Otázky a obavy týkajúce sa UPT v 50 rokoch
Dobry den. Mam 50 rokov a obavam sa, ze som tehotna. Problemom su moje mnohe zdravotne problemy ako aj to, ze dieta nebudem moct vychovat + obavy z toho, ci by nebolo postihnute. Aj preto ma trapi otazka UPT, ako to prebieha, u gynekologa alebo priamo v nemocnici? Je po UPT nejaka kontrola, ci je vsetko po zakroku v poriadku? Ak budem mat 50 v januari, teda mam 49, plati za za UPT?
Prosim aby sa vyjadrovali len tie osoby, ktore s tym maju osobnu skusenost alebo skusenost z blizkeho okolia (rodina, kamosky, apod.)
A preto treba myslieť dopredu a dávať si pozor.A nie riskovať a potom chodiť po UPT.V tvojom veku už by si mohla vedieť, že niekedy i motyka vystrelí.A keď máš nedobrý zdravotný stav o to viac
@anonym_autor nemas ani test este, aj keby bol pozit, nemusi to byt tehu, moze to byt myom, cysta a tvori HCG, 50 na tehu je uz rarita. Za mna to tehu skor nebude, prechod moze prist nahle to vynechanie. Najprv test a gyn. Platit budes cca 400-500 eur, zalezi na klinike. Ako ci je dieta zdrave vies zistit relativne skoro. Ale tak to uz sama musis vediet ze co si trufas. Tiez pojdes do kratkej narkozy. Takze zase male riziko v 50tke. Skor Uz by som ked budu nieco robit spravila sterilizaciu. Aj ked za mna Toto tehu nebude. Mam po 40 a v 40 som este rodila. Bez problemov.
Vidim, ze uz si spravila test, tak smer gyn a checknut menopauzu. Nech za pol roka nevyzeras tak, ze na rozpad
Vidim, ze uz si spravila test, tak smer gyn a checknut menopauzu. Nech za pol roka nevyzeras tak, ze na rozpad
@kiki68 Ano, som objednana na tento stvrtok. Robila som si ešte par testov, pre istotu, posledny dnes rano, co je cca 3 tyzdne po styku a stale negativny. takze toto by malo byt vylucene. prosim ta, zistuje sa nejak na gyn., ci teda ide o prechod? nejake testy z krvi apod.? dakujem
@kiki68 Ano, som objednana na tento stvrtok. Robila som si ešte par testov, pre istotu, posledny dnes rano, co je cca 3 tyzdne po styku a stale negativny. takze toto by malo byt vylucene. prosim ta, zistuje sa nejak na gyn., ci teda ide o prechod? nejake testy z krvi apod.? dakujem
@anonym_autor mne robili hormonalny profil, ale co som citala, velmi zalezi na dni, kedy sa robi. Niekedy su hormony tak rozlietane, ze potvrdia menopauzu, inokedy su uplne normalne. Aj u mna tak bolo, hormony, ako u mladej zeny...
@anonym_autor Ano zistuje, neviem ako casto chodis. Ja musim kazdeho pol roka. Ale mali by spravit odbery na hormony a tiez ultrazvukom pozriet.
@anonym_autor Ano zistuje, neviem ako casto chodis. Ja musim kazdeho pol roka. Ale mali by spravit odbery na hormony a tiez ultrazvukom pozriet.
@simsalabim
@kiki68 Ahojte dievcata. Pat testov pred vysetrenim ukazalo negativitu. Lekar tam tiez nevidel, ale to by bolo mozno skoro, bola som u neho cca 22 dni po tom poslednom styku. Cysta bola fuc, mozno praskla, nevieme. Bola tam nejaka zbytkova tekutina este. Menzes stale nikde. Dohodli sme sa, ze ak do mesiaca menzes nepride, da mi vyvolavacku a potom zavedie teliesko. Nad telieskom som uvazovala uz davnejsie, ale kedze som nemala vztah, tak som to posledny rok neriesila. Teraz som sa rozhodla pren, tak hadam ho budem dobre tolerovat. Dakujem vam za povzbudenie v minulosti, uz taku chybu nezopakujem, aby som sla do styku bez ochrany.

@pr85 Ano, ano, iste. A Ty mi budes pravidelne mesacne posielať par stovak eur, aby sme mali z coho zit, ze? Lebo do prace sa mi nebude dat ist a bez prace nie su kolace. Nehovoriac o mojom uz dost zlom zdravotnom stave, ktory by nemusel tehotenstvo zvladnut. Ale pre tvoj pokoj, robila som si dalsi test dnes rano a stale je len 1 ciarka, tak zrejme pojde ozaj len o prechod.
@anonym_autor
Samozrejme, že to je na 99% prechod.To je skôr raritné v tomto veku otehotnieť, ale stať sa môže.