Po missed abortion ma neposlali na kyretáž. Je to normálne?
Neviem či tu už nal niekto takýto problém a pravdupovediac nemám momentálne energiu v diskusiách pátrať...Včera mi gynekológ oznámil, že nášmu bábätku prestalo biť srdiečko. Podľa MS som v 9tt, plod vyzerá na 5+3 alebo 7+3, podľa každého ultrazvuku inak. Môj gynekológ ma poslal na kliniku kam patrím podľa obvodu na potvrdenie nejakým špeciálnym citlivejším ultrazvukom. Tam mi MA potvrdili. Bolo to moje prvé tehotenstvo a som psychicky samozrejme na dne, momentálne však riešim ďalší problém. Gynekologička, ktorá ma má na starosť ma však ani po tomto potvrdení neposlala na kyretáž vraj kvôli tomu že nie som akútny prípad lebo nekrvácam ani nešpiním!!! Je normálne ženu ktorá potratila nechať čakať kým nezačne krvácať??? Neviem kedy bábätko umrelo, neviem či mi nehrozí otrava krvi, nikto minnič nepovedal, len ma poslali domov. Nehovoriac o tom, že mi je strašne z toho, že s tým musím ďalej fungovať a moja psychika je akurát tak v háji lebo už to chcem mať samozrejme za sebou :/ Jedna pani gynekologička sa vyjadrila, že by sa takýto prípad mal riesiť okamžite lebo je to pre mňa nebezpečné, ďalšia sa vyjadrila, že je možné zvoliť tzv. vyčkávací postup a teda čakať kým sa to same nevyplaví. Mám bolesti krížov, občas kŕče, je mi strašná zima a mám pocit že toto je len nejaká nočná mora :/ len to chcem mať už za sebou, prekonať túto stratu, dať sa doporiadku psychicky aj fyzicky a skúsiť to znova. Mam pocit, že týmto prístupom sa to len odďaluje. Má niekto podobné skúsenosti prosím? Poraďte mi prosím. Ďakujem za každú radu.
@marcelapu presne tak ja mam pocit ze po psychyckej stranke som to zvladla lepsie ako som cakala uz len to telo dat do poriadku a ideme na to ;)
@siska765 nj sak mala uz okolo 15cm ci ako mi to hovoril ja som bola uz v 11tt
@ninan2 Ahoj, dostala som menstruaciu presne na den...ked ratam ze kyretaz by bola prvym dnom poslednej menstruacie 🙂 MS som mala strasne silnu, fakt aj dost bolela...ale tesim sa ze prisla a necakala som na nu dva mesiace...psychicky aj fyzicky som v pohode. Na kontrolnom ultrazvuku cca tyzden po kyretazi mi zistili ze mi tam ostalo cca 8 mm cohosi co nevedeli identifikovat, pichli mi injekciu na stiahnutie maternice a na druhy den zas kontrolne sono...stale to tam bolo, pichli mi zas a o dva dni zas sono...uz to bolo mensie ale aj tak mi chceli robit opakovane cistenie, tak som povedala ze by som chcela pockat do najblizsej ms ci sa to nevyplavi. No a o nejake dva dni to zo mna same vyletelo, strasne som sa tesila 🙂 na dalsom sone bola maternica prazdna 🙂 podla mna mi pomohla Alchemilka ktorou sa od kyretu nalievam, je to velmi dobra bylinka. Kedy by ste sa chceli znovu posnazit?
@pony7 Ahoj, tak super ze uz to mas vsetko v poriadku. Mne tiez doktor povedal ze mi tam nieco zostalo, ale velmi malo a ze sa to vyplavi pri najblizsej MS, ze moze byt aj preto trochu silnejsia. Ale zatial teda nemam tak sa neviem vyjadrit 🙂 Ja tie Femi kvapky hlavne beriem, caj pijem uz len obcas, ono totiz Alchemilka sa nachadza aj v tych kvapkach, tak aby som to moc neprehanala. No uvidime kedy sa zas zadari, ochranu totiz moc neriesime 😀 Myslim ze urcite sa mozes uz teraz snazit, staci aby prisla ta porevizna MS a tu uz si dostala...
@ninan2 Povedali sme si, ze sa posnazime po druhej MS aby sme sa neuponahlali. Aj ked nikdy neviem kedy je ten spravny cas a co bude potom takze to nechame na nahodu 🙂 som objednana na kontrolu po prvej MS po kyretazi na Januar, ale vychadza mi to prave cez ovulaciu tak mam teraz dilemu ci cakat na to co mi povie doktor alebo sa snazit celu ovulaciu 🙂 okrem dna kedy mam vysetrenie samozrejme...ako sa mas ty?
@pony7 Ahoj, tak ja som prave dnes dostala MS... presne po 600 nedeli da sa povedat 🙂 Zatial je uplne v pohode, len sa pomaly rozbieha, tak uvidime co bude v dalsie dni... Snazit sa budeme o 2 tyzdne teda, ked bude ovulka 🙂 Ja by som na tvojom mieste necakala, nie je na to vobec ziadny medicinsky dovod... Hlavne teda ked si uz fyzicky uplne v poriadku. Aspon mne tak povedal moj doktor.
ahojte, mne povedal lekár v 8 týždni, že žiadny plod nevidí, iba gestačný váčok. Povedal, že mám týždeň počkať či potratím prirodzene, ak nie mám sa prísť objednať na kyretáž. Chcem sa spýtať koľko ste čakali než ste začali krvácať? Nechce sa mi vôbec ísť na ten zákrok. Račej by som počkala a vyčistila sa sama. Mám možnosť sa objednať do nemocnice TN alebo mi kyret urobí priamo môj gynekológ za úhradu. Akú možnosť by ste zvolili? Nebude to istejšie, keď budem presne vedieť kto kyretáž urobí? ďakujem
ahojte ani mna necistili v 5 tt,cakam teraz kedy pride MS
Ahojte, mne Dr. v pondelok (8+3) potvrdil MA (velkost bola asi 6 tt). Citila som nieco nie je v poriadku uz skor. Krvacat som zacala hned v pondelok poobede, vcera vecer som pocitovala "kontrakcie" a dnes poobede som si prezila obrovske bolesti, bolo to obdobne ako pri porode, ale zvladla som to. Verim, ze priroda je mocna, ked zijete s podobnym presvedcenim, telo samo vam pomoze vycitit sa, ako to je spravne a ci je to vsetko v poriadku. Co sa tyka cakania v neistote, myslim, ze je potrebne na to, aby sa zena dala psychicky do poriadku a ked je zmierena so situaciou, aj telo pusti von to, co tam nema byt. Aspon ja takto na to hladim a prijimam, co sa stalo, pretoze som nebola pripravena ja alebo sucast mna. 🙂
@usacek79 uzasne si to popisala. Prirode je naozaj mocna.
Drzim vsetkym palce, je to narocne.
@kvikina087 ahoj, mozem sa opytat, ako si nakoniec dopadla? mne dnes dr povedal ze mam prazdny gestacny vacok ale na kyret nemam ist, ze sa telo vycisti samo. celkom sa bojim toho co pride, ci budu nejake bolesti, alebo co sa bude diat ☹
@bambuliatenko Ahoj, ja som bola 8.1.2015 na kyret. Najskôr sa mi moc nechcelo a stále som dúfala, že telo sa vyčistí samo, no stále nič. Potom tu poslednú noc pred zákrokom mi bolo už dosť zle a mala som aj teplotu... tak som bola rada, že idem. Ale čítala som, že každá to má inak. Kyret bol úplne v pohode, žiadne bolesti, žiadne krvácanie len dva dni som špinila. No ale doteraz nemám menštruáciu, mala som už aj vyvolávačku a teraz beriem Norethisteron. Vraj keď ho doberiem, mala by prísť. Tak dúfam. Držím palce, aby si sa sama vyčistila v poriadku. Myslím, že dokiaľ nemáš teplotu a bolesti tak je to ok.
Ahojte, ja som mala MA v 10 tt + 3, akcia srdiecka prestala 9tt + 2 dni...hned po kontrole som o dva dni podstupila kyret. Doktor vravel, ze keby to bolo do cca 6 tt, vycisti sa telo samo...ale uz ked je to od toho 6 hore, je lepsie urobit zakrok. Niekto odporuca cakat, ale niekedy sa to same proste nespusti a hrozili by este vacsie komplikacie. Myslim, ze tym zakrokom to je rychlejsie a vacsie sanca, ze z tela odislo vsetko. Vraj pri tabletkach v tom vyssom stadiu MA su uz aj strasne bolesti a ak by sa telo nevycistilo poriadne, aj tak musite nakoniec podstupit poriadne vycistenie.
Kvikina087 po akej dobe od kyretu si dostala prvy menzes?
@stanulka30
Mne napr. kyret nedobre urobili- doktor mi aj hovoril, ze tym, ze to bolo mlade tehotenstvo, zle sa to robi, kedze je to zakrok naslepo a zostali zvysky, ktore nastastie odisli 3 dni po zakroku same.
shania31 a v ktorom tyzdni si bola, ked nebola akcia srdiecka?
@stanulka30 v 9 tt mi robili kyret, srdiecko vobec nebilo.
Shania31 a tebe nedali na vyber? ono záleží urcite aj od doktora a aj od toho kt tt prestalo byt srdiečko ...ja uz som mala skoro 3 cm takze tam uz doporucovali hned kyret, ale ci vyčistili vsetko zatial neviem ...
@stanulka30 Ahoj, žiaľ ja na svoj prvý menzes stále čakám! :( Doktor stále vraví, že všetko je ok... Najskôr mi dal vyvolávačku, o dva týždne Norethisteron, neskôr estrimax 2mg, ... zajtra idem opäť na kontrolu a už čakám len na to kedy príde prvá menštruácia.
@shania31 takze nakoniec ani mna nevycistili dobre ☹..a .doktor mi dokonca zabudol dat antibiotika proti infekcii a tak som v nedelu v horuckach, bolestiach a silnom krvácaní utekala na pohotovosť, kde si ma aj nechali a dali mi tabletky na vyvolanie kontrakcii a docistenia sa... Na druhy den na kontrole mi povedali, ze tie najväčšie kusy odisli, ale ze nieco malo tam este zostalo a pustili ma domov, ze to sa vyplaví same... A o tyzden mam kontrolu. Ale nakazali kludovy režim hned pri horúčke bestiach alebo silnom krvácaní ist znova na pohotovosť...
@kvikina087 drzim palce, nech ti co najskor pride a ty mozes zacat v snazilkovani 🙂
ahojte dievcata, precitala som viac tem o potratoch a kyrete tu na MK ale nenasla som nikde uplne presne odpoved na otazku co mam v hlave.
Da sa potratit (samovolny potrat) a neist na kyretaz? Ak bol potrat az v 10tt resp este neskor.
(Aby som trosku objasnila preco sa pytam, jedna slecna, ktoru osobne nepoznam, tvrdila svojmu priatelovi, ze je tehotna. Vraj mala aj tehotensku knizku uz ale potratila. On tvrdil ze aj ked ona ma polovicu rodiny v zdravotnictve, ze urcite tehotna bola a ze knizku si isto nevybavila sama nejako a ze vraj s nou bol aj raz u gynekologa on sam. V cakarni, nie v ambulancii. Ale ked som sa ho pytala ako znasala potret, tak povedal iba ze nejaky cas mali pauzu a ze kamosom povedal nech sa o tom nehovori ked sli na chatu. Tvrdil ale ze urcite neabstinovali dlho ze mesiac ci dva ale ze nejaky cas nesexovali. Vraj po potrate nebola urcite v nemocnici. A to ma trochu zaraza, kedze vacsina zien co si tym museli prejst na kyrete bola. Cca od 9tt a neskor vacsina bola aj na kyrete. Bez kyretu, samocistenie spominali skor zeny ktore boli v nizsich tt. Ja mam podozrenie ze ona mu klamala. Nie je to to dolezite na celej teme, len som chcela vediet ci sa telo vie vycistit samo aj v neskorsich stadiach tehotenstva)
Ak moja otazka znie hlupo, pardon. Viem ze je to smutna a tazka tema a kazdej ktora si tym presla zelam vela stastia a zdravia a krasne zdrave deticky.
@littleslovak ja som mala 4x MA na kyrete som nebola ani raz....po poslednom MA som už aj mala vypísané papiere na kyret ale dr. mi vzal ešte kontrolné HCG bolo len 1,2 či ako čiže sa to ráta ako 0 už tak som nemusela ani tentokrát...a čo sa sexu týka tak kým som sa čistila nič ale žeby sme nejako dlho abstinovali to isto nie...mne dr. povedal že kym som nebola na kyrete tak sa mozeme snazit a malo by sa podariť skor
@mamjka a mozem sa aj opytat v akych stadiach tehotenstiev si bola? myslim tyzdne. a dakujem za tvoju odpoved. ako vidim je to zjavne individualne.
@littleslovak 7tt, 5tt, 9tt, 6tt
@littleslovak v 10 tt vôbec nemusí podstúpiť kyret.. je lepšie nechať to na prírodu. ja som potratila 5x, z toho 2x mi dr sami neodporučili kyret z dôvodu, že neskôr by som už naozaj nemusela nikdy otehu.. na psychiku to bolo samozrejme moc náročné, krvácala a špinila som cca 6 týždňov..
neviem......ale cely ten postup, je hrozny voči matke....ako možu zenu len tak poslat domov, co jej psychika, prepáč,nechcem ti jatriť rany, drž sa
Ja som nedavno bola v 10tt mala som ist na kyret ale nakoniec aa mi krvacanie spustilo a samo vycistilo cize ziadny kyret som nemala...bol by iba v akutnom pripade keby sa vsetko nevyplavilo

@bandikovajana no mna to tak tyzden este od zakroku a tiez som vela nekrvacala , skor len spinila asi tak 3-4 dni a potom zacalo hento stahovanie maternice, tiez take krce a pobolievanie-tak mi to bolo vysvetlene- ze stahovanie maternice,lebo hoci sme boli este len v nizkom stadiu, maternica sa uz rozpinala a robia si svoju pracu 🙂