icon

Nenávidím samu seba aj celý svoj život

16. feb 2020

Neviem ako zacat asi len tym ze mam rodinu deti muza pracu,ale ja nevidim zmysel zivota v nicom.Mam pracu ktoru nenavidim ,uzkostne stavy ktore nevnima nikto okrem mna,lebo ved .....bude lepsie.Nemam konicky ,praca ktoru robim nenavidim ale neviem najst nic lepsie.Manzela ktory si zije viac menej svoj zivot a nic so mnou neprebera.Deti vacsie ktore uz potrebuju len navarene ale miluju ma a ja ich ,no samozrejme uz niesu male.Niekedy mam stavy ked idem spat stym ze by som sa najradsej rabo nezobudila.Aj tak by som nikomu nechybala.Bola som u psychologa ale nic mi to nedalo a ja neviem najst zmysel zivota.Idem von aj na prechadzku ale ked pridem domov zase ten pocit ze som k nicomu.Cely zivot som obetovala detom ale teraz vyrastli a ja nemam nic.V manzelovi oporu nemam.

loliki
16. feb 2020

A čo ti chýba? ( čas na seba, spoločnosť, peniaze, láska, zábava) Co si myslíš, že by ťa urobilo šťastnou, alebo aspoň prinieslo nejaku zmenu k lepšiemu? Čo robíš preto, aby sa niečo zmenilo? Napr. dáš si B komplex, Magnézium, vitamínové doplnky, piješ čaj na dobrú náladu - proti stresu, máš niekoho, kto ťa rozveselí? alebo naopak niekoho, koho ty urobíš šťastným? ( človek, pes, kvety...)

autor
16. feb 2020

@loliki no snazim sa chodim do spolocnosti ale obcas sa premaham ale idem na kavu a tak.Bola som mlada dlho v zahranici takze tu som kontakty stratila a potom len muza a deti.Ano vitaminy si davam magnezko aj cajiky.Alkohol som skusala ale to sa este zhorsilo to rozmyslanie tak tomu sa vyhybam.A najhorsie su rana pre mna,potom uz je lepsie.

loliki
16. feb 2020

Ktorí ľudia ti najviac chýbaju z čias, ked si bola v zahranicí? Nemávate stretká zo školy? Vzťahy za slobodna sa väčšinou dostanú do úzadia, keď si zalozíme rodinu, je jedno, ci si v zahranicí, alebo doma. Chýba ti spriaznená duša?
Aké sú rána? Stres, či nechuť do života?

autor
16. feb 2020

@loliki mala som jednu kamratku ozaj spriaznenu dusu v zahranici ale potom sa nase cesty rozisli.Lebo ja som bola starsia a uz som nemala chut stale cestovat tak som si nasla.muza a mala deti.
Rano taka nechuť do zivota,smutok,beznadej

miriam11
16. feb 2020

Keď budeš čakať mňa nejakú kamošku, ktorá pôjde cvičiť.. nikdy cvičiť nepôjdeš. Chod sama, tam sa zoznamis.

montemotherone
16. feb 2020

Skús začať od práce a zmeniť ju. Je to len a len na tebe. Práca je v živote veľmi dôležitá, hlavne radosť z nej. Píšeš že si nevieš nájsť lepšiu. Skús si definovať čo by ťa potešilo, čo by ti naozaj urobilo radosť a choď za tým. Nečakaj pasívne, že niečo okolo teba sa samé zmení. O radosť šťastie treba zabojovať. To čo cítiš je normálne. Prišla kríza stredného veku, "syndróm prázdneho hniezda"... Bola si tu kvôli deťom a zabudla si na seba, asi aj na vzťah s manželom... Skús sa s ním porozprávať, nájsť nejaké spoločné riešenie, znovuoživenie vzťahu... je to vždy o obidvoch 🤷‍♀️

ktochytavzite
16. feb 2020

Tak bud rada ze si a ze netrpis biedou a tes sa z toho ze mas co dobust,praca ak Ta nebavi tak hladaj inu,ak mas deti vatsie a pracujuceho manzela,tychvoar mesiaciv bez orace vydrzite financne.

loliki
16. feb 2020

A spávaš dobre? Spánok slúži na dobitie energie a oddych. Zamýšľam sa nad tým, prečo tento efekt akoby chýbal? Ráno ideš do práce? Nie je problém v práci? Alebo ak spávaš s manželom - nechrápe? Dokážeš sa vyspať? Si rada, že ho máš? Nebolo by dobré oživiť váš vzťah - napr. začať si znovu randiť? Prepáč, že sa vypytujem, len sa snažím s tebou nájsť koreň problému. Lebo ma zarazil nadpis: Nenávidím... Prečo? Ublížila si niekomu? Čo zlé je na tvojom živote? Mne to pripomína nejaký deficit - že ti niečo/niekto chýba? Si sklamaná z niečoho? Čo tak napr. dať si večer Persen na kvalitnejší spánok?

autor
16. feb 2020

@loliki s manzelom neni dobre ale to tu nechcem rozpisovat ale nehadame sa ,skor take hluche obdobie ,bavime sa len o detoch atd.
Spim dobre pomerne.
Vzdy som bola uzkostliva od dietata vsetko prezivam ale vacsie problemy vyriesim v pohode.Toto mi pride ako vyhorenie zo stereotypu.

demonka5
16. feb 2020

V prvom rade smer obvidnh nech urobi vysvetrenia,hormony,krv atd ja som mala take stavy a bola som aj sa psyxhologom,nepomohlo,pricom to bol stav na zaklade fyziologickej choroby strasne pecenove testy choroba

lenocka12345
16. feb 2020

joga ....
a keď nechceš ísť k Dr. tak podporúčam arteterapiu 🙂

alchemilkazltozelena
16. feb 2020

A aka je to praca? Mozes napisat?

autor
16. feb 2020
lenkakravcova
16. feb 2020

@jankapepe Mojou prácou je starostlivosť o muža a domácnosť. ☺️
A je pravda ze nič po mne nie je vidieť... Desať minút po upratanie je zase doma bordel. 😀
Inak som z povolania poľnohospodárka. ☺️ (takže doslova lopata - a pri tom sa dá aj vidieť výsledok, v meste kľudne aj kvetinky na balkóne).

lovelizoe
16. feb 2020

@tslobik pridávam sa k tebe a autorke témy... padla som do fázy všetko zle, viem že s tým musím niečo robiť, ale neviem kde začať. Je to ako také zamotané klbko, čo len naberá a naberá a zväčšuje sa. Rokov máme s autorkou rovnako, ja som vlastne nedávno oslávila narodeniny a odvtedy je to už úplne k nevydržaniu. Neviem,či ma vydesila blížiaca sa 40tka 😁alebo je to náhoda...A táto časť roka tomu tiež isto nepomáha. Ale už dlho je to tak,že sa obetujem pre všetkých...a už prestávam vládať. Nekonciaca práca v domácnosti,ktorú ani nevidno a nik si ju neváži. S partnerom si nerozumieme, som zo všetkého nekonečné unavená...

tslobik
16. feb 2020

@lovelizoe Presne, ja nič nestíham, som len v práci a doma len domácnosť, ale nič nevidno. Robím dookola to isté a na druhý deň ani nevidno. A za rok tiež 40-tka. A toto ma deptá, že už to ide dole z kopca a bude len horšie, aj so zdravím atď. Preto si hovorím, buď teraz, alebo nikdy. Myslím zmenu doterajšieho života. Ale zase ja chodím aj na výlety, aj na kávu, aj na plaváreň občas. Robila by som toho oveľa viac, čo by ma bavilo, len nie je kedy a v podstate ani za čo.

loliki
16. feb 2020

Chápem. Možno. Človek vraj potrebuje 12 objatí denne, aby prežil. A ty si sa rozdala deťom, teraz vyrástli a nemáš nič.-ako píšeš. Skús sa venovať aj manželovi, bavte sa o ňom, o vás, lebo pre vás je dôležité vaše šťastie. Objatím manžela už dostaneš jedno objatie, objatím detí dostaneš ďaľšie, môžeš kľudne objať aj samú seba. Posielam ti jedno objatie, za to, že si starostlivá a obetavá mama a manželka. V skutočnosti máme len to, čo sme rozdali. 🙂 Ale pri toľkom rozdávaní, nezabudnime dopriat troska lásky aj sebe. Kup si nieco pekné, odmeň seba. Ja viem, ze by to mohol urobit manzel alebo deti, troska vdaky by nezaskodilo, ale co si nespravis sama, to iny neurobi.

bebitobi
16. feb 2020

Prečitaj si knihy od Baričaka ... odporúčam..

luccija
16. feb 2020

Ako máš velke deti, keď máš len 37 r?šport, aktivity s nimi môžeš ešte robiť nie?Všetky ženy čo sú nespokojné so životom majú horší vzťah s mužom a cítia, že deti sa vzdialuju a majú strach čo bude dalej.Vies si predstaviť tak žiť s muzom ešte 30 rokov?Kríza stredného veku stereotyp majú všetky ženy čo majú rodinu a neupadajú do depresie.Ranne úzkosti bývajú pri depresii zníženom serotonine.

luccija
16. feb 2020

@loliki mať deti je čistý altruizmus.Vies, že sa Ti to, co si do nich vložila nikdy nevráti😂

luccija
16. feb 2020

@maialeo čo to znamená ten Saturn?

loliki
16. feb 2020

@luccija Mám deti. Prečo by sa mi to malo vrátiť, čo do nich vložím? To nie je obchod, či automat : vhodím mincu a dostanem nápoj. Mať deti je hlavne o láske a o odovzdávaní. Ja som tiež bola dieťaťom, vychovávali ma, nevraciam vychovu rodičom, ale to čo som dostala dávam ďalej. Pozri si film Podej to dál / alebo Podaj ďalej. Presne si nepamätám. Ešte som sa nestretla s názorom: chcem mať dieťa, aby som z neho mala nejaký zisk a aby mi všetko vrátilo, čo doňho investujem.

almia
16. feb 2020

pozri si dnes modre z neba, aka je bieda ako sa maju ludia ake maju choroby.... ja ked som zle na tom pozeram tieto programy a uvidis ako sa maju ludia ovela horsie ty mas vsetko a nevazis si to... a zameraj sa na seba, kup si na seba oblecko, kozmetiku potes seba- min na seba € - mne to pomaha.. a podla mna sa nudis tak preto tieto stavy, viem o com pisem.. sama som tym presla

ladyvi
16. feb 2020

Kazda mame take obdobia. Aj ja. Taky stereotyp, ale nikdy som sa v skutocnosti nepovazovala za nepotrebnu. Najdolezitejsie je si uvedomit, ze hladat zmysel zivota je zbytocne. Co je totiz zmysel zivota? Ved predsa zit zivot. Nic viac, nic menej. Ziadne hrdinstva, ziadne velkolepe ciny, zivot niekomu prinesie nieco uctihodnejsie, niekto prezije bezny akoby bevyznamny zivot. A no a? Prezit ho aj s utrapami, stastim, nestastim, rodinou, priatelmi, a kazde rano vstat a zit. Hostit, pozyvat, konat drobne ciny, navstevovat, a najst si nejaku zalubu. Mne osobne by skor hackovanie urobilo depku, ako radost. Ale hrabat sa v hline vonku, alebo slapat vrchy, by som mohla furt. A keby som mala "ucitela", urcite by som robila cosi s drevom. Kazdy citi,k comu ho to najviac taha. Ludia stratili kontakt s prirodou, s rodinou, prostredim z detstva, a stane sa len taka bludna ovca a taky clovek potrebuje najst iskru. Vnutro napoveda, kde hladat stastie. Treba viac pocuvat. A vela citat. Podla mna recept na spokojnejsi zivot, je aj vela citat knihy.

katkati
16. feb 2020

@ladyvi Veľmi dobre napísané.

autor
16. feb 2020

@bebitobi Baricaka mam precitaneho od predu dozadu vsetky,aj na prednasky chodim

autor
16. feb 2020

@almia ano nudim sa to je pravda a tie pribehy ano vzdy si uvedomim co mam ,lebo vlastne ziadne existecne problemy ani choroby nemame.Ale ja si tymto hlupym rozmyslanim zachvilu nejaku privolam 😢

dzlucia
16. feb 2020

Viem ako ti je ver ze nas je ovela viac 😔ale je len na nas ako to zvladneme 😉ja si vymyslam totalne blaznive veci a su pre mna veeelmi tazke a tak sa tym zapodievam. Moje ddticky uz odrastli a nepotrebuju ma taktiez ale musime si najst dalsi zmyslel a musime sa tesit mne dost pomaha hudba do usi😊a v noci si aj pekne poplacem a idem dalej 😂vzdy pride novy den a urcite bude v nom nieco pekne a musi sa hlavne zacat tesit z malickosti a to bude ten spravny krok😊

jankapepe
16. feb 2020

@lenkakravcova 🙂 ale tu snáď vidíš výsledky šťastné deti a spokojný manžel ....nie? 🙂 Výsledkom tvojej práce je fungujúca rodina.
Skôr som mala na mysli prácu typu sedím v kancli či za pásom a výsledok fiktívny.

bmuller
16. feb 2020

Uz ti tu niekolko holiek pisalo, a ja by som sa pridala... Ak mas kladny postoj k zvieratam, a mas moznost (priestory, cas), zeby u vas mohlo byt zviera, skus si vziat nejakeho psika, napr. z utulku... budes sa mat o koho starat, mozes chodit na prechadzku, mozno aj deti by boli radi... Nie je to sice take uslachtile ako pomoc ludom, ale je to ista moznost pozitivnej zmeny v zivote, ved psik je vdacny tvor 🙂