icon

Neviem, ako ďalej - priateľ si ma neváži.

filipko_melanie
17. jan 2020

Ahoj, potrebujem sa len vyrozprávať. Mam 6 ročného syna, ale jehootec sa o neho od roka nezaujíma (našiel si inú s dcérkou). Ale to je jedno. Momentálne mám priateľa, s ktorým som od malého 2,5 roku,má ho jak syna a on ako otca. Spolu bolo všetko super. Plánovali sme si spolu dieťa, dokonca on chcel. No potom sa zamestnal na jednej farme. A úplne sa zmenil. Už zrazu nechce dieťa, vraj by ho to brzdilo, lebo si aj on chce vybudovať vlastnú farmu. Má mladého šéfa, ktorého žena je nešťastná, lebo chce bábo a on nechce, vraj by ho to brzdilo atď a takéto reči má teraz aj môj priateľ, úplne ho zmenil. Sem tam si dá aj trávu... Ma rôzne nálady, nehovorí mi pravdu, dokonca ani peniaze mi nedáva,vraj nemá z čoho. Platí ešte alimenty, je rozvedený. Peniaze mi nedá, lebo jeho bývalá žena vraj všetko minala a on si už peniaze z ruky nepustí. Klame ma. Stále nachádzam nejaké pôžičky a exekúcie ktoré platí ešte z minulosti. Dokonca som našla aj bloček od stávkovej kancelárie, kde v októbri vkladal 300€. V práci robí každý deň 8 hodín, niekedy aj dlhšie a ešte aj skoro každý víkend a furt je bez peňazí? Na hodinu má 5€ a víkendy a sviatky má dokonca 7€ na hodinu...Vraví,ze ma miluje ako chce somnou byť, no len mi príde, že ma skôr využíva. Celý mesiac varím za moje peniaze, tak isto dávam polovicu na nájom a elektriku, on ju zaplatí snáď 3x do roka. Ale to nemôžem povedať, lebo porád sa začne hádať, že aj on ju platí. Tak isto prášok, aviváže všetko ja...On má peniaze v podstate pre seba všetky. Je veľmi náladový, nevenuje sa mi. Príde z prace, ide na chalupu, kde má prácu...naje sa, ľahne a spi, ani spolu nespavame, teda iba keď on chce a zmyslí si po mesiaci alebo tak. Ja už neviem, ako ďalej. Viem, ze mi budete radiť ísť od neho preč...ani ja nechcem takto žiť...dokonca svadbu chcel teraz v júni a potom to zrušil, že na to nema peniaze a výhovorky ževraj o rok. Ale ja už nechcem čakat a ďalšie 3 roky keď povedal, ze mozno o 3, roky dieťa ale to budem mať už 33 rokov a on 40 rokov. Podľa mna je to už neskoro, aspoň z mojej strany. Niekedy je taký, že mi dá pusu jak pride z prace,rozprávame sa setko v pohode a potom len že idem spať a nič, žiadna pusa...tak isto ani nikam skoro nechodíme spolu, vsade len ja sama so synom..on sa ani prejsť nepojde...neviem ako ďalej,fakt nechcem aby malý mal v hlave zmätok a zase sme zostali sami kedze je na neho zvyknuty a naviazany a asi by som to nezvládla keby sa ma na neho neustále pyta ...fakt neviem čo urobiť, či počkať alebo je to zbytočne...on si ma neváži, všetko berie ako samozrejmosť, cítim sa len využívaná...len nemám odvahu a stále myslím čo bude s malym...ďakujem sa prečítanie...

Strana
z4
filipko_melanie
autor
19. jan 2020

@panda21 Nikto odomna nedostal druhu šancu, dokonca ani malého vlastný otec... No tento už ich dostal 100 a neváži si ničoho, myslí len na seba, ja som až úplne vzadu...

filipko_melanie
autor
19. jan 2020

@panda21 ďakujem. ♥️

stanulik33
Autor odpoveď zmazal
lujza123
23. jan 2020

@filipko_melanie myslíš na malého? Takáto výhovorka sa používa pri biologickom otcovi, nie pri frajerovi. Co on ma z cudzieho chlapa? Chodí s nim von, venuje sa mu? Podľa toho čo si písala nie. Kupuje mu niečo? Písala si ze všetko platíš sama.
Keby naozaj myslíš na maleho dávno takého chlapa pošleš do prdele a za tie peniaze ktorými ho zivis si mohla radšej synovi kúpiť bycikel. Lebo tak to je, peniaze ktoré by si mohla investovať do seba a chlapca dávaš na pijavicu.

Takto vzťahy naozaj nefungujú. Väčšinou mávajú partneri/manželia spoločný účet alebo keď sú spolu ešte krátko delia si platby napoly. Neexistuje ťahať celú domácnosť zo svojho keď ma chlap ešte väčší plat ako ty. Tak isto domáce práce, trávenie voľného času a čokoľvek .... Toto sú všetko veci ktoré robia ľudia spoločne.

Neviem možno si ešte nemala šancu zažiť normálny vzťah, možno ani v tvojom detstve si nevidela správny príklad ako to ma fungovať. Ale naozaj také vzťahy existujú a mas šancu zažiť to aj ty. Tak nemarni čas s pijavicou a chod si nájsť svoje šťastie

lujza123
23. jan 2020

@filipko_melanie ale ak stále vahas a nevieš sa rozhodnúť skus malý test. Myslím ze pri nom sa tvoj partner dostatočne ukáže aby si sa vedela rozhodnúť.

Hneď teraz rozdel všetko jedlo na to ktoré si si kúpila a ktoré kúpil on. Tak isto porozdeluj všetko prádlo. Z toho co on kúpil navar jemu, nech je to aj suchá ryža. Keď nenájdeš nič od neho nevar nič. Prádlo mu neper. Elektriku si stráž, keď si niečo pusti spýtaj sa ze prečo mina tvoju elektriku. Bud celý čas mila, príjemná, len mu vždy s úsmevom povedz ze sa ho snažíš naučiť samostatnosti a na na to celý mesiac aby to skúsil. Keď pochopí že jedlo a drogeriu si musí kupit aby nebol hladný môžete mať tieto veci spoločne a prispejete každý svojou polovicou

Uvidíš ako sa zachová. Možno si vstúpi do svedomia a začne na tieto veci prispievať. Alebo sa bude hádať, trucovať, otáčať to všetko proti tebe, naschvál sa stravovať v restike aby ti ukázal. Uvidíš jeho pravú tvár.

Ešte ti chcem napísať jedno. Nieje hanba skončiť s debilom. To sa stáva. Aj mne sa stalo, pritom som sebavedomá, hrdá žena ktorá si nedá skákať po hlave. A predsa som bola v nezdravom vzťahu. Ťažko sa rozchadza keď človeka ešte stále trochu ľúbiš. Ale po rozchode a precitnuti prídeš na to ze nič lepšie si nemohla spraviť, aj keď to bolelo

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
miriam1983
10. feb 2020

@cokolada_876 no to je rada. Ked ja,tak aj ty. Co mas 15?

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
miriam1983
10. feb 2020

@cokolada_876 to iste,ked mne,tak aj ja... oh. Pis si co chces,ale vyznelo to uplne stupidne.

lenadka
10. feb 2020

@filipko_melanie rozhodla si sa správne. Ak by si s ním ostala, bola by si iba nešťastná a blokovala tým nový nádejný vzťah, ktorý teraz môže prísť.

sense
10. feb 2020

@miriam1983 ona sa s nim nerozisla,ale on s nou tak preto je taka prajna..... vcera som videla jednu jej temu....

panda21
10. feb 2020

@miriam1983
@sense stačí sa pozrieť na jej profil.. Keď si prečítate ten jej životný príbeh a jej odpovede, pochopite

Strana
z4