Nešťastný koniec v 37. týždni
Ahojte maminky. V piatok som sa dozvedela tú najhoršiu správu akú sa tehulka dozvedieť môže.... vaše bábätko žiaľ v brušku už nežije, okolo krku si omotalo pupocnik.... ako je to možné? Však len deň pred tým na zázname CTG a na sone bolo všetko v poriadku!!!! Nie,isto sa mi to sníva a ja sa zobudím a opäť budem cítiť pohyby nášho druhého drobca.... aké je však hrozné zistenie že to nie je sen ale najkrutejsia realita...
V sobotu nadránom som porodila synčeka, už anjelika...
Kedy po tejto traume budem fyzicky pripravená znovu otehotnieť?? Veľmi si prajem mať ešte bábätko
ahoj, prajem vela vela sil, ja som o anjielika prisla v 28 tt tiez som vzdy sla spat s tym ze sa zobudim a bude to prec ako zly sen, no nebolo,, vie presne co prezivas...... no a hlavne som mala strach ze sa to zopakuje, no aj moja tuzba po babetku je silna tak sa pokusame znovu, prajem ti vela stastia ....
Zenusky, včera som sa dozvedela prečo sa to udialo... dva krát pupocnik okolo krku omotany.... prišli predbežné výsledky, že Samko mal v brušku viac miesta a pupocnik bol neprirodzene dlhý :'(
Neviete, prečo sa to stalo? Prečo pupocnik v brušku taký dlhý narástol??? Nemáte poznatky niektorá??? Ako sa vyvarovať tomu, aby sa to zopakovalo???
@smejulka323 uplne to bola len nahoda zriedkava. Pupocnikove snury su aj kratke a aj vtedy sa dieta moze omotat.. zalezi aj od toho ako sa dieta pohybuje, a ved xxxx deti sa aj rodi s pupocnikom okolo krku (aj moj muz na poslednu chvilu vysiel cisarsky) Naozaj je veeeeelmi mala sanca ze sa to stane znova, to neni geneticka chyba, moja znama porodila zdrave druhe dieta ale samozrejme sa bala cele tehotenstvo a do 6 mes. ani nikomu nepovedala ze je tehotna. Vravi sa, ze zena sa nema natahovat, postavit na spicky a hore ruky davat ze vtedy sa deti otacaju ale ci to su reci neviem. Priemer snuri je 55cm ale moze byt aj 300cm. iba 5% je dlhsich ako 80cm. citam, ze sa nevie presne preco su niektore dlhsie alebo kratsie, ale zrejme zalezi na pohybe dietata, ked sa menej pohybuje tak je kratsia.
Vonku je krásne, slniečko svieti, vtáčiky spievajú, stromy pučia, kvietky kvitnú... ach Samko môj, láska naša, ako mi je len ťažko na duši a na srdci, že ja Ti tú nadheru nikdy nebudem môcť ukázať... dnes je to týždeň, čo som v brušku cítila Tvoje pohyby, nikdy by mi nenapadlo, ani len v najhoršom sne, že po Tvojom narodení mi zostane prázdna náruč a oči pre plač 😢 Nikdy Ťa neobjimem, nikdy Ti do očičiek nebudem môcť povedať ako veľmi Ťa milujem, neuvidím Tvoje prvé kroky, nebudem počuť od Teba slovko MAMA ... to všetko tak neskutočne bolí...
Zajtra si Ťa odprevadim na cestu do nebicka, davaj odtiaľ pozor na maminku, otecka ale hlavne na staršieho bračeka Danielka. A že prosím Boha, aby nám Tvoju čistú dušičku poslal naspäť do bruška v podobe nového bábätka...
@smejulka323 stekaju mi slzy. Je mi to velmi luto. Zelam ti vela sil .
@smejulka323 Si velmi silna zena mas moj obdiv a drzim ti velmi palce aby sa ti skoro podarilo opat otehotniet a mat este babatko
uprimnu sustrast a vela sil.
@smejulka323 ahoj....mne sa stalo presne to iste...je tomu dnes tyzden co som musela porodit svojho mrtveho chlapceka...prestala som citit pohyby tak som sla do nemocnice kde mi oznamili ze je nam to luto vasmu babatku nebije srdiecko....bola som v 38mom tyzdni....tolko bolesti trapenia bezmocnosti zufalstva otazok preco sa to stalo nam ved vsetko bolo v poriadku...kolko otazok v sebe mam a pocit krivdy a nechapem preco....na druhy den mi dali vyvolavacku a mojho anjelika som porodila o 10hodin nato....bolo to zdrave donosene babatko mal 3,5 kg a 54 cm...a hned nam ho zobrali na pitvu ani sme ho nevideli...a pricina smrti??vraj obycajna nestastna nahoda ktora sa stava... malicky sa udusil bud sa pritlacil pupocnu snuru alebo ju prelomil na chvilku alebo sa s nou hral a stlacil...proste ani uzol na pup snure ani omotana okolo krku...strasne to boli....tak velmi to boli...a najhorsie na tom je ze sa nikdy nedozvies preco...a mam pocit ze cim mi je fyzicky po porode lepsie tym mi je psychicky cim dalej tym horsie..neda sa to opisat..to pochopi fakt len ten co to prezil..
@zuzka2388 tak isto som ja porodila svoju dcerku, babiku krasnu, dokonalu a zdravu..vinou lekara..tiez som mala 1000 otazok preco my a preco sa to stalo..cas je liek, do roka som porodila zdraveho ziveho chlapceka...ale dcerku mi nikto nevrati...ta bolest ktora ostala je hrozna, ako pises, kto nezazije-nepochopi, najhorsie bolo pre mna divat sa na mamicky z poradne ako hrdo tlacia kociky a mne ostalo len smutne srdiecko a hrobcek na ktory som chodila kazdy den. Prajem ti vela sil, nech sa bolest zmensi, nepominie to nie, ale predsa..cas je liek. Ked chces mozes napisat ip.
Je to smutné, ked si tak zobereme do uvahy že niektoré ženy ked su tehotné robia všetko pre to aby potratili, a ked chce mať žena túžiaca po bábetku prírastok do rodiny tak sa stane to najhoršie. Je to nefér voči ľuďom a hlavne ženam. Ked som bola tehotná veľa krát som si pomyslela bože čo ak porodím už mrtve bábetko, ako sa asi teraz ma v brušku, je v poriadku, nemá niejaké zdravotné ťažkosti a veľa krát som sa aj rozplakala so strachom, no ked prišiel čas a maly bol na svete tak mi oznámili že mám krasneho a zdravého syna a všetky obavy zmizli. No keby sa mam prenieť do tvojho tela, neviem si ani predstaviť ten pocit a bolesť čo prežívaš a tak ti prajem veľa síl
uprimnu sustrasť, neviem si takuto bolest predstavit :( prajem vela síl

☹ ☹ ☹ ☹ Boze to je take velmi smutne.. 😖 Velmi ti drzim palce aby si zasa otehotnela a porodila krasne zdrave babätko.. <3