Nenávidím samu seba aj celý svoj život
Neviem ako zacat asi len tym ze mam rodinu deti muza pracu,ale ja nevidim zmysel zivota v nicom.Mam pracu ktoru nenavidim ,uzkostne stavy ktore nevnima nikto okrem mna,lebo ved .....bude lepsie.Nemam konicky ,praca ktoru robim nenavidim ale neviem najst nic lepsie.Manzela ktory si zije viac menej svoj zivot a nic so mnou neprebera.Deti vacsie ktore uz potrebuju len navarene ale miluju ma a ja ich ,no samozrejme uz niesu male.Niekedy mam stavy ked idem spat stym ze by som sa najradsej rabo nezobudila.Aj tak by som nikomu nechybala.Bola som u psychologa ale nic mi to nedalo a ja neviem najst zmysel zivota.Idem von aj na prechadzku ale ked pridem domov zase ten pocit ze som k nicomu.Cely zivot som obetovala detom ale teraz vyrastli a ja nemam nic.V manzelovi oporu nemam.
Tak si potom nič s toho čo hovorí nepochopila...
Pises že k psychiatrovi nechces, lebo si si nevedela odviknut od liekov.. to.bolo ale predpokladám dosť rokov dozadu, aj ty si bola iná.. lieky sa stále vyvijaju, tak aj ty máš iné skúsenosti a predpokladám aj inu vôľu.. podľa toho čo pises máš naozajstnú depresiu, aspoň pre rozbeh by bolo najvhodnejšie začať s liečbou.. alebo myslíš že je lepšie sa nezobudit? Moja mama zomrela keď som mala 20 rokov, neverila by si v koľkých situáciách mi neuveriteľné chýbala a chýba.. naozaj si myslíš, že tvojim deťom by si nechýbala? Že to že sú veľké, ťa už nepotrebujú? Človek potrebuje mamu vždy, nie len na naloženie jedla.. koľko krát by som jej tak rada zavolala a spýtala sa jej na niečo.. nemám kam.. neber sa svojim deťom a pokus sa s depresiou niečo urobiť pomocou odborníkov..
V prvom rade navštív psychiatra, nie psychológa. Zrejme potrebuješ antidepresíva. V druhom rade, deti sú veľké, konečne máte s manželom viac času na seba a svoje záľuby. Ak žiadne nemáš, je najvyšší čas si ich nájsť. Adoptuj si psíka. Budeš mať spriaznenú bytosť, kamoša na prechádzky a ten pocit, že niekoho dostaneš z dna a ponúkneš mu domov, na nezaplatenie.
Ako prvy uspech u Teba vidim, ze sa zacnes mat rada, viac ako deti, zacnes sama seba milovat.. je to tazke a neznasam toto klise, ked sa vravi. vidim to na mojej znamej, skoncila s tazkymi depresiami v Zaluzi a davaju jej elektrosoky, odpalia jej za chvilu mozog, ale to je jedine, co jej pomaha a ja som z toho zdesena, ze v tomto tisicroci este pristupuju k takymto praktikam,ale nevedia najst spravnu kombinaciu liekov, a uz si parkrat pokusila zobrat zivot, ma deti aj psika, ale to nestaci...kazdopadne, ak nie lopata, ako tu radia baby, alebo dobrovolnictvo, ja navrhujem cestovanie, objavovanie novych krajin, alebo len tak na par dni vypadnut... a zbavit sa tej prisernej prace, ktoru nenavidis! Drzim palce a posielam ❤
@jana_eyre_2
@cistykvietok tak pojdem k psychiatrovy ak ma nejake vezme lebo co viem je velky problem sa niekde dostat.Idem sa teda rozbehnu,nieco robit a nerozmyslat na sebou.Majte sa tu pekne.
Držím ti palce aby ti bolo lepšie..
Aj ja ti veeeľmi držím palce🍀 Dúfam, že nám bude lepšie.
@jana_eyre_2
@tslobik dneska som si trosku zasportovala a je vidiet ze to malinko pomohlo.Myslite ze ked to bude pravidelne tak to pomoze viac? Citila som sa dobre a aj tym ze som nieco urobila pre seba fyzicky lebo niesom tlsta ale kondicka nic moc.
Určite ti bude lepšie, ja som bola so psom len a tiež mi bolo lepšie.
Určite áno šport je naj na úzkosti, depresie.dostat von zo seba tu zlosť, frustráciu zvýšia sa endorfíny.Prekrvi sa telo, mozog.Cokolvek čo Ti spraví radosť upiecť koláč, zavolať kamarátke čokoľvek len niečo robiť😀
Určite pohyb veľmi pomaha a je to jedna z najlepších možnosti ako sa venovať sebe.. už len obyčajná prechádzka dokáže úžasne prečistiť hlavu..
Začnite pracovať na svojom šťastí! Aj malé kroky k úspechu treba vnímať ako výhru. Ak tieto úlohy nezvládate sama, obráťte sa na odborníka, či dobrého priateľa. Skúste sa zamyslieť nad zmenou- práce, denného stereotypu, psychológa, vzťahu k partnerovi... Veľa vecí opisujete, že "nemáte".... obráťte sa do svojho vnútra a zhlboka sa nadýchnite, aby ste mohli uskutočniť tie veci, ktoré Vás robia skutočne šťastnou. Držím Vám v tom palce😉
A keď človek vie, čo by ho zbavilo depresií ale nedokáže to objektívne? Že je to nemožné pre neho samotného? Napr. financie, bydlisko.....??
10 rokov som žila s mužom.. Mam sním 2 deti.. No nikdy to nebol ideálny vzťah.. Bol odomna starší o 20 rokov.. Po 10tich rokoch spolužitia som stretla muža.. Ženatého neskutočne som sa doňho zamilovala až tak ze som sa zbalila s detmy a presťahovala som sa 300km od môjho bydliska do mesta kde žije on.. Stále mi vravy že ma má veľmi rád že sa ma nikdy nevzdá ale svoju ženu nemôže opustiť ja to toleruje pretože nikdy som nebola tak zamilovaná ako som terás.. No strašne trpím v tom vzťahu nevenuje mi dostatok pozornosti koli každej hlúposti sa na mňa nahnevá niekedy v jeden deň je všetko ôk strávime spolu naozaj prekrásny deň a hneď na druhý deň je od meraný nerozpráva som ou nereaguje na mňa nechcem o tu lásku prísť no strašne ma to boli čo mám robiť??
Zmysel života každeho človeka je: Poznať Boha, Milovať ho, služiť mu a tak prist do neba. Na zemi sme hlavne preto aby sme si spasili dušu. Spoznaš Pana cez Božie slovo,tam zistiš ako ho maš milovať (zachovavať prikazania a jeho slovo) a tak mu služiť. Božie slovo ti dá život. Musiš uveriť v Pana Ježiša a znovuzrodiť sa lebo ak človek žije v hriechoch a bez pokania, bez Božieho slova žije pod kliadbou, a nemá v sebe život nema v sebe večny život, život je prazdny. Ja som bola vyslobodena z depresii lebo to bol duchovny problem nie duševny preto psycholog tazko moze pomoct....

Odkiaľ si?