti v tejto situácii nejak nakladať. Ale uprac si v zivote, tvoje deti ti raz poďakujú a možno aj nie ale rob tak aby si nemusela ľutovať. Nemusia mať všetko ale potrebujú mamu. Dúfam že najstaršie aspoň navštevujes. A s tým druhým bývaš?
Zvládneš to.
a hlavne ako tu na MK plačeš že nemôžeš otehotnieť a strááášne sa snažíte...vidíme tú snahu a následky
@6mia6 nie, rodičák nedostane, keďže už má deti, o ktoré sa nestará...
Nárok na rodičovský príspevok nevzniká, ak oprávnená osoba je rodič ďalšieho dieťaťa, ktoré je zverené do osobnej starostlivosti druhého rodiča, do náhradnej osobnej starostlivosti, do pestúnskej starostlivosti alebo do starostlivosti fyzickej osoby, ktorú určil súd nariadením predbežného opatrenia, alebo do starostlivosti budúcich osvojiteľov alebo je v osobnej starostlivosti poručníka, a na zabezpečenie riadnej starostlivosti o toto dieťa sa poskytuje rodičovský príspevok.
@dominika6 tak tomuto nerozumiem....na jednej strane vypisuje že nemôže byť tehu a na druhej tu píše že už má 3 deti? to bocian doniesol toto leto? všetky 3???? 😀😀
Ahoj...každá situácia je riešiteľná. Dôležité je, že dieťatko si chceš nechať. Neviem z akého mesta pochádzaš, ale ak máš problém s financiami, bývaním a všetkým ostatným, skús ,,Úsmev ako dar- centrum Dorotka". Tam pomáhajú rodičom, mamkám aj tatkom v núdzi. Pomôžu Ti, pomôžu Ti nájsť prácu...je to dočasne, ale na nohy sa postavíš s ich pomocou. Napíš odkiaľ si...
@deti95060810 nie mala 2 a potom sa snažili o tretie..a ked sa pošťastilo tak zrazu ho nemá ako vychovať,..
nik nemá právo súdiť,každý sa môže dostať do krízovej situácie...ale prvé dieťa nemá..druhé dieťa ,,nemá,,tretie dieťa skončí kde..
@dominika6 ja som to pochopila, len autorka témy z nás robí somárov....😉
@dominika6 nuž úprimne, ja osobne by som nedovolila mať ďalšie dieťa žene, ktorá sa nestará o predchádzajúce... je mi jasné, že nie je reálne to nijako ustrážiť, ale proste ak sa nevie postarať o prvé, o druhé, tak akým zázrakom by sa dokázala postarať o tretie? Nehovoriac o tom, ako sa raz budú cítiť tie dve staršie - že ich mama nemala až tak rada ako to najmladšie, keďže ich sa vzdala a nechala si len to tretie...
Za povzbudenie a rady velmi dakujem.a tym co nevedia a sudia moje deti milujem a oni to vedia staram sa ako viem ale koli zdravotnym problemom odsudzovat to je na hanbu!
@sissy27 No je to ťažko súdiť, ja napr. poznám ženu, ktorá prišla pri rozvode o 2 deti, lebo jej muž mal prácu, dom, peniaze, ona nič, bola z rozvrátenej rodiny, matka alkoholička, otec neznámy, nemala kam s deťmi ísť, bola bez práce po rodičáku, tak súhlasila, aby si deti vzal otec. Teraz má nového partnera, s ním má dalšie dieťa, o ktoré sa vzorne stará, tie prvé dve navštevuje a platí na ne, vidno na nej, že ich má rada a je z toho nešťastná, ale aspon sa snaží.
@karcika88
Ak mas zdravotne problemy, mala si si riesit to najskor, az potom dalsie tehotenstvo. Darmo sa rozculujes, zivot ludi privedie do roznych situacii, ale toto je z tvojej strany cista nezodpovednost. Ty nie si tehotna prvykrat, ze zrazu sa ti vsetko zrutilo na hlavu. Ty uz cakas tretie dieta, kym o prve dve si prisla, takze tam nebude nieco v poriadku uz cele roky. Mala si si ako prve dat do poriadku zivot, bojovat o uz existujuce deti, to nie je riesenie, ze si spravim nove a ked si si ho uz robila z lasky, kde je teraz tvoj partner???
Toto je presne ten príklad, ako niektoré ženy klamú a vymýšľajú si 😂 J jednej téme deti nemôže mať...v druhej čaká už tretie....v tretej má deti kdesi v prdeli 😢 Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale nechať si urobiť ďalšie dieťa, keď nič nemá, hlavne strechu nad hlavou 😢 A zarazila ma veta, že dieťa musela dať "napísať" na mamu ??? Čo je to boha nehnuteľnosť ?
Ja si myslím, že áno, jedna chýba sa stane, aj vážna a rozsiahla. ALe tu došlo k celému sledu zlyhaní. Podľa mňa najlepšie dať dieťa na adopciu.
vyborny sposob ako vydrankat od sucitnych mamiciek oblecenie a ine pre seba a svoje deti......
...ci toto zas nie je tema zalozena len z dovodu vyvolania burlivej diskusie...neverim ze by nejaka zena bola takto hlupa...ci???
@janickacrazy nuž podľa toho čo píše zakladateľka, tak toto nie je ani zďaleka rovnaký prípad... jedno dieťa u otca, druhé u babky, tretie na ceste a každé má očividne s iným chlapom... zrazu už aj zdravotné problémy sa objavili...
stať sa môže všeličo, ale keď sa neviem postarať o prvé dieťa, potom ani o druhé, tak si spravím tretie, lebo to už pôjde? V prvom rade mala vyriešiť to, aby boli obe deti u nej, alebo aspoň to druhé, prvé je u svojho otca, to je tiež rodič rovnako ako matka... ale ak je dieťa u babky, tak proste zlyhali obaja rodičia... a s tým tretím to v tomto prípade nedopadne inak, tiež sa bude starať niekto iný...
Hm, zeby dalsia, co sa chce zadarno dostat k veciam? Necudovala by som sa, podla toho, co a ako pise, to asi aj tak bude. A dieta napisat na staru mamu? Co je auto?
Je tu kopec mamičiek, ktoré darujú starší kočík, výbavičku aj oblečenie ale podstatné je aby si s ním mala kde bývať a ak sa dá tak vybaviť aspoň nejaké výživné na dieťa od otca, vybaviť si aspoň tie sociálne dávky a už ďalej môže pomôcť iba rodina. Budem držať palce aby si to nejako zvládla

@karcika88 a tretie dieťa nemá otca? dieťa má nárok na výživné od neho... dávky v hmotnej núdzi si skús vybaviť...
neostáva ti nič iné, ako si po pôrode urýchlene hľadať prácu, kočík a základnú výbavičku ti určite poposielajú baby aj z mk...
a do budúcna - nemusíš mať dieťa s každým chlapom, ktorý sa ti dostane do nohavičiek, dá sa sexovať aj bez následkov...