icon

Neviem či ešte niekedy chcem byť tehotná

24. sep 2021

Ahojte baby neviem ani ako začať asi sa potrebujem len vykecat, pred mesiacom som prišla o bábo v 20tt prestalo mu byť srdiečko, zatiaľ nemám ešte výsledky z pitvy ale po pozitívnych výsledkoch z Tripple testov ktoré vyšli katastrofálne ( 1:6 Down, 1:2 rastep, 1:17 SLOS) čo som si aj myslela že bola príčina nakoniec sa Trisomy testami a amniocentezu všetko vyvrátilo. Avšak zistili mi vývojovú vadu maternice ja viem že to má veľa žien ale moja je v takom zlom stave že sa to nedá ani operovať pretože tá prepazka je dosť veľká a je to svalovina cez ktorú prudi krv. Dr. Mi povedal že nikdy sa nedostanem do štádia že bábo bude donosene a prirodzený porod nehrozí. Takze si myslím že je to príčina prečo deticky ešte nemám . Toto bolo moje tretie tehu predtým spontánny potrat v 16tt a mimomaternicové. Bolo mi povedané že máme skúšať ale že mám rátat aj s ďalšími stratami ... A proste ja si neviem predstavit žeby som mala byť tehotná a dookola potracat . Už som z toho tak psychiky zničená že neviem ani plakať ani proste nič ako keby som sa uzavrela a neriešila to a pritom má to tak mrzí že neviem truchlit nad mojím chlapčekom ale proste nejde to.. už fakt neviem čo mám robiť či navštíviť psychológa alebo ako ďalej. ..

Strana
z2
lily246
25. sep 2021

Hneď vedľa v Českej republike v Ostrave a v Brne ti náhradná matka donosí vaše biologické dieťa. Bude spokojný aj muž, lebo bude jeho bio, aj ty, lebo nebudeš riskovať ďalšie potraty. Tak šup na google, vyhladaj surogatne materstvo v Ostrave, nájde ti kliniku, kde sa to už bežne roky robí, písalo sa o tom už veľa v novinách. Utri slzy, budete mať vaše bábo, neboj.

luccija
25. sep 2021

Určite potrebuješ psychológa, aby si si to upratala v hlave čo chces a či si silná ísť do rizika.Ja by som išla po radu ešte aspoň k 2 lekárom.Je mi to veľmi ľúto drž sa.Tazke rozhodnutie sú detičky, ktoré prídu na svet veľmi skoro a nemajú žiadne zdr.problemy.Ked už lekári vedia aký je problém viete sa od niečoho odpichnut, môžeš byť celé trhu v nemocnici moja suseda porodila dieťa v 26 tt a už ju majú doma vypiplali ju v nemocnici.Ja by som tomu dala ešte šancu, ale najprv by som si oddýchla z tejto straty

derdia
25. sep 2021

Ahoj mrzi ma to, ale ja osobne si myslim, ze tvoja maternica jednoducho nenarastie tak ako ma. Nie je to tvoja vina, to vies. Bohuzial niekedy sa to stava, aj inym zenam...viem musi to byt pre teba tazke, ale proste ja osobne si myslim, ze skusat taketo nieco, ze vynosit dietatko, ked tam je v maternici prekazka.. Funkcna... To znamena, ze ona sa nestrati. To nie je ako malo zeleza, ktory doplnis. Ak veeelmi tuzis po vlastnom dietatku, tak porozmyslaj nad tou transolantaciou.. Alebo ist byvat do ineho stastu a dat si dietatko vynosit... Preto to tak pisem, lebo si neviem ani predstavit tvoju bolest a smutok, ked cakas dietatko a takto odide...a musis ho porodit😔😔😔😔😔😔ak babatko chces asi musis hladat aj s partnerom ine moznosti ho mat....ja by som to neskusala, lebo to nie je skusat preakocit cez plot. Toto skusanie ta nici...psychicky likviduje.

kiki68
25. sep 2021

Ja by som konzultovala naozaj s viacerymi odbornikmi, napr Prof. Calda v Prahe je mega odbornik a urcite sa s nim da nakontaktovat. Je v nemocnici u Apolinare. V Motole v Prahe tiez maju rozne moznosti ( jednej mamicke tam robili tiez nejaky ako transplantat na zachranu jednej z dvojiciek) . Akoze ja by som nazor jedneho lekara brala iba ako taku vstupku do celeho procesu. A hlavne by som si rozbehla tieto vysetrenia a konzultacie hned. Moze totiz naozaj rok trvat nez sa nieco realne vyriesi a podari spravit. Ale bojovala by som o to mozne babatko. Kamoska to tiez chcela vzdat minuly rok, prisli o stvrte babo, ona crohn a to make malo nejaku raritnu formu edwardsa. Museli to posielat na genetiku do Nemecka a ani ti Nemci z toho neboli hned mudri. Cize doplnkove vysetrenia a bla bla. No vysledok je taky, ze maju teraz doma prirodzene zdraveho chlapceka. Kamoska s tym chcela tiez prastit a povedala, ze toto bol posledny pokus. Stavili sme sa o flasu draheho rumu. Ja som jej tvrdila, ze to bude zdravy chalan. Ona ze nech idem do prdele, ze Boh vie co zas z toho bude. Tak mozno sa nebudem mylit ani u Vas. Prinajhorsom po mojich stavkach skoncim ako alkacka na materskej 😉

autor
25. sep 2021

@kiki68 ďakujem moc bodaj by si mala pravdu, určite pochodim po vyšetreniach a dúfam že sa niečo zistí alebo sa nájde riešenie aj pre mňa 🙂 potom posielam aj 3 fľaše alkoholu 😁

zuzi0911
25. sep 2021

U kamarátky v rodine sa rodia veľké deti. Tiež nejaká porucha. Jej babička pochovala niekoľko deti. Dr jej zakázal plodit, že žiadne dieťa neprežije... Nakoniec porodila dieťa s normálnou váhou.... Aké nie som si istá ci 2x...
A samozrejme sa toto cele geneticky prenášalo...no, aké kamarátka je tu tiež 😉
Tým ti chcem dat trosku nádeje.... A celkovo. Ak sa máš tešiť z dieťatka tak budeš... Drz sa ❤️

luccija
25. sep 2021

Čítam, že si asi Bratislavčanka chod za doktorom Igorom Slezakom onkogynelog výborný odborník má ambulanciu na Strečnianskej a porad sa.Ma dobre Sono odhaľuje downon syndróm a podobne ...môj lekár nenašiel problém u neho jedna návšteva a vedela som na čom som.

samanta44
26. sep 2021

Veľmi smutné no nezufaj asi byť tebou nechcela by som už znova prežívať takú veľkú stratu .skus tu náhradnú matku alebo adopciu sú ľudia čo to zavruhuju no chvála Bohu za také možnosti pre ženy ktorým nieje dopriate.

coochy
30. sep 2021

ja mozem na teba len mysliet, strasne sa to cita... neviem ako sa citis, neviem si to predstavit a neviem co by som robila ja.. prajem vela sil ❤️

33kacora33
10. okt 2021

Ahoj moja kamarátka ma prepážku na maternici.. tiež dost veľkú.. operovať sa to dá vraj v prahe..nebola na operácii.. dva krát potratila raz v 8tt a raz v 6 mesiaci... na tretí krát sa podarilo.. porodila 28tt .. má krásnu zdravú dcérku..Emku.. už ma 3 roky 😊😊😊

mircalla
10. okt 2021

Ak ti mozem poradit, skus lekarov v Brne, napis mi spravu. Je mi velmi luto.

srferreira
10. okt 2021

Je mi velmi luto co prezivas. Ale nevzdavaj to. Mojej znamej povedali, ze bude mat problem otehotniet a ked aj tak, nikdy nedonosi dietatko, mala presne taky isty problem ako ty. A donosila. Ma zdraveho chlapceka. Drzim palce 🍀🍀 a prajem vela sil.

simona2007
29. okt 2021

Mám tiež rozdvojenu maternicu hrubou prepážkou ..A taktiez potrat v 22tt..na dalsie tehu som sa naodhodlala a rozhodli sme sa s manželom pre adopciu ..lepsie rozhodnutie sme ani nemohli spravit .Mame 2 krasne deti uplne od babatka ,takze vobec nemam pocit ,ze by neboli naši ..odporúcam vsetkymi 10timi😇😊

lyduska13
27. nov 2021

Ahoj ..ja len že prežívam tie isté pocity...potratila som 3x,prvé dva razy 8tyzden potom sa nám zadaril malý,ktorý má rok a pol a teraz sme prišli o babo v 16tt...až teraz mi zistili dvojrohu maternicu....som zúfalá....ako ty...tiež by sme chceli ešte aspoň jedno ale mám také isté obavy ako ty....a až teraz zisťujem,že náš syn je strašné veľký zázrak....myslím na teba...❤️

martrle
30. dec 2021

V Čechách sa tiež dá v centre ze výnosi náhradná matka keď máš nato indikáciu...co ty máš
Skus...

miskajulo
30. dec 2021

Úprimnú sústrasť. Moja mama ma tiež rozdelenú maternicu, zistili jej to až dlho dlho po pôrodoch, keď ju odspodu operovali na vaječníky. Vynosila 2 deti. Maternicu mala rozdelenú nejakou blanou na väčšiu a menšiu časť. Staršia sestra sa narodila zadočkom, asi sa nemohla otočiť, okolo 3,5kg mala. Po roku otehotnela zas, ale potratila. Po pár mesiacoch otehotnela so mnou. Narodila som sa v termíne, ale bola som veľmi malička iba 2100g, predpokladám, že som bola v tej menšej polovici maternice.Ale dohnala som to, teraz mám 178cm.

Strana
z2