icon

Od smrti matky som neni na tom dobre po psychickej stránke

hrdamama1995
4. dec 2017

Maminy mám dvoch synov.2 ročného a skoro 9 mesačného.Mam manžela starostliveho,kutila a pomáha mi ale nadávame si kvôli mne.Od 14 po smrti matky som nato psychicky zle.Navstevujem psychiatriu a beriem antidepresiva.Navstevuje ma socialka bo v starom byte som kričala na syna a po mužovi a atď. Tak sme v druhom mestskom byte.Chceli sme prvé babo aj keď skoro to bolo. :( nemala som srdce na potrat áno ked som zistila ze čakáme druhé babo.A muž sa rozhodol a ja tiež ze sa zoberieme.Ako sa narodil druhý syn tak som sa rozhodla na sterilizaciu muž súhlasil.Ale nejak to nezvláda.Asi som zlá ale kričí po deťoch susedia počujú starší ma dva a pol je ako z divokých vajec.Mna nepocuva a muža áno .Môj otec mi pomáha ale je teraz zdravotné zle na tom tak nemôže .Vážim sitoale ked muž je na nočnej nejak to nezvládammôžem o detí prísť aj o muža bo aj jemu vadí ako sa správamdáva mi šance.Beriem lieky ale neviem ako zvládať hneď stres všetko neviem ako by som to zvládla.Neviem čo mam robit ci sa mam vzdať detí bude to lepšiepre nich i muža som skodna pre rodinu nemam kamodka nikoho niclen odsudzovanie.Sestra nemá na mna cas. Prosím neodsudzujte ma prosím.Dakujem za rady .

eliska13
4. dec 2017

@hrdamama1995 zájdi k psychologičke vezmi od psychiatričký papier a budeš to mat zadarmo.Ak nemáš kam dať deti chod aj s nimi.Ak sama cítiš, že to nezvládas zdôver sa lekárke.Co nezvládas, keď ma nočnú deti spia či budia sa?Každé dieťa vymýšľa a každá mama kričí.Nadavkami nič nevyriešis len Tí budú deti o pár rokov nadávať.ak sa nezmenis a neprehodis správanie k mužovi a deťom tak Ti ich naozaj vezmú.niekto nemá ani jedno dieťa ani muža máš dar, tak sa snaž.Si silná len tomu neveríš.Ak to naozaj nezvládas nepíšeš ako čo im nenavarit, nepostaras sa, nejdeš s nimi von?nemáš nervy na ich zlostenie napíš bližšie....
Aké beries lieky iba AD či aj na ukľudnenie?Nepijes alkohol či muž?

somavi
4. dec 2017

Nepochopila som Vas problém . Ako nezvládate starostlivosť o deti ? Väčšina žien je na ne v podstate sama .. môj muž tiez robí a príde podvečer a nemam problém .

lindusss2016
4. dec 2017

@somavi
Clovek trpiaci depresiou sa nezvlada postarat ani sam o seba, nieto o deti. Pre takychto ludi su aj bezne cinnosti problematicke (napr.ist na nakup, navarit, umyt deti). Nemozes posudzovat jej problemy a porovnavat ju so sebou, ked si nieco take nezazila. Ty si ocividne zdrava matka, ano, vacsina z nas je na.deti sama, kym je muz v praci, ale musis uznat, se je to dost sj pre nas zdravych, nieto este pre choreho cloveka.

tslobik
4. dec 2017

@veroni_21 No, ja som napr. bola na psychiatrií....a na vlastnú žiadosť. A išla by som znovu.....Som vzdelaná, z dobrej rodiny, stále zamestnaná a čo? Som vďačná za tú skúsenosť. Bolo mi tam dobre a nehanbím sa za to. Proste som nevidela iné východisko a xy ľudí mi nevedelo pomôcť tak, ako by som si to priala. Takže viem o čom to je.....A podľa mňa dievča volá o pomoc. Má to šťastie, že takto verejne.....lebo sú ľudia, čo to tutlajú a navonok sa akože nič nedeje a vnútri búrka emocionálna. Ak sama už nevie, či je lepšie ak jej deti zoberú alebo nie......je to na veeeeľké pováženie a odborný zásah. Lebo vnútri je len matka a vždy bude. A ak cíti nedôveru v seba ako matku, čo je na tom aby jej odborne pomohli? Možno stačí naozaj málo.....Podľa mňa proste volá o pomoc a nevie akou cestou sa má vydať.

tslobik
4. dec 2017

A najhoršie čo v tejto situácií zažiť, je stretnúť ignorantov, príp. osoby, ktoré bagatelizujú problém, alebo jej začnú vyčítať.....Nevšímavosť doby, okolia a pod. je to najhoršie.....viem o čom hovorím.

somavi
4. dec 2017

@tslobik samozrejme, mas pravdu , neviem sa asi dostatočne vžiť. Nemyslela som to zle.

somavi
4. dec 2017

´
@lindusss2016 @tslobik sorry baby , odpoved bola pre linduss

charlie1980
4. dec 2017

Baby, neviem si predstavit, ze socialka chodi k niekomu len preto, ze matka krici na deti. Ved mne by ich uz nacisto odobrali 😂 A tusim aj mojej susede 😂 o posch.nizsie.

Cize....autorka je na tom psych.zle, pretoze jej umrela matka. A preto je ochotna obetovat svoje deti. Cize vychadza mi z toho len tolko, ze matka sa ich zbavit chce, aby sa jej ulavilo.

Cize : bud liecenie, alebo sa zeno vzchop a zacni sa k detom inak chovat, ak je toto jediny tvoj tvoj problem, coz si myslim, ze bude daleko hlbsi problem, ak matka uvazuje nad tym, ze sa deti vzda.

janinah
4. dec 2017

Nečítala som príspevky,ale zarazilo ma,že sestra na teba nemá čas.A skúsila si ju pozvať na kávu a porozprávať sa,že ozaj potrebuješ pomoc a podporu? krv nie je voda,tam by som sa obrátila.A čo sa kriku týka,tým nič nevyriešiš.Každá občas zakričíme na našich chlapov či deti,ale preto sociálka nechodí.

tslobik
4. dec 2017

Veď to hovorím, sociálka nepríde len tak, ale ak ide o vážny prípad ohrozujúci deti a výchovu, preto neviem pochopiť, ak sa niekto čuduje ak navrhnem zakladateľke psychiatrickú hospitalizáciu. Veď to by jej podľa mňa len pomohlo, akože sa snaží riešiť svoj problém.....Ale predsudky sú zvláštna vec....

hnedka
4. dec 2017

Ak mozem prispiet tak si to dovolim takto okomentovat.Vela ludi'hlavne matiek sa snazi byt perfektcionoskami.Mat vsetko perfektne.Mat zdrave deti,mat vsade upratane,mat priatelky,mat PENIAZE,dobre vyzerat byt rospektovana atd atd..no a ak sa s toho nieco "pokazi"berieme si to za vinu,).Napr.ochorie bazne dieta ,bojime sa on a pytame sa preco prave mne?nestihane navarit,upratat niekto zvoni je nam blbe otvorit.=neustaly stres a tym padom nemat kamaratov lebo sa bojime co si o nas pomyslia.Co si o nas pomyslia je casto klucovym slovom.PRETO sa nesnazme byt presny a mat vsetko..druha vec su PENIAZE.Ak ich nemame dostatok rastie depresia.Tak to asi kazdy pozname.No nemam nic proti liekom od psychiata ale predsa by som im vytkla daco.A to,ze lieky proti depresii a ich neziaduci ucinok je napr.Depresia,halucinacie,strach,samovrazda.Preto by som bola opatrna.Nemat predstavu o dokonalej rodine a prestat sa porovnavat z ostatnymi.Vychova deti je skratka narocna a vela matiek totalne vyhorelo az na dno ak nie hlbsie.Nie si prva...ALE bud rada ze mozes od DNES zacat od znova !bid rada ze si tuto moznost mozes postavit pred seba.Deti ta potrebuju.Dsrmo sa budeme usilivat dako vychovat deti alebo podla niecoho,aj tak nas budi kopirovat.Zavosy ake mas hodnoty vo svojom zivote a xo si kladies na prve miesto.Vela matiek skonci na psychiatrii ako BLAZNIVE a pridu o to najkrajsie o svoju rodinu.No nevzdala by som sa veru.Aj z nedostatkami by som sa postavila a isla dalej.Ak ti sestra alebo iny nerozumeju a beru ta lahostajne Kasli na to.To co ti ako problem hodia oni alebo zivot pod nohy postav si z toho rebrik aby si videla vyssie a vyssie!A veru tomu A TO MI VER ze AK BUDES HLADAT V ZIVOTE TO CO MA ZMYSEL tak BOH ta nenecha bez povsimnutia.Hladajme najskor problem tam.Ci tam mame vsetko v poriadku.Skusit tak jemne poprosit JEHO o pomoc.V kazdom pripade nie si sama na takejto lodi ktora sa potapa a vynara potapa a zae vynara a to niekedy aj 20r.!!!Cim skor zacnes od seba tym skor bides pri nrehu a mozes vystupit z tejto lode.SI NADHERA OSOBA a je jedno ako nizko si spadla.Porzri sa do zrkadla aka si dokonala !Nehladaj dokonalost lebo tu nikdy nenajdes a budes sa len trapit.Zanechaj za sebou aj trochu neumyteho riadu a aj navstevu si zavolaj ku sebe ked bides mat bordel a aj z detmi..nech si porobia neporiadok ved su deti len raz.Ked nejde o zivot nejde o Nic!

petrofka
4. dec 2017

Ked pojdes nakblizsie k psychiatrovi, povedz, ze by si chcela zacat aj s psychoterapiou, ze je vela veci co nevies sama vyriesit a potrebujes pomoc. Da ti výmenný listok a 25navstev psychoterapeuta mas zadarmo. Avsak mohol by ti za ten cas otec deti postrážiť. Na tu hodinku a pol kym to obehnes.

margareta52
4. dec 2017

@hnedka vsade len Boha trepat ... 🙄

hnedka
4. dec 2017

@margareta52 vtrep si do svojho zivota CO CHCES

junova
4. dec 2017

Baby, je rozdiel krik a krik. Každá občas zakričí na dieťa, ale ak zakladateľka témy nepricetne kričí celý deň po deťoch a k tomu im nadáva vulgárne tak to je rozdiel. Ak je z ich bytu počuť prevažne matkin hystericky krik s nadávkami a detský plac, nie je to v poriadku. Takže netreba to zľahčovať. Zakladateľka by mala chodiť aj ku psychologicke, prípadne naozaj ísť ležať na psychiatriu.

margareta52
4. dec 2017

@hnedka sorry ale v kazdej teme stale ver bohu nechaj to na Boha. tak to moze doma sediet a cakat. 😀 zakladatelka potrebuje podla mna psychologa a aj psychiatra mozno ...

hnedka
4. dec 2017

@margareta52 no cakat doma a nic nerobit..tak to nerobim ani ja a som veriaca.Najlepsie sa je spoiehat na svoj ubohy rozum🙈Sorry,ale v kazdej teme kde daco niekto povie pozitivne o Bohu kazdy reaguje skepticky,nervozne podrazdene atd.😀takze ja len,ze nebud priliz moderna !

hnedka
4. dec 2017

@margareta52 musis rozmyslat REALNE

tslobik
4. dec 2017

Ano psychiatra už má,lieky sú často málo účinné. Psycholog a psychoterapia.....proste predniesť svoj problém a nepotýkať sa s nepochopením. Nepochopenie, nezáujem....to je problém dnešnej doby. Vypočuť problémy človeka.....to je hádam dnes to naj... Viem o čom hovorím z vlastnej skúsenosti

lindusss2016
4. dec 2017

@hnedka
No tak myslim, ze svojim prispevkom si trafila uplne vedla. Po prve tato matka to urcite nema sposobene perfekcionizmom a po druhe depresia je velmi vazna choroba a nie, nepozname to vsetky. Za to, ze sa ti obcas nedari a mas strach z buducnosti, este nemozes hovorit o depresii. To sa len tak vravi, ze mam depku, ale od pravdy je to na mile vzdialene.
Moja velmi blizka osoba trpela istu dobu depresiou, ktoru sposoboval nador na mozgu (o com sa vtedy nevedelo). Na nador sa prislo neskor, nasledovala 9hodinova operacia mozgu, mesiac v nemocnici, ostala jej ochrnuta polka tvare, celkova slabost, nevedela chodit, ani normalne existovat, uz je 5 mesiacov po operacii a stale nie je celkom v poriadku a vies, co mi povedala tato osoba? Ze ta depresia bola tisickrat horsia ako vsetky tieto pooperacne stavy. Takze tvoja rada, ze zakladatelka temy moze zacat dnes odznova, je uplne mimo, lebo nie, nemoze. Depresia sa lieci dlhe roky a u niekoho je to neliecitelny stav, takze rady od ludi, co si myslia, ze boh ich z depresie dostane, su pre mna uplne smiesne...

hnedka
4. dec 2017

@hnedka a vobec "Boha vsade trepat"to my sa trepeme vsade Boh je stale a vsade na tom istom mieste TY MYSKA .Si uvedom ze ty si bola stvorena nie ON.😉🙈🙉🙊

tslobik
4. dec 2017

@lindusss2016 Vidíš, a aj ja občas poviem mužovi, či nemám niekde nádor v hlave.....lebo mám veľmi odlišné stavy, z ničoho nič. Raz v pohode a inokedy sa so mnou nedá. Už som rozmýšľala, či to nemôže byť nádor, lebo takéto stavy nie sú normálne. Dostala som strach.....proste bez príčiny mením nálady častokrát a pod stresom ani nehovorím. Ach jo.

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 to je MOJ NAZOR a za nim AJ STOJIM!

lindusss2016
4. dec 2017

@tslobik
No tuto boli aj ine priznaky, na zaklade coho ju poslali na vysetrenie. Depresiu s tym najskor vobec nespajali. Potom prisli uz take priznaky ako zvracanie, bolest trojklanneho nervu atd. A spustilo sa to hned po tej depresii. Lenze u nej ako depresia z nicoho nic prisla, tak aj odisla po cca dvoch mesiacoch. Samozrejme medzi casom chodila k psychiatrovi a brala normalne lieky, ale vobec nezaberali.

lindusss2016
4. dec 2017

@hnedka
Ved nazor na vieru a nabozenstvo mozes mat, aky len chces, ale neplet to dokopy s nejakou chorobou, s tym to nema nic spolocne.

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 choroba...😧

lindusss2016
4. dec 2017

@hnedka
Ano, po desiatykrat opakujem, ze depresia je choroba. Nie je to absencia viery v Boha. JE TO CHOROBA. Informuj sa u ktorehokolvek lekara.

tslobik
4. dec 2017

Depresia je pliaga ľudstva......a je zákerná aj v tom, že ľudia (proste širšia problemat. nepoznajúca verejnosť) ju často neakceptujú ako chorobu, diagnozu ale len ako niečo akože v hlave, slabá vôĺa a podobné nezmysly.....Ale pri tom je to rovnaká diagnoza ako akákoľvek iná, napr. rakovina....Štve ma to, že je to stále mimo pochopenia......Je to často bagatelizované....

veroni_21
4. dec 2017

@tslobik
Nechcem byť hnusná, ale na začiatku konverzácie si mi napísala ako aj tvoja kamoška bola na psychiatrii po pôrode a pritom je vzdelaná a inak v pohode baba (citujem). A teraz si mi odpísala že aj ty si bola na psychiatrii a pritom si vzdelaná a máš prácu atď, atď. Takže 🙄 haloooo, nie som včerajšia...

hnedka
4. dec 2017

@lindusss2016 ummm..by ma zaijmal.nazor autorky ...ze ci ma vztah z Bohom alebo Ho berie ako hystoricku postavu z knizky..Velmi by ma to zaujamalo