icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

erikavesela
24. sep 2017

@usacik ale vysledky z amnio nepozera lekar ale genetik, teda odbornik na geneticke choroby...

mircalla
24. sep 2017

@bigbuckbunny pisem uplne vecne

kassandra25
24. sep 2017

Pozri, ked to vedia na 100% ze ma to dieťa downov syndrom, ked to fakt mate pozistovane od A po Z, staci len jedno vysetrenie? A ty mas uz dve deti, o ktore sa takisto treba starat plus o domacnost a muza a o seba tiez, tak nemas jednoducho nad cim plakat, ja tu nic na plac vôbec nevidim. Ide sa ďalej a normalne. Ja by som veruže plakala , kebyže sa ti stane niečo s tebou a ty by si zomrela a deti by ostali polosiroty alebo tvoj muž by niečo také ono a deti by ostali polosiroty alebo nedaj Boh a niečo tvojmu žijucemu dieťatku by sa niečo stalo, to by bola tragédia. Toto ale tragédia nie je! Tak sa uvedom , ženská! Žijeme v modernej dobe našťastie, spred sto rokmi dozadu by sa na takéto niečo neprišlo a porodila by si dieťa tretie s downovým syndromom. Takže, nič zlé nerobíš, pomodli sa za jeho dušičku a idete ako rodina ďalej, nemáš dôvod na plač žiaden, máš dôvod totálne žiť , tak sa spamätaj kvôli tým dvom deťom , čo máš, kvôli sebe a domácnosti.

xxxkatka
24. sep 2017

@bigbuckbunny cirkev sa pise s malym C, nie s velkym. Skús sa zamerať okrem cudzich slov aj na slovenčinu. K tvojim bludom sa vyjadrovať nebudem, ale pobavil si hned z rana... 😀 (aj keď neviem, či sa radšej nebát, či Vás nie je viac).

bigbuckbunny
24. sep 2017

@xxxkatka Mňa netrápia výmysly jazykovedcov. Ja Kristovu Cirkev píšem a budem písať s veľkým "C". 😉

xxxkatka
24. sep 2017

@bigbuckbunny 😀 😀 😀😀 bavíš čím ďalej tým viac 😝

bigbuckbunny
24. sep 2017

@charlie1980 Máš v tom pekný bordel. Ak šlo o konfirmáciu, zrejme to bol evanjelický farár... potom ale neviem čo tu splietaš o neomylnosti, keď to je katolícka dogma, ktorá sa navyše týka len pápeža pri jeho rozhodnutiach "ex catedra" v prípade otázok morálky a viery...

charlie1980
24. sep 2017

@bigbuckbunny Urcite to bol evanjelicky farar, ano. Cize, evanjelicky farar moze sulozit s inou zenou, kym jeho manzelka je v porodnici ? Ci Ako si to vysvetlujes ? (Odobris?)

bigbuckbunny
24. sep 2017

@lalenka33 Vidím, že máš krízu, keď sa snažíš vygrcať na Cirkev a kňazov ako sa ti len dá... Čo sa týka spovedania sa bez pokánia (ľútosť a snaha o nápravu), katolícka spoveď je v takom prípade neplatná, ale už ti to tu niekto vysvetľoval. Sviatosť zmierenia nie je automat na žuvačky ako si to ty na svojej infantilnej úrovni predstavuješ. Kňazi sú rovnako ako iní hriešnymi ľuďmi. Niektorí viac, iní menej. Ešte raz vďaka Bohu za to množstvo kňazov, ktorí sa snažia žiť vzorne a v súlade s evanjeliom. Z tých si ber príklad, nie z tých, ktorí zotrvávajú v ťažkých hriechoch.

Cirkev neodsudzuje homosexuálov. Ak niečomu nerozumieš a máš len skreslené informácie z bulváru, tak si veci doštuduj a začni napríklad čítaním Katechizmu Katolíckej cirkvi, tam je to jasne napísané a dobre vysvetlené. Cirkev je proti homosexuálnemu spolužitiu, pretože mimo duchovný rozmer tejto problematiky, homosexuálne spolužitie prehlbuje psychické a fyzické problémy takýchto osôb. Preto nemôže nikdy schvaľovať ideologické LGBTI nezmysly...

bigbuckbunny
24. sep 2017

@charlie1980 nauč sa čítať s porozumením a moja odpoveď na tvoje otázky s uniknutou pointou bude zbytočná... pre istotu, ak to nepochopíš ani na druhé a tretie prečítanie - nikde som nepísal, že podvádzanie niekoho s inou ženou je v poriadku...

bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela plod podľa teba nie je dieťa... ty by si pre niektorých tiež bola len väčší zhluk buniek a nie človek hodný práva na život... Veda zvaná medicína jasne hovorí, že ľudský život začína počatím, kedy vzniká nový ľudský jedinec s jeho vlastnou DNA. Hraním sa so slovíčkami nezmeníš realitu, že pri potrate je brutálne zabíjaný človek.

bigbuckbunny
24. sep 2017

@martinkojakub áno lalenka33 mala chuť zmeniť tému... lieči si komplexy... je inšpirovaná malými deťmi v škôlke s ktorými pracuje (profesionálna deformácia)... tam keď dievčatko pokazí spolužiačke bábiku, tiež bude vysvetľovať mamičke, že ona neurobila nič také strašné, lebo veď nech sa pozrie akí sú jej spolužiači, sú horší ako ona, lebo oni spolužiačke aj vypľazovali jazyk, fuj...

erikavesela
24. sep 2017

@mayami nepoznaezname inu metodu ako premietnut dobre a zle pripady na tak obrovske mnozstvo ludi na planete ako statistika...iny sposob matematika nepozna...preto sa musime bavit o statistike, ktora ti vie "pospajat " dve a viac aspektom daneho problemu, je hedno, ci sa tebe zda, ze by sme sa nemali i ludskych zivotoch bavit ako o rozkoch...ina metoda nie je

erikavesela
24. sep 2017

@17111976 si ty normalna?...tato zena nepotrebuje pocuvat o zabiti a podobnych veciach...to si nechaj doma v obyvacke...a neztazuj jej to este viac

bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela zabitie je v tomto prípade ale pravdivé a presné pomenovanie toho, čo táto žena chce dať spraviť svojmu dieťatku... nepotrebuje počúvať falošné eufemizmy a rôzne polopravdy

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny Na cloveka, co sa ohana vierou a cikrvou si evidentnte dost nenavistna a agresivna osoba. evidentne mas nejaky problem sam so sebou

xxxkatka
24. sep 2017

@bigbuckbunny ciže homosexuál, ktorý s nikým nespí/nežije je pre cirkev ok? Psychicky a fyzicky chorý človek (ako uvádzaš v prísoevku vyššie) nie je pre cirkev prijateľný? Či sa to jedná len o isté druhy psychického a fyzického postihnutia, kým iné sú prijateľné? Akým spôsobom homosexuálne spolužitie vplýva na vznik psychických a fyzických problémov jedinca?

erikavesela
24. sep 2017

@smallbubu velmi ti drzim palce a prajem ti, aby si to ty a aj tvoja rodina rychlo spracovali...ako som pisala, bude to tazke ale nie nazvladnutelne...drz sa a mysli na svoju rodinu, ta ta potrebuje

bigbuckbunny
24. sep 2017

@xxxkatka Vidím, že čítanie s porozumením je tu rozšírený problém... Cirkev hovorí, že homosexuálov máme milovať, ale máme odsudzovať hriech, ktorý ničí človeka. O prepojení homosexuality s fyzickými a psychickými problémami si možno prečítať napríklad tu: http://zdravysex.sk/index.php/2015/10/15/464/

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire ale verím, že tá mierumilovnosť, s ktorou som sa stretol na tomto diskusnom fóre bude mať na mňa pozitívne terapeutické účinky...

robin_claire
24. sep 2017

@bigbuckbunny Znies ako dost nebezpecny psychopat. Podla mna nie si v poriadku po psychickej stranke. Tebe by som dieta nedala do starosltivosti ani omylom

erikavesela
24. sep 2017

@sardinka32 ...boh ani Boh neexistuje

erikavesela
24. sep 2017

@bona_dea a ty si v tej ordinacii bola osobne, ze vies, ci sa autorka dotycneho lekara nepytala na jeho osobny nazor?..ci take je zakazane?

erikavesela
24. sep 2017

@dagaz krasne a pravdivo napisane👍

bigbuckbunny
24. sep 2017

@erikavesela áno, iba Trojjediný Boh

bona_dea
24. sep 2017

@erikavesela nie nebola,nie nie je,vytrhavas z kontextu a nebavi ma uz odpovedat a vysvetlovat cokolvek v tejto teme.

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny ty si neni komletna...zena precitaj si po sebe, co si napisala a ak s tym nadalej suhladis...tak prosim vyhladaj odbornika, ten ti pomoze

bigbuckbunny
24. sep 2017

@robin_claire očividne došli argumenty, tak sa znižujeme k emocionálnym výlevom...smutné

usacik
24. sep 2017

@erikavesela áno, a ten to zle vyhodnotil (resp. úplne prehliadol)...

erikavesela
24. sep 2017

@bigbuckbunny a ty poznas historiu?...prave veriaci a je jedno o ake nabozenstvo ide boli tymi, co spachali najviac vrazd a zabiti na tomto svete...netrep blbosti