icon

Nešťastné bezdetné závistlivé ženy

leria
4. dec 2012

založila som túto smutnú tému, pre ženy ktoré sú v podobnej situácií....ja som po druhom potrate...doteraz som bola plná optimizmu, no a zase to na mňa doľahlo....viem, že to pominie, že opäť vstanem a budem bojovať dalej...len ma trápi ten môj stav, za ktorý fakt nemôžem...závidím všetkým mamičkám, je mi zle ked otvorím nejaký časopis a sú tam samé fotky so šťastnými rodinkami...vo svojom vnútri som prajný a dobrosrdečný človek a trápi ma tá moja závisť...viem že to pominie...no mám strach z budúcnosti, ak náhodou ostanem bezdetná...čo to so mnou spraví...o mojej známej, ktorá sa snaží všemožne otehotnieť už 15 rokov, hovoria, že sa velmi zmenila....že je zákerná a plná nenávisti...a možno niekedy nemá svoj deň a okolie ju hned odsúdi, že je to kvoli tomu, že nemá deti......už teraz nemám chuť bojovať s nepríjemnými otázkami a nepochopením...a neznášam, ked mi niekto povie, že nemám na to myslieť...hm, keby som mala 30-tak možno na nejaký čas viem zabudnúť......snažím sa byť nad vecou, dokonca som velakrát sa snažila povzbudiť kamarátky, ktoré majú taký istý problém...viem, že život nestojí na dieťati a možno mám predurčenú inú cestu.....no ešte nie je koniec všetkým nádejam...ešte mám v sebe vela síl bojovať a vieru, že sa stanem matkou...no je to jeden z mojich posledných vlakov a mám obavy ak ich prešvihnem, čo to spôsobí...ako to zvládnem byť a žiť s nálepkou bezdetnej ženy....

denkatn
26. dec 2014

@vege1 rodili aj 40- tky, ale preto, lebo nebolo tolko umelin v strave a v ovzdusi...dnes nema ani zelenina (pestovana najma pri umelom svetle v skleniku) toklko vitaminov co ma mat, preto ju prihnojime a problem vyrieseny (ironicky) som citala ze len indianky niekde v pralese a v grecku na nejakom ostrove, kde zeny jedia vela oliv a pasu kozy tak tie zevraj rodia dokonca aj v 60- tke. neda sa to dobre odsledovat pri tych indiankach. ostatne my uz mame bohuzial nie tak zivotaschopne vajicka, lebo telo si mysli ze zije v chemicky zamorenom prostredi. mala som problemy s neplodnostou, tak som citala vela knih o vplyve stravy na plodnost a vsetky sa zhodli ze cim prirodnejsie a menej spracovana strava tym lepsie. takze baby, aspon nieco sa da trochu ovplyvnit, dajte sa na zeleninove štavy, pestujte si doma aj v kvetinacoch, upriamte aktivitu tymto smerom. drzim palce.

vege1
26. dec 2014

@denkatn V tomto sa s tebou uplne nezhodnem, ale tak kazdy ma svoj nazor a je to tak spravne. V 70tych a 80tych rokoch, ked sa este bezne hnojilo DDT a podiel hnojiv v pode (NPK) bol asi dvakrat vyssi ako teraz, to bolo rozhodne "menej" chemie v potrave. Zavody tazkeho strojarstva rozsirene po celom SR nemali do 80tych rokov skoro ziadne filtre a pustali to vsetko do vzduchu a vody.. To bolo fakt "ciste zivotne prostredie". V porodnici v Ziari nad Hronom by o tom vedeli hovorit.Ak nieco v dnesnej dobe kosi ludi, tak je to stres a sposob zivota. Tiez si vyberam zeleninu od lokalnych pestovatelov, ale vyskumy (zdroj mozem pohladat, ale momentalne nie som doma) ukazali, ze konvencne pestovana zelenina prekvapivo nema odlisny podiel vitaminov a ostatnych prospesnych latok ako bio, eko a organicka zelenina (lebo medzi tymito kategoriami je obrovsky rozdiel aj ked to ludia bezne nerozlisuju). Nie som odbornik priamo na vyzivu, takze sa ospravedlnujem za mozno laicky nazor, ale ak clovek nema problem s traviacim traktom, pitie stiav podla mna sluzi najma na produkciu draheho mocu. Ide o to, ze zeleninu pripravim o odstavenim o zlozku potrebnu pre spravne travenie - vlakninu. Ale urcite je lepsie a zdraviu prospesnejsie dat si odstaveny spenat so zelerom a jablkom namiesto Fanty alebo Coly.

mircalla
26. dec 2014

Uplne ta chapem, prezivala som to iste. Vsetci naokolo tehotni alebo s detmi, ja 35 na krku s diagnozou neplodnosti. Ja som sa s tym skratka nikdy nezmierila (ano su take, co tvrdia, ze treba prijat svoj osud atd), a preto som sa v 38 rokoch stala matkou krasneho synceka.

denkatn
26. dec 2014

@vege1

v tych testoch o neplodnosti a strave boli aj 70- te roky uz asi, ale su to vysledky z ameriky, lebo u nas nie je taka niekolkotisicova skupina 40- tnicok, ktore by chceli mat deti. aby som sa pochvalila, ja idem rodit pred 40- tkou, samozrejme bojim sa este aj o zdravie maleho,ale bojovala som dlho s neplodnostou, preto viem, ze aspon upriamit pozornost na snahu o zdravu stravu , samozrejme prve je vyhodit čipsy a keksy, ze to pomaha pri udrzani pozitivneho myslenia. tak či je to štava alebo 300 gramov surovejzeleniny denne (nie len ovocie, ale aj zeleninu!) ale pomaha upravit stravu,naozaj. kazdy si musi najst svoj system🙂

vege1
26. dec 2014

@denkatn drzim ti palce, nech vam to dobre dopadne. Ja ak niekedy budem matkou, tak tiez to uz bude po tridsiatke (pomalym tempom k styridsiatke), nakolko sme uz dvakrat o babo prisli. Ale u seba citim, ze sa v prvom rade potrebujem ukludnit a menej sa trapit s hovadinami. Ja som sa vyzive dost venovala, dokonca som 4 roky bola vegetarianka a fakt som striehla co davam do ust. A otehotnela som az po znovu zaradeni masa.. Netvrdim, ze vegetarianky maju problem otehotniet, iba u mna to tak bolo. No a aj tak sme o malicke prisli ☹ Tak snad sa aj my s muzom raz dockame.

denkatn
26. dec 2014

@vege1 velmi ti to aj ja prajem. neboj sa, kazdeho caka jeho davka stastia! a pre kazdeho je asi ina cesta k stastiu. (tym myslim, ze mne funguje aktivny pristup - cvicenia, vizualizacie a pod.to ma drzalo nad vodou )ked ti bude smutno, kludne mi napis. len sa bojim, ze ti budem davat rady podla mojho systemu a kazdy je iny. tak aspon ti drzim palce.

lubiduch
26. dec 2014

Poviem ti svoj pribeh. Mala som velke zdravotne problemy, prisla som o 1 vajecnik aj vajickovod v 22 a o cast druheho v 24. vzali mi aj kusok maternice a ten druhy vajecnik nefungoval spravne, ovulacia ziadna, zvysny vajickovod ciastocne splosteny, teda podla lekarov nepriechodny...proste cele zle. Tym ze bol vajecnik 'osekany' ked mi z neho davali dole endometriozu, tak ani pocet vajicok nebol uspokojivy, napriek tomu ze som bola mlada. Moje pocity, no nenormalne zle. Kazdy pohlad na rodinu s detmi mi sposoboval tlak 200 a slzy v ociach...casom som sa s tym naucila lepsie sa vysporiadavat a verit ze to pride. moj manze je kludas, cely cas ma upokojoval.
Lekari zalomili rukami, umele oplodnenie jedina sanca.MOZNO...ak budu kvalitne vajicka...vysadila sa liecba, cakalo sa na moje rozhodnutie ci do toho ideme....a ze musime spisat ziadost do poistovne a tak...
a ja som otehotnela. bez umeleho oplodenia, uplne prirodzene, bez hociakej liecby...
Osobne si myslim ze v momente ked som sa zmierila s tym ze to proste nepojde prirodzene...

a dovetok: dodnes ked pozeraju lekari moje papiere neveria ze to bolo prirodzene...ja im vravim ze prirodzene to nebolo, bolo to z velkej lasky! a chceme aj druhe aj tretie a ja verim. a ked nebude, adoptujeme si 🙂

Drzim palce!

kika9981
24. jan 2015

@leria ahoj viem o com hovoris....s chlapmi je to tazko...ked sa s mojim rozpravame nefopadne to dobre...my sa snazime tri roky a nic...uz nevladzem...vsade tehu virus a nie sadnut na mna...uz nevladzem ☹

kika9981
24. jan 2015

Baby ja som s toho nestastna...tak tuzime a snazime sa...nedari sa a mam strach,ze vobec...uz su to tri roky nevladzem...sama tehula...nemam sil...hladam tymto niake baby aby sme si o tom popisali.Som Kika a mam 33 za chvilu 34....snazime sa tri roky a bez uspesne...nevladzem...

katy2
24. jan 2015

@kika9981 a riesis to u gynekologa? boli ste na dostupnych vysetreniach? viete, kde je problem?

kika9981
24. jan 2015

@katy2 prosim napis spravu

rachel36a
24. jan 2015

@kika9981 ver a skus vsetky moznosti, my sa pokusame 5 rokov, presla som si hroznym peklom ak si pozries moj blog, uz sme to vzdali a poziadali o osvojenie ...a zrazu sa to podarilo, stalo nas to sice 5000€ ale som tehu a za chvilu rodim...

katy2
24. jan 2015

a co ti napisat do tej spravy? ja sa iba pytam, ci to riesite?

kika9981
24. jan 2015

@rachel36a gratulujem....my sa trapime tri roky

katy2
24. jan 2015

@kika9981 my sme to tiez riesili velmi dlho, presli sme si krizovou cestou ale nakoniec sa to vyplatilo a mame dve deticky a to uz mam dost rokov.... nikdy nie je neskoro... drzim palce....

rachel36a
24. jan 2015

@kika9981 dakujeme...niekedy to prosre prirodzene nejde...ale je kopec inych moznosti...

kika9981
24. jan 2015

@rachel36a gratulujem....my sa trapime tri roky
@katy2 ja som zevraj ok....mam myom,zevraj neprekaza ale chodim do skoly na zdravotnu a sme sa ucili,ze moze sposobovat neplodnost...priatel bol na spg a dopadol hrozne...bolaj na druhy a ten tak isto...vyskusala sonvsetko a nic. O dalsom ani pocut...iba sa pohadame..skusam vsetko mozne a nic.. caje,vitaminy...neviem ako dalej....

sense
24. jan 2015

@kika9981 kamaratka tiez skusali hadam aj cez pat rokov, stabilne miesto, aj dom bez hypoteky postavili a stale nic, a ked sa to rozhodli konecne riesit a boli aj na prvych vysetreniach, problem bol u nej a ked uz boli tak ze mala ist uz na umele tak tam sla uz ako tehotna, zistila to dva tri dni pred tym....nezufaj....

kika9981
24. jan 2015

@rachel36a to je pravda...je to nespravodlive...keby som veddla,ze ako dopadnu vysledky spg nikdy ho tam neposlem...fakt niekedy neviem ako dalej.. aj ked som silna nevladzem

katy2
24. jan 2015

@kika9981 niekedy to prirodzene nejde.... su aj ine moznosti, treba skusit nejake centrum.... mozno by stacila IUI...

rachel36a
24. jan 2015

@kika9981 ked ma partner zly spg tak necakajte a navstivte nejaku kliniku asistovanej reprodukcie...to je este teb lepsi pripad, stacilo by mozno iba IUI....

kika9981
24. jan 2015

@sense viem lahko sa to povie....som ok...ale ked pridu alebo meskaju je to utrpenie ..bol na spg a doktorho odbil,ze taky mlady a ma smolu...v ten den sa nam zrutil cely svet...zevraj jedna staci.. ale fakt uz nevladzem...a ked vidim jeho ako sa trapi a place.. ako pisem som silna ale niekedy pride den,ze nevladzem a vsetko na mna dolahne

kika9981
24. jan 2015

@rachel36a ano ale on sa nechce rozpravat uzavrel sa....neviem ako dalej

kika9981
24. jan 2015

@katy2 viem...doktor ma stale presvieca do Heliosu do Martina...no nieje jednoduche.. vzdy je hadka...nemame kde byvat,peniaze.. proste po tom spg sa nam zrutil zivot...

natalym
24. jan 2015

@kika9981 A prečo sa tak urputne snažíte o dieťa keď nie ste zabezpečení? Možnože to tak má byť. Nerozmýšľala si takto?

kika9981
24. jan 2015

Nechapem preco su chlapi taky jesitny a tvrdohlavy....nepochopim..

rachel36a
24. jan 2015

@kika9981 tak to mas tazke, ja by som ho postavila pred hotovu vec, bud pojdeme na kliniku alebo koniec...jasne ze mu netreba vycitat ze on je ten kto nemoze, ale zase musi pochopit ze ked je moznost tak ju trba vyuzit...a pokial ma aspon nejake spermie ok a ty si v poriadku tak je to naozaj otazka par eur a za par mesiacov mozete byt rodina..horsie je ked ma problem zena, tam je to komplikovanejsie a financne narocne

kika9981
24. jan 2015

@natalym mame kde byvat...sme v podnajme a mame vsetko....a dost rokov obaja...to su len vyhovorky...dieta chcel hned od prveho dna ako sme spolu zacali.. pozname,sa uzvelmi dlho ale nic sme spolu nemali az pred 3 rokmi . Vyhovorky. Lebo zistil,ze ma zly spg. Najprv chcel aby som ho opustila kednemoze mat deti...pitom rano prisiel s tym,ze,sa mam zmierit on sa s tym zmieril...nie je to urputne ako pises asi viem lepsie svoju situaciu.. mam dost rokov

katy2
24. jan 2015

@kika9981 tak ked mate problem s financiami, je to tazke.... moznoze by bolo dobre nejaky cas prestat riesit dieta, poriesit si ostatne veci a potom to riesit... nic sa neda nasilu... skus nanho netlacit... mozno to potrebuje spracovat, je to jeho zranitelne miesto... netlac na pilu..... a stale je cas....

katy2
24. jan 2015

teraz citam, ze to nie je az take zle s peniazmi.... tak sa musite nejak rozhodnut.... ale natlak nanho naozaj nepomoze.... skuste nejaky kompromis.... ze aspon skusite navstivit centrum a ked to nepojde, tak to nepojde....