icon

Otázky a obavy týkajúce sa UPT v 50 rokoch

12. aug 2026

Dobry den. Mam 50 rokov a obavam sa, ze som tehotna. Problemom su moje mnohe zdravotne problemy ako aj to, ze dieta nebudem moct vychovat + obavy z toho, ci by nebolo postihnute. Aj preto ma trapi otazka UPT, ako to prebieha, u gynekologa alebo priamo v nemocnici? Je po UPT nejaka kontrola, ci je vsetko po zakroku v poriadku? Ak budem mat 50 v januari, teda mam 49, plati za za UPT?
Prosim aby sa vyjadrovali len tie osoby, ktore s tym maju osobnu skusenost alebo skusenost z blizkeho okolia (rodina, kamosky, apod.)

Strana
z3
anonym_ab96ce
Včera o 19:30
@anonym_autor

@pr85 Ano, ano, iste. A Ty mi budes pravidelne mesacne posielať par stovak eur, aby sme mali z coho zit, ze? Lebo do prace sa mi nebude dat ist a bez prace nie su kolace. Nehovoriac o mojom uz dost zlom zdravotnom stave, ktory by nemusel tehotenstvo zvladnut. Ale pre tvoj pokoj, robila som si dalsi test dnes rano a stale je len 1 ciarka, tak zrejme pojde ozaj len o prechod.

@anonym_autor
Samozrejme, že to je na 99% prechod.To je skôr raritné v tomto veku otehotnieť, ale stať sa môže.

anonym_ab96ce
Včera o 19:33

A preto treba myslieť dopredu a dávať si pozor.A nie riskovať a potom chodiť po UPT.V tvojom veku už by si mohla vedieť, že niekedy i motyka vystrelí.A keď máš nedobrý zdravotný stav o to viac

Strana
z3