Po missed abortion ma neposlali na kyretáž. Je to normálne?
Neviem či tu už nal niekto takýto problém a pravdupovediac nemám momentálne energiu v diskusiách pátrať...Včera mi gynekológ oznámil, že nášmu bábätku prestalo biť srdiečko. Podľa MS som v 9tt, plod vyzerá na 5+3 alebo 7+3, podľa každého ultrazvuku inak. Môj gynekológ ma poslal na kliniku kam patrím podľa obvodu na potvrdenie nejakým špeciálnym citlivejším ultrazvukom. Tam mi MA potvrdili. Bolo to moje prvé tehotenstvo a som psychicky samozrejme na dne, momentálne však riešim ďalší problém. Gynekologička, ktorá ma má na starosť ma však ani po tomto potvrdení neposlala na kyretáž vraj kvôli tomu že nie som akútny prípad lebo nekrvácam ani nešpiním!!! Je normálne ženu ktorá potratila nechať čakať kým nezačne krvácať??? Neviem kedy bábätko umrelo, neviem či mi nehrozí otrava krvi, nikto minnič nepovedal, len ma poslali domov. Nehovoriac o tom, že mi je strašne z toho, že s tým musím ďalej fungovať a moja psychika je akurát tak v háji lebo už to chcem mať samozrejme za sebou :/ Jedna pani gynekologička sa vyjadrila, že by sa takýto prípad mal riesiť okamžite lebo je to pre mňa nebezpečné, ďalšia sa vyjadrila, že je možné zvoliť tzv. vyčkávací postup a teda čakať kým sa to same nevyplaví. Mám bolesti krížov, občas kŕče, je mi strašná zima a mám pocit že toto je len nejaká nočná mora :/ len to chcem mať už za sebou, prekonať túto stratu, dať sa doporiadku psychicky aj fyzicky a skúsiť to znova. Mam pocit, že týmto prístupom sa to len odďaluje. Má niekto podobné skúsenosti prosím? Poraďte mi prosím. Ďakujem za každú radu.
@littleslovak áno, presne tak..
dakujem
V nemocnici kedze som lezala tak hned po tom ako mi to zacalo to bolo v noci a potom ma este rano doktor pozeral a po tyzdni som bola na kontrole a vsetko bolo ciste a teraz cakam na ms
@cica869 drzim palce nech je vsetko v poriadku
@pony7 Prepac,ze pisem s takym odstupom a tym padom nechtiac otvaram Tvoje starecrany,no aktualne som v rovnakej situacii v akej si bola v minulosti Ty,dozvedela som sa to vcera.Chcem sa opytat ako Tvoja situacia dopadla.Som rovnako neista ako si bola Ty,neviem ci cakat na prirodzeny proces...jedno viem isto,velmi sa chcem vyhnut narkoze a zasahu "nasilneho"cistenia maternice.Tvoja skusenost by mi velmi pomohla.Dakujem pekne
@jozan to je v poriadku, aktualne mi uz v postielke lezi 3 mesacna princezna 🙂 dopadlo do nakoniec tak ze som si ten kyret vydupala..nechcela som dalej fungovat s tym ze je vo mne mrtve babo-plod. Samozrejme uznavam aj konzervativny postup t.j. vyckavanie, ale u mna to uz boli 2 tyzdne co nebilo srdiecko a nevedela som sa nejak psychicky zrovnat s tym ze este vlastne nie je uplny koniec kedze to zo mna nevyslo. Ja som vobec nekrvacala, krcok uzavrety. Po kyrete mi povedali ze je dobre ze sa spravil lebo by to zo mna nevypadlo asi nikdy..moje telo zrejme nedostalo signal ze je treba konat a najskor by mi hrozila otrava krvi. Nech sa uz bude u teba postupovat akokolvek, vrelo ti odporucam pit odvar zo sypanej Alchemilky. Velmi mi pomohla docistit maternicu, posilnuje, prekrvuje. Po 3tej cervenej sme otehotneli plánovane na prvy krat. Mozno by pomohla spustit aj proces cistenia ale takuto skusenost nemam. Avsak po kyrete mi zostal nejaky kusok v maternici a hrozil mi dalsi..hned som nasadila tento caj a same sa to vycistilo. Takze tejto byline velmi doverujem. Ak mas nejake otazky kludne sa pytaj. Drzim palce 🙂
@pony7 Ahoj, absolútne s tebou súhlasím - alchemilka aj mne veľmi pomohla, v mojom prípade nebola potrebná ani kyretáž - telo si s pomocou tejto pre mňa zázračnej bylinky samo pomohlo a zbavila som sa vďaka nej aj bolesti a tlaku v podbrušku. Tiež vrelo odporúčam. A k princezničke srdečne blahoželám 🙂.
@jozan ahoj, ja súhlasím s @pony7. Mala som rovnaku situáciu. A tiez doporučujem tu alchamilku, vtedy som o nej žiaľ nevedela a brala som len wobenzin po kyretazi, kt. Som si nasadila sama, nakoľko žijem vo fr a tu ho nepoznajú. Je dobry aj na oslabenú inunitu a vyslovene pomáha po operáciách a zákrokoch . Po dvoch týždňoch som uz behala po pamiatkach na dovolenke a bola som fyzicky fit. Držím palce nech sa dáš co najskôr dokopy. 😉
Ahojte.Ja som tiež po kyrete.Malému v 6tt prestalo byť srdiečko.Prišli mi na to až v 11tt.Je to hrozný pocit nosiť v sebe mŕtve dieťa 5 týždňov a ani o tom nevedieť.Musíme byť hlavne silné a držať sa hlavne psychicky.Chcela som sa len opýtať že po kolkatich mesiacoch sa môžeme snažiť o ďalšie bábo? Alebo mi po prípade napíšte vašu skúsenosť a ako ste to riešili vy s otehotnením.Ďakujem ☺
@niky1141997 ahoj.ja som dopadla podobne😟 ked chces kukni do skupiny Missed abortion-skusenosti,dalsie tehotenstvo.tam najdes zopar pribehov....
@lilianna1988 Ďakujem za pozvanie.Už som tam. 😊
Baby, neviete mi poradiť? Som po missed abort. V piatok som vysadila Duphaston. Hneď som aj začala špiniť, do poobedia zo mňa išla krv so zrazeninami, ale len keď som bola na wc. Vložka bola len "pošpinená". V sobotu to tak bolo celý deň a včera už zas len špinenie. Bolesti v podbrušku boli hrozné, teraz už nič. Lekár mi nedal nič na vyčistenie, len kázal ten Duphaston vystadiť. Teraz neviem, či toto môžem považovať za normálnu menštruáciu, alebo tá ešte len príde? Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Povedal, že po menzese sa môžeme zas nanovo snažiť. Len keď ja neviem, či už toto bol menzes, alebo nie...
@ejuska2586 dobrý den,viem ze to uz je dávno,ale som v podobnej situacii,len to moje spinenie trvá uz 10 dni,nie a nie sa rozbehnúť poriadne krvácanie...vy ste potom este krvacali? Alebo ste sa vycistili aj takym slabsim krvacanim? Všade čítam scenare silneho krvácania,dokonca ja sama mam bohužiaľ uz dva taketo potraty za sebou,tak nechápem prečo sa to nechce rozbehnúť a ci sa to vôbec...ďakujem krásne!
@tamarka9 Dobrý deň. Nerozbehlo. 5dni som mala slabe akoby spinenie. Ale povazovala som to za menstruaciu. Hned ten cyklus som zasa otehotnela, no zial, v 9 tyzdni mi babatko umrelo.
@ejuska2586 áno ja uz tiež tak spinim dlho a nic...A boli ste na kontrolny usg ze ci ste sa vycistili? Och vasa strata ma mrzí,toto je tiež uz môj tretí potrat,je to hrozne 🙁
@tamarka9 Áno, bola som na kontrole u gynekológa.
@ejuska2586 tak ste mi dali nadej ze aj takýmto slabym krvacanim sa môžem vyčistiť,lebo tŕpnem,ze skoncim v nemocnici. Ďakujem a nech sa vám dari...
@tamarka9 Ďakujem. Držím palce, nech je to OK.
Ahojte. Ja som po dvoch porodoch a bezproblemovych tehotenstvach uz druhy krat v priebehu roka potratila. Tiez ma lekar pislal domov nech sa s tym organizmus vysporiada a v utorok mam ist na sono kontrolu. Dnes som mala bolesti a vypadli koagula, tak verim, ze vsetko bude ok. Baby , aka bola u vas najcastejsia pricina potratu?
@abetka mrzí ma tvoja strata 🙁 a ako dlho odvtedy co ta lekar poslal domov,tak sa to zacalo? Ja uz skoro dva týždne len spinim,nechce sa to rozbehnúť,uz nevládzem psychicky čakať. U mna je problem trombofilny stav,robia sa mi zrazeniny. Aj ked tentokrat som mala nasadenú liecbu a nepomohlo ☹ u teba je to divne keďže uz mas dve deticky. Ten istý partner?
@tamarka9 ja som vysadila duphaston a zacala som spinit. Teraz uz krvacam. Koagula zo mna isli take, aj bolesti boli. Teraz uz len krvacam a mierne bolesti mam. Partner je ten isty. Uz ma poslali na vysetrenia. Pani doktorka na hematologii mi povedala, ze kludne som nejaky trombofilny stav mozno mala, ale bola som mlada a organizmus to zvladol. No teraz vzhladom na vek je to uz horsie. Tak neviem. Vobec som to necakala.
Ja som zacala spinit vcera. Okolo 17tej som uz sedela u gynekologicky s krvavymi nohavickami. Vnutornym sonom mi zistila,ze plod uz je na polceste von. Neviem ak
Neviem ako dlho som v sebe nosila mrtve babatko...ten pocit je hrozny...
Vecer zacalo silne krvacanie a kontrakcie ako pri porode. Predtym ma parkrat prehnalo,aj som vracala. V noci uz bolo dobre. Takze snad to vyslo vsetko...
@tamarka9, @ejuska2586 prosim Vas pekne mam obdobny problem... chcem sa spytat, vycistili ste sa aj takym slabym krvacanim?

@littleslovak ešte dopíšem, že som chodila na injekcie každý deň, lebo krvácanie sa mi samé nespustilo