Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni
Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem
@juhseverzapad suhlasim,je sakra rozdiel mat babatko s ds a dospeleho cloveka , je to celozivotna starostlivost . Robila som v deckom domove pri postihnutych detoch . A hlavne autorka diskusie je rozhodnuta ,tu nieje co riesit ,neviem preco by ju mal zaujimat nazor zeny ktora sa rozhodla opacne. Vsetci sme svojpravny 🙂
@juhseverzapad tak si hovor tvojmu ked sa ti to paci.
Asi nevies o com hovoris, pretoze ja mam ine skusenosti a aj svedectva od druhych ludi, tak nerozsiruj bludy. Aj medzi zdravymi ludmi sa najdu "tazke" pripady a tiez nebudem vypisovat ze ved pockaj za 20 rokov bude z tvojho dietata zlocinec alebo narkoman. Skus si najst na nete aj na zahranicnych strankach ludi s DS ktori su dospeli a ziju beznym zivotom. Nerob z nich obludy, je mi z toho na zvracanie!
@nebojtesa
Juhseverzapad ti len chcela povedať, že časom môžu prísť ďaleko zložitejšie problémy, ako riešiš okolo svojho dieťaťa teraz. Všetko máte ešte len pred sebou. Že to teraz zvládaš s drobcom neznamená, že to s ním budeš zvládať aj neskôr, keď s ním napr. budú lomcovať hormóny.
@juhseverzapad neuveritelne, ze ani naaaaznak pokory a respektu z tvojej strany voci zene, ktora vychovava dieta, ktore by tu mnohe poslali radsej na smrt...
@nebojtesa ahoj, len letmo som prečítala príspevky, teda zazrela som nejaké, kde sa píše o tebe a tvojom synčekovi, chcem ti len povedať, že ty to zvládneš, si láskavá a milujúca maminka a aj keby prišli nejaké ťažké situácie a problémy, budeš ich riešiť, veď nikto nemá nikde napísané, že jeho nič ťažké nečaká, aj keď ma zdravé dieťa a ako ľahko je zdravie stratiť :(, rozhodne si myslím, že si si tiež prezila svoje, keď si vedela do čoho ideš, obavy, smútok, sklamanie....ale asi si vedela s čím dokážeš žiť a s čím by si sa nedokázala vyrovnať....takže si urobila správnu vec a ja vám silno budem držať prsty, aby ste stretávali len ľudí, ktorí vás podporia a budú vám nápomocní, aby sa váš synček dokázal zaradiť do života a bolo o neho stále dobre postarané......verím, že vám dá toľko lásky, že spoločne zvládnete všetko...veľmi vám držím palce
Prečítala som si pár príspevkov a súhlasím s @anjelicek26 krásne a inteligentne zmýšľajúco napísaný, autorke príspevku držím silno prsty pri rozhodnutí, aby to spoločne doma zvládli, ja by som sa rozhodla rovnako, mozte má nazvať aj samoľúba, možno aj som, ale nedokázala by som sa starať o choré dieťa, nedokázala by som obetovať všetko, cely život, neodsudzujem ľudí čo sa o take deti starajú, Práve ich obdivujem, ich silu, preto autorku neodsudzuje, je to každého osobná vec a ja ju plne chápem. Mám susedu čo má postihnutého syna a verte nik by nechcel byt v jej koži a nepíšte tu o nejakom náboženstve, tiež som veriaca, ale milujem aj svoj život, nedokázala by som sa vzdať prace ani ničoho čo milujem. Ale tak ako napisala @anjelicek to vnímam aj ja.
@smallbubu viem ze je to tazke rozhodnutie, ale lekari sa tolkokrat mylia, mala som podobny pripad no nakoniec mam zdraveho synceka a kazdy den dakujem bohu ze ho mam a neviem si predstavit ze by som to podstupila, moj zivot by nemal zmysel.
@bona_dea Ona sa tak rozhodla, tak načo obdiv, či pokoru. Ja nie som tiež zástanca potratov, ale pokiaľ ukážu testy vážne choroby, tak nech sa to nenarodí.
Prepacte,ale naozaj si myslim,ze je rovnako nemiestne "obuvat'sa a strasit matku,ktora ma." ine"dieta. Je to primitivne a rovnako je primitovne nazyvat jej dieta deckom. Napisali by ste autorke,vsak daj si to.decko vziat..... Ako som pisala mojej dcere diagnostikovali hydrocephalus v 33tyzdni,prognozy mi dali desive,smrt,postihnutie,mentalne,fyzicke atd,verim tomu,kebyze pridu na to skor,ze rada by bola dat "to" prec, kebyze vidite moju dceru neuverili bybste,ze ma tuto dignozu,je uplne ok. Kolko deti,zdravych deti sa zrazu po par.mesiacochnocitne v situacii,ze maju "nieco" ze musia byt nie raz operovane a kadeco horsie.... Ja mam uctu k zivotu a ku kazdemu rozhodnotiu,kazdy me pravo na nazor,kazdy preziva ine,kazdy zvladne ine. A ja sa ani neopovazim.napisst co by som robila ja,alebo co by mala.autorka spravit,kedze si ani nejdem radsej predstavit ako sa citi. A to som si presla.aspon trochu niecim podobnym,ale chvalabohu hez moznosti rozhodovania..... Je podla mna nemisetne ju ci odsudzovat,ci hocico ine rovnako ako dost ostro pisat matke,ktora sa rozhodla s plnym vedomim porodit"ine"dieta. Najma od.matiek,ktorym sa "doma vala.zdrave decko" -neprijemne,vsak? Nerobme si toto zeny. Co poviete, kazda z nas pravo na svoj nazor? Nuz a autorka kedze napisala na verejne forum s takto neuveritelne citlivou temou musela ratat s kadejaymi prispevkami. A inak ani jedna z nas nevie co bude za 20rokov a co sa stane z jej rozkosneho anjielika,takze psssssst a opatrne so slovami.
@sojaso dakujem Ti za mile a povzbudzujuce slova ❤
@juhseverzapad ja nepotrebujem aby ma niekto obdivoval a ani sa preto o maleho nestaram. Je to moje milovane dieta. A mnoho takychto deti umrelo len kvoli tomu, ze niekto siri bludy a robi z nich prisery.
@bona_dea ja som NIKDE nenapisala ze som nebola aj pri starsich takychto detoch, hoci som opatrovala tie male. Myslim ze je uplne jedno co napisem,proste uz tliachas do vetra lebo nevies co napisat. Pozri autorka sa rozhodla, nezaujimaju ju nase/vase nazory !!! Ona mat chora dieta nechce rozumies alebo sa len tvaris tak hlupo? Ja mam rovnaky nazor ako pise @lizatko1009 aj ja som mala susedu s chorym synom, mala cca 15rokov a nikdy by som v jej kozi byt nechcela. Hned na zaciatku ako som cakala dieta sme si s partnerom jasne povedali ze chore dieta nechceme a moj muz jasne povedal ze nikomu v zivote nic take zle neurobil aby sme sa vsetci trapili po celi zvysok zivota. Mozno je to drsne ale ja sa s tym stotoznujem. Autorka asi rovnako tak uz konecne respektujte ze sme kazdy iny a niesme ovce !!!!
@nebojtesa Možno ty taká nie si,zatiaľ,ale tu v okolí čo majú postihnuté deti, tak nič iné nečakajú iba ľútosť nad ich osudom alebo obdiv ako to "zvládajú"
@ivik4 ja sa len ticho opytam a co keby vam po porode povedali,ze vase dieta je vazne chore? Tieto testy ukazu vselico,ale len zlomok z toho s cim vsetkym sa dieta moze narodit..... Videla som toho velmi vela a nechcene. Videla som.lezat dieta s mojim par tyzdnove dieta,predcasniatko po operacii obycajnej hernie,jeho matka opisala presne takutonsituaciu,mlada matka ko ja 20.rocna,ze amnio POTVRDILO DS a ona zo stresov porodila predcasne ZDRAVE dieta,samozrejme s problemmi,kedze bolo predcasne. Netvrdim,ze je to casto,ale.vzdy tam je ale. Ha zelam vsetkym matkam zdrave deti po cely zivot....
@maciatkolulu co myslis pod pojmom vazne chore? Myslis postihnutie alebo ze je chore napriklad ako teraz hoci fyzicky vyzera celkom fajn? Lebo ja rozhodne zdrave dieta nemam ,o tom ale nemusi vediet modrykonik. Ok?
@juhseverzapad napisala som respekt a nie obdiv... sa mi paci, ako vidis to,co sa ti zrovna hodi.
A na co pokoru? Pokota voci zivotu a respekt nikdy nie je na skodu.
Je zaujimave, ako sa tu presadzuje respekt voci zenam,ktore boli alebo zvazuju potrat. Ale ked ti je pripomenute, ze respektovat treba aj tu co sa rozhodla opacne, tak ty napises "na co, ved ona sa tak rozhodla". Uzkoprse, kratkozrake a jednosmerne zamerane videnie problemu.
Ja dufam ze ta vacsina co tu nikoho a nic nerespektuje a ide si len svoje nieje vzorka sucasneho zmyslania spolocnosti, lebo ak ano, tak je to velky pruser
@bona_dea ja zastankyna potratu niesom ,ja som o dve deti prisla a syna som mrtveho porodila co som tu uz pisala a je sakra rozdiel potrat KVOLI zdravotnym dovodom dietata ako to ma autorka a len tak zabit decko ako to robili zeny jak na beziacom pase napr.vtedy ked som lezala s mrtvym dietatom v bruchu ja ! A dalej som pisala ten nebojsa ze niesme ovce a ona sa rozhodla to vidiet inak ale To neznamena ze autorka to vidi inak. Pre boha tak si najskor precitaj moje prispevky,celi cas o tomto tu rozpravam ze sme rozny !
@maciatkolulu
Takto sa to vobec neda porovnavat, Pretoze je to tazka psychologia pre matku a Aj pre otca...
Ked ma dieta potvrdeny DS z amnio, ma cas sa na to pripravit....ma cas to prijat....vyriesit ciastocne otazky buducnosti. Zvazit jej moznosti a schopnosti, jej volu starat sa o taketo dieta.
Ked vsak po porode dostane postihnute dieta, Uz s tym nic nenarobi...musi to prijat a jednoducho musi najst silu postarat sa o to dieta.
Najhorsie je, Ked dostanes do ruky "zdrave" dieta, 1,5r si myslis, Ze vsetko je v poriadku a zrazu zistis, Ze Vsetko je inak. Nemala si pravo rozhodnut sa, nemala si cas pripravit sa na to, Ani tvojich najblizsich, ktorych sa to bezprostredne tyka.
Za mna.....a napisem to narovinu....bola som tehotna, v 8.mesiaci, Ked diagnostikovali starsieho....keby som to vedela s istotou pred pocatim, Co mu je, nepristala by som na druhe dieta. Dnes som zan velmi vdacna.
Keby mi vcas povedali- budete mat dieta s autizmom, nieco by som si nastudovala, dohodla sa s muzom, s okolim, Ako by sme fungovali. Prislo To Ako z neba blesk a My sme to museli riesit za pochodu. Mozno by som vo faze tehotenstva Toto dieta odmietla, neviem....viem vsak, Ze Teraz je tu a ja ho nemozem "zahodit do kosa", Lebo mi to nepasuje do kramu. Musim sa o neho postarat. No zmierit sa s tym nezmierim nikdy. Nie kvoli mne, kvoli nemu.
Tato matka ma pravo volby. Odhliadnuc od fanatickych dristov, nasa legislativa povazuje za vrazdu dieta po narodeni.
@lizatko1009 tak toto je riadna filozofia "...milujem aj svoj život, nedokázala by som sa vzdať prace ani ničoho čo milujem..."
Z tohi vychadza jedine. Svoje potencialne chore dieta by si nemilovala, pretoze by si sa ho dokazala vzdat.
Egoizmus vzdy bol a je zahubov ludstva.
Z tvojho prispevku srsi sebectvo z kazdeho pismena.

@nebojtesa Decko nie je nadávka! Viem o čom hovorím čo sa týka ds preto sa ozvi za 15-20 rokov . ok?